Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Юни, 2023 21:59 5 186 138

Столтенберг предупреди Москва и Минск: Ще защитим всеки съюзник

  • нато-
  • русия-
  • беларус-
  • йенс столтенберг

Най-неотложната задача сега е да се уверим, че Украйна ще спечели като суверенна държава, каза шефът на НАТО

Столтенберг предупреди Москва и Минск: Ще защитим всеки съюзник  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза в сряда, че Украйна трябва да спечели войната срещу Русия, за да се включи в смислена дискусия за присъединяване към НАТО.

"Най-неотложната задача сега е да се уверим, че Украйна ще спечели като суверенна държава. Основният фокус трябва да бъде върху гарантирането на победата на Украйна. И това е предпоставка за всяка смислена дискусия относно членството на Украйна", заяви Столтенберг по време на съвместна пресконференция с естонския министър-председател Кая Калас.

Още новини от Украйна

"НАТО вече има планове и способности за защита на всеки съюзник и всеки инч от съюзническа територия. След това укрепваме допълнително възпирането и отбраната, отчасти чрез решението, което взехме в Мадрид, и след това изпълнението, последващите действия, които ще се случват сега във Вилнюс. И тук става въпрос за разпределяне на конкретни сили на конкретни територии, а също и за повишаване на готовността на нашите сили.

Основната цел на това всъщност не е да се води война, а да се предотврати войната. И възпирането работи в продължение на почти 75 години за този Алианс, откакто бяхме основани през 1949 г. И следователно това отчасти е въпрос на предно присъствие - увеличихме присъствието си и в Балтийския регион - но също и на висока готовност, способност за бързо подсилване и предварително позициониране на оборудването.

И тогава трябва да помним, че способностите, които можем да придвижим по-бързо, са военновъздушните и военноморските сили, които също са част от възпирането в Балтийския регион. Така че, да, ние непрекъснато оценяваме необходимостта от присъствие на сухопътни войски в целия Алианс - включително в Балтийския регион - но смятам, че е изключително важно да разберем, че способността ни да защитаваме всеки сантиметър се отнася и до способността ни да подсилваме и да има надеждно възпиране и точно това е целта на НАТО и това ще бъде демонстрирано и във Вилнюс.

След това, относно силите на Вагнер: Мисля, че е твърде рано да се правят окончателни заключения какви последствия ще има това. Бунтът, събитията, които видяхме, са вътрешни руски въпроси. Ние следим и наблюдаваме какво се случва много внимателно. Видяхме, че някои от тези сили може да бъдат разположени в Беларус, но отново смятам, че е твърде рано да се правят окончателни заключения. Най-важното е, че изпращаме много ясно послание към всеки потенциален противник - включително Москва и Минск - че сме там, за да защитим и защитаваме всеки сантиметър от територията на съюзниците срещу всяка заплаха. Така че увеличихме присъствието си, ще засилим допълнително възпирането и отбраната по време на срещата на върха във Вилнюс и след това ще продължим да наблюдаваме какво точно се случва със силите на Вагнер.

През последните години, от 2014 г. насам, НАТО осъществи най-големите подсилвания на колективната отбрана от едно поколение. И важна част от това е била - и продължава да бъде - военната мобилност, защото възможността за бързо подсилване е критична част от начина, по който осигуряваме възпиране и начина, по който можем да подсилим и възпрем всяка агресия срещу всеки съюзник на НАТО.

Така че това, което се случи през последните години, наистина е значително подобрение на военната мобилност. Има огромни инвестиции в инфраструктура и военен транспорт и логистичен капацитет, повече предварително позиционирани доставки и оборудване. И също така, разбира се, ние работим много тясно с Европейския съюз. Утре ще бъда в Европейския съвет, заедно с Кая и всички други лидери на ЕС. И военната мобилност е част от това сътрудничество. Но това не зависи само от бюджета на Европейския съюз, това също се финансира от националните бюджети за инвестиции във военни способности за осигуряване на мобилност, но също и в гражданска инфраструктура, която е важна за осигуряване на военна мобилност.

Това е нещо, което правим не само на думи, но и на дела. Имаме бойните групи, всъщност сега упражняваме способността да ги мащабираме бързо до ниво на бригада. Върнах се от Литва тази седмица, имахме голямо учение, демонстриращо точно това. Имахме по-рано учение в Естония за увеличаване на британската бойна група. И важна част от това е да се упражнява и демонстрира военна мобилност, за да се вкарат тези сили бързо в териториите, в страните, където искаме да бъдат.

Освен това съм напълно съгласен с министър-председателя Калас: Фактът, че Финландия вече е пълноправен член на Алианса, също променя цялата сигурност, география, в региона на Балтийско море. Защото, ако погледнете картата, това има дълбоки последици за способността ни да подсилим, да преместим сили бързо в Балтийския регион. И скоро Швеция също ще бъде член и това допълнително ще укрепи способността ни и ще улесни придвижването и подсилването на силите, ако е необходимо.

Ще продължим да работим с Европейския съюз. Но отново: основната задача на НАТО не е да се съгласи да освободи земя; основната задача на НАТО е да предотврати всяка атака срещу всеки съюзник на НАТО. И това е възпиране и работи почти 75 години. Успяхме да възпрем агресията срещу Западен Берлин: нямахме никакви сили в Западен Берлин в средата на Източна Германия, но възпирането беше надеждно. Идвам от страна - Норвегия - северната част на Норвегия изобщо нямаше никакви войски на НАТО на границата с Русия, но възпирането проработи. Така че тук става въпрос отчасти за предно присъствие, но също така и за упражняване, демонстриране на способността за подсилване по надежден начин, за да се предотврати всяка атака изобщо."


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    110 16 Отговор
    Бутат нато света към Армагедон.

    Коментиран от #42, #92

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сандо

    136 23 Отговор
    А защо ви трябваше да нападате Русия?Сега кого плашите,гаргите ли?

    Коментиран от #56, #83

  • 4 стоян георгиев

    122 21 Отговор
    С какво точно ще се защити Столтенберг като се видя, че ПВО на НАТО е абс пародия на ПВО?
  • 5 Морски

    72 11 Отговор
    Ши ба ня к
  • 6 Олесия 🇺🇦 вдовицата

    140 17 Отговор
    В Окрайна само вдовици останаха заради НАТО
    . Пазете си държавата българи от атлантическите пс.ета на Вашингтон.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чорбара

    59 6 Отговор
    Шляко с лев уклон.
  • 9 ХАХАХА

    53 5 Отговор
    На тях им дреме на пампалеята ! Я се пробвайте!
  • 10 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    106 22 Отговор
    На тия изверги някой казвал ли им е, че ще ги напада? Русия не е нападала никой и се намира в границите си, в руската земя!

    Коментиран от #20

  • 11 Украйна Изуми Света:

    31 90 Отговор
    Попиля ватирания БАШИБОЗУК на пуси с 20 хаймърса и 25 танка
    СЛАВА

    Коментиран от #17, #24

  • 12 русофоборците на фронта да се бият за да

    15 60 Отговор
    Украйна да спечели войната срещу Русия, за да се включи в смислена дискусия за присъединяване към НАТО.

    Коментиран от #21, #23, #75

  • 13 НАТО ВЪН

    98 19 Отговор
    нато е разбойническа банда която веч 75 години граби и мародерства мирните държави и скоро ке биде разтурена!!!!
  • 14 Калпазанин

    75 9 Отговор
    Това джавкане трябва ли да го четем всеки ден, и укрия не е съюзник а жертвено агънце. Ше влезе кога цъфнат налъмите а не вярвам укрия като част от рф да иска да влиза то където трябваше да влезе влезе по точно само си го @@@@@е
  • 15 ТаУмВзе

    64 7 Отговор
    Шизото се изреза, че няма муниции отдавна, са щел да Защитава! Бухахаха Та кой ще те нападне бре? Ако ще става голямото Маи в Пачангата, всичко и всички приключват за 15 минути!
  • 16 Стършел

    14 57 Отговор
    Давайте блатници, нападайте, НАТО ви чака с отворени обятия.🤣🤣🤣
  • 17 Българин

    81 13 Отговор

    До коментар #11 от "Украйна Изуми Света:":

    Прав си. Украйна изуми света как си прати на война и избиратели цвета на нацията си в една загубена кауза само и само крадците от Киев да защитят откраднатите милиарди от украинския народ.
  • 18 Българин

    13 57 Отговор
    много да внимават ватенките и техните подлоги

    Коментиран от #30

  • 19 Йенс с изтъркани краварски смешки

    63 11 Отговор
    Йенс гаргите ли плашиш или разсмиваш Северна Корея
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Баа Ванга

    9 33 Отговор
    Някои Президент ще свърши като Кадафи!?

    Коментиран от #93

  • 23 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    72 8 Отговор

    До коментар #12 от "русофоборците на фронта да се бият за да":

    България на тоя фронт може да изпрати само верни евро атлантици заедно с децата и внуците им и олигарси богаташи. За другите в България това не е наша война и не е наша работа!
  • 24 Абе,

    29 4 Отговор

    До коментар #11 от "Украйна Изуми Света:":

    спри брашното... Пак са ти набутали менте и си извън реалността...
  • 25 Гого

    49 8 Отговор
    И с какво ще го защитите г-н Столтенберд? С тези F16, дето са на снимката? 40 годишен модел? Четвърто поколение изтребител? От поколението на МиГ 29? Май няма никакъв шанс, ако това е защитата. По добре да вземаме лопатите и да ходим да си копаем дупката. Пълна скръб.

    Коментиран от #50

  • 26 СЛАВА БЪЛГАРИЯ, СЛАВА НАТО

    11 61 Отговор
    УЕЛКЪМ УКРАИНСКИ БРАТЯ!
    ЗАВИНАГИ СЪС САЩ

    Коментиран от #33

  • 27 Бегай !

    37 5 Отговор
    Аз на тия джендъри не разчитам.
  • 28 Кравари гол хоум

    47 5 Отговор
    От България гоу хоум и цялата пета колона от Разтворено общество и Америка за България
  • 29 защо

    37 5 Отговор
    имаше стара приказка - грудно е да извадиш руската мечка от бърлогата - ама после е по трудно да я прибереш - нато дразни русия да вземе цяла украйна - но те не искат - нека я храни нато сега незавзетата
    гова е целия цирк от месеци - факг - единственните на + от конфликта са сащ и русия за бонус си изхвърлина сари боеприпаси за утилизация което е по скъпо - а се изхвърлят с човешки жертви - а едните и замърсяване изхвърляики ядрени отпаци от др континент
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хи Мен

    43 5 Отговор
    и как ще победи Украйна, като не останаха украинци годни да воюват
  • 32 Галфон

    42 9 Отговор
    Украйна умира като нация
  • 33 Уелкъм

    22 6 Отговор

    До коментар #26 от "СЛАВА БЪЛГАРИЯ, СЛАВА НАТО":

    Лудницо на 4ти километър.
  • 34 32 Села Осв'обо'дени от ВСУ за месец

    9 29 Отговор
    А балалайките 2 год. ..."щурмуват" .. селото Бахмут!
    Слава Украина
  • 35 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    30 8 Отговор

    До коментар #20 от "Еми щом Русията си е в границите":

    Прочиства си територията от престъпниците, националните предатели и марионетки. Не като при нас, такива да се обединят и да ни ограбват и яздят.

    Коментиран от #37, #66, #78

  • 36 защо

    16 5 Отговор
    за големите - сащ и русия дето са само на + е добе - за тях е добре и европа да е зле - докато европа се усети че военна организация не е над държавите - и то военна организация извън европа контролирана - няма да има нещо хубаво
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Опаа,":

    Не го правя за пари. Болен съм и болестта ме мъчи.
  • 39 Хари

    29 8 Отговор
    Заплашваш защото сте слаби 31 срещу Русия
  • 40 Механик

    41 9 Отговор
    Хахахаха.
    Онзи ден много голем кеф беше тука у някои. Вече бяха разпаднали Русия и няха обесили Путин.
    А то кво стана?
    Пригожин взе 7 милиарда от западняците и с Путин изиграха блестяща партия. Путин с едно движение на пръстите върна "метежниците" да трепят полско-литовски войниченца и показа на света кой кара влака. И като бонус, Путин разбра кой от елита на Русия е готов да я предаде. Първите арестувани ги обявиха вече.
    Но всичко това е дребна работа. Някак си изведнъж Вагнер се оказа в тила на врага. На няма и 100 км. от Киййфф и Полша.
    А, честито на тия дето в събота се радваха и правеха тържествен прайд!
  • 41 Та кой си ти

    16 8 Отговор
    че ще казваш кой трябва да спечели? Мишка продажна!
  • 42 А бе

    6 25 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Бутат го към справедливост, нарушена от Русия, която наруши меморандума от Будапеща.

    Коментиран от #43, #91

  • 43 Българин

    11 7 Отговор

    До коментар #42 от "А бе":

    Колко договори, споразумения и наистина независими държани, а не като Украйна съсипа нато.

    Коментиран от #48

  • 44 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😁

    4 11 Отговор
    „БАТАЛЬОН”
    „ДРЕБНА МОСКОВСКА МОНЕТА”
    МОСКОВЦИТЕ ЩЕ ГО ПОЛЗВАТ
    ЗА КОЛЕКТИВНО КОПАНЕ НА АСФАЛТ
    ПРЕД НАСТЪПВАНЕТО НА...УКРАИНЦИТЕ..
  • 45 Столтенбергът

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен-_ Язовец":

    Внимавайте русороби, че тази вечер съм на боб, та като пр....на няма да остане нищо от тези кочини Беларус и Московия.

    Коментиран от #49, #57, #65, #98

  • 46 Джоко

    12 6 Отговор
    Дали го боли фара в последствие, полския гражданин, ако Варшава липсва завинаги от географската карта....!?
  • 47 С.П.

    36 11 Отговор
    Украйна не е член на НАТО. Защо тогава НАТО я защитава, като праща оръжие? Какво общо има Украйна с НАТО? В устава на НАТО (северноатлантическия договор) не е записано, че НАТО защитава държави, които не са членове на НАТО.

    Коментиран от #105

  • 48 А бе

    8 14 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    Колко бе? Един нарушен договор дай, аз щи дам 10 руски!

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Шойгу гу гууу гу

    10 31 Отговор

    До коментар #25 от "Гого":

    Императорът от Кремъл си глътна езиика от собствените си 50 хиляди затворника ВАГНЕР,преоблечени като червената армия!Какво ще се случи при 50хилядна армия на истински войници от врагът пред портите на Кремъл, предстои да разберем?

    Коментиран от #63

  • 51 Българин

    26 8 Отговор

    До коментар #48 от "А бе":

    Ми поинтересувай се от края на ВСВ колко пъти сащ са нарушавали устава на ООН и колко държави съсипаха и що преврати и смърт посяга по света.

    Коментиран от #60, #73

  • 52 НАТО ЗАВИНАГИ

    10 21 Отговор
    Държавата унищожила "Могучая" , задължително има своето място в най-могъщия Блок !
    ВАТИРАНИТЕ прошляци излязоха МЕНТЕ )))))

    Коментиран от #76

  • 53 Объркано Атлантиче

    26 5 Отговор
    "Столтенберг ще бъде начело на военния блок на НАТО поне още една година поради липсата на консенсус в НАТО за нов генерален секретар.

    За Русия и боевете в Украйна това не е нито горещо, нито студено, защото ВСЕКИ лидер на блока НАТО по подразбиране е русофоб, който бълва заплахи и крои планове за завземане на териториите на Руската федерация.

    И тук няма нищо чудно, просто блокът НАТО съществува с единствената цел да ликвидира първо СССР, а сега и Русия като мощна и единна държава, за да осигури на англосаксонците (световната олигархия) комфортно управление на всички ключови процеси в света.

    Това бясно куче на международната олигархия за съжаление може да бъде унищожено само отвътре, там където демоните се самоизяждат един по един."
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Мда

    7 18 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Как русофилите слушат интервюто на Пригожин, в което казва, че обвиненията към украинците от 2014 насам са кремълски измислици и как жертвите на руснаците във войната, които се публикуват в руските медии са 30-40 пъти занижени!

    Коментиран от #64

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Голем смях

    5 1 Отговор
    хаххахаха...намали самогона
  • 59 Мдаааамм...

    10 3 Отговор
    Ще вкусат от гъбите ми се струва,тия ска па няци ще си докарат мечки по площадите...
  • 60 А бе

    4 6 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Незнаеш ни един, ясно, знаех си че само пишеш измишльотини!
  • 61 Прав е столтенберг

    28 6 Отговор
    НАТО по договор дава възможност за защита на всеки съюзник
    Обаче не на всяка държава а НАТО се намесва по целия свят и за съюзници и за противници навсякъде се вре

    Украйна не е съюзник на НАТО и няма работа там

    Коментиран от #71

  • 62 Хитрото

    2 3 Отговор
    Дори и без вазулин ще издържим!
  • 63 Тия дето ги хвалиш

    21 7 Отговор

    До коментар #50 от "Шойгу гу гууу гу":

    Избягаха позорно от афганистанските козари въоръжени скалашници и качени на джипове

    Коментиран от #68, #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Костадин Костадинов

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ей,няма да гу убиждаш,той е от мойти! Те повечето са таквиз.
  • 67 Гаглей

    8 10 Отговор
    Слава богу, че сме в НАТО
  • 68 Костадин Костадинов

    4 8 Отговор

    До коментар #63 от "Тия дето ги хвалиш":

    Те и твоите руски братя избягаха също,но с твоя интелект явно си от ми.

    Коментиран от #81

  • 69 Костадин Костадинов

    4 12 Отговор

    До коментар #63 от "Тия дето ги хвалиш":

    Те и твоите руски братя избягаха също,но с твоя интелект явно си от мойти.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Костадин Костадинов

    2 9 Отговор

    До коментар #61 от "Прав е столтенберг":

    Но пък руснаците са напълно прави да съ там?
  • 72 КовидманЯк

    8 7 Отговор
    Вече ядете хурката на полигона Украйна!🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 73 Костадин Костадинов

    2 5 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Ми позаинтересувай се и за руснаците в същото отношение в смисъла на пропагандата им
  • 74 Нещастник

    5 2 Отговор
    Нещастник на квадрат!
  • 75 Костадин Костадинов

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "русофоборците на фронта да се бият за да":

    И ний също ще ходим за да затвърдим любовта си към русская.

    Коментиран от #77

  • 76 Химлер

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "НАТО ЗАВИНАГИ":

    Стегай мешката.
  • 77 Менгеле

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Костадин Костадинов":

    Имам планове за теб.

    Коментиран от #80

  • 78 Костадин Костадинов

    4 8 Отговор

    До коментар #35 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Все дърти комунисти и наследници и техните приближени ,и първи русофили.
  • 79 Дрън

    10 3 Отговор
    Бългсрите не искат защита от хартиеното нато
  • 80 Костадин Костадинов

    1 7 Отговор

    До коментар #77 от "Менгеле":

    Нормално,все пак си от мойта фашистка партия.
  • 81 Кой и

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Костадин Костадинов":

    от де бяга?

    Коментиран от #88

  • 82 Хахахаха

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен-_ Язовец":

    НАТО е най-мощния военен съюз в света. Ако го сравняваш със руската "армия" която спира метежи с копаене на пътища си в грешка. Голяма грешка.

    Коментиран от #84, #87

  • 83 Хахахаха

    7 14 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    НАТО не плаши никой, те предупреждават! Русофили, пак нещо сте се напишили след метежа на Пригожин. Пак ви подскочиха акциите, интересно от какво.

    Коментиран от #85

  • 84 НАТО е САЩ

    22 2 Отговор

    До коментар #82 от "Хахахаха":

    Частната им организация за интриги по света, изхранващата се с вноските на членовете и! За да има НАТО, трябват членове! За да има членове и да плащат, трябват войни! За да има войни, трябват оръжия! За да има оръжия, трябва да са по стандартите на НАТО, сиреч по това което произвежда САЩ! И така НАТО е машина за пари на САЩ!
  • 85 Костадин Костадинов

    0 11 Отговор

    До коментар #83 от "Хахахаха":

    Много си груб към мойти! Вярно е туй дето го казваш, ама бъди по-вниметелен,че субсидии зиам чрез Благодаря предварително!
  • 86 Да вземат фуния с вода и да видят че

    5 0 Отговор
    Водата не може да се движи нагоре Европа е фунията и хода на водата е към Атлантика и Америка
  • 87 Статистик

    14 4 Отговор

    До коментар #82 от "Хахахаха":

    Е, видяхме колко са мощни. Толкова мощни, че Зеления за три месеца им опразни складовете с оръжия и боеприпаси, та опряха до нас да им произведем! Да не говорим и че "могъщите" САЩ ще произведат осем ефки (нашите) за шест години, ама не е сигурно...

    Даже Столтенберг се оплака, че наличните боеприпаси на алианса ще стигнат за не повече от 3-4 дни, ако воюват с рашките.

    Коментиран от #96

  • 88 Костадин Костадинов

    1 5 Отговор

    До коментар #81 от "Кой и":

    От там. Туй от мойти нищо не знайте -четете.

    Коментиран от #90

  • 89 Естествен Интелект

    4 0 Отговор
    Ходи и се увери, ама да не ти се напукат очилцата....
  • 90 Ами чети де

    5 0 Отговор

    До коментар #88 от "Костадин Костадинов":

    Кой те спира! Не знаеш, пък драскаш!

    Коментиран от #94

  • 91 Бивш канадец

    13 2 Отговор

    До коментар #42 от "А бе":

    Меморандум - Дипломатически документ с изложение на възгледите на правителството по даден въпрос. Т.е. - никакви задължения. Та какво, казваш, е нарушила Русия? А нещо за Минските споразумения, които са реални договори - кой ги прати в "кръглата папка", а?
  • 92 Али Турчинът

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Айде бе мистър..предишния министър председател(На Швеция), при когото убиха 86 човека.
    Ти докато не предадеш терористите, които иска Ердоган.....само с лъжи може да влезеш.
  • 93 Естествен Интелект

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Баа Ванга":

    Бай Пън - като Рейгън.... Но докато може да се подписва е незаменим.
  • 94 Костадин Костадинов

    1 7 Отговор

    До коментар #90 от "Ами чети де":

    ,,кой те спира" е въпрос,и като такъв завършва с ,,? -въпросителен",а не с,,!-удивителен". 100% си от мойти. Благодар че ти е толкос бъгажъ,че все някой тряа да гласува за меня!

    Коментиран от #100

  • 95 Те си

    0 0 Отговор
    Знаят.
  • 96 Хахахаха

    5 19 Отговор

    До коментар #87 от "Статистик":

    Другар, НАТО ти говорят за войната в Украйна, а там са нужни снаряди. Да ти кажа, НАТО такава война няма да води никога. НАТО влиза с 200 самолета от 15 места, унищожава всичко което представлява опасност и удари по центровете за взимане на решения и това е. НАТО няма да погубва 200 хиляди живота на войници, в Европа живота е ценен. Та НАТО няма снаряди, защото никога не са планували да водят такава война.

    Коментиран от #97, #101, #102, #110

  • 97 ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #96 от "Хахахаха":

    Ще влязат с 200 самолета на най ......................
    Нямаш представа от военни действия

    Коментиран от #103, #108

  • 98 Естествен Интелект

    8 0 Отговор

    До коментар #45 от "Столтенбергът":

    Някой ти е турнал тапа, ама не си я усетил. Путин е виновен.
  • 99 Нато

    13 1 Отговор
    е терористична организация
  • 100 Че кък

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "Костадин Костадинов":

    шъ мъ разбереш иначе! Ъ? Я виж къ мъ сфана само! Теб де тъ барнаха?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #96 от "Хахахаха":

    В тези 200 влизат и нашите 16 F-ки нали,защото като страна мисля си ни включил към шайката хиени и чакали.
  • 103 Отде да има

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "ха ха":

    Първи клас, втори срок.
  • 104 Име

    6 7 Отговор
    Тая снимка ме сети че Ту-160 е всъщност откраднат от Б-1 Ланцет както ту-144 от Конкорд

    Коментиран от #107

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Коко

    8 4 Отговор
    Тъй нареченият отбранителен съюз не е провел нито една акция на собствена територия!?

    Коментиран от #111

  • 107 Коко

    3 2 Отговор

    До коментар #104 от "Име":

    А на теб руснаците и името са ти откраднали! То всъщност ме сир ките рядко имат имена!

    Коментиран от #109

  • 108 Може и с 300

    2 2 Отговор

    До коментар #97 от "ха ха":

    Да влязат.Кой ще им попречи.Ще разровят пак шосетата или ще се обсъдят на Батката?

    Коментиран от #112

  • 109 Мхм

    4 3 Отговор

    До коментар #107 от "Коко":

    Ми същата аеродинамична схема има айде на конкорд всичките чертежи им ги дава Френската ком партия а тука пак някой еврейн комундел бачкащ за Рокуил сигурно.
  • 110 Абсолютно!

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "Хахахаха":

    И без драми.
  • 111 Естествен Интелект

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Коко":

    Има една - на остров Кипър :)))))))))))(

    Коментиран от #119

  • 112 Може

    6 1 Отговор

    До коментар #108 от "Може и с 300":

    Ама пропагандата служи за забвление, а не за информиране! :))))
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 СмЕх в блатото

    3 8 Отговор
    Скъсвам се от смях всеки път когато Ботокса реши, че е направил някой "гениален" ход, как НАТО го предупреждава, че всичко им е ясно, и да не си прави илюзии.
  • 116 Георги Иванов

    4 2 Отговор
    Жалко човече!Стига си плашил гаргите..
  • 117 говеда прости

    8 3 Отговор
    Гледайте първо краварника да защитите , че основния удар ще го понесат там . Бай Дън взе нещо да се озърта .
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Али Турчинът

    6 0 Отговор
    Тази СВО почна, защото целият им НАТО, нищо не знаят.
    Аз знам.
    Кирил Петков, не знае..
    Защото е изкуствен...
    На кирил петков, баща му ще се срамува..
    Учил къде?

    Коментиран от #121, #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Легай,

    3 2 Отговор

    До коментар #120 от "Али Турчинът":

    Че се напи много
  • 123 Ракета Пейтриът 📡

    7 2 Отговор
    Тези всичките или са издухали гарнитурата на главата, или се правят на ударени.
    НЕ МОЖЕШ ДА СПЕЧЕЛИШ ВОЙНА СРЕЩУ ЯДРЕНА ДЪРЖАВА, още по-малко срещу най-голямата ядрена сила в света.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Столтенберг-НАТО СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИТЕ

    7 2 Отговор
    Всъщност Столтенберг ни обясни вредите от РАЗШИРЯВОНЕТО НА НАТО.!!!
    Как с това, НАТО допринася за засилване на агресията , за засилване на въоръжаването като резултат от заплаха от НАТО. И че ако не беше се случило това разширяване на НАТО,ескалация на папрежение нямаше да има .
  • 126 Матей

    6 0 Отговор
    Най -добре Столтенберг да тръгва към Ирак. Днес шефа му Байдън каза, че Путин ще загуби войната в Ирак .... Поредния бисер изтърсен от бидона

    Коментиран от #129

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 фкю

    5 1 Отговор
    Въпросът е кой ще ни защити от вас?
  • 132 Въпрос към ръкомахащия

    6 2 Отговор
    Абе Столти, кой е заплашил съюзниците ти? Дрънкаш си, колкото да имаш за какво да ръкомахаш!

    Ако си мирувате, - проблем нямате!
  • 133 М3 голд

    5 1 Отговор
    Още първото изречение на този пасквил е грешно изцяло. Окраина нито е суверенна държава, нито ще спечели, няма как да стане. Тогава? Той си пее песента, която му е казано е толкова
  • 134 Геша

    4 0 Отговор
    Досега щяха да защитават членове, сега минаха и на съюзници.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 РУСНАКА ЖИВ НЯМА ДА СЕ ДАДЕ

    2 0 Отговор
    ЩЕ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА НА НАТО !
  • 137 ЗАСЕГА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО Е НА МИНУС

    5 0 Отговор
    МНОГО МИЛИАРДИ !
  • 138 Пламен Добридинев

    2 0 Отговор
    Смешници
Новини по държави: