Last news in Fakti

5 Юни, 2023 15:18 1 458 4

Новият първи дипломат на Анкара: Независимата външна политика на Турция остава на фокус

  • хакан фидан-
  • реджеп ердоган-
  • мевлют чавушоглу-
  • турция

Хакан Фидан беше назначен за външен министър от президента Реджеп Тайип Ердоган, който представи в събота новия си кабинет

Новият първи дипломат на Анкара: Независимата външна политика на Турция остава на фокус - 1
Снимка: Facebook

Новоназначеният турски министър на външните работи Хакан Фидан постави акцент върху националната и независима външна политика на Турция в изказване по време на церемонията, на която неговият предшественик Мевлют Чавушоглу му предаде поста, съобщи турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Новият външен министър обеща да направи всичко възможно за мира, сигурността и благоденствието на Турция и турския народ.

"По време на тази своя мисия ще направя всичко възможно за единството, сигурността и благоденствието на нашата държава и нация, в съответствие с визията на нашия президент, който беше преизбран, като спечели голямо одобрение от нашия народ, и на ценностите, които той представлява. Ще продължа да развивам визията за националната външна политика, основана на независимостта на нашата държава от всякакви влияния и върховенството на волята на нашия народ", каза той.

Хакан Фидан беше назначен за външен министър от президента Реджеп Тайип Ердоган, който представи в събота новия си кабинет.

Преди това 55-годишният Фидан заемаше поста ръководител на Националната разузнавателна агенция МИТ, на който бе назначен през май 2010 г. от тогавашния премиер Ердоган.

Той е женен и има три деца.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДипЛомат

    22 3 Отговор
    Това е бившият висш разузнавач на Турция противниците едва ли го познават но този знае всичко за тях.
  • 2 Така така..

    3 18 Отговор
    Банда фашисти!! Вижте ги!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Тези на снимката

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Така така..":

    Рамо до рамо ще “асвабадят” и Балканите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: