Last news in Fakti

28 Април, 2023 15:55 1 242 7

Медиен скандал! Председателят на съвета на директорите на Би Би Си подаде оставка

  • ричард шарп-
  • bbc-
  • би би си-
  • великобритания

Ричард Шарп съобщи, че е бил помолен да остане на поста до края на юни, за да даде време на правителството да му намери наследник

Медиен скандал! Председателят на съвета на директорите на Би Би Си подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на съвета на директорите на Би Би Си Ричард Шарп подаде оставка, съобщиха агенциите, информира БТА.

Агенцията отбелязва, че това става, след като в доклад от независимо разследване бе установено, че Шарп, който е бивш дарител на торите, е нарушил правилата преди избирането му на този пост, тъй като в качеството си на гарант е съдействал на тогавашния британски министър-председател Борис Джонсън да изтегли личен заем в размер на 800 000 британски лири и не го е оповестил, което има опасност да се възприеме като потенциален конфликт на интереси.

Шарп съобщи, че е бил помолен да остане на поста до края на юни, за да даде време на правителството да му намери наследник.

Според доклада, който е изготвен от британската служба за контрол на назначенията в обществения сектор, Шарп не е съобщил за потенциалния конфликт на интереси, когато е бил поканен на интервюто за поста.

При посещение днес в Шотландия случая с оставката на Шарп коментира и британският премиер Риши Сунак. Министър-председателят заяви пред репортери, че все още не се е запознал със заключенията в доклада, и не пожела да коментира въпроса за избирането на наследник на Шарп, като каза единствено, че той не трябва да бъде политическо назначение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт е,

    9 1 Отговор
    Че то във Великобритания "НЯМА" корупция !
    Джонсън му благодари с тоста в BBC...
    Затова и в България също няма .
  • 2 сноу

    7 1 Отговор
    Както се казва ,кални сте и в ушите, ама добре че само вие си бъркате в тях..
  • 3 Хахха

    5 1 Отговор
    Не мога да повярвам в демократична държава (еталон)да има корупция сега ще кажете че и САЩ са корумпирани или недайси боже ЕС.:D

    Коментиран от #4

  • 4 Мм да

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахха":

    То в тия държави няма корубция това му се вика финансиране или спонсориране (безкористно разбира се )и цензура няма което не им харесва е език на умразата!
  • 5 Избирател

    7 1 Отговор
    BBC не беше ли частна "независима" медия - как така "правителството да му намери наследник". И как така в "демократичния" запад където "няма корупция" председателят на съвета на директорите е дарител на торите и е съдействал на министър-председателя да изтегли личен заем в размер на 800 000 британски лири.

    Евроатлантически ценности сър - и се чудим защо в България корупцията е начин на живот за политиците ни.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 333344

    3 1 Отговор
    Така и така мандата на Кошлука изтече да вземат него да сложат на овакантения пост в ВВС. Той е виден телевизионер с огромен опит в показването на среден пръст в ефир.
Новини по държави: