Last news in Fakti

15 Май, 2023 23:11 1 933 4

Новите депутати! Известни личности, сред които футболист и бивша "Мис Турция", влизат в турския парламент

  • турция-
  • анкара-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Седа Саръбаш, която през 2006 г. спечели титлата "Мис Турция", е избрана за народен представител от управляващата Партия на справедливостта и развитието от югозападния окръг Айдън

Новите депутати! Известни личности, сред които футболист и бивша "Мис Турция", влизат в турския парламент - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Редица известни личности, сред които бивш футболист и бивша "Мис Турция", влизат в състава на новия турски парламент, предават турските медии, цитирани от БТА.

Бившият футболист Юнал Караман става депутат от "Добра партия“ от централния турски окръг Коня.

Седа Саръбаш, която през 2006 г. спечели титлата "Мис Турция", е избрана за народен представител от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) от югозападния окръг Айдън, пише в. „Хюриет“.

Бахадир Йенишехирлиоглу, актьор, известен с участието си в исторически сериал, става народен представител на ПСР от западния окръг Маниса.

Юджел Арзен, който е и композитор на песента на "Векът на Турция", влиза в Меджлиса като депутат на ПСР от Истанбул.

Журналистът и писател Хулки Джевизоглу също става народен представител от ПСР от Истанбул.

Бившият посланик на Турция във Вашингтон Намък Тан, който е бил и главен дипломатически съветник на бившия президент Абдуллах Гюл, и Мустафа Саръгюл, бивш кмет на истанбулския квартал Саръйер, са избрани за депутати от листите на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП).

Тюркан Елчи, съпругата на Тахир Елчи, бивш председател на адвокатската колегия в Диарбекир, който бе убит при въоръжено нападение, също успя да влезе в парламента като депутат от НРП от Истанбул.

Илияс Топсакал, заместник-ректор на Истанбулския университет и историк, известен с изследванията си върху турската история, е избран за депутат от Партията на националистическото действие (ПНД) от черноморския окръг Самсун.

Айюдже Тюркеш Таш, дъщеря на покойния Алпарслан Тюркеш, основател на Партията на националистическото действие (ПНД), също успя да влезе в парламента от листата на "Добра партия" от Адана.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И това какво го интересува

    4 9 Отговор
    Целокупният български народ?!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Ами може и някой от този нарид

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "И това какво го интересува":

    Да проявява интерес към корените си
  • 3 Хмм

    2 2 Отговор
    журналисти, футболисти, актьори и не на последно място Мис Турция стават депотати, еегати те по бетер от наще се формират
  • 4 Без изключение

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "И това какво го интересува":

    Всички мюсюлмани в България имат близки и роднини в Турция. Ти си знаеш колко милиона са.
Новини по държави: