Last news in Fakti

5 Юни, 2023 17:56 1 759 2

Казахстан ще обменя кредитни истории със страните от ЕИС

  • казахстан-
  • закон-
  • касим-жомарт токаев-
  • кредитна история

Законът беше пописан от президента Токаев

Казахстан ще обменя кредитни истории със страните от ЕИС - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Държавният глава Касим-Жомарт Токаев подписа закон за ратифициране на Споразумението за процедурата за обмен на информация, а именно кредитните истории в рамките на Евразийския икономически съюз (ЕИС).

Законът установява механизма, реда и условията за обмен на информация, включена в кредитната история, както и минималния списък от информация, подлежаща на трансграничен обмен.

Споразумението определя правната и организационната основа за формиране на кредитна история в рамките на ЕИС. Документът установява и правата и задълженията на участниците в системата за обмен на кредитна история. Очаква се законът да има положително въздействие върху формирането на общия финансов пазар на страните-членки на ЕИС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    4 0 Отговор
    Санкциите имат уникално въздействие върху икономиките на бившите съветски републики. Хиляди големи, средни и малки руски фирми и компании евакуираха милиони работни места в Централна Азия и Кавказ. От една страна, това осигури безпрецедентен растеж на икономиките на бившите съветски републики, от друга страна, тя здраво обвързва техните икономики, финанси и търговия с Русия.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.