Last news in Fakti

28 Май, 2023 17:45 3 501 5

Ключов форум решава основните световни проблеми

  • казахстан-
  • форум-
  • астана

Ето и лекторите на международния форум в Астана

Ключов форум решава основните световни проблеми - 1

На 7 и 8 юни в Астана ще се проведе световен форум, чиято цел е да обсъди и даде решения за глобалните предизвикателства във външната политика и международната сигурност, климата, недостига на храна и енергийната сигурност.

Форумът, чийто домакин е президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев, ще обхване важни въпроси за намиране на приложими решения за належащите глобални предизвикателства.

Събитието ще събере правителствени лидери, международни организации, изпълнителни директори на големи мултинационални компании и известни международни експерти.

Сред тях са емирът на Катар шейх Тамим Бин Хамад Ал Тани, председателят на президентството на Босна и Херцеговина Желка Цвянович, генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Ивеала, управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, генерален секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Хелга Шмид, председател на Парламентарната асамблея на ОССЕ Маргарета Седерфелт, генерален секретар на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) Джан Минг, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Одил Рено-Басо, президент на Азиатската банка за развитие (ADB) Масацугу Асакава, министър на енергетиката и инфраструктурата на Обединените арабски емирства Сухаил Мохамед Фарадж Ал Мазруи, европейски комисар по земеделието Януш Войчеховски, бивш президент на Етиопия Мулату Тешоме, бившият министър-председател на Буркина Фасо Ласина Зербо, швейцарският дипломат и бивш генерален секретар на ОССЕ Томас Гремингер, заместник-председателят на S&P Global Даниел Йергин.

Организацията на обединените нации подкрепи събитието, като осигури лектори на високо ниво и координира участието на няколко агенции на ООН, включително генералния директор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) Одри Азуле, заместник-генерален секретар на ООН и изпълнителен директор Секретар на Икономическата и социална комисия на ООН за Азия и Тихия океан (ESCAP) Армида Алисяхбана, помощник-генерален секретар на ООН за Европа, Централна Азия и Америка в отдела по политически и миростроителни въпроси (DPPA) Мирослав Йенча и помощник-секретар на ООН- генерал Ивана Живкович.

Над 1000 участници и гости от цял свят ще разгледат модели на междудържавно сътрудничество за насърчаване на нови глобални партньорства.

В рамките на два дни ще бъдат проведени 40 панелни сесии, дискусии и други събития за справяне с предизвикателствата в четири ключови измерения: външна политика и международна сигурност, международно развитие и устойчивост, енергия и изменение на климата, икономика и финанси.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРОНЮЗ

    19 3 Отговор
    Само не ми казвайте че този форум ще мине без изпълнение на световно известна Окраинска балерина трасформирала се през последните години в слуга на народа.... 😜😜😜

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВРОНЮЗ":

    Ще решат всички проблеми... Вервай ми...
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    4 0 Отговор
    А Потника ще идва?

    Къде без него.
  • 4 Ще обявят

    4 0 Отговор
    Цифровото евро и CBDC изгледайте едноминутно видео: Bank for International Settlements head Agustin Carstens about CBDC.
  • 5 Това на снимката ковид ли е

    6 0 Отговор
    Сатанисти...гледайте церемониите ИМ от олимпийските игри във ми през 2012 и в Испания 93та ли беше...същите вируси развяват, хидри ,, доктори, болни деца на легла и смърта, като тая, която се появи на коронацията на грозния Чарлс и камилата му