Last news in Fakti

7 Юни, 2023 17:36 2 563 9

Пробив в оградата! Гърция връща към Турция 300 мигранти, открити на остров в река Марица

  • мигранти-
  • гърция-
  • турция-
  • марица

Добрите метеорологични условия осигуряват по-спокойни води и предразполагат по-лесно преминаване през реката, но и на сушата

Пробив в оградата! Гърция връща към Турция 300 мигранти, открити на остров в река Марица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Все по-често незаконните мигранти, преминаващи през река Марица (Еврос) от Турция към Гърция, решават първо да се придвижат до някое островче в реката и оттам групово да се изтеглят към отсрещния бряг, заяви журналистът към националната гръцка телевизия ЕРТ Димитрис Стаматакис. Само от днес има новина за открити триста мигранти на островче в реката, за които гръцките власти организират поетапно репатриране, съобщава БТА.

В тази връзка вчера гръцкият министър на външните работи Василис Каскарелис проведе телефонен разговор с новия турски външен министър Хакан Фидан. По време на разговора Каскарелис е поздравил колегата си от Турция за встъпването му в длъжност, след което двамата са обсъдили въпроса за нелегалната миграция, беше съобщено в публикация в Туитър на профила на гръцкото външно министерство.

За нелегалната миграция Димитрис Стаматакис уточни, че потокът от мигранти се повишава с намаляването на дъждовните дни. Добрите метеорологични условия осигуряват по-спокойни води и предразполагат за по-лесно преминаване през реката, но и на сушата, тъй като мигрантите прекосяват дълги разстояния пеш, докато стигнат до големите градове, поясни Стаматакис. Те избират планините и вървят ден и нощ в старанието си да избегнат среща с полицейските власти, добави журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бива

    4 1 Отговор
    Да върнат и Последният софиянец в Карлуково.

    Коментиран от #2

  • 2 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бива":

    В момента сервира,не го закачайте!
  • 3 ВКК

    13 1 Отговор
    Браво на гърците! Не се оставят в калта!
  • 4 ИВАН

    12 0 Отговор
    Тая миграция много лесно се оправя, но не знам защо хората си усложняваме живота
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Хюсеин

    8 2 Отговор
    Султана Ерд@ да ги настани в двореца му,Той ги @божава.
  • 7 Факти

    2 2 Отговор
    Тук е планина, а при нас пътя е чист. Не лъжа, но къщата я продадена за 2 хиляди. На няколко крачки и сме в Гърция. Имало е по живково време войничета, с открит лист и то на родените даваха и покрай мъже и жените ги пускаха. Старите измряха и ромите населват и може с гърците да си лафят. Много е хубаво. Вечер в Гърция по живково отсреща селата им светят, на няколко крачки бе къщата. Орехи, бадеми богат край, но гърците са много по богати, на смени работят, орат, цяла нощ и цял ден и овцете им пасат до тях, но не като българска порода овце.
  • 8 Мехмед

    2 0 Отговор
    Да ги изтикат към България. Тя е в демографска криза.
  • 9 Александър

    1 0 Отговор
    Гърците връщат, а у нас? Приятел каза, че в София били по- вече от софиянци! И то само инженери, доктори и професори
Новини по държави: