26 Май, 2023 15:43 1 389 10

В Москва! Репортерът шпионин обжалва задържането си от руските служби

  • евън гершович-
  • уолстрийт джърнъл-
  • русия-
  • шпионин-
  • екатеринбург

Евън Гершкович беше арестуван през март по обвинения в шпионаж, след като руската служба за сигурност ФСС го обвини, че е събирал военни тайни в град Екатеринбург

В Москва! Репортерът шпионин обжалва задържането си от руските служби - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Репортерът от "Уолстрийт джърнъл" Евън Гершкович обжалва решението на руски съд да бъде удължен срокът на предварителното му задържане с три месеца, предаде Ройтерс, като се позова на информация от съда, съобщава БТА.

Гершкович, който е американски гражданин, беше арестуван през март по обвинения в шпионаж, след като руската служба за сигурност ФСС го обвини, че е събирал военни тайни в град Екатеринбург.

Първоначално срокът за неговото предварително задържане трябваше да изтече на 29 май, но на закрито заседание във вторник съдът го удължи до 30 август. САЩ твърдят, че той е задържан неправомерно и призовават незабавно да бъде освободен.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 аз да ви

    11 0 Отговор
    Играят си на правосъдие. Разстрел за шпионина, че много нагли станаха.....
  • 4 факуса

    7 0 Отговор
    пуф в коша за боклук,говедо не може се жалва
  • 5 Факт е,

    6 0 Отговор
    В Москва и Киев ще пристигне делегация от представители на Сенегал, Замбия, Южна Африка, Конго, Уганда. Целта е мирно уреждане на украинския конфликт.
    По повод на това има много интервюта с представители на африканските държави.
    Част от интервю в предаването на Стивън Сакур от ВВС и Мо Ибрахим судано-английски бизнесмен .
    Този водещ е смятан за "булдог" на британската журналистика и всички се страхуват от него.


    - В редица западни държави са обезпокоени, че имат двусмислено, а в случая с Южна Африка неутрално отношение към руската инвазия в Украйна. Това е отплатата на Запада за грешките от колониалната епоха? Затова ли ?

    - Не , не , не ! Не става въпрос за колониалната епоха. Нека бъдем откровени.
    Резолюцията на Америка призова да се осъди нарушаването на суверенитета на друга държава - Украйна.
    И много африканци казаха : " Извинете. А какво направи Америка в Ирак ? Това законно ли е ? Нима това не е нарушаване на суверенитета на друга държава ?"

    - Защо не ги осъдим и двете ?

    - Точно ! Беше изключително неразумно от страна на Съединените щати да предложат тази резолюция. Мисля, че Германия трябваше да представи тази резолюция, защото Германия беше критична към нахлуването в Ирак. Но е грешно САЩ да правят това, защото, извинете, но вие сте ЛИЦЕМЕРИ!

    - Африка иска ли да бъде на неутрална страна?

    - Или има международни правила, или ги няма! Кажете ми, нима международните правила важат САМО за Русия, но не и за САЩ? НЕКА НЕ
  • 6 Хихихи..

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Признаха го вече официално - и от тебе са по-зле..
  • 7 Факт е,

    5 0 Отговор
    - Или има международни правила, или ги няма! Кажете ми, нима международните правила важат САМО за Русия, но не и за САЩ? НЕКА НЕ БЪДЕМ ЛИЦЕМЕРНИ ! В това е проблема !!! НИЕ ТРЯБВА ПОНЯКОГА ДА ПОГЛЕДНЕМ В ОГЛЕДАЛОТО И ДА СВЪРЖЕМ ДУМИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА СИ? Какво се случи с Либия? Вие съсипахте тази държава! А ние така и не успяхме да я съберем отново ! Това приемливо ли е ?
    Нека бъдем честни и да го разберем! НЕ ПРАВЕТЕ на ДРУГИТЕ ЗАБЕЛЕЖКИ ! Мисля, че е проблем, че Русия нахлу в Украйна, НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ аз ОСЪЖДАМ АМЕРИКАНСКАТА ИНВАЗИЯ В ИРАК! Защото това е ЕДНО и СЪЩО и трябва да помним това! Само се надявам, че когато говорите за международни правила, ВСИЧКИ ДА ГИ СПАЗВАТ ! ВСИЧКИ , БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ !!!

    Но по американските стандарти "Светът се основава на правилата" е всъщност "Светът се основава на АМЕРИКАНСКИТЕ правила".
  • 8 Механик

    5 0 Отговор
    Я го пращайте тоя в Колима да извършва трудови подвизи в дърводобива! Какво ще ми обжалва?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания