Last news in Fakti

16 Май, 2023 14:48 1 201 6

Гласът на Ердоган: Вторият тур на президентските избори ще бъде по-лесен

  • ибрахим калън-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • кемал кълъчдароглу

Кандидатът за президент Синан Оган, който остана трети, заяви, че може да подкрепи основния опозиционен кандидат Кемал Кълъчдароглу на втори кръг само ако той се съгласи да не прави отстъпки на прокюрдска партия

Гласът на Ердоган: Вторият тур на президентските избори ще бъде по-лесен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ибрахим Калън, говорител на турския президент, заяви днес, че вторият тур на президентските избори "ще бъде по-лесен", предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

На 28 май в Турция ще се състои втори тур на президентските избори, след като на първия тур нито един от кандидатите не успя да спечели над 50 процента от гласовете.

Не мисля, че разликата в гласовете ще бъде малка, каза Калън пред журналисти.

В отговор на въпроса дали управляващите планират среща с кандидата за президент Синан Оган, Калън отговори, че "те не са имали среща със Синан Оган".

Не може да се води пазарлък за оцеляването на държавата, добави Калън.

Междувременно вчера кандидатът за президент на Алианса АТА Синан Оган, който остана трети на изборите на 14 май, заяви, че може да подкрепи основния опозиционен кандидат Кемал Кълъчдароглу на втори кръг само ако той се съгласи да не прави отстъпки на прокюрдска партия.

Председателят на Висшата избирателна комисия (ВИК) на Турция Ахмет Йенер съобщи вчера, че за настоящия президент Реджеп Тайип Ердоган са гласували 49,51 на сто от избирателите, за лидера на опозицията Кемал Кълъчдароглу - 44,88 на сто, а за Синан Оган - 5,17 на сто от гласоподавателите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами ...

    9 3 Отговор
    Ще видим ...
  • 2 Трала ла

    7 16 Отговор
    6-те% от третия и четвъртия кандидат отиват при Кемал

    Коментиран от #3

  • 3 Ами горе долу

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Трала ла":

    С толкова разлика ще го бие Ердоган
  • 4 нннн

    17 6 Отговор
    При невъобразим външен натиск да бъде свален, Ердоган устоя и спечели първия тур. Очаквам да спечели и втория поне с 15% преднина.

    Коментиран от #5

  • 5 с минус 15 ще спечели

    5 13 Отговор

    До коментар #4 от "нннн":

    Необразованите и религиозните фанатици гласуваха за ердоган
  • 6 Ердоан изпраща калъча в пенсия

    13 2 Отговор
    Да си я харчи със здраве
Новини по държави: