Last news in Fakti

27 Април, 2023 08:40 1 723 15

Анкара разсейва спекулациите: Президентът Ердоган е напълно здрав

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • кемал кълъчдароглу-
  • партия на справедливостта и развитието

Турският президент прекъсна телевизионно интервю на живо във вторник вечерта, след като получи пристъп на стомашно разстройство

Анкара разсейва спекулациите: Президентът Ердоган е напълно здрав - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турските власти в сряда опровергаха появили се спекулации около здравето на президента Реджеп Ердоган.

Центърът за борба с дезинформацията, създаден под егидата на комуникационния отдел отрече в сряда версията, че той е получил инфаркт и е бил хоспитализиран.

"Твърденията, че президентът Ердоган е получил инфаркт и е бил хоспитализиран, не са верни. Президентът ще присъства на церемонията по първото зареждане на гориво в АЕЦ "Аккую", която ще се състои утре, чрез предаване на живо", съобщиха от Центъра в Twitter.

Здравето на нашия президент е много добро, поддържаме постоянна комуникация, той имаше лека настинка, заяви вицепрезидентът Фуат Октай, цитиран от "Хюриет".

Заместник-председателят на партията на президента Еркан Кандемир каза, че Ердоган ще присъства на церемония в атомната електроцентрала "Аккую" в южната провинция Мерсин чрез видеовръзка в четвъртък.

Припомняме, че турският президент прекъсна телевизионно интервю на живо във вторник вечерта, след като получи пристъп на "стомашно разстройство".

Ердоган беше интервюиран по турската телевизия, когато програмата беше прекъсната за около 20 минути, след като президентът внезапно се почувства зле извън обхвата на камерата.

По-късно той се върна на екрана, обяснявайки, че е страдал от "сериозен стомашен грип" и е обмислял да отмени интервюто, което започнало с час и половина закъснение, след "интензивна кампания" в понеделник и вторник.

Ердоган заяви, че е отменил планираните си предизборни митинги в сряда поради здравословни причини.

"Днес ще си почина вкъщи по съвет на моите лекари", написа Ердоган в профила си в "Туитър"

Късно във вторник Ердоган прекъсна телевизионно интервю на живо, по време на което каза, че му е прилошало поради разстроен стомах

69-годишният Ердоган е на власт от 2003 г. и му предстои тежка битка на общите избори на 14 май.

Опозиционната коалиция, съставена от шест партии от целия политически спектър, се обедини зад Кемал Кълъчдароглу.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ са джудже спрямо РУСИЯ

    10 10 Отговор
    Ако използвате дадена валута под формата на въоръжение достатъчно пъти, другите страни ще спрат да я използват.

    Коментиран от #13

  • 2 Четвъртата банка фалира!!!

    11 6 Отговор
    Терористи те са в паника???
  • 3 Гост

    10 5 Отговор
    Човека да не му са приходи по нужда. Болен ще го изкарат

    Коментиран от #14

  • 4 Няма отърване....

    5 5 Отговор
    Кога за последно се е срещал руски търговски представител...пред 18 дена и са пили чай....
  • 5 КГБ

    9 14 Отговор
    Ердоган е пътник и ще плаща греховете си спрямо светската република на Ататюрк,която искаше да унищожи.Грузинския ислямски фашист си отива по много причини.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чичопей

    16 6 Отговор
    Защо ми се струва, чв за САЩ ще бъде много удобно да разболеят или, не дай Боже, да убият Ердоган? Едва ли ще имат някакви морални задръжки да го направят, а както се видя Черно море им е важно, господството им се клати, неистово им трябват съюзници. Дано не съм прав и Ердоган да си е жив и здрав.
  • 8 Интелектуалец

    9 5 Отговор
    Стар е вече. Путин също. За разлика от Байдън поне Ердоган и Путин не са с деменция. На Байдън са му изгорели бушоните. Това да наречеш Папата "велик бейзболен играч" и да се кандидатираш отново за Президент е прекалено. По принцип след 70 не трябва да имат право да участват във властта.
  • 9 Жжжжж

    8 6 Отговор
    Човека е болен от рак, от години се бори с какво ли не. Няма почивка. Даже едвам се движи,нормално е вече да се разболява
  • 10 Кгб

    5 10 Отговор
    И тоя ще пратим при Кобзон .
    Да има Пусин компания
  • 11 Попа

    14 4 Отговор
    Ердоган си е лидер от световна класа.Да говориш с Путин и той да ти има доверие значи си политик от голяма класа.Видяхме как Путин говорише с Макрон с оная дълга маса в кремъл.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ами някой може да му е сложил хапа.

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И да си гледа сеира отстрани.Не се отразява действителност,а само предположение,навеждащо до смях.Получил Реджепа разтройство.
  • 15 ЧасОвои

    2 2 Отговор
    Ердоган през въпросния ден е направил 4 срещи на различни места с младежи, служители и народа.
    А насрочената среща за интервю по ТВ канал вечерта от 23 30 била отложена поне с половин час. Като направите сметка че те почват да работят рано от 07 00 излиза че е работил около 17 часа за този ден.
Новини по държави: