Last news in Fakti

27 Юни, 2023 15:25 1 763 15

Реджеп Ердоган: Задава се "Векът на Турция"

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Държавният глава подчерта, че заедно с членовете на Републиканския алианс ще се работи за постигането на целите на правителството в предстоящия период, така че мечтата да стане реалност

Реджеп Ердоган: Задава се "Векът на Турция"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да изгради "Векът на Турция" на базата на реформи, предадоха турските медии, цитирани от БТА.

Поставили сме си конкретни цели и категорично ще реализираме "Векът на Турция", като вървим по пътя на нашия народ. Ще работим с цялото си сърце през следващите пет години, както го правихме през последните 21 години, и никога няма да се откажем от работата, заяви държавният глава в посланието си по случай предстоящия Курбан байрам, посочва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган представи миналата година визията си "Векът на Турция", съдържаща програмата на неговата проислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за втория век на републиката.

Държавният глава също така припомни, че през май Турция успешно приключи с парламентарните и президентските избори, както и че избирателната активност е била почти 90 процента.

Няма съмнение, че победител на изборите е цяла Турция с нейните 85 милиона граждани, каза той.

Ердоган подчерта, че заедно с членовете на Републиканския алианс ще се работи за постигането на целите на правителството в предстоящия период, така че мечтата за "Века на Турция" да стане реалност.

Президентът спомена и усилията на правителството по отношение на възстановяването на единайсетте южни турски окръзи, които бяха тежко засегнати от разрушителните земетресения през февруари, отнели живота на над 50 000 души.

Работата ни по реконструкцията и възстановяването продължава, каза той, като припомни, че правителството ще построи 650 000 къщи и ще предаде 319 000 от тях на гражданите в рамките на една година, както е обещало.

След като изборите минаха, сега имаме възможност да се съсредоточим още повече върху проблемите на нашата страна. Ще посветим цялата си енергия на развитието на Турция и на удовлетворяването на исканията на нашия народ, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 5 Отговор
    Мечтае за Турската империя.
  • 2 ...

    12 15 Отговор
    Виждаме, виждаме... особено на фондовата борса.

    Коментиран от #6

  • 3 Грета Тунберг

    13 3 Отговор
    Ще дойде век и на природата няма да остане жив човек на земята
  • 4 СИНЬОТО

    7 2 Отговор
    Задава се ,ВЕКА НА ВЕЛИКИЯ МОРСКИ ПОТОП ,няма да остане жив боклук на земята
  • 5 Евр Саюз

    5 12 Отговор
    Чакме века на Ердоган , Турция и Исляма !
  • 6 Вашингтон

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "...":

    Фондовата борса е това, което си мислиш ти и много други като теб, че щом валутата поевтинява и има огромна инфлация следователно за теб резултата е цитирам Виждаме,виждаме...особено на фондовата борса.Да, но пропускаш нещо-В периода след Бретън-Удската конференция от 1944 г., националните валутни курсове са фиксирани към щатския долар, който може да бъде разменян за определено количество злато. Това засилва господството на американския долар като световна валута.Следователно, който е крив и корав на щатите мой човек, щатите ги поробват с инфлация не защото са слаби, напротив защото стават прекалено силни и като предпазна мярка както спираш бушона за да предотвратиш авария и по такъв начин правят щатите за да няма нов хегемон на фронта.И да отбележа, растежа на Турция не може да се предотврати, ще видите идните 20-30 години.И нека да завърша с едно изречение-В празна къща крадец не влиза!
  • 7 Факти

    11 6 Отговор
    Преди 33 г бяха публикували учителката де в 168 часа : на първо място са негрите, на второ мюсюлманите и на трето християните, а за тия 33 години може би хората на ерго са вече заели Първото място по класиране. Ще приватизира целият свят барабар с рускините и американците Ерго. На всяка минута се раждат деца, едното в колипка, друго в корема, а вие ни казвайте да обичаме левски ботев, без пукнат лев в джоботе

    Коментиран от #9

  • 8 Анонимен

    8 6 Отговор
    От днес, 27 юни до 1 юли месец е Коч байрам. Честито и много берекет и здраве да има при движение за Права и Свободи. Бай мюмюн умря, пакети с храна на байрама му носеха. България и света ще се оправят, кога станат като Турците загрижени за народа си. Много са единни 8турципомацироми и си помагат. Кефя се, кога братовчед дава ключ на вилата и тащм складира сено за кравите, много са единни, ха дано, кога в Б българите станат малцинство да бъдат като тях сплотени, а не разединени и злобни, че еди кой си с труда има, а мързеливия от номенклатурата, било то българин кмет директор да чака някой да му подаде или да откраде или го удари като хвърли отровата да нямат животинчета, ро, ма не краде, а крадат богатите, това съм забелязал, не се задоволяват с тяхното, а посягат на тия, които са ощетени от живота от разни политижи и народно събрание

    Коментиран от #11

  • 9 ЛиВиСан

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    Преди 33 години населението на Турция е било малко над 53 милиона а България само 6 пъти по малка а сега съотношението е над 13 кой ли ви е виновен?
  • 10 Българка.

    24 0 Отговор
    Нашите прабаби по турско в сегашна гърция, тогава гюмюрджина са раждали по 6,7,9 деца, нашите родители по две, ние с триста зора по комунистическо социалистическо по едно, а след 1989 нито едно. Извода за вас.
  • 11 13579

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Не лъжи,елате вижте как в смесените райони се помага само на близки и приятели,това е цялата истина.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Развеселен

    3 1 Отговор
    Ще, ще...
    Верваме ти!
  • 13 Мехмед

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "13579":

    "Смесени райони" е политически израз, истинското название е турски райони.
  • 14 Нехранимайко

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "13579":

    Да бе да не като вас дори на роднини и приятели не помагате.
  • 15 Машала

    2 1 Отговор
    Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да направиш. Когато наложиш религията като управление, става Авганистан, Иран все неща от този тип. А Ердоган върви към това. Века на Турция срина лирата. Самите турци гласуват за Ердоган, заради "Велика Турция", но виждаме, че са точно половината. Другата половина все още може да мисли, защото работи на запад, а не на изток. Поредният диктатор.
Новини по държави: