Last news in Fakti

12 Май, 2023 10:30 501 3

Международният валутен фонд дава 1.9 млрд. долара на Сенегал

  • сенегал-
  • мвф

Сделката подлежи на одобрение от изпълнителния съвет на МВФ, който се очаква да я разгледа предварително в средата на юни

Международният валутен фонд  дава 1.9 млрд. долара на Сенегал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международния валутен фонд постигна споразумение със Сенегал за средства за финансиране на обща стойност около 1,9 милиарда долара, информира Ройтерс.

Сделката подлежи на одобрение от изпълнителния съвет на МВФ, който се очаква да я разгледа предварително в средата на юни.

По-голямата част от парите са ново 36-месечно споразумение за финансиране по линия на разширено финансиране и разширено кредитно улеснение от над 1,5 милиарда долара.

Приоритетите на политиката съгласно това споразумение включват намаляване на уязвимостта на дълга чрез фискална консолидация, укрепване на рамките за борба с прането на пари и финансирането на тероризма и осигуряване на икономически растеж, богат на работни места.

Финансирането по линия на Механизма за устойчивост и устойчивост от около 327 милиона долара ще подпомогне целите на Сенегал за смекчаване на изменението на климата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелен трактор с жълти гуми

    2 0 Отговор
    Честито на новите роби
  • 2 Те мошетата

    2 0 Отговор
    никога не дават. Сега пускат стръвта за наивните рибета. Сигурно те са инициирали конфликта и после казват, че помагат. Стар техен трик.
  • 3 орт

    1 0 Отговор
    Сенегал няма нужда от заеми стига Франция да спре да им изсмуква ресурсите.И не само на Сенегал.