Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Юни, 2023 12:50 74 547 228

Вето на Русия блокира България

  • климатични промени-
  • българия-
  • климат-
  • украйна-
  • вето-
  • русия-
  • ес-
  • оон

Москва заяви, че няма да подкрепи домакинство от ЕС

Вето на Русия блокира България - 1
Снимка: Shutterstock

До април тази година изглеждаше, че България ще намери място на световната карта в усилията за борба с климатичните промени като домакин на конференцията на ООН по този въпрос (COP 29) догодина, пише БТА.

Но шансовете на София започнаха да избледняват с всеки миг. През април делегацията на Русия в органа на ООН по въпросите на климата (Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата или РКООНИК) изпрати имейл до другите представители на източноевропейски държави, в който заяви, че няма да подкрепи домакинство от ЕС, предаде Ройтерс. В имейла руската делегация заяви, че страните от ЕС са възприели "политизиран" подход при определянето на страната домакин, което е довело до блокиране на кандидати, подкрепени от Русия.

Още новини от Украйна

"Има основание да се смята, че страните от ЕС, ръководени от политиката на Брюксел, нямат капацитета да служат като честни и ефективни посредници в глобалните преговори за климата в рамките на РКООНИК", се казва в съобщението. Специалният представител на президента на Русия по въпросите на климата Руслан Еделгериев отказа да потвърди дали Русия ще се противопостави на кандидатурата на България.

"България не е единственият кандидат за домакин на COP29 през 2024 г. Въпросът ще бъде решен в строго съответствие с процедурите, предвидени в Рамковата конвенция по изменение на климата, РКООНИК", отговори Еделгериев писмено на поставените му въпроси, посочва Ройтерс. Всъщност не е необходимо Москва да посочва директно София като нежелан домакин на конференцията, доколкото България е част от атакувания от Русия като цяло ЕС.

Как геополитиката за пореден път засмука Източна Европа

Твърде “горещите” отношения между Вашингтон, Брюксел и Москва заради руската инвазия в Украйна повишават още повече градуса си и спомагат за появяващи се под повърхността кълнове на недоволство от понасяните от отделните страни негативни последици заради осъждането от тяхна страна на действията на Русия. Петте регионални групи на ООН се редуват като домакини на срещата на върха на COP всяка година и 2024 г. е ред на Източна Европа, но нахлуването на Русия в Украйна и продължаващият конфликт между Армения и Азербайджан оставиха в неизвестност местоположението на конференцията догодина.

ЕС подкрепи кандидатурата на България, но на фона на войната в Украйна Москва обеща да блокира всяка страна от ЕС да бъде домакин. Регионалната група трябва да вземе решение с консенсус. В сряда вечер последният кръг от преговори за излизане от задънената улица в подготвителните преговори за климата, проведени в Бон, завърши без споразумение, според трима души, близки до преговорите и пожелали да запазят анонимност, тъй като не им е разрешено да обсъждат преговорите публично, посочи “Политико”.

Това означава, че въпросът къде ще се проведе COP 29 следващата година трябва да бъде решен на тазгодишната среща на върха за климата в Дубай, което дава на следващия домакин по-малко време за подготовка. Обединените арабски емирства бяха официално избрани за домакин на COP28 на срещата на върха в Глазгоу през 2021 година. След като Москва блокира ЕС да бъде домакин, а провеждането на COP в Русия или Беларус е неприемливо за членовете на ЕС, кандидатурите на други страни набират скорост.

Но единствените други страни, участващи в надпреварата досега, са Армения и Азербайджан. Напрежението между двете съседки, които водиха война за Нагорни Карабах през 2020 г., остава високо - което означава, че не е сигурно дали Ереван ще подкрепи Баку или обратното. Всъщност въпросът въобще не е конкретно за България. Става дума за игра с много високи залози.

Ако спорът не може да бъде разрешен, има няколко възможности за това как да се процедира, каза Алден Майер от намиращия се в Брюксел мозъчен тръст E3G. Групата от Източна Европа може да поиска размяна с друг регион или да поиска друга страна извън региона да бъде домакин. Майер каза, че официалният домакин в този случай вероятно ще бъде предишният - ОАЕ, чието председателство на COP беше обект на критики заради връзките на емирствата с петролната индустрия.

"Дори ОАЕ не искат да бъдат домакини за втора година“, каза преговарящ от ЕС. Майер определя положението като “бъркотия“. Във всеки случай, добави той, конференцията в “Дубай е крайният срок“ за решение за домакинство. "Така че ще видим какво ще стане. Не очаквам напрежението с Русия и ЕС да приключи до Дубай."

Другото измерение на войната в Украйна

Намесата на Москва показва как геополитическите спорове след нахлуването на Русия в Украйна миналата година усложняват глобалните усилия за борба с изменението на климата. Тя също така рискува да забави окончателния избор на домакин на COP 29, което може да съкрати времето за подготовка на събитието. България и Армения, която не е членка на ЕС, се кандидатираха за домакини на срещата на върха - роля, която може да донесе международен престиж и възможност за насърчаване на вътрешните усилия за борба с изменението на климата - наред с разходите, интензивния медиен контрол и тежките логистични изисквания.

В началото на месеца Азербайджан добави името си към кандидатурата. "Азербайджан е готов да бъде домакин на такова важно събитие", заяви пред Ройтерс Умайра Тагиева, заместник-министър на екологията и природните ресурси на Азербайджан, в първото публично потвърждение на дългоочакваната кандидатура на страната.

Правата за провеждане на срещите се редуват между петте глобални региона на ООН, като Източна Европа ще бъде домакин през 2024 година. 23-те държави в този регион трябва да изберат кандидата за домакинство с единодушие. Ако Русия наложи вето на всички страни от ЕС, тогава Армения или Азербайджан все още биха могли да участват в надпреварата. ЕС, състоящ се от 27 държави, заедно със западните съюзници, включително Великобритания и САЩ, осъди инвазията на Русия в Украйна и наложи санкции на Москва заради войната.

В началото на месеца Ройтерс припомни, че по време на миналогодишната конференция на ООН по въпросите на климата президентът на България Румен Радев посочи, че страната би желала да бъде домакин на събитието, и в края на май България настояваше за своята кандидатура с подкрепата на други държави от ЕС.

Годишните срещи на върха на ООН за климата привличат десетки хиляди делегати от близо 200 държави, както и компании, инвеститори и индустриални лобисти. И са сериозно предизвикателство за логистичните способности на домакина. Такава гигантска по обем организационна работа не може да бъде свършена в последния момент. Поради което отлагането на яснотата кой ще е домакин на СОР 29 поставя пред неудобна яснота този важен световен форум. Така че засега перспективата София да стане световна столица във връзка със събитие от планетарно значение избледнява. Но дори и в даден момент все пак на столицата на България да се падне тази чест, организирането на световната конференция ще бъде сериозно изпитание.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    159 295 Отговор
    Викайте за Русия, обвинявайте за всичко Сорос и гейовете, ето Ви реал политика в действие и за урок- Русия никога няма да предприеме действие от което България да има изгоди!
    Точка

    Коментиран от #10, #27, #43, #48, #83, #94, #136, #139, #209

  • 2 Българин

    116 237 Отговор
    Когато Русия започне да се напъва на България, е ясно, че много са го закъсали :)

    Коментиран от #86

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Това е Русия

    144 195 Отговор
    Това е братска Русия.!Винаги се е грижила за България.

    Коментиран от #6, #46, #51, #61

  • 5 Сандо

    301 71 Отговор
    ІЗащо се сърдят нашите?Ами да бяхме обявили още в началото на 90-те неутралитет сега отвсякъде щяха да ни ухажват.А сега ни подритва всеки,на когото се изпречим в краката,и свой,и чужд.Но това е нашата тежка многовековна съдба:да ни водят политици,които не виждат по-далече от носа си /и джоба/ и да ни вкарват в губещи съюзи.

    Коментиран от #7, #17, #75, #110, #186

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хммм

    69 189 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Къде се е чуло и видяло "своите" да те "подритват". Това да не е някаква "любов па рузки"?

    Коментиран от #82

  • 8 Правилно

    221 48 Отговор
    Тагарев създава групи за борба срещу Русия
    Козяците веднага там и на фронта
  • 9 не на цензурата във Факти.БГ

    214 50 Отговор
    А милите ни евро-атлантичета какво искат? Да пращат оръжие на руските македонци, а руснаците да ни се радват?

    Коментиран от #112, #187

  • 10 Това е безспорен

    40 59 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Факт.
  • 11 Реалността

    49 109 Отговор

    До коментар #6 от "Слагай феса и потурите":

    Русия и Турция винаги са действали в съглашение, когато става дума за България, тъй че с единия край на устата говориш "па руски" а с другия "ефендим, ефендим". Доказателствата за това съглашение са ХИЛЯДИ.

    Коментиран от #28

  • 12 Анонимен

    54 17 Отговор
    Истински братя!

    Коментиран от #18

  • 13 Русия точно го казва

    204 36 Отговор
    ЕС няма никаква самостоятелност а е американска изтривалка
    Та какви световни проблеми може да реши?

    Коментиран от #55, #88, #177

  • 14 геноч

    37 108 Отговор
    що тъй ва братЮшки, почему ва где е вечнаю дружбу где е ва ?

    Коментиран от #41, #134

  • 15 Просто човек

    46 100 Отговор
    Очаквам реакцията на нашите копейки...

    Коментиран от #37

  • 16 дохуга

    49 13 Отговор
    клиzматичните промени в телевизора на СЕК
  • 17 Стойчев

    34 41 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Като гледам как ухажват сърбите - не мерси…
  • 18 С Русия бяхме на 28 място в света

    173 21 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    По Всеобщия показател на ООН
    С Америка и ЕС сме на 86 място
    Евростат от декември 2022 г.:
    България е най корумпирана
    Най бедна и,
    Най бързо умираща

    Коментиран от #114, #178, #180

  • 19 Како,

    83 13 Отговор
    Ти и другите плюйте, обиждайте и храчете срещу грантове, после ревете срещи нея.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ХЕР ПУТЛЕР

    25 98 Отговор
    Против защото ще арестуват Путлер.
  • 22 де факто

    131 15 Отговор
    Хората ни мислят доброто - спестяваме си милиони от държавния за поредната безсмислена говорилня!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Петър Стоянов

    21 70 Отговор

    До коментар #6 от "Слагай феса и потурите":

    Браво "УМНИКО", събирай копейки.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ДДРОнег

    41 104 Отговор
    московия - враг Номер ЕДНо на БЪЛГАРИЯ !!!
  • 27 Пак шамарче Уили

    61 14 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Нелеп смях ха ха, защото страната продължава да жъне негативи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Социлиста

    139 14 Отговор
    То пък много има къде да се съберат на среща в София, тези демократи. Добре, че социлиста бай Тошо им построй НДК, за да се правят някакви срещи в София. Защо нашите демократи не построиха нищо за 34 години натовска демокрация? Защо не облагородиха София. През соца, когато ходехме до София, тротоари, улици и сгради бяха подържани, а сега да те е страх на коя счупена плочка да стъпиш.

    Коментиран от #38

  • 31 Ха ха ха

    126 28 Отговор
    Хем прозт, хем недоучен
    Ако не беше Русия сега щеше да сервираш на турците докато обслужват жена ти

    Коментиран от #111, #223

  • 32 Българин

    99 11 Отговор
    Каквото повикало,такова се обадило
  • 33 Лондон

    26 99 Отговор
    Ама защо ги питате алкашите , те какво общо имат с климата , виж , ако е глобален форум за Одеколон Тройной или Новичок , да , те са пионери , без тях не може да мине!!!

    Коментиран от #56

  • 34 Държавата се управлява от мафия

    89 8 Отговор
    Така че всеки който е срещу това управление е в помощ на българския народ
  • 35 Блогър от Москва

    38 17 Отговор

    До коментар #23 от "НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ,..ДАДОХМЕ ИМ":

    Каква държавност си им дал ?!?!А Борча за другого хората си го върнаха 1877.Когато освободила БГ

    Коментиран от #50

  • 36 От село

    52 14 Отговор
    Ама те спъват целия Европейски съюз, а не точно нас.
  • 37 Един от многото

    94 17 Отговор

    До коментар #15 от "Просто човек":

    Не съм копейка, а фащофоб. И не ни трябват поредните зелени терористи тук. А и България какво очакваше? Уважение от Русия, след това което правим?

    Коментиран от #126

  • 38 Гошо

    44 6 Отговор

    До коментар #30 от "Социлиста":

    Друго си е да тури пет етажна кооперация в престижния Ман.ливади
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Тагарев

    113 17 Отговор
    Като пращаме оръжия за убиване на руснаци какво да чакаме...бонбони ли?

    Коментиран от #52

  • 41 Блогър от Москва

    92 13 Отговор

    До коментар #14 от "геноч":

    Ами първо на БГ то предложила строежа на газопровод През Черно море,после еще една АЕЦ.Ганьо -не ще.Реджеп пък взе всичко.После БГ прати снаряди на Украйна.Хак вие е сега
  • 42 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    64 14 Отговор
    Трябва да сме Неутрални

    Коментиран от #47

  • 43 кална вена

    72 21 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    ми като реялно, войната е благодарения на нас и полша, да ни милват с перце ли бе , ама колко сте итрещели....гледай как скоро ще ни спрат и петролните..продукти, тогава свирки нма ердо и ще има ама по скъпо....балъци!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ЕСССР

    44 9 Отговор
    Супер, услуга ни правят!
  • 46 Блогър от Москва

    56 10 Отговор

    До коментар #4 от "Това е Русия":

    Твойта грижа се изразява в снаряди за украйна
  • 47 Само овцете

    20 13 Отговор

    До коментар #42 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Когато ги карат на заколение са неутрални.
  • 48 Я па ти,

    99 17 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    То па Германия като призна български диалект за македонски език е подходила в български изгоди. Ето ти реал политика от съюзник.
    България 1915г. съюзник на Германия и национална катастрофа, 1941г. с ъюзник на хитлеристите, национална катастрофа. Сега пак неин съюзник и то лоялен и вече къса части от българския народ, бе умнико.
    Само с Русия 45 г е съюзник и подем без войни.
    От къде се пръквате толкова огр@ниченив мисленето?

    Коментиран от #127

  • 49 От Шипка патриарх Кирил каза

    76 12 Отговор
    Вие ни дадохте писменост и религия,а ние ви освободихме от Турция и създадохме Третата Българска държава и Българската армия
    Точка по въпроса !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 кална вена

    54 8 Отговор

    До коментар #4 от "Това е Русия":

    за българите, не за българия, щото винаги им бием ножа отзад, долна фашиска хунта сме....
  • 52 Малийййй,

    40 6 Отговор

    До коментар #40 от "Тагарев":

    Тези са щастливци, че ако можеше да станат опълченците от Шипка, много погребения щеше да има!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Мишо

    4 6 Отговор

    До коментар #50 от "ИЗЧЕЗВАЙ БЕ.. пед'АЛ НЕГ'РАМОТЕН":

    Типедалграмотен ли си?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 форума е за.

    21 8 Отговор

    До коментар #33 от "Лондон":

    Краварските листеринчета..вместо жамбуркане си го глътват..и после гледай пуцаньие..нема школо за пропусканьие.
  • 57 Путинската политика

    13 52 Отговор
    Е била насочена срещу България открай време!
  • 58 българин

    16 54 Отговор
    Поредната "грижа на братушките" към раята в Zадунайската губерния, БЛАГОДАРИМ ВИ ПУТИНЦИ!

    Коментиран от #123

  • 59 България

    45 9 Отговор
    и климатични промени??? Къде ми е чушкопека
  • 60 Мишо

    18 5 Отговор

    До коментар #53 от "ЛА'ПАЙ БАБА'ЛЮГАТА":

    Па изплюй я бе, от тебе немой са вреди и най"умния"русофоб!

    Коментиран от #68

  • 61 Пантагрюел

    61 13 Отговор

    До коментар #4 от "Това е Русия":

    Когато се държиш подло,като поляк и нагло,като укра, какво ще очакваш?Цветя и рози ли?
    Ще цепят басма на някакви подлоги,които дори се гордеят с това.
  • 62 Блогър от Москва

    25 7 Отговор
    Факти много низко падна ,Никой не трие обиди псувни...Тъмно жълт вестник.Направо кафяв.
  • 63 Факти

    73 18 Отговор
    От 1878 г.до 1944 г. България се ръководи на 90% от русофобски правителства.
    Води 4 войни които губи.От тях две световни.
    Резултат:
    Загубени 42 % български територии
    570000 убити мъже
    Плащане по 50000 лв.за отрязана глава на партизанин и бучене на кол като турския башибозук.
    Но фашизъм нямало
    Тази власт остави 5 млрд.д.активи
    Комунизмът със СССР осигури 45 г.мир и остави 141 млрд.д.активи.
    СДС отказа оценката на предприятията да бъде правена от Англия.
    Не извърши инвентаризация на наличностите, за да може да краде

    Коментиран от #65, #141, #179

  • 64 Абсурдистан

    18 4 Отговор
    Още един повод за радост на безродието!
  • 65 Nехиs

    29 34 Отговор

    До коментар #63 от "Факти":

    А къде забравяш фактите, че комунистите си раздадоха и изнесоха хиляди куфарчета, а внуците им и сега управляват?

    Коментиран от #70

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 и кво?!?

    10 3 Отговор
    не може да си отговорите на въпроса - а нас защо?!?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Екскурзия Във Русия

    19 45 Отговор
    Ходих преди 3 години и смятам да не повтарям освен 3 квадратни километра центърът на москва всичко друго във тази страна е 50-60 години назад от България

    Коментиран от #72

  • 70 Блогър от Москва

    48 9 Отговор

    До коментар #65 от "Nехиs":

    Ти си представи колко са построили,че още не можете да го изкрадете...
  • 71 ШОП

    17 6 Отговор
    Северна Македония отговаря на всички критерии. Не е в ЕС и е в Източна Европа. Проблема е решен . )
  • 72 Блогър от Москва

    23 10 Отговор

    До коментар #69 от "Екскурзия Във Русия":

    Далее си от много неща.Ама в лъжите те бива
  • 73 Тия

    11 32 Отговор
    още ли не са ги изхвърлили от ООН? Да си ориентират там към третия свят, да ги подкупват с горива и толкова
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 С хора като вас

    23 5 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    и 15 наутралитета да обявим, никога няма да станем Швейцария.

    Коментиран от #87

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 1234213

    48 19 Отговор
    Да се молим братята руси пак да дойдат да ни освободят, от харвардските мошеници и мафията на ГЕРп

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Сандо

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    Който има очи - ще види;който има уши - ще чуе.Вашите недостатъци са си ваш проблем.
  • 83 Мнение

    54 17 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Щом центаджиите кажете "точка", и кво, значи сте голямата работа ли??? Или вашите драсканици изведнъж стават неоспоримата истина???

    Русия има всички поводи да ни счита за вражеска държава!!!
    Не пращаше ли Кирчо еднолично оръжия за Украйна???
    Не спря ли Асенчо договора с газпром за руски газ ,за да го купи същия газ през Гърция с 30% надценка???
    Не блокираха ли свободното движение на стоки от Русия на бг черноморието????

    ВСИЧКО, КОЕТО ИЗВЪРШАТ АНТИБЪЛГАРИТЕ НАРЕЧЕНИ "ЕВРОАТЛАНТИЦИ" ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ПЛАЩА НАРОДА!!!
    И НЕ ЗАЩОТО НАРОДА Е ПРАЩАЛ ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА, А ЗАЩОТО Е СПАЛ КОГАТО ДОКАЗАНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЗАДОКЕАНСКИ СЛУГИ ГИ ПРАВЕХА ТЕЗИ ВРЕДНИ (МЕКО КАЗАНО) ПОЛИТИКИ!!!

    И НЕ, НЕ МИНАВА НОМЕРА, ЧЕ РУСИЯ БИЛА АГРЕСОР, ПЪК ДЕЙСТВИЯТА НА ЗЕЛЕНАТА КУКЛА НА КОНЦИ (ДЪРПАНИ ОТ ШОРОШ И КОМПАНИЯ ОТ "ДАВОС"), БИЛИ НАЙ-МИРНИТЕ И ДОСТОЙНИТЕ!!!

    ОЩЕ ПОМНИМ КАК НЕ ВИ БЕШЕ ПРОБЛЕМ И НЕ ВИЕХТЕ КАТО НЕДОХРАНЕНИ П.СОВЕ, КОГАТО ГОСПОДАРИТЕ ВИ ОПУСТОШИХА БЛИЗКИЯ ИЗТОК И АНЕКСИРАХА КОСОВО ОТ СЪРБИЯ!!!

    ТАКА, ЧЕ ТОЧКА ЩЕ СЕ СЛОЖИ КОГАТО И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ ПЛАТЯТ ЗА ЗЛИНИТЕ ПО СВЕТА!!!

    Коментиран от #91

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Сандо

    28 7 Отговор

    До коментар #75 от "С хора като вас":

    А сега Швейцария ли сме?Колко години минаха,откакто за пръв път ни обещаха,че ще станем "Швейцария на Балканите"?Та те тия,които ни лъгаха и използваха,разчитайки на нашата наивност,доверчивост и невежество,почнаха заслужено да се преселват,надявам се,в много по-лошия свят.

    Коментиран от #99, #102, #107

  • 88 Даа бе

    17 34 Отговор

    До коментар #13 от "Русия точно го казва":

    Скоро никой няма да се интересува какво е казала Русия и какво ще казва!
  • 89 Мнение

    38 10 Отговор

    До коментар #85 от "Ген. КОЛЕВ":

    И как според теб щеше да реагира ген Колев на Кирчо-Кокорчовия запис, в който последните откровено си признават ,че работят срещу българският народ???

    Предателството е нещо много гнусно!
    Само предателите ще осъзнаят колко точно имат да плащат!!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Сандо

    32 10 Отговор

    До коментар #83 от "Мнение":

    А помниш ли кой беше първият външен министър,отишъл в Киев за да официализира престъпната власт,дошла след кървав преврат?Името му е Кристиан Вигенин,заслужил член на БСП!А коя власт малодушно мълчеше за забраната на българския език /за руския изобщо не споменавам/ в същата тази нацистка Украйна?

    Коментиран от #103

  • 92 Оне

    16 34 Отговор
    Както обикновено под такива новини "фабрикантите" на Мутрафонова са изкомандвани да цъкат здраво в началото на първите няколко поста, за да симулират "подкрепа" за руЗките фашисти, след което се вижда реалната руЗка активност. :) Похватите на руЗките служби са видими и си просто око.

    Коментиран от #93, #96

  • 93 Хелоу

    38 10 Отговор

    До коментар #92 от "Оне":

    Ти си яко във филма бате. Какви служби бе народа е това. НАРОДА. Освен 10-15% кресливи жълтопаветничета от София, хората всяка вечер ви псуват как водите страната в пропастта. Ама мн търпелив народ, прекалено...

    Коментиран от #97

  • 94 Бат Котьо

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Що бе? Сърби ли те пръцката?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Това е безспорен

    5 1 Отговор

    До коментар #92 от "Оне":

    Факт.
  • 97 Оне

    4 8 Отговор

    До коментар #93 от "Хелоу":

    "Ти си яко във филма бате." Това, което съм написал може да бъде проверено и под тази статия. Това е реалността, "филмите" са такива които разправят, че реалността е "нещо друго". "Народа" не се купчи по 100 човека в началото на статиите и след това "магически" да изчезва. Няма такъв "филм".

    Коментиран от #108

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Реалността

    22 32 Отговор

    До коментар #87 от "Сандо":

    Аз не мога да разбера вие русофилите с мозък на примати ли сте,какви сте не мога да ви разбера.Кой ще ти обещава на тебе да ставаш Швейцария на балканите бе комуне пробито ? Типично по шумкарски комунетата искате всичко да ви се дава в ръцете,а вие само да грабите.Проблема не е в Еевропа,а в самите нас ! Набий си го в кухата тиква.От 30 държави в ЕС,само ние мизерстваме и сме на това дередже.Това трябва да ти говори,че проблема не е нито в другите,нито в Европа,нито в някой друг,а в самата България ! !И проблема идва от там,че тук градим бъдеще с "бивши" комунисти и корумпирани крадци,които са научени само да грабят и това никога няма да се промени.Това е резултата от 45 годишното соц руско робство.Хората ни протягат ръка,а тук само се граби,гради корупция и нищо друго.Естествено,че винаги ще сме ЕДИНСТВЕНИТЕ бедни в ЕС,докато не се промени корупционната система,не се разкарат комунистическите вредители и не се депортират русофилските национални предатели.

    Коментиран от #104, #105, #106

  • 100 Хахаха

    13 4 Отговор
    Ядеш какво си си надробил а честито на победителите
  • 101 Блогър от Москва

    8 9 Отговор

    До коментар #85 от "Ген. КОЛЕВ":

    И така да е.Ама само едно сражение.Щото после През 1944 г България Дава 32 000 Жертви в борбата с фашизма ,бидейки съюзник на СССР
  • 102 Ееей

    9 5 Отговор

    До коментар #87 от "Сандо":

    Как да стане? С такива като вас крачим с бодра стъпка към Еритрея!
  • 103 Мнение

    24 4 Отговор

    До коментар #91 от "Сандо":

    А помниш ли с кой подпис хвърчаха оръжията за Украйна???
    Помниш ли кой се правеше на 3 и 1/2 като се заговори за бг оръжия, че се ползват в Украйна???
    А помниш ли когато бе повдигнат въпроса за американските военни бази в България, как гласуваха от БСП???

    НЯМА ПО ВЕРНИ СЛУГИ НА ФАЩ ОТ БСП!!!
    ПРОСЛЕДЕТЕ ИМ ГЛАСУВАНИЯТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И САМИ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ В ТОЯ БЕЗСПОРЕН ФАКТ!!!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Наблюдател

    29 8 Отговор

    До коментар #99 от "Реалността":

    Я ми кажи през последните 30г със подкрепата на Европа до ден днешен кой ни управлява не са ли евроатлантиците избранниците на Европа и посолство то трябваше да цъфтим но не
  • 106 Хелоу

    35 12 Отговор

    До коментар #99 от "Реалността":

    Виж се какви глупости плещиш. Щял да депортира. Трябва да депортираш 70 % от останалата изчезваща Българийка. Лошите комунисти построиха всеки важен национален проект, АЕЦ, Заводи, Каскади и какво ли още не. Няма ги от 32 години и какво стана? Златото се изнася на поразия, страната изчезва, младите се изпедерастват а ти стоиш с промит мозък и пак комунистите ти виновни. Май трябва да депортираме джендитата като теб за да се оправят нещата. Поне сте много по-малко и барем тръгнем напред.

    Коментиран от #117, #121, #125, #212

  • 107 селянин

    10 1 Отговор

    До коментар #87 от "Сандо":

    А да те дундуркат не искаш ли?
  • 108 Блогър от Москва

    7 5 Отговор

    До коментар #97 от "Оне":

    Да Ти обясня.Хората не щат да Ви чета в коментарите обидите и псувните,по долу.
  • 109 Петър

    22 2 Отговор

    До коментар #25 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Непълнолетни, без книжка в 4.00 часа през нощта са катастрофирали??? Къде са родителите? На кого е автомобила, той ли е дал ключа на неправоспособна и малолетна? Братчеди, нали? При тях съди мешерето, и живеят по "закони" основани на особености на етноса им? Защо не спазват Закона? Защо търсят МВР и ползват медицинска помощ, платени от нашите данъци, но иначе ни мразят, заплашват, грабят и убиват? Стига лицемерие! Има по-важни новини от трагедия основана на липса на образование, родителски надзор и не спазване на Закона.

    Коментиран от #113

  • 110 Реалността

    9 26 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Тоя па чак и неутралитет щял да обявява...Какъв неутралитет от малка и неспособна държава като България те гони не знам.Това е абсолютно невъзможно и ненужно.България е с целия развит,богат и цивлизован свят.От другата страна стои някако подобие на държава,която олицетворява мизерията,изостаналостта и бедността,тероризма и фашизма,и ти искаш да обявим неутралитет,за да угодим именно на тази престъпна държава от която сме видяли само мизерия и злини,само защото са твои господари ? Е няма как да стане нали се сещаш.България е с ЕС,САЩ и запада и на който предател не му изнася,да си хваща куфарите и да изчезва към руския обор,стига преди това властите да не ви изправят пред съда ,защото вече и на това подлежите поради факта,че сте руски шпиони.
  • 111 Ааа не

    12 28 Отговор

    До коментар #31 от "Ха ха ха":

    Ами ти бре "учения" ако не беше НАТО ,сега щеше да играеш казачок прав под масата. А можеше и да не си жив. От къде ви намират?

    Коментиран от #219

  • 112 Хахахаха

    10 17 Отговор

    До коментар #9 от "не на цензурата във Факти.БГ":

    Е що да не? Виждаш, че Русия те обявява за враг, а ти ги подкрепяш? Та те защо да не ни подкрепят?

    Коментиран от #116

  • 113 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #109 от "Петър":

    Така е господин Петър
  • 114 А бе кух

    8 19 Отговор

    До коментар #18 от "С Русия бяхме на 28 място в света":

    И за това ли САЩ са ти виновни>

    Коментиран от #170

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Хелоу

    26 12 Отговор

    До коментар #112 от "Хахахаха":

    Ние първи ги обявихме за враг, гоним дипломати, забраняваме въздушно пространство и Кирчо плюе та се къса. Е те какво да не са балъци. Велика сила са и ще ядем дървото.

    Коментиран от #119, #128

  • 117 Бат Котьо

    2 7 Отговор

    До коментар #106 от "Хелоу":

    Що бе? И тебе ли те сърби пръцката?
  • 118 Московийски пропагандатор

    10 24 Отговор
    Московия трябва да бъде изолирана от всички организации на хо мо сапиенс.

    Коментиран от #124

  • 119 Хахахаха

    25 5 Отговор

    До коментар #116 от "Хелоу":

    Ние сме в съюз, който Русия е обявила за враг, какво не ти е ясно?
  • 120 Сибирски Братушка

    12 18 Отговор
    Да блокираме с вето на нашите сибирские друзя до нашата шпионска база Камчия! Немедленно!
  • 121 Мнение

    30 10 Отговор

    До коментар #106 от "Хелоу":

    Браво за този коментар!

    Общо взето цветнодъгите евроатлантици се опитват всячески да изкарат, че черното е бяло и обратното?!
    Само, че тук е България и хората не им вярват като някои промити западняци!

    Крайно време е нашият народ да се събуди!!!
    Вече секирата е почти напълно наострена (направиха си антибългарско, престъпно и нелегално правителство, премахнаха поставения си гл прокурор, с който се скараха наскоро, и вече са готови да действат според посолствоТО)!!!

    А ние какво чакаме???
    Да тръгнат по домовете и да обясняват, че ако се къпем повече от веднъж седмично, плюс откажем да консумираме насекоми, значи сме престъпници???!!!

    НАРОДЕ СЪБУЖДАЙ СЕ ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ ИМА ЗА КАКВО ДА СЕ БОРИШ!!!

    Коментиран от #129, #151

  • 122 ⚜️Просветен⚜️

    20 4 Отговор
    Какъв климат ще опазваме и с какви климатични промени ще се борим бе ? И как? Като изсичаме безугледно горите си и не си почистваме речните корита може би? Изобщо не ни е там мястото! И без това никой не може да промени посоката на природата!
  • 123 Ха ха

    21 5 Отговор

    До коментар #58 от "българин":

    Прережи си вените.С този си ход Русия ти попречи лично да посрещнеш онуй нещо-Гретето Тунберг и да и се хвърлиш в краката.
  • 124 Альооо

    4 7 Отговор

    До коментар #118 от "Московийски пропагандатор":

    Можеше да пропуснеш думата сапиенс.
  • 125 ха ха ха

    9 22 Отговор

    До коментар #106 от "Хелоу":

    Aйде бе ? Нали ви видяхме колко сте.Една 15 процентна шайка русофилски предатели и това ви е тавана.Нито може да сте повече,нито гласа ви значи нещо.
  • 126 Просто човек

    8 16 Отговор

    До коментар #37 от "Един от многото":

    Не си копейка, просто русороб си...
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 по ясно ли е

    10 27 Отговор

    До коментар #116 от "Хелоу":

    Русия е много далеч от това да бъде велика сила.В мокрите ви фантазийки и стари лаври може би,но в днешно време Русия е една мижитурка от която НЕ зависи нищо и никой пет пари не дава какво казват,искат,не искат или въобще дали съществуват или не.България пет пари не дава руските миджети какво мислят по въпроса и русия не може нищо да направи по темата.По-ясно ли ти става ?

    Коментиран от #133, #138, #142, #145

  • 129 фактите

    11 25 Отговор

    До коментар #121 от "Мнение":

    Еми айде надигайте се бе шматковци.Кой ви спира ? Събираите се 400 000 предателски изтъpcaка и правете референдум ! Истината обаче е,че сте няколко хилядна шайка неможачи и предатели,които ще ядете дървото още в началото.Най-малкото българските служби вече се задействаха и подлежите на арести и съд за национално предателски и руско шпионство.

    Коментиран от #150, #153

  • 130 Перо

    20 6 Отговор
    Тук става дума за ЕС, не за БГ! Защо джендърията манипулира с лъжи?
  • 131 Леле, каква драма!

    9 18 Отговор
    Рашистанци ни налагат вето. Само не разбрах за какво. За ходене до тоалетна ли, за ходене по екзотични дестинации ли, за наказателен вот спрямо зеления чорап ли? Ццц, тази нощ няма да се спи. Другарко митрофанова, дайте ни едно рамо пред шефа си. Молим, ви! Та ние на нашия национален празник 3 март, на връх Шипка всяка година веем руски знамена! Защо ни цакате така? Не заслужаваме ли повечко уважение от бункерния император?
  • 132 флипп

    15 6 Отговор
    Козяк рязко трябва да вдигнат нивото на персонала, ясно, че няма хора, но това е просто смешно, да не говорим, че постигна обратното на търсения ефект. Освен ако не са всъщност тайно работещи за Русия, тогава безмозъчните им брътвежи имат повече смисъл.
  • 133 Хелоу

    21 9 Отговор

    До коментар #128 от "по ясно ли е":

    Да ама май 50 държави не могат да се справят с нея. И това че ти се пънеш тука и плюеш по клавиатурата не го прави истина. Китай и Русия събарят долара и цялата западна империя се клати. А ние пак сме на грешната страна.

    Коментиран от #149

  • 134 факуса

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "геноч":

    то всичко е до време,не може да ги предаваме а те все за нас да мислят
  • 135 факуса

    17 6 Отговор
    ами нашите авропски партнери не ни ли блокират за шенген,що да се сърдим на русия,че вето ни наложила,и е за добро,само ще харчим едни пари на вятъра,които и без това нямаме
  • 136 САМО КОМЕНТИРАМ

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":



    Слава Богу, че руснетата ни свършиха черната работа и ни избавиха от тези пропаганди и политизирани събития.


  • 137 Да питам..

    9 15 Отговор
    Сибирския свинарник още ли не е изгонен от ООН...?мммм???
  • 138 Аз истински се съмнявам,

    8 13 Отговор

    До коментар #128 от "по ясно ли е":

    че на този другар след твоите обяснения нещо, каквото и да е, ще му стане по-ясно! Чугунените глави са тежки, но въпреки това празни!!! Поради това е добре да го оставим да вегетира в единствените си илюзии! България е независима държава и нямаме нужда от руска намеса. Те (рашите) си имат достатъчно обширни територии (степи) и нека съсредоточат имперските си амбиции върху управлението именно на тези обширни територии (степи). За да ги облагородят и урбанизират, ако изобщо руското население пожелае да живее там. Успех, отвъд черноморски съседи!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Дедо

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "Факти":

    Фактите не се толерират от Факти!
  • 142 Мисля

    14 6 Отговор

    До коментар #128 от "по ясно ли е":

    По-ясно ще ти стане,когато ни свърши ядреното гориво през 24-та,а през 27-таРусия не ни удължи лиценза за 5-ти блок.Мариците,нашите приятели Урсула,Кико и Бою вече са ги приключили.Да видиш как ще се топлиш на солар.
  • 143 Дончо

    7 18 Отговор
    Русия е аут, няма думата вече!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Небето е синьо.

    7 12 Отговор
    Какви ги вършат руснаците със статут на временно пребиваващи в България,в да си ходят в Русия или Еритрея която е единствен съюзник
  • 147 Още по-добре

    17 5 Отговор
    Не знам каква е ползата за България да е домакин,но знам,че ми прилича "на гол тумбак,чифте пищови".Когато България стана европейска столица,нашият блок беше на една крачка да го санират.Прибраха парите за представителни нужди,като обещаха да сме първи на следващ етап.Да,да, ама не.Даже чух,че Шишков писал НЕ на молбата ни.А даже паспорти имаме.Така,че по-добре да си оправим нашата кочинка, вместо да се правим на голяма работа.
  • 148 Механик

    11 15 Отговор
    Чомски /цитирам/ в оригинал- РУСИЯ Е АГРЕСОР !!!????????????? ..НЕЩО ДА ДОБАВИТЕ??????????????
  • 149 Успокой се, бе.

    13 14 Отговор

    До коментар #133 от "Хелоу":

    Нищо не могат да съборят Русия или Китай, или Русия и Китай в тандем. Нищо!!! Няма опасност да загубиш парите си! И Западът НЕ запада, както се оплакваш. Явно четеш грешните медии и оттам иде страхът ти! Горе главата! Русия нЕма сили за никакви напъни и само с имперските мераци ще си остане!!! Та, България си е в Европа и само мащабен природен катаклизъм може да я премести по към изток!!! Хайде, остани си със здраве!
  • 150 Мнение

    15 14 Отговор

    До коментар #129 от "фактите":

    Твърдиш "национално предателство", щото говорим истината в прясно гримираните ви очи???

    Наистина ли мислиш, че сме шепа???
    Повярвай, нямаш представа каква енергия се е натрупала в нашия народ!
    Вие там жълтопаветните прайдаджии си живеете в друга реалност, но нека да започнат с мобилизацията при Зеления, да видим тогава какви ще ги заплещите?!

    Защото няма по-гнусно и жалко същество от продалото се и продаващото народа си за собствена облага!!!
    Но този урок изглежда, че искате да го научите по трудния начин?!

    Коментиран от #182

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 И к'во?!

    6 9 Отговор
    Проссия ще ми флатулира на оня орган, Korg-a, де...
  • 153 дойде видовден

    17 14 Отговор

    До коментар #129 от "фактите":

    Не се пени, защото всичко казано си остава и след войната в Украина победените англосаксонци, ще се изнесат от България, която ще бъде дадена в сферата на влияние на Русия, тогава всички като тебе ще бъдат осветени, изкарани на площадите, и оставени на милостта на хората... все пак ще бъдете щастливи, защото ще започнете "работа" на полето, където ще работите по западен стандарт – от тъмно до тъмно, за паница леща и така докато шавате.

    Коментиран от #176, #195

  • 154 хаха

    12 10 Отговор

    До коментар #151 от "Народе, събуди се!":

    Левски е казал, че хора като тебе трябва да бъдат дадени курбан за да се освободи България от западните сатанисти, а вие ще бъдете тяхната храна.

    Коментиран от #157

  • 155 Митев

    2 10 Отговор
    Грузия е спасителния вариант....
  • 156 Ха ха ха

    19 5 Отговор
    С какви климатични промени ще се борите бе смешници! Със затоплянето, със захлаждането, със засушяването, с пороите, с ......? Или всичко що мърда и не е статично ще ви е основание за исполинската борба. А със земното притегляне още не е завършила борбата, завършени идиоти! Слугувайте още на богоизбраните гобалисти и ще ви се завие свят как ще завърши всичко.
  • 157 Левски

    7 11 Отговор

    До коментар #154 от "хаха":

    Също е казал че който ни освободи той ще ни пороби

    Ходи сега цункай портрета на пуси или свалим
  • 158 Мнение

    15 6 Отговор

    До коментар #151 от "Народе, събуди се!":

    Ако Раковски, Левски и Ботев ви прочетат драсканиците, след като са се запознали с доказателствата изтекли в публичното пространство за "евроатлантиците" в бг парламента, такива като теб няма да си намерите спокойствие и на луната!!!

    Коментиран от #183, #220

  • 159 Българин

    12 16 Отговор
    Отърва ли сме си вече от тайа мръсна руска зган никога няма да сме приятелски държави първо спряха газта за България после ни вкараха в черния списък а за Бг русофилите има еднопосочни билети безплатни за сибир
  • 160 знаещ

    13 12 Отговор
    Глупавите джендъри които подкрепят украинските нацисти като че ли очакват русия да не цунка да ама не и с поведението си правят така че след някоя и друга година ще трябва да целуваме задните части на руснаците
  • 161 Донев

    9 14 Отговор
    Абе голям праз,по-добре да не сме я един кюп с тази страна ,на каквото и да е място ,добре е и ние да им блокираме визите ,много им се идва Наташките тук ,особено сега като са без мъже,и без това замърсиха Черно море,ама нашите русофили тук все им въртят опашка каквато и пакост да направят все е хорошо

    Коментиран от #175

  • 162 Наблюдател

    22 5 Отговор
    Нормално, това е една много добра новина. Ще ни спестят десетки милиони разходи за всички българи да се хрантутят охранени толупи, които да измислят коя от коя по-голяма глупост на наш гръб. А на софиянци блокиране на движението и... простотии за комфорта на цялата паплач.
  • 163 СНН

    6 8 Отговор
    По добре,пияниците само могат да загубят
  • 164 Владимир

    9 14 Отговор
    Те па руснаците от кога са капацитет да пазят природата?Война водят? бентове взривяват?Ядрени глави разнасят ?

    Коментиран от #166, #172

  • 165 Московски

    10 15 Отговор
    Да Русия е белия дроб на планетата. Тотално изостанала икономически няма една фабрика как да замърси магистрали няма това е единственото добро. Но пък са убили толкова хора Хитлер може да зависи.
  • 166 Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #164 от "Владимир":

    Да ги разнесат към Брюксел и Хага.

    Коментиран от #168

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Макс

    12 15 Отговор
    Недопустимо е РФ да има право на вето над страна от ЕС . Русия е терористична държава с президент, издирван от МНС . Путин в Хага !

    Коментиран от #171

  • 170 А бе вакуумиран,

    4 2 Отговор

    До коментар #114 от "А бе кух":

    и ЕСССР.
  • 171 Мориц

    2 6 Отговор

    До коментар #169 от "Макс":

    Макс - в Карлуково!
  • 172 Володимир

    8 10 Отговор

    До коментар #164 от "Владимир":

    Бентове взривявали? Правилно, укрите, колкото и да се гърчат и извиват, СА малоРУСНАЦИ👍👍👍. .
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 сефте

    9 13 Отговор
    Нито е за първи път, нито ще е за последен. Ако можеха, руснаците да вземат облаците да не вали дъжд над България или да вземат слънцето да не грее . . . Може ли някой да напише тук кога Русия е била на страната на България?

    Коментиран от #194, #226

  • 175 стига бе

    8 5 Отговор

    До коментар #161 от "Донев":

    Какво имаш против Наташките. Не ти ли харесва пиздочка молодая, маленкая, харошенкая услужливая. При това рускините даже сами предлагат в точку.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Бацо Гацов

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "С Русия бяхме на 28 място в света":

    Или много си се омешал, или много лъжеш..не сме били никога с Русия на 28 място...бяхме с СССР и СИВ..което изобщо, ама никак не е едно и също!!!!
  • 181 Иванов

    7 9 Отговор
    Какви блокира.кой ви смята за нещо вече един руско фашистки режим
  • 182 Бацо Гацов

    10 0 Отговор

    До коментар #150 от "Мнение":

    Леко па ти бе..ко се пенявиш. Като сте толкова много пройдохите и маргиналите, що трябва да чакаш някой си или нещо си?? Тарикат мъж не писка, той става и си върши работата..а докато има такива като тебе...ми нищо няма да стане. Аман от диванни войводи...

    Коментиран от #217

  • 183 Бацо Гацов

    6 1 Отговор

    До коментар #158 от "Мнение":

    Ти ако на тях чакаш да станат..айде не ме разсмивай бе.

    Коментиран от #218

  • 184 Комбина

    10 6 Отговор
    До вчера, когато нямаше с какво да ви изичат главите нямаха загуби, а сега, когато върху главата ви пада градушка имат загуби... и ви сте все по-добре!
    ИЗМАНИЦИ МРЪСНИ, ръшляшки!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Пит

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Нали бяхме неутрални 44 г и дойдоха и ни избиха ичители попове и правителство сега имат списъци за украинци а и за българи в украйна Там нямат работа
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Ами

    8 3 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило.
  • 189 Рашо

    6 7 Отговор
    Дреме ми за ватенките
  • 190 Зоопарк на изиграни

    10 5 Отговор
    Как да не кажат НЕ ??? Колко ли руски хора бяха убити с това оръжие което изпратиха за да печелят българските фашисти ,начело с Кирчо- Канадеца На каквото си постелиш на това ще си легнеш Да не вадят треските от руските очи а да си извадят ГРЕДИТЕ ОТ ТЯХНИТЕ ОЧИ .И да се спре че това е инвазия в Украйна,трябва глупаците които се опитват да ни промиват мозъците и очите с фалшива информация да отворят учебници и да чуят думите на Путин преди 10 г. Също да уважат паметта на загиналите невинни хора след преврата на Майдана( площада) на Киев и хилядите убити в Одеса ( българи) Луганск Донбас и неизвестни хора загинали от ръцете на СБУ( спец.части на Украйна)

    Коментиран от #192

  • 191 Тик-ток

    10 3 Отговор
    Като даваме без пари 1000 000 големи патрона на украинците,кво да чекаме.Хората да не са малоумни.И ние не сме, да ви верваме на пропагандата.
  • 192 Механик

    4 4 Отговор

    До коментар #190 от "Зоопарк на изиграни":

    Кви са тия кухи кремълски опорки..прочети статията Механический апельсин на Игор Джадан от 21 април 2008 година, публикувана в прокремълското списание Руский журналь и после ела ми развивай теориите на кремълските пъхове.

    Коментиран от #193

  • 193 Зоопарк на изиграни

    4 3 Отговор

    До коментар #192 от "Механик":

    Колко си изостанал Простено ти това което споделяш но не си вникнал в мисълта на тази публикация. За децата на така наречената демокрация е хубаво да се допитат до възрасни и образованите хора в България
  • 194 Няма кой да опише това.

    1 2 Отговор

    До коментар #174 от "сефте":

    Защото такъв случай НЕ е имало!
  • 195 Видьо, много са ти

    2 2 Отговор

    До коментар #153 от "дойде видовден":

    мокри сънищата, бе. Стискай се малко. Овладей се.
  • 196 Хм...

    11 5 Отговор
    Ние им въведохме зона забранена за полети, блокирахме им банковите преводи, доставяме оръжие на Украйна. Какво очакваме насреща? Баклава? Марципан?

    Коментиран от #206

  • 197 Нормално

    8 4 Отговор
    Долината на розите не се изхранва с рози, а едно друго нещо насочено срещу Русия. Ако, аз имах правото също бих отрязъл народа на Посолството....пардон България 😂
    Ние сме едни смешници, ако не сте забелязали!
  • 198 Котраг

    6 0 Отговор
    Go to БРИКС.
  • 199 Котраг

    6 1 Отговор
    Големите европейци нищо не им е наред в държавата. И с тези ръждясали влакове..... До сега,ако бяхме купували по 2 вагона примерно щяхме да имаме по-хубави влакове. От алчност ,игоизъм и безразличие сами ще се затриете.
  • 200 Аспарух

    7 0 Отговор
    Предлагам да се издигне паметник на хан Котраг в София или в друг голям град.
  • 201 Артилерист

    15 4 Отговор
    Чудно е как може да се обвинява поведението на Русия при положение на същата са наложени хиляди санкции/ограничения от американците, подкрепяни от всичките им европейски подлоги, включително и България. Значи злорадстваме, когато наказват Русия, а щом тя отговори реципрочно веднага я класифицираме като злодей. Така беше при американската хегемония, но този ред е на път да се промени.

    Коментиран от #205

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 ха ха ха ха ха ха ха

    6 11 Отговор
    Русия вече няма думата за нищо.
  • 204 Айзенауер

    6 14 Отговор
    РУСИЯ ВЕЧЕ Е ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ. трябва да се изключи от международните организации - те са едни лъжци и крадци и нищо повече!
  • 205 чекист

    3 15 Отговор

    До коментар #201 от "Артилерист":

    русия скоро няма да я има, затова отсега да я разкарват отвсякъде
  • 206 Да ти кажа

    2 7 Отговор

    До коментар #196 от "Хм...":

    Ами те още 91 година ни набиха такива мита, че нашите стоки станаха автоматично непродаваеми. Аз работех в едни военни заводи, на които бяха отнет лицензиите,които не бяха изтекли и с това обрече над 11 хил работещи там. В края на краищата, не Т.Ж. продаде СССР за един джеб джанки край Малта. Така че айде отпарай из ниското бе...

    Коментиран от #207

  • 207 тва

    6 1 Отговор

    До коментар #206 от "Да ти кажа":

    беше НАТО драги ... Русия във момент на фалирала България ни дава заем за който само Живков знае (преателски заем) , няма лихви, няма нищо, стискат си ръцете и България избира Демокрацията, за награда ставаме 4ти във света по футбол. толкоз.
  • 208 Едуард Петров

    15 1 Отговор
    Защо Факти пише толкова дълги тиради и защо винаги изкарва Русия виновна! Абе, мошеници от САЩ и ЕС, МНОГО ЛЕСНО ЗАБРАВЯТЕ, ЧЕ укрия ОБСТРЕЛВАШЕ С ТЕЖКИ ОРЪДИЯ, 152 мм и 155 мм ГАУБИЦИ ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА ОБЛАСТ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА, УБИВАЙКИ 14000 ДЕЧИЦА, КОИТО НЕ ЗНАЕХА ЛЯВА РЪЧИЦА ОТ ДЯСНА, САМО ЗАЩОТО СА РУСКОГОВОРЯЩИ! Тези невинни деца вече СА АНГЕЛЧЕТА В ЦАРСТВОТО БОЖИЕ, НО ТЕХНИТЕ УБИЙЦИ СА ВЕЧЕ ОСЪДЕНИ НА ВЕЧНИ МЪКИ В ОГНЕНАТА ГЕЕНА! ,,Бог поруган не бива!"

    Коментиран от #216

  • 209 Б52

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Пичаго имаш един МИНУС 245 на брой.

    Коментиран от #214

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 ПарапетПетко

    8 3 Отговор
    Много важно, че разни партийни вредители от всевъзможни страни, няма да се съберат у нас да си поприказват и да си покажат новите костюми. Благодаря на Русия, ако ни избави от подобни щуротии.
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #209 от "Б52":

    Приятелю и кво означава това? Освен че някой си играе с програмките за минусчета. Принципно ако реша да си поиграя (никак не е сложно програмата се пише за няколко минути дори я продават готова за мързеливите срещу 50 лева можеш да се почувстваш герой с много плюсчета) и аз мога да му сложа 5000 или повече плюсчета но това по никакъв начин няма да промени истината която е написал.
  • 215 Констатираща

    4 2 Отговор
    "Да би мирно седяло, не би чудо видяло" и "Каквото си надробиш, това ще сърбаш" - това е нашето положение, защото не
    мислим навреме и не си знаем накъде е интересът ни. Поддаваме се на провокации и манипулиране и затова сега ще си понасяме наказанията. Последствията тепърва ще се виждат.

    Коментиран от #224

  • 216 Роко

    3 4 Отговор

    До коментар #208 от "Едуард Петров":

    Приятелю преди руските бандити да нахлуят в Донбас и да използват дечицата като жив щит (както мъдро им повели международния престъпник Путин как го беше казал при окупацията на Крим: "сложете пред вас жените и децата им пък да видим дали ще стрелят") нямаше нито ЕДНО пострадало детенце. Забравяш как зелените човечета взеха за заложници децата на украинските военни преди да атакуват базите им в Крим. Забравяш как бандата на международния терорист и руски офицер Гиркин беше разположила щаба си в сиропиталище и всеки бандит ходеше със сираче което да гарантира безопасността му. Забравяш как ежедневно руската армия обстрелва изключително цивилни обекти в Украйна и убива деца (предимно рускоговорящи украинчета). Как го беше казал журналиста по руската телевизия: " украинските деца трябва да се изгарят живи в домовете им или да се давят".
  • 217 Коментар

    0 0 Отговор

    До коментар #182 от "Бацо Гацов":

    Я кажи "тарикатино", а ти какво направи и с какво се отличаваш от диванните патриоти като тоя дето си репликирал?!

    Само с диванни "мъдрости" също не става промяната към по-добро!
    Става с личен пример!
    И преди да си ми задал същия въпрос, ще ти отговоря, че аз за разлика от теб не критикувам хорското лично желание (па макар и диванно)за по-добро бъдеще, щото тая енергия за промяната все от някъде трябва да стартира!

    Коментиран от #221

  • 218 Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #183 от "Бацо Гацов":

    Ооо повярвай ще станат!
    И тогава жална ви родителка на вас предателите!
  • 219 Местния Козар

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ааа не":

    По интересното е ти от къде се пръкна.....то бива, бива, ама толкова изгладени мозъци чак не е за вярване.......
  • 220 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "Мнение":

    Приятелю използването на имената на велики българи за оправдаването на жалкото си чуждопклоничество е противно.
  • 221 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #217 от "Коментар":

    Приятелю енергията на промяната не идва от диваните революционери. Нея я генерират хората който са готови да отстояват мнението и да се борят за това в което вярват.
  • 222 Жоро

    1 1 Отговор
    Ватнешки Свине...Другото е въпрос на квичане от Кочината :D :D
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "Констатираща":

    Миличка от същата поредица е и най - отвратителната поговорка "Преклонена главица сабя не я сече". Това са поговорките на страхливците и подлеците които се страхуват да защитават интересите си щото големия лош хулиган може да ги набие.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 ЩАСТЛИВА ДЪРЖАВА Е БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    БЕЗ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ , ВРЕМЕ Е ДА ИЗГОНИМ И ОСТАНАЛАТА РУСКА НАПАСТ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания