Last news in Fakti

1 Май, 2023 20:50 7 005 109

"Спектейтър": България се превърна в мафиотска държава

  • иван гешев-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • румен радев

Това е държава, която удивително прилича на Русия в първите години на Путин, когато върховенството на закона беше използвано за преследване на бизнесмени, които се противопоставяха на политическата му програма

"Спектейтър": България се превърна в мафиотска държава  - 1
Снимка: БГНЕС

България прилича удивително на Русия в първите години на Путин, когато върховенството на закона беше използвано срещу политическите му противници. Сега България се превърна в същата мафиотска държава, пише "Спектейтър".

Днес държавата в Европейския съюз (ЕС), която в най-голяма степен прилича на авторитарна и потисническа страна, е България, пише британското списание "Спектейтър"

. Страната е изправена пред екзистенциална криза, смята авторът Марк Холингсуърт.

Според него България е изпаднала в автокрация, управлявана от политически елит, който заобикаля независимата съдебна система и налага култура на безнаказаност. По същество тя е новата Русия, твърди авторът. Като се имат предвид историческите ѝ връзки с Русия, не е изненадващо, че България подкрепя Украйна нееднозначно и неохотно, четем още в материала.

България се е превърнала в репутационен проблем за ЕС

По данни на "Трансперънси интернешънъл" България е най-корумпираната държава в ЕС. Нещо, което създава сериозен репутационен проблем за Европейския съюз и Съвета на Европа, отбелязва "Спектейтър". Според държавния департамент на САЩ София има "значителни пропуски по отношение на човешките права", както и "сериозни проблеми с независимостта на правосъдието и корупцията в управлението".

Според автора на статията България се управлява от автократична клептокрация и олигарси, чийто произход може да се проследи назад до шпионската мрежа от комунистическата епоха, Държавна сигурност и приватизацията на печеливши държавни активи. Британското списание, което излиза от 1828 година насам, цитира и бившия правосъден министър Христо Иванов, според когото тази криза подкопава доверието в ЕС, тъй като той не е успял да реагира на ескалацията на корупцията в най-бедната си държава.

В сърцето на тази криза е липсата на независимост на правосъдната система, отбелязва Марк Холингсуърт. “Проблемът е, че българският главен прокурор има огромна власт и упражнява непропорционално влияние във Висшия съдебен съвет и върху съдиите - казва пред изданието Тоби Кадман, адвокат, който е работил в България. "Подобно на Русия, ерозията на върховенството на правото е първата жертва по пътя към автокрацията", четем още в публикацията.

Главният прокурор Иван "Каскета" Гешев беше "избран" без възражения през 2019 година, а изборът му бе посрещнат с протести, на които недоволните предупреждаваха, че "олигархичната мафия е завладяла държавата и е разпростряла обхвата си дълбоко в институции като съдебната власт, медиите и службите за сигурност", припомня британското издание. И още: "Действащ главен прокурор може да злоупотреби със служебното си положение или да извърши други престъпления безнаказано", е цитирана от "Спектейтър" да казва юристката Радосвета Василева. "По същество този орган е една от основните заплахи за върховенството на закона в България."

Случаят Nexo

Всемогъщата роля на главния прокурор като правоприлагащ орган се илюстрира от случая с Nexo - водеща глобална финтех компания, която управлява активи за над 2 милиарда долара в 200 държави, пише по-нататък "Спектейтър". От януари 2023 г. Nexo и нейните служители в България са под обсадата на прокуратурата. "Това беше координирана атака с твърдения за престъпно поведение, основани на измислени и политически мотивирани обвинения", смята Тоби Кадман. "Главният прокурор се опита да привлече международни партньори от правоприлагащите органи, за да даде легитимност на разследването срещу Nexo и неговите директори в рамките на неправомерен процес", се казва в публикацията.

Тъй като тези опити не успяха, "те повдигнаха изключително спорни обвинения", казва Кадман. "Реалността е, че директорите на Nexo са станали обект на атака заради подкрепата им за политическата опозиция, реформите и срещу корупцията", подчертава адвокатът.

България е изправена пред критичен момент, който има сериозни последици за доверието в ЕС. Американският конгресмен Уорън Дейвидсън дори нарече главния прокурор "заплаха за стабилността на НАТО".

Това е държава, която удивително прилича на Русия в първите години на Путин, когато върховенството на закона беше използвано за преследване на бизнесмени, които се противопоставяха на политическата му програма. Сега, след като Студената война се възроди, България се превърна - подобно на Русия - в мафиотска държава, заключва "Спектейтър".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    109 10 Отговор
    По—скоро ,България заприличва на Хаити.
  • 3 честен ционист

    33 43 Отговор
    България поема към СССР2 Никой не може да я отклони от курса, какво остава за някакъв си гостенин от Хаити.

    Коментиран от #57

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    74 8 Отговор
    Сега ли го забелезАхте а ❗
  • 5 Сайънсес По

    76 39 Отговор
    "С други думи, макар и по различни пътища, почти всички партии, влезли в парламента след тези избори, са за Русия на Владимир Путин - с изключение на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".

    Коментиран от #85

  • 6 Боклук

    20 31 Отговор
    Тогава НАТО да задейства член 5 ,К’во се назландисват в Рамщайн?
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    96 5 Отговор
    " Всяка държава си има мафия,
    у нас мафията си има държава !"
    / откога ви го повтаряме/
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тя държавицата

    79 4 Отговор
    не се е превърнала от вчера в такава ... но нищо Магнитски 3 идва , за това беше и тази инсценировка
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Путинофил

    47 12 Отговор
    Край! Разкриха ни!
  • 13 България е мафиотска държава

    55 49 Отговор
    защото на изметта от ес и нато така им изнася. Когато излезем от тези фашистки формирования нещата ще си дойдат на мястото.
  • 14 Мда

    64 61 Отговор
    Че тя от 30 години си е мафиотска държава! Само ППДБ могат да ни отърват от мафията!

    Коментиран от #22, #94

  • 15 Конспиратор

    15 42 Отговор
    ✔️България се превърна - подобно на Русия - в мафиотска държава, заключва "Спектейтър".✔️
    Заради подобен "приятелски огън" страната ни ще се управлява от ККопейките и РРубладжиите.

    Коментиран от #21

  • 16 КГБ открито каза преди месец, че

    13 32 Отговор
    всеки,който иска да арестува путин ще получи отговор! Гешев искаше да арустува путин!
  • 17 Супер

    47 25 Отговор
    Щом сме проблем за ЕС, излизаме. Азербайджан не са в ЕС, а населението им се увеличи до 10 млн от 90-те насам.

    Коментиран от #25

  • 18 САНДОКАН

    27 8 Отговор
    Тия инглижета докато зацепят и то взело че се съмнало
  • 19 За какво плащаме задължителни здравни?

    35 5 Отговор
    Нямам достъп до ДжиПи - то си! Има свободен час след 20 дни! Нямам право да се разболея ли? Не мога да дам болничен на работодателя си и си взимам неплатен отпуск! И сам си се лекувам!

    Коментиран от #26

  • 20 Кир Ливанчо

    20 31 Отговор
    "Революцията" на Радев е виновна за всичко и целенасоченото подкопаване на държавността, което се води от няколко години... И Христо Иванов е в кюпа с виновни. Не знам защо го цитират от Дойче Веле, Черепа, Прокопиев, Маджо... и олигарси.
  • 21 Само Възраждане

    27 23 Отговор

    До коментар #15 от "Конспиратор":

    фашагите в дранголника.

    Коментиран от #90

  • 22 На правилото

    18 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мда":

    Клин клин избива - ще се промени мафията с чисто нова и неопетнена.
  • 23 Митю

    24 10 Отговор
    Щом ДВ реве,всичко ие наред
  • 24 Англия излезе от ЕС, защото

    19 30 Отговор
    не искаше "Троянски коне" на кремъл като България!

    Коментиран от #30, #54

  • 25 Азерец

    13 9 Отговор

    До коментар #17 от "Супер":

    А имате ли си нефт и газ та да сте като нас?

    Коментиран от #29, #43, #49

  • 26 Ами така е

    21 8 Отговор

    До коментар #19 от "За какво плащаме задължителни здравни?":

    аз съм медик, завърших 99-та. И ни казаха - много сте, две години няма работни места. И сега никой не ме търси да се върна към професията. Купувайте си дизеларки и апартаменти в София, ходете на почивки в Гърция и се лекувайте с билки. Приоритети, батка.

    Коментиран от #45

  • 27 иис

    15 24 Отговор
    Първата работа на НС е да проведе Импийчмънт на пРезидента.
  • 28 Тома

    42 6 Отговор
    България не само прилича ами е едно към едно с Русия.Всичко държавно се разсипа и се окраде от мутри и продължава
  • 29 Ти и нефт и газ

    13 2 Отговор

    До коментар #25 от "Азерец":

    ако имаше, пак в калта щеше да се валяш.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Всички пенкилер работодатели в територия

    15 4 Отговор
    трябва незабавно да бъдат арестувани!
  • 32 1253

    28 18 Отговор
    Исторически връзки на Русия с България; до края на 10 век , Русия воюва 3 пъти срещу България, два пъти я ограбва и опожарява, при второто нападение руснаците избиват 100 български болярси семейства и поробват Българския народ, царя на България и смейството е затворен като пленник в крепоста Провадия.При третото нападение Охрид е пленен от руски части наемници, които ограбват града и получават като заплащане от Васили 2 златото на Българската държава. Руската държава и войска са причината за изчезването на Първата Българска Империя, която е предадена на Васили 2 от Царица Мария.От 1700 година 13 завоевателни войни от Русия срешу Османската Империя за заваладяване на територии и грабеж, без нито един опит за възстановяване на Българската държава от страна на Русия, като Българското население е активно мамено и използвано от Руснаците срещу Османците, срещу давани от Руснаците лъжливи обещания за защита , автономност и свобода. Българския народ заплаща с кръвта си руските лъжи.Българи които са помагали на Руските войски са изклани, и къшите им са опожарени, продадени в робство, тези които се изселват в Русия стават безправни роби на руски помещици.
  • 33 Тъй нареченият " Преход"

    29 6 Отговор
    протече по идентичен мафиотски начин само в 2 държави от бившият соцблок - Русия и България!
  • 34 1253

    27 5 Отговор
    Във всяка съюзна държава на ЕС, законите на ЕС се изпълняват от местните свободно избрани да управляват политици. В България каквото Българите си изберът това ги управлява. ЕС няма да дойде и с магическа пръчка да премахне , кражбите, измамите ,беззаконието и мързеливоста на Българите- това си е вътрешна Българска работа.Българите си избират мафиози да ги управляват и им се възхищтават по вестниците. След това винаги си търсат виновни други и другаде а не самите себе си, исе оплакват че ЕС и САЩ ги били окрали,след като са окрадени от същите които си избират да ги управляват, без да имат контрол върху тези които са си избрали.
  • 35 ГЕШЕВ Е БИЛ В САМОКОВСКО ЗА ТРЮФЕЛИ

    21 9 Отговор
    ЗЕЛ Е И СЕМЕЙСТВОТО СИ ЗАЩОТО ДОХОДИТЕ НЕ МУ СТИГАТ - СЪЩАТА РАБОТА КАТО С ОНЯ ГЛАВОЧ ГОРАНОВ ! ПРЕДПОЛАГА СЕ ЧЕ Е АТАКУВАН ОТ КОНКУРЕНТИ , ГЪБАРИ !
  • 36 лудия

    18 5 Отговор
    Гешев със сигурност знае от къде идва заплахата ,той не е глупав човек.Гешев знае много , а такива които знаят много. В България какво ги правят ...?
  • 37 1253

    27 8 Отговор
    Проблема не е само в Прокуратурата както се посочва тука. Прокуратурата разследва когато има информация подадена от някого или някоя Агенция. В България МВР, Финансовата Полиция и другите служби за сигурност не подават искове и информация към прокуратурата за разследване. След това Самата съдебна система когато получи дело от Прокуратурата, работи на принципа кой има повече пари за да плати подкуп на съдията той не е виновен. При таква имитация на държава, държавни служби и имитация на работа такъв е и резултата. И пак четете че ЕС е виновен за това, или я посолството на САЩ така е наредило.

    Коментиран от #39

  • 38 Никола Гешев

    12 13 Отговор
    Кьорфишеци на прокопиевчетата и черепчетата!
    Колко парици взе за тая некадърна статия????
    Страх ви е, страх ви е, но сте обречени!!!
    Времето изтича и идва края на некадърното ви шоу!
    Хахаха
  • 39 не точно

    23 4 Отговор

    До коментар #37 от "1253":

    Някак удобно си пропуснал, че прокуратурата може да се сезира и сама, например от публикации или изявления в медиите. През цялата предизробна кампания ГЕРБ и ПП си хвърляха обвинения в тежки престъпления, като при това за някои от тях показваха документи. Да си чул прокуратурата да започне проверка? При това говорим за престъпления за милиони левове публични средства. И нищо. Гешев ни чул, ни видял, ни разбрал. Кой ще тръгне да убива толкова удобна перална машина?

    Коментиран от #50

  • 40 Госあ

    23 8 Отговор
    Смешници. Бидона е една марионетка на задкулисието, което прави войни и ограбва в целия свят, тия пак лакърдии за Русия и България разтегат. Ае марш у германистан ве шваби проклети, две войни запалиха,разрушиха на два пъти Европа, вкарваха мъже, жени, деца и старци в газови камери, ше ми четат морал швабите долни.
  • 41 Уса

    37 16 Отговор
    Изобщо не приличаме на Русия.Приличаме на Украйна продадохме се сега сме голтаци с вечния дифицит и вечните продажници в парламента.Ако поне малко приличахме на Русия щяхме да сме доволни силни и независими.Мафията също е по украински модел и сценарии.Половината в парламента имат украински корени

    Коментиран от #48, #58

  • 42 Това злонамерено

    13 7 Отговор
    човеченце е писало брътвежите си под диктовка на Пинокио. И тези са мръсници като него.

    Коментиран от #46

  • 43 Азерецо,

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Азерец":

    Руснаците имат плюс диаманти, е и? По богати олигархи!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Браво.Целиш

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ами така е":

    Ако не с билки,то по 2-3 ябълки на ден и найш как спада PSA .Друго може би и сваляне на налягането.Да спортува сутрин.Товя пари не иска.

    Коментиран от #52

  • 46 Абе добронамерения

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Това злонамерено":

    Яко бъркаш в кацата с мед та да си с широко затворени очички и тапи на ушите.
  • 47 солидарностност

    22 3 Отговор
    Всеки ден се удивявам как за две години DW станаха толкова загрижени за реда и законността тук.
    А през миналото десетилетие - нищо.
  • 48 Абе устата

    8 11 Отговор

    До коментар #41 от "Уса":

    Яка руска полировка ти е теглена.
  • 49 Пловдив 1912

    31 5 Отговор

    До коментар #25 от "Азерец":

    Имаме море , имаме планини , имаме въглища , и най-важното имаме златна земя ...даже и АЕЦ си имаме та втори може да имаме , имаме ток за още една България, но някои атлантици желаят да ни направят вносители на ток , защо ли ????!!
    Като цяло имаме всичко необходимо за развитие , само да имаме правилните хора да управляват , и преди всичко да са патриоти като Левски и Ботев, и може пръхта да ни дишат половин Европа, да не говорим за геаграфското положение на България, просто перфектно, откъдето и да го погледнеш !
  • 50 1253

    15 2 Отговор

    До коментар #39 от "не точно":

    Тези престъпления за които се споменава във вестниците са вероятно много верни и от едната и другата страна. По кой Български закон точно да разследва Гешев, Василев взел 13 милярда дълг който е изчезнал.
    Веднъж Василев станал Министрър на Финансите може без никакви задръжки и контрол от никой друг да се разпорежда с финансите на държавата като свои. Парите ток самия не ги е откраднал но са влезнали законно , демократично и прозрачно в джобове на кръгове от близки приятели и предприемачи. С другата са дадени пари за пенсии за да се осигури с държавни пари, електората за следващите избори. И това е не само при Василев а и при другите. Държават обслужва интересите финансовите и икономически на малка група от добре свързани Българи. Докато всички не са с равни права, равни закони, равен старт и равно отношение от държавата и органите и ще си е мафиотска държава.
  • 51 дом

    20 2 Отговор
    Атакуват брониран джип със сачми на 5 метра от пътя и посока на наклона обратен на пътя!!!

    Даже не са се постарали да е истнско.

    тъжен СМЕХ!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Фашистка

    13 2 Отговор
    Медия.. Само пълен дебил би се хванал.
  • 54 Хахахаха

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Англия излезе от ЕС, защото":

    И по глупави неща съм чел, но хахахахахаха
  • 55 А50

    12 7 Отговор
    Първите години на Путин са след последните на Елцин, а Елцин беше клоун на САЩ. Така че дойчето право ни определя като един малък сащки цирк с назначени клоуни. И сега един клоун със старите си номера пречи на новата програма-промяна и получи последно предупреждение днес. Никой не трябва да си мисли, че е повече от директора на цирка още повече ако си клоун
  • 56 Твоя татко

    3 12 Отговор
    Прави се! България трябва да бъде изгонена от ЕС. Това не е държава! А имамеи претенци от горе на всичко! Дажеискаме да блокираме Македония коятое светлинни години пред нас
  • 57 Грешка

    9 12 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Зеленски помогна на ссср2,да е мъртво роден.Да му мисли московията и подобни умници,като теб.
  • 58 Абе волгиновото

    8 7 Отговор

    До коментар #41 от "Уса":

    И твоя баща ли е руснак?
  • 59 Горе-долу

    10 6 Отговор
    Са поналучкали.Доста работи сме наследили от "братушките".
  • 60 Змия

    6 2 Отговор
    постановки за вдигане на рейтинг как може да обиждате държавата и особено нейните граждани мафиотите са олечени във власт а тя дребните долу са кокоскари дето за най малкото влизат в затвора но опитасли се да попречис на някой от тя чесните властолубци ставас враг
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хост

    5 6 Отговор
    Баш така си е …
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 1253

    7 2 Отговор
    Нe обвиняваме Nexo, че не е регистрирала своя продукт за крипто кредитиране на дребно, преди да го предложи на обществеността, заобикаляйки основните изисквания за разкриване на информация, предназначени да защитят инвеститорите“, каза председателят на SEC Гари Генслер. „Спазването на нашите изпитани във времето обществени политики не е избор. Когато крипто компаниите не се съобразяват, ние ще продължим да следваме фактите и закона, за да ги подведем под отговорност. В този случай, наред с други действия, Nexo прекратява своя нерегистриран кредитен продукт за всички инвеститори в САЩ.
  • 65 ганев

    10 7 Отговор
    ХАХАХААА ТУЙ ДЙЧЕ ЗЕЛЕ Е ПЪЛЕН БОКЛУК СИГУРНО МНОГО СА ГЛЕДАЛИ РАМБО ПЪРВА КРЪВ
  • 66 Наркос

    16 6 Отговор
    Скоро DW писа че Унгария е най-корумпираната държава в ЕС, сега информацията е че България е по-корумпирана.
    Съвсем се обърках
  • 67 1253

    6 3 Отговор
    Вашингтън, окръг Колумбия, 19 януари 2023 г. —
    Комисията по ценни книжа и борси днес обвини Nexo Capital Inc., че не е регистрирала офертата и продажбата на своя продукт за кредитиране на крипто активи на дребно, Earn Interest Product (EIP). За да уреди таксите на SEC, Nexo се съгласи да плати неустойка от 22,5 милиона долара и да прекрати своето нерегистрирано предложение и продажба на EIP на инвеститори от САЩ. В паралелни действия, обявени днес, Nexo се съгласи да плати допълнителни 22,5 милиона долара глоби за уреждане на подобни такси от държавните регулаторни органи.
  • 68 Две неща...

    6 8 Отговор
    ...до рептила, интервюира в статията! Първо, Москва никога не ни е искала за съюзник и с голямо удовлетворение като товар ни изхвърли/предаде от СССР-> икономически не им носихме абсолютно нищо, нито политически, факт. Така ме Москва са предатели, те го знаят и ние го знаем. Второ -> ние също нямаме средства за каквото и да е партньорство със УСАта, понеже не можем да предложим нито ресурси/суровини, нито пари, нито бели роби. А Щатите много скоро ще им се наложи са погледнат този факт! Нашият интерес е търговийката с петте ни Балкански комшии и още с Германия са имаме. Другото е задължително прекрасни отношения с Китай. Без Китайските стоки сме за никъде. Толкоз за интересите на БГ територията.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Дойче зеле

    11 6 Отговор
    Пак се изцъка.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 изводът

    7 6 Отговор
    ПореднияПровал на Бандата на Румен.
  • 74 Ало дойчето

    16 1 Отговор
    33 години мафията не си е отивала
  • 75 Студопор

    15 6 Отговор
    България не е спирала да бъде мафиот ска държава. Толупа ни управлява 12 години. Сега канадците... Кога не сме били?
  • 76 ганев

    11 4 Отговор
    НАЙ ГОЛЯМАТА МАФИЯ Е УОЛСТРИИТ ТОВА Е ТУМОРА НА СВЕТА ТОВА Е ИНКУБАТОРА ЗА ФИНАНСОВИ ПРЕСТЪПНИЦИ ТОВА Е ИНКУБАТОРА НА ВСИЧКИ АМЕРИКАНО СВЕТСКИ КРИЗИ ЕЕЙ АКО СЕ ОПИТАШ ДА МЕ ИЗТРИЕШ ЩЕ ТЕ СЪДЯ ЯСНО
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Пловдив

    7 6 Отговор
    За съжаление,англичанина е прав...!
  • 79 Коментар

    15 7 Отговор
    Предполагам,че ако някой руснак прочете статията ще се смее от сърце.От 30 години сме под чехъла на САЩ като с Русия общо нямахме.
    Мафията се е създала при прехода заради раздаването на пари в куфарчета.Самите мафиоти казват,че вече не били такива,а бизнесмени с банки хаха.
    Ако нещо не ви харесва това е заради плана "Ран-Ът".От него само не е изпълнено още раздела за здравеопазването и образованието,но има време.Според плана здравеопазването трябва да стане изцяло платено и нещо като във Великобритания(включително да се чака за линейка цял ден).Висшето образование според плана трябва да стане по-трудно достъпно и ще закрият много университети.
    Ако искат да ни махат от ЕС...и без това се чудим как ще преглътнем тези буболечки,които щели да слагат в храните,а и посегнаха даже на розовото ни масло,за да ни ударят икономиката.Вместо да ни помагат все едно гледат как да ни закопаят.
  • 80 Сравняваш Марин льо Пен с

    3 7 Отговор

    До коментар #72 от "Пловдив":

    Костя?Иди на лекар.Можеби нищо да ти няма.

    Коментиран от #82

  • 81 123

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мръсни британски боклуци":

    Велика какво...,че нещо не те разбрах...?!?
  • 82 ганев

    7 2 Отговор

    До коментар #80 от "Сравняваш Марин льо Пен с":

    ПРОУМЕЙ ГО НАЙ СЕТНЕ КОСТЯ НЕ Е ИНТЕРЕСЕН А ИНТЕРЕСНИ СА ХОРАТА НА КОЙТО ИМ ПИСНА ОТ ДАВНА ТОВА СА РАБОТНИЦИ ВИШИСТИ ИНЖЕНЕРИ ЛЕКАРИ ТОВА Е НАЦИЯТА А НЕ ДЪБЪ ОТ ДЪРТИ ЖАБИ КАРАКОНДЖОЛИ И ПРОДАЖНИЦИ
  • 83 Стефан

    6 5 Отговор
    Всички гербави лакеи на Тиквата изпълзяха от дупките си да героизират прокурора си.
  • 84 Ами да

    4 2 Отговор
    Какъвто народът, такава и властта! Лумпени!
  • 85 обаче

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сайънсес По":

    Къде се парите на бългсрските олигарси? да не са случайно в някои западни банки? А вилите им къде са?
    Някой лъже май...
  • 86 Пловдив

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Бягай се засили":

    Когато корабът потъне , вода ще има за всички , не искам да се притесняваш изобщо !!! Само стой и гледай мача ! Между другото , това , което си написал към мен е подсъдимо ! Айде със здраве , има един циганска лаф, да нямаш сляп на окото ?!?
  • 87 бай Иван

    8 3 Отговор
    "България прилича удивително на Русия в първите години на Путин, когато върховенството на закона беше използвано срещу политическите му противници. Сега България се превърна в същата мафиотска държава, пише "Спектейтър".
    "Днес държавата в Европейския съюз (ЕС), която в най-голяма степен прилича на авторитарна и потисническа страна, е България, пише британското списание "Спектейтър"
    Айде стига глупости бе ! Ние ли не помним деветдесетте години когато се налагаше "демокрацията" от западен тип в страната ни. И пак с Путин виновен,дето му е през де.овия за страна с насаление на малък руски град. Я вижте в най-демократичната страна няма ден без масови стрелби и убийства . И там ли Путин е виновен или политическата и правосъдна система. Да авторитарна и подтисническа е България , ама нали Вие подкрепяхте човека Борисов дето я изгради тая система и вкарахте с вашето затваряне на очи мутрите в управлението на страната. Не беше ли американският посланник който твърдеше ,че е "Куче , ама наше куче" .За баба ми ли говореше? С ваши политици ли се прегръщаше и целуваше Борисов и си лижехте г.ъзо.вете и се наричахте на малки имена и скъпи ми приятелю?Па сега изведнъж сте прогледнали.
  • 88 Грантаджиев соросоид

    8 6 Отговор
    Ясно е вече кой стои зад атентата. Веднага пропагандното зеле и капиталските медии ревнаха, че било инцидент и постановка. И сега тръгнаха да изпират имиджа на ППДБ. Че и не ви е срам да споменавате Нексо - тях ги изгониха от САЩ заради нарушенията им, а тук ПП и ДБ получиха пари от тях. Отричате ли го? Защото преводите са доказани и сумите. ПП и ДБ вземат пари. Помним и как свети Еконтий стана министър с 300000 дарение за кампанията на харвардците.
    Щели били да изчегъртват ГешеФ и Тиквата. С атентати ли бе? Че вие сте откровени терористи и сте заплаха за националната сигурност. Марш на източния фронт да ви уврат главите какво е война!
  • 89 разума

    8 3 Отговор
    Както винаги британците са готови да плюят срещу всеки който надигне глава. Защо не си погледнат държавата в какъв упадък е след напускане на ЕС. След смъртта на кралицата се ръководи фиктивно от Чарлз който е командван от Камила която го разведе на пук на династията и сега се провъзгласи и за кралица. Това ли е лицето на "проспериращата" англииска държава превърната в придатък на САЩ . Скъпи англичани погрижете се за държавата си , а после намирайте кусури на другите държави.
  • 90 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Само Възраждане":

    Коце,сам ще се вкараш в панделката ли бе?Други ще го направят.
  • 91 Иван

    6 3 Отговор
    Айде пак президента на Русия ви е виновен.
  • 92 1253

    4 1 Отговор
    От както Българските бандити освободиха България от фашистите и хитлеристките чорбаджии изедници и кръвопийци, а Руските окупатори от освободиха България от товара на ценностите, храната, машините и заводите и през 1944 , и направиха референдум както в Крим от тогава България е Мафиотска Държава. От крадец, измамник,убиец, пияндурник отгоре на това с висше образование без познания и стойност ;държавник не става. Те си познават работат и то не да управляват правилно държавата, а да крадът и лъжат народа за собственна полза.
  • 93 БАРС

    6 5 Отговор
    та и АЗ СЪМ ЗА РУСИЯ.А АМЕРИКА КАКВО Е ДАЛА НВ БЪЛГАРИЯ ОСВЕН РАЗРУХА НА ВСИЧКО КОЕТО СЕ Е ПОСТРОИЛО ПРЕЗ СОЦА..ПОВЕЧЕ ОТ 60 % от продукцията за експорт отиваше за СССР .Консервните ни комбинати работеха с по 3 смени за да изпращат за РАША получавахме и за това МИГОВЕ ТАНКОВЕ И Т,Н, военна техника а сега самолети от америка и то 8 на хартия срам и позор на управата която се върза на американската въдица.ДА ТО ГОРДЕЕХМЕ В МНОГО СТРАНИ МОЖЕХМЕ ДА ПРОЧЕТЕМ В ТЯХНИ МАГАЗИНИ СДЕЛАНО В БОЛГАРИИ ИЛИ МАДЕИН БУЛГАРИЯ А сега ОСВЕН ТАШАКЛАРЪМ БУЛГАРИЯ ДРУГО НЯМА.Нашите политици няко де и пресата най вече почнаха да пишат и говорят против РОСИЯ и те избягаха намериха си от италия агрокултури и таля фирмите им за консерви от домати и т.н бълват яко за РОСИЯ продукция.Има много да се пише но нямам време .Та да ви кажа и някои неща за ПУТИН защо подгони бизнесмените ами защото си изнасяха парите за америка и не плащаха данъци .КАто пример ще ви дам Брезовски който беше собственник на АВТО ВАЗ на ЛАДИТЕ ДЕ то той е прдавал с хиляди бройки в азия с един и същи производственн номер за да не плаша данъци.Та тоя американец ла си погледне държавата където всеки ден се убиват с огнестрелно оръжие не снам по колко стотин в ден.И друго най много филми за мафията са именно американски ако нямаше повод то режисьорите нямаше да правят такива филми
  • 94 боил

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мда":

    Кой, кой ще ни отърве от мафията ? Тези на които наркодилърът Семерджиев, лично им носи “пици“ в министерството ....каквато е първата политическа сила , такава е втората .
  • 95 Пани

    7 0 Отговор
    Много ми е чудно защо никой не забеляза, че цитираната Радосвета Василева е дъщеря на Цветан Василев и много добре успява да морализаторства с 4 милиарда зад гърба си, откраднати от баща й!?!?
  • 96 Именно

    5 0 Отговор
    Само дето не се е превърнала, ами винаги си е била такава. Последните години само им лъснаха задниците повече и стана очевидно за (почти) всеки.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 🦩💫да бе да

    1 1 Отговор
    Аз специално искам повече снимки на плешивеца 😅🦩
  • 100 мафиозко правителство

    8 1 Отговор
    България е мафиотска държава от 1990г когато комунистите-мафиоти се втурнаха да превземат заводи и хотели с ловджийски пушки и пистолети . Тогава и сега полицията-милиция кротуваше . Военните , нито един генерал не защити хората а се сдушиха с мафиотите от ДС . Целият този цирк с партиите , всички партии са оглавени от комунисти-мафиоти с про руски възгледи включително и ПП/ДБ . Предателите прикляквайки и навеждайки се предадоха България .
  • 101 Абе

    5 1 Отговор
    Глупости, политическа пропаганда !
  • 102 Токсик

    6 5 Отговор
    България, благодарение на евроатлантиците и псевдодемократите, върви с бодри стъпки по пътя на фашистка и бандитска Украйна и е на светлинни години от велика държава като Русия, в която има законност, ред и просперитет, и още по-важно - има нормални човешки отношения и ценности.

    Коментиран от #109

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Евроман

    7 1 Отговор
    България след разпада на СссР не се е развила и на един сантиметър.
    Само деградация, чалга, крадене, държавни апаратчици, корупция и др.Докараха ни да чакаме помощи от ЕС всяка година все едно сме африканци.

    Русия е на светлини години пред България.
    Няма какво да се сравняват двете понеже България е предадена и подарена на ЕС, Сащ и Турция.
  • 105 Ченгето Сашко Андреев

    0 0 Отговор
    А преди не беше образцова комунистическа?
  • 106 Малкия Тошко

    1 0 Отговор
    Не съм отказвал предложение за свинар в Србия.
  • 107 Клетите Спектейтър

    2 0 Отговор
    не са ли наясно какво се случва с САЩ в момента? Там "върховенството на закона" се използва за преследване на несъгласните с политиката на "демократите". Вкараха в затвора невинни хора присъствали на 6 януари без да са проявили никакво насилие, наскоро вкараха в затвора черен дисидент понеже открито говори срещу политиката на САЩ с Украйна, уволниха от Фокс Тъкър Карлсън който е световно известен критик на американския режим понеже свободномислещите хора го харесват, а това обърква сметките на "демократичния" режим. Доста материал има за нарушение на човешките права и откровена диктатура и корупция в САЩ, но от ДВ нито гък за това.
  • 108 дядото

    0 0 Отговор
    по-важно стои въпроса кои,кога и защо превърнаха българия в мафиотска държава и има ли политици и държавници способни да се борят за промяна на това състояние или не.
  • 109 мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Токсик":

    "... и още по-важно - има нормални човешки отношения и ценности." - ако за теб да те "черпят" с Новичок е нормално човешко отношение ...
    Русия последно имаше някакъв закон първите години на Путин. След това се изроди в тотална диктатура.
    ТЪИ ПЛСОКОЗЕМНИ РУСОФИЛИ!