Last news in Fakti

29 Юни, 2023 07:50 5 120 54

ISW: Пригожин продължава да уточнява сделката с Путин

  • евгений пригожин-
  • вагнер-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин

Руски източници твърдят, че Кремъл наказва своите сили, които според него са се провалили в отговора си на бунта

ISW: Пригожин продължава да уточнява сделката с Путин - 1
Снимка: ТАСС

Продължаващото разпространение на информация за сделката, сключена с посредничеството на беларуския диктатор Александър Лукашенко за прекратяване на въоръжения бунт на Групата "Вагнер", показва, че участващите страни може би все още преговарят за спецификите на споразумението.

Това се посочва в дневния анализ за ситуацията на фронта в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

Независимата беларуска мониторингова група The Hajun Project цитира данни за проследяване на полети на 27 юни, според които самолетът на финансиста на Групата "Вагнер" Евгений Пригожин е излетял от летище Мачулишч в Беларус към Русия, летял е до Москва и след това веднага е излетял за Санкт Петербург.

Бившият руски офицер и виден критичен военен блогър Игор Гиркин твърди, че Пригожин се е върнал в Русия, за да преговаря с неуточнени руски официални лица и със Съвета на командирите на "Вагнер".

ISW не може да потвърди независимо дали Пригожин действително се е върнал в Русия, нито подробностите на предполагаемото посещение, но е възможно Пригожин да се е върнал за кратко, за да уточни допълнителни детайли по сделката, договорена от беларуския диктатор Александър Лукашенко.

На 28 юни руски източници продължиха да спекулират с особеностите на тази сделка. Свързан с "Вагнер" руски военен блогър публикува интервю с беларуски боец на "Вагнер", в което боецът твърди, че "Вагнер" е открил "ново бойно направление" в Беларус и че някои бойци на "Вагнер" ще "работят в Русия", а други "ще работят в Беларус".

Руското опозиционно издание "Медуза", позовавайки се на източник в руското Министерство на отбраната (МО), твърди, че с Пригожин в Беларус са отишли само 1000 бойци на "Вагнер".

Беларуският опозиционен канал "Беламова" освен това твърди, че на сателитни снимки от 27 юни се вижда изграждането на нов военен обект в Осиповичкия район, който не се е виждал на 13 юни, което предполага, че снимките може да показват изграждането на тренировъчен лагер на Вагнер в Беларус.

Не е ясно дали строежът на военния обект се е появил преди обявяването на сделката между Пригожин и Лукашенко на 24 юни и ISW не може да потвърди независимо дали обектът е свързан по някакъв начин с Вагнер.

Въпреки това широко разпространените спекулации около позицията на Вагнер в Беларус предполагат, че някои аспекти на сделката все още се разработват.

Руски източници предполагат, че бунтът на Вагнер вече оказва широко въздействие върху руската командна структура. Известен руски военен блогър твърди, че бунтът на Вагнер е предизвикал "мащабни чистки" сред командния състав на руските въоръжени сили и че в момента руското МО е подложено на "краш тест" за лоялност.

Военният блогър твърди, че руската Федерална служба за охрана (ФСО) извършва преглед на руското военно ръководство, както и на командирите на отделните части.

Блогър твърди, че руските официални лица използват "нерешителността" на МО при потушаването на бунта и "подкрепата за паравоенни компании (ПВК)" като претекст за отстраняване на "неудобните" служители от техните позиции.

По-специално се твърди, че командирът на руските въздушно-десантни войски (ВДВ) и според слуховете заместник-командир на театъра генерал-полковник Михаил Теплински е поел отговорностите на общ командващ театъра в Украйна от началника на Генералния щаб и настоящ общ командващ театъра армейски генерал Валерий Герасимов на неуточнена дата, но вероятно след бунта.

Герасимов ще запази поста си на началник на Генералния щаб, но вече няма да отговаря за руските операции в Украйна. Друг руски източник твърди, че "атмосфера на подозрение е обхванала Генералния щаб" и че филиалите на Герасимов са обвинени в нерешителност и провал, докато филиалите на заместник-командващия на съвместната групировка на силите в Украйна армейски генерал Сергей Суровикин са обвинени в съучастие в бунта.

Източниците, които публикуват тези предположения, до голяма степен са били точни в предишни съобщения за промени в руското командване, въпреки че продължаващото нарушаване на човешките мрежи и тежките потенциални последици, свързани с въоръжения бунт на Пригожин, могат да повлияят на точността на тези източници.

В момента ISW не може да потвърди нито едно от тези предположения за промени в командването, но е очевидно, че въоръженият бунт продължава да има значителни последици в информационното пространство.

Руските власти съобщиха, че на 28 юни е арестуван армейски генерал Сергей Суровикин, което вероятно показва, че Кремъл възнамерява да прочисти МО от фигури, смятани за нелоялни. Руският опозиционен източник The Moscow Times съобщи на 28 юни, че два източника, близки до МО, са потвърдили, че руските власти са арестували Суровикин, защото е избрал да застане на страната на Пригожин по време на бунта.

На 28 юни вестник "Ню Йорк Таймс" съобщи, че американски служители, информирани от американското разузнаване, са заявили, че Суровикин е знаел предварително за бунта, но че американското разузнаване все още се опитва да установи дали Суровикин е подкрепил пряко усилията на Пригожин.

Не е ясно какво е станало, което е принудило Суровикин да призове Пригожин да прекрати бунта само няколко часа след началото му, макар че е възможно той да го е направил под натиск, а не от подкрепа за руското военно ръководство.

Ако руските власти наистина арестуват Суровикин, тогава Кремъл вероятно ще използва Суровикин и свързаните с него лица като козове на изкупителната жертва, за да обясни публично защо руската армия и руският апарат за вътрешна сигурност са реагирали зле на бунта и да оправдае евентуален ремонт на руското военно ръководство.

ISW вече е съобщавала за забележителните връзки на Суровикин с Вагнер и предполагаемата му подкрепа за Вагнер, а Суровикин е основен кандидат за изкупителна жертва, независимо от действителната степен на подкрепа, която е оказал на въстанието.

Кремъл вероятно ще се опита да балансира между желанието си да смекчи широко разпространеното презрение към фигурите от ръководството на МО, което подхрани бунта на Вагнер, като същевременно се опита да обезсили онези, които може да са симпатизирали на бунта.

Части от про-военната ултранационалистическа общност и руските военни редовно критикуват Герасимов и руския министър на отбраната Сергей Шойгу за управлението на войната в Украйна, а обявената от Пригожин цел за насилствено отстраняване на двамата генерали подсказва, че Кремъл може да разглежда непопулярността на Герасимов и Шойгу като пряка заплаха за способността на Путин да запази подкрепата си сред ключови групи избиратели и военни.

ISW вече оцени, че Кремъл вероятно се опитва да даде знак, че Шойгу ще запази поста си, но Кремъл все още не е повишил Герасимов по подобен начин в дните след бунта.

Кремъл може да се опита да успокои презрението към ръководството на МО, като намали ролята на Герасимов в операциите в Украйна, въпреки че е много вероятно той да запази, поне номинално, позицията на общ командващ театъра на военните действия и дългосрочната си роля на началник на Генералния щаб. ISW и преди е оценявала, че отстраняването на Герасимов от някоя от двете длъжности би било твърде вредно за репутацията на Путин и МО. Путин би могъл да се опита да избегне последиците от бъдещи промени в командването, като все повече награждава командирите с отговорности извън официалните им длъжности.

Путин вероятно е допълнително стимулиран да не сменя публично Герасимов от опасения да не легитимира бунта като успешно средство за изнудване. Предположенията, че ролята на Герасимов в Украйна намалява, може да подсказват, че Путин пренасочва Герасимов към други усилия, вместо да го понижи напълно.

Путин вероятно цени Герасимов преди всичко заради неговата лоялност и може да възложи на Герасимов кадрови промени в МО, насочени към лоялността, ако Кремъл реши да преразгледа руското военно ръководство.

Възможно е Кремъл да е избрал Теплински за фактически общ командир на театъра на военните действия, тъй като според съобщенията той е широко популярен сред руските редови военнослужещи и руската ултранационалистическа общност.

Преди това, през зимата на 2023 г., Теплински е командвал силите заедно с Вагнер около Бахмут, но не е ясно веднага дали Теплински е подкрепял Вагнер в по-общ план, както се твърди, че е правил Суровикин, а по време на въоръженото въстание Теплински е запазил мълчание.

Съобщава се, че в края на февруари Теплински изразява недоволство от настоящото военно командване директно пред Путин и през април 2023 г. заема водеща позиция във военното командване, превръщайки се в един от най-забележителните антигерасимовски командири, освен Суровикин.

Твърди се, че Теплински отговаря за секторите на фронта, където руските сили в момента се защитават от украинските контраофанзивни операции, и спекулациите за фактическото му назначаване за общ командващ театъра на военните действия може да показват, че Кремъл се е опитал да възнагради Теплински за надзора на доктриналните руски отбранителни операции в тези райони на фронта или да намери публично лице за военните усилия, което да може да претендира за признание за това, че е показало поне основна военна компетентност, за да компенсира или отклони вниманието от Пригожин, който е получил за превземането на Бахмут.

Кремъл може да реши да разпредели отговорностите за командването в Украйна по такъв начин, че руските военни служители да признаят частно, че анти-Герасимов контролира военните усилия в Украйна, без да се налага Кремъл да признава този факт публично.

Кремъл вероятно ще се бори да балансира между успокояването на недоволството от МО и прочистването му от нелоялни фигури, без да влиза в противоречие със своята реторика и действия.

Ако този баланс се окаже твърде труден за постигане, той може да избере да преследва само една от целите. В такъв случай Кремъл почти сигурно ще избере усилията за прочистване на нелоялните фигури, независимо от продължаващия гняв към ръководството на МО.

Руски източници твърдят, че Кремъл наказва руските сили, които според него са се провалили в отговора си на бунта. Руски военни блогъри твърдят, че руските пилоти, които са отказали да ударят конвоите на Вагнер, и руските граничари, които са отказали да открият огън по Вагнер, сега са изправени пред неуточнено наказателно преследване.

Възможно е Кремъл да накаже руски военнослужещи с по-нисък ранг, за да си създаде допълнителни козове на изкупителна жертва за отговора на въстанието, въпреки че отказът да се изпълнят законни и преки заповеди би бил основание за военен съд във всяка армия, а заповедта за обстрел на сили, участващи във въоръжено въстание, най-вероятно би била законна. ISW не може да потвърди тези твърдения на военните блогъри в момента.

Руската Дума обмисля допълнителни мерки за засилване на контрола върху информационното пространство и насърчаване на автоцензурата в широките интернет общности. На 27 юни първият заместник-председател на комисията по образование в Държавната дума Яна Лантратова заяви, че Държавната дума ще предложи да се назначи орган, "упълномощен да следи дейността на блогърите".

Лантратова също така заяви, че депутатите от Държавната дума ще внесат допълнителен законопроект за регистрацията на блогърите като "средства за масова информация" и който определя правата и задълженията на блогърите.

Въпреки че в докладите за този законопроект не се посочват военните кореспонденти или милиблогърите, вероятно милиблогърите ще попаднат в широката категория "блогъри" и ще бъдат обект на засилено регулиране и контрол от страна на предложения мониторингов орган и произтичащия от него законопроект. ISW и преди е съобщавала за усилията на руските власти да засилят цензурата върху военните блогъри и военните коментатори.

Възможно е Думата да е предложила този закон, използвайки широката категория "блогър", за да избегне предизвикването на конкретен гняв от страна на милиблогърите, които в голяма степен не коментираха тези актуализации на 28 юли.

На 28 юни Беларус официално ратифицира споразумение за създаване на съвместни руско-беларуски центрове за обучение в Беларус. Беларуските медии съобщиха, че беларуските депутати са приели проектозакон за ратифициране на споразумението между Русия и Беларус за "създаване и функциониране на центрове за бойна подготовка за съвместно обучение на военнослужещи" на беларуски и руски военнослужещи.

Министърът на отбраната на Беларус Виктор Хренин отбеляза, че основните задачи на тези центрове за бойна подготовка са "обединяването на бойната подготовка" на руските и беларуските сили.

През април 2021 г. ISW вече оцени, че Русия е открила такива тренировъчни центрове в Беларус, за да създаде условия за по-нататъшно постоянно военно базиране като част от по-широките руски усилия за пълно подчиняване на Беларус под контрола на Кремъл.

Споразумението за съвместни центрове за обучение преди това беше подписано на 28 март 2023 г. въз основа на проектозакон за договора от 31 октомври 2022 г.

Ратифицирането на вече съществуващото споразумение е следващата стъпка в продължаващата кампания на Кремъл за осигуряване на военното подчинение на Беларус и не е свързано със съобщената сделка между финансиста на Групата "Вагнер" Евгений Пригожин и беларуския диктатор Александър Лукашенко за изселването на Вагнер в Беларус след въоръженото въстание от 23-24 юни.

На 28 юни руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе телефонен разговор с началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Ислямска република Иран генерал-майор Мохамед Багери.

Руските медии съобщиха, че Шойгу и Багери са обсъдили въпроси на двустранното военно и военнотехническо сътрудничество, регионалната сигурност и по-широката международна ситуация и са обявили намерението си да задълбочат двустранния диалог и да разработят допълнителни договори в областта на отбраната.

Багери отговаря за иранската военна политика и стратегическо ръководство и преди това се е срещал с Шойгу в Москва през октомври 2021 г.

Висшата роля на Багери в иранския апарат за сигурност предполага, че той може да обсъжда с Шойгу продажбата на оръжие. Ирански официални лица и преди са изразявали интерес към получаването на руски изтребители и системи за противовъздушна отбрана в замяна на подкрепата на Иран за руските военни усилия, въпреки че тези продажби все още не са осъществени.

ISW и Проектът за критични заплахи по-рано бяха оценили, че Иран се стреми да използва продажбите на оръжие, за да генерира приходи за иранската икономика.

По непотвърдени данни руската военна полиция уж е задържала командири на групата "Вагнер" в Сирия.

Саудитският телевизионен канал "Ал Хадат" съобщи, че на 27 юни в ефир е заявил, че руската военна полиция е задържала ръководителя на клона на "Вагнер" в Сувейда, Сирия, и още трима "високопоставени" командири на "Вагнер" във военновъздушната база Хмеймим и е посетила офисите на "Вагнер" в Дамаск, Хама и Дейр ез Зор.

Руският вестник "Комерсант" съобщи, че командирът на "Вагнер" Дмитрий Уткин по-късно е отрекъл тези твърдения за арести на служители на "Вагнер" в Сирия в своя канал в Telegram.

Друг канал в Telegram, свързан с "Вагнер", също отрича арестите.

ISW не е в състояние да провери независимо тези твърдения към момента.

Украинските сили проведоха контраофанзивни операции в поне четири сектора на фронта. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили провеждат настъпателни операции в посока Бахмут, по протежение на административната граница между Западен Донецк и Източно Запорожие и в Западно Запорожие.

Руското МО заяви, че руските сили са отблъснали украинските атаки южно от Кременна.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви в интервю за Financial Times, публикувано на 28 юни, че "основното събитие" на украинската контраофанзива все още не е започнало.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    29 30 Отговор
    Путин се изложи много

    Коментиран от #37

  • 2 Българин

    26 28 Отговор
    императора изчезна с 200 от Москва

    Коментиран от #28

  • 3 Българин

    26 27 Отговор
    късия цар се оказа с заешко сърце
  • 4 Българин

    21 21 Отговор
    Пригожин каза много истини
  • 5 фен

    21 24 Отговор
    Изиграха ви перфектно! Сега, освен жалката ви контраофанзива, ще трябва да се вардите и от Пригожин в Беларус. Щото на него не му трябва разрешение, за да влезе в Киев.

    Коментиран от #12, #13, #38, #42

  • 6 Град Симитли

    14 2 Отговор
    ".... По-специално се твърди, че командирът на руските въздушно-десантни войски (ВДВ) и според слуховете заместник-командир на театъра генерал-полковник Михаил...."....
    Добре звучи:))
  • 7 Сащ са зло

    28 18 Отговор
    Вс дума на американските пропагандисти е лъжа.

    Разпалиха поредната си война далеч от Кравария и държат света като ядрен заложник на бандитския си режим!

    Коментиран от #9

  • 8 Епааа

    16 6 Отговор
    Жълтопаветниците продължават будната кома !
  • 9 Ронин

    12 16 Отговор

    До коментар #7 от "Сащ са зло":

    Русия още по голямо
  • 10 Нещата за цар Джуджи

    9 11 Отговор
    Са фифти фифти/ 50 на 50 !
    Баба Ванга.
  • 11 Механик

    21 10 Отговор
    По някога се чудя на върха на алабализмите, които могат да се напишат.
    От прочетеното аз разбрах, че ISW предполага, че "според един непотвърден източник" е "много вероятно" Путин "едиквоси". Което се "предполага", че се "очаква".
    И въпреки това,ISW-то ни призовава да повярваме.
  • 12 костов

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "фен":

    ВСУ имат достатъчно време да вземат мерки срещу нападение от Беларус.
  • 13 Готвачът

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "фен":

    Заминава за Африка.Или на м0йната си.
  • 14 Механик

    11 11 Отговор
    Украйна много го загази.

    Коментиран от #50

  • 15 Механик

    13 11 Отговор
    НАТО много се изложи.
    Какъв позор само, а?
  • 16 фрфрфрфрф

    8 7 Отговор
    за изненада на демократичните бидони. Прогожин днес е бил в моска и са се разбрали къде ще нападат
  • 17 Лейди Макбет

    11 8 Отговор
    Дворцов преврат
    Вече не могат да го спрат
  • 18 Механик

    10 11 Отговор
    Украйна ще бъде Русия.
    И мъничко, Полша и Румъния.

    Коментиран от #39

  • 19 Българин

    11 10 Отговор
    Минавам да питам, ко стаа с патриотите, леопардите и брадлитата?
    Или сега чакаме "Ибрахимсите".

    Коментиран от #46

  • 20 Човек

    15 11 Отговор
    Големият рекетьор Путин беше изрекетиран от Пригожин. Карма в действие. Остава да видим рухването на Русия.

    Коментиран от #34

  • 21 Механик

    15 9 Отговор
    Помляха ви "ватенките", еййй! Напукаха ви камизолките от шамари.
  • 22 Механик

    9 15 Отговор
    Украйна приключи мача.
  • 23 Абсурдистан

    6 1 Отговор
    Да видим кои ще ка победителите в конкурса по целуване на задни части!
  • 24 Пригожин :

    11 4 Отговор
    Присъединих се към легион Свободна Русия!
    Вече Минск е под наш контрол!
  • 25 Да си русофил

    13 10 Отговор
    Значи да си мозъчно увреден.
  • 26 Цирк маскве

    10 7 Отговор
    Пак надмина себе си, и колкото повече затъват и се излагат, толкова повече подлогите им са щастливи🤣
  • 27 Кийв за 3 дни

    13 7 Отговор
    Викаше диктатора
  • 28 Сащ

    15 11 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Са управлявани от военнопрестъпници. Още т хвърлянето на атомните бомби над Япония.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мишел

    8 12 Отговор
    Путин подготвя ускорено приключване на специалната операция с унищожаването на нацистка Украйна. За целта бе разиграна пиеска "бунта на Пригожин срещу Путин " със специалното участие на Лукашенко. В резултат Вагнер с цялото си въоръжение зае позиция на 100 км.от Киев. Белоруската армия е от десет дни под бойна тревога. Чака се заповед за офанзива.

    Коментиран от #31, #40

  • 31 Бръже по най-бързия начин

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Мишел":

    В психиатрията.
  • 32 Истината

    11 8 Отговор
    Никога в своята три вековна история руZия не е управлявана от толкова пpoZ и страхлив милиционер.
  • 33 В началото....

    8 1 Отговор
    Поехали!
    Сейчас...
    Уехали!
    Достоевски.
  • 34 канибал

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Човек":

    Е САМО ТИ НЕ РАЗБРА ЧЕ БЕШЕ ПОСТАНОВКА
  • 35 Първите 4 коментара под статията

    6 2 Отговор
    на кой са.
    Айде сами си направете извод кой мпже да,смогне да публикува първи 4 .....
    Ей смешен сайт ..хората списващи го публикуват коментари при това смешни
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Славай Орком

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "фен":

    Той едно село превзема 11 месеца и загуби над 50000 донора на Вагнер само там, ти Киев не го мисли .Вагнер границата не могат да пресекат
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 До русофилите

    4 0 Отговор
    Ще ви задам следният въпрос:" Какво щеше да се случи ако в САЩ или Китай някой бе окупирал Бостън или Шанхай и бе тръгнал към столицата да взима властта и междувременно бе свалил един самолет и шест хеликоптера от съответните армии? Дали Джо Байдън щеше да го амнистира и да му позволи да живее в Ню Мексико? Дали Си Дзинпин щеше да го помилва и да му разреши да живее в Хонконг? " Може би Путин е велик човеколюбец и винаги търси не насилствено решаване на проблемите?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тези са

    3 0 Отговор
    изключително тъпи като всички каторжници
  • 44 Цайса....

    2 0 Отговор
    Този храбър воин на снимката последният софиянец ли е?..той ли е?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 нищо шокиращо

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Па какво да става. Бачкат си и си воюват. Украйна си я има. И в момента превзема русофилска територия. Русофилите в нея бяха мобилизирани и изгорени на фронта. Когато я превземат украинците. Тя ще е пречистена от самите умни руснаци.
  • 47 Наблюдател

    8 0 Отговор
    От няколко дни задунайските руски роби въртят опорката, че гениалният Путин заедно с Пригожин изиграли театър за да разкрият кои са враговете му. Между другото Пригожин излъгал САЩ, взел им едни 7 милиарда и се преместил в Беларус, само на 200 километра от Киев и се готови да открие втори фронт. А свалените 1 самолет и 6 хеликоптера са постановка, снимана в някое студио на Мосфилм. Откъде ги намира тьотя Мутрафонова такива интелектуалци?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 и кво от това?

    3 0 Отговор
    Щом путин се пазари с подчинените си , значи работата е изпусната!
  • 50 Киркор

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Първи април отдавна мина,а на Петровден не се лъжи...
  • 51 Готин американец или просто Киро

    1 1 Отговор
    До колкото чета се забелязва някакво организиране на анти нато кръг ...Еми стига са крали тези фашаги
  • 52 Самарин

    2 1 Отговор
    Кратуната на този предател,трябваше да се търкаля по паважа на Червения площад!
  • 53 Одит

    1 0 Отговор
    Блогери=тъпи драскачи а опозиционни издания в Русия и Беларус НЯМА! Откуде копаете тези фалшиви коментари.
  • 54 С една ръка

    1 1 Отговор
    От цялата патаклама ще се види какво на практика ще прави руската армия на фронта в Украйна. Ако продължи да се бие само с една ръка - лошо, защото ще означава,че политическото ръководство не разбира какво напрежение се е събрало в армията. Нито премахването на Пригожин или Суровикин ще премахне напрежението,защото полиционер-какебисткото ръководство насилва армията да се бие като полиция - със щитове и гумини куршуми с демонстранти. Тази спецеална военна обсерация е ни орел,ни рак,ни щука и зАлудо гинат руски войници.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания