Last news in Fakti

4 Юли, 2023 20:50 1 883 85

Русия и транссексуалните: готвят забрана за смяна на пола

  • гейове-
  • транссексуални-
  • русия-
  • владимир путин-
  • човешки права-
  • смяна на пола-
  • лгбтк-
  • анна ерошенко

Сега предстои със закон да бъде забранена смяната на пола

Русия и транссексуалните: готвят забрана за смяна на пола - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Анна Ерошенко е сътрудничка в берлинската ЛГБТК+ организация Quarteera

ДВ: В Държавната дума беше внесен законопроект, забраняващ смяната на пола, тоест – както медицинската интервенция, така и промяната в съответната графа в личните документи. Като гръм от ясно небе ли идва това или беше очаквана стъпка?

Анна Ерошенко: Изобщо не се появи внезапно. За съжаление това е планомерно и напълно осъзнато действие, включително и като съпровождаща медийна кампания. Месеци наред "първите канали" убеждаваха хората, че Западът се разлага, че основните човешки права изобщо не са основни, че транс хората всъщност са болни хора, които застрашават обществото.

ДВ: А защо транс хората се оказаха в полезрението на властите?

Ерошенко: До един момент транс хората изобщо не спадаха към ЛГБТ – от гледна точка на руските закони. Тях дори не ги засегна полемиката около забраната на така наречената "ЛГБТ-пропаганда", която се въртеше само около сексуалната ориентация и чувствителната тема за еднополовата любов. После обаче някой умен (или не чак толкова умен) човек реши, че трябва да се обърне внимание и на транс хората, които са изцяло видими за държавата. Защото техният преход има различни аспекти. Първо – юридическият, смяната на документите. Слава богу, в Русия това е възможно – за разлика от някои други постсъветски страни. Второ – медицинският преход, който също е видим за държавата, защото клиниките, където се извършват тези операции, се отчитат пред държавата. Така че държавата има пълен контрол над тази група.

ДВ: Но защо тогава държавата започна да се бори срещу тях?

Ерошенко: Това е политически ход. Ръководителят на следствието Александър Бистрикин твърди, че онези, които си сменят пола от мъжки на женски, искат да избягат от военна служба. Очевидно това е пълна глупост, зад която не стои никаква статистика, а само фантазия и параноя. Освен това има политици, които непрекъснато търсят вътрешни врагове – и в случая успешно ги намират в лицето на транс хората. Това е като да биеш паднал човек. По едно време заговориха за някакви операции за смяна на пола при деца, но такова нещо изобщо няма. Нито руските лекари, нито руските активисти някога са работили или работят с деца. Колкото до "бягството от армията" – те бягат не от нея, а от факта, че са подложени на ужасен стрес поради това, че мнозинството отхвърля социалната им роля и телесност.

ДВ: Доскоро държавата се бореше срещу гейовете и забраняваше така наречената "ЛГБТ-пропаганда", но не закачаше транс хората, така ли?

Ерошенко: Да. Досега с транс хората се занимаваха само медици и технократи, които нямаха нужда да трупат политически кредит за сметка на тази група. И постановлението от 2017 година значително подобри положението на транс хората. Подобри се качеството им на живот, увеличи се броят на онези от тях, които успяваха да си намерят работа и да получат образование. Не че изведнъж смяната на пола стана проста като фасул, но пробивът беше голям за цялото постсъветско пространство. А сегашните решения го обезсилиха и един ден ще трябва да започваме всичко от начало.

ДВ: Руските политици разпространяват мита, че на Запад е много лесно да си смениш пола чрез операция. Откъде идва този мит?

Ерошенко: Не знам. В различните страни процедурите са различни. Не бива да си мислим, че Западна Европа е "рай за транссексуалните". Да, в днешна Германия тяхното качество на живот е значително по-високо, отколкото в Русия, но през 2017 година ситуацията беше сравнима. Дори процедурата в Русия беше по-ясна и реалистична, докато германското законодателство по онова време беше остаряло и не отговаряше на международните стандарти. До определен момент транссексуалните хора в Германия трябваше да се представят като интерсексуални (хора, които са едновременно и мъже, и жени – бел. ред.), за да получат по-бързо помощ. Защото "нормализирането" на интерсексуалните хора (понякога дори против тяхната воля) се възприемаше като нещо положително. А на транс хората понякога се гледаше като на инфантилни деца с глупави и нереалистични желания да бъдат "това, което не са". Така мислят обикновените хора – и то не само в Германия.

ДВ: Дали в тази нова ситуация руските транс хора имат повече шансове да получат политическо убежище в Германия?

Ерошенко: Отговора ще разберем едва след като законът влезе в сила. Ако на такъв човек се откаже убежище, това може да доведе до реален риск за здравето и живота му. Германия трябва ясно да отговори на въпроса дали е готова да помага на тези хора. Защото законопроектът е много мащабен , а последствията от него ще бъдат опустошителни за обществото.

Автор: Дмитрий Вачедин


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 84 Отговор
    в Русия няма свобода

    Коментиран от #9, #16, #18, #83

  • 2 Българин

    6 70 Отговор
    е защо-той самият император е с леви разбирания
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    6 69 Отговор
    Путин и Медведев какво ще правят сега?????

    Коментиран от #75

  • 5 ЛГБТ в Украйна

    36 13 Отговор
    Около 50 до 100 хиляди ЛГБТ войници се бият за Украйна – The Telegraph
    03.07.2023 г. - 15:30 ч
    Около 50 000 до 100 000 ЛГБТ войници служат в украинските въоръжени сили. Това съобщава The Telegraph, позовавайки се на данни от портала LGBT Military.
    Първите открито хомосексуални войници се надяват, че Украйна ще се промени и ще признае военния принос на своите ЛГБТ войници.
    Те смятат, че отхвърлянето на „традиционно руските ценности“ трябва да помогне за това.
    Те призовават за легализиране на еднополовите връзки, за да могат да получават информация за партньор, загинал във войната, да вземат медицински решения или да вземат решения относно погребението.
    Сегашните украински закони означават, че партньорите на воюващите гей „всушници“ „седят сами вкъщи, просто чакат, знаейки, че двойката им е в батальон в Донбас. Ужасно е. Толкова е ужасно“, пише британският вестник.
    Признаването на тази връзка е „по-важно от всякога“, каза Вушник пред изданието. Борис „Ние се борим за свобода, за демократични ценности, за европейски ценности“, каза той.
    Няма точни данни колко ЛГБТ войници служат във въоръжените сили на Украйна, но ресурсът LGBT Military твърди, че тази цифра е около или над 50 000."

    Коментиран от #19, #24, #47, #51, #63

  • 6 Госあ

    70 5 Отговор
    Прасето чърчил кастрира най добрият си математик разбил немския код и допринесъл целия принос на англичаните за ВСВ. Това е довело до самоубийството му. Кво има да се коментира повече. Много ясно, че смяната на пола има значение единствено за развращаване на обществото. Хомосексуалисти има в целия свят, включително и в Русия, ама нема нужда да задават дневния ред.

    Коментиран от #34, #69

  • 7 Некой си

    0 7 Отговор
    Парни+....
  • 8 Бонев

    75 2 Отговор
    С такива статии дв се явява като рекламен агент на Русия. Сигурно 90процента от българите биха искали такъв закон.
  • 9 Укропат

    49 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Да! А в Украйна всички ще станат жени. Само и само да не идат на фронта!
  • 10 Хохохоли

    56 2 Отговор
    А Зеления джуджак на токчета
    предложи еднополовите бракове и дрогата да се легализират в Бандерско.
  • 11 Соваж бейби

    34 2 Отговор
    Най добре да се отварят клиники за такива или да ги пращат на война задължително !!Ако бройката не стига затворници ,нормални хора с семейства да не се пипат.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Което значи

    3 16 Отговор
    Че там това е било съвсем легално досега.
  • 14 Историк

    6 36 Отговор
    И Хитлер е приемал същите закони. Типично е за фашизма.
  • 15 Соваж бейби

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Ами на кого ще липсват?

    Коментиран от #70

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Матей преображенски

    41 3 Отговор
    Абсурдно е в Русия да допуснат джендърските извращения ,в една сериозна държава подобни нелепости не минават и това много лесно може да стане,не само законодателно,но и всячески да се разяснява за пагубните последици от разложителната западна пропаганда.Западът нека си го причинява,на нас ни остава да им гледаме сеира и как се заблуждават ,че целия свят ще им подражава на шан-та-вите изпълнения.
  • 18 Срамота ❗😢🤧

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Как може да забраняват на ЛГБД-тата свободата на свободно п лющə нə ?!

    Коментиран от #20

  • 19 Рошко

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЛГБТ в Украйна":

    Останаха ли толкова, значи всички са лбгт тцтцтцтцт то от такива става ли войници, сигурно слагат и презервативи на цевите на автоматите си

    Коментиран от #49

  • 20 Българин

    3 30 Отговор

    До коментар #18 от "Срамота ❗😢🤧":

    пълно лицемерие е това-а Медведев и Путин го правят нонстоп.......

    Коментиран от #53

  • 21 Ами

    19 2 Отговор
    Населението нараства застрашително. Най добре , елиминацията да започне от ЛГБТ , и малоценните общества , които още не умеят да ползват тоалетната !
  • 22 Трансовете

    19 1 Отговор
    са в транс.Нямате ли си друга работа бе,пси хопати?
  • 23 А вчера мисирка

    28 1 Отговор
    Мария беше написала че в украинската армия има 50 000 военнослужещи които също са и под знамето на дъгата и искат специални права.
    Предполагам че разбирате какво искам да ви кажа.
  • 24 Съдията Дред

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЛГБТ в Украйна":

    Има само един рекламен батальон о ЛГБТ и тъй нататък. Със сигурност много хора се надяват това да е вратичка да избегнат мобилизация, като кажат ,че гаджето е на фронта, а той да потвърди срещу съответната сума.
  • 25 Генчо ватмана

    5 0 Отговор
    ще става ли баба Жени?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Госあ

    3 13 Отговор
    Жуже 1 и 2 няма да допуснат подобно нещо.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ийнтфжа

    27 2 Отговор
    Браво на руснаците пак са за пример на нормалните хора по света. Със закон забраниха содомията и разврата на сатанинските псета, дето са тръгнали да воюват против Бога. С извратените си желания искат ако може да развалят и развратят и нормалните хора, а всичко това прокарват с помоща на краварските слуги на лукавия от мащаба на Шорос и шпионите им от цирей ю по места. Където заразата им не е успяла да проникне срещат заслужен отпор, а истинския им край ще бъде при Господ Иисус Христос. Лукавия и псетата му ще бъдат унищожени а Царя и Бога Христос ще пребъде.
  • 30 Мишел

    22 1 Отговор
    От едната страна е украинската армия с 55000 официално обявили се хомосексуалисти (статия в Ню Йорк Таймс).
    От другата страна е руската армия, без хомосексуалисти( статия в Дойче веле).
    Битката е в ход, ще видим резултатите

    Коментиран от #32

  • 31 Гошо

    6 1 Отговор
    Ужас
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Адам Хилтън

    5 10 Отговор
    Защо правите реклама на Русия?
  • 34 Гошо

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Да ,Русия , кастрира прогреса Пак казвам ужас та ужас
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Медведчо

    5 7 Отговор
    Сега накъде ?!
  • 37 ганев

    16 1 Отговор
    БРАВООО НАЙ ПОСЛЕ НЕЩО УМНО В ТОЗИ СВЯТ.....МНОГО ДОБРЕ НО НЕ САМО ЗАБРАНА А ЙЙЙ ЗАТВОРЧЕ ...ТЕ ОБРАТНИТЕ НАРОЧНО ГО ПРАВЯТ ОООХ КАКЪВ КЕФ В ЗАТВОРА.......ПИТАЙТЕ НАВАЛНЯ...КАКЪВ НЕЖЕН ПРИЯТЕН ГЛАС

    Коментиран от #52

  • 38 ЧИЧО ВИ БАЙ ДЪН✋

    1 12 Отговор
    ЧЕСТИТ ЧЕТВЪРТИ ЮЛИ
    ДРЕБНИ МОСКОВСКИ МОНЕТИ👍

    Коментиран от #45, #48

  • 39 Иронията на самоубийството

    14 0 Отговор
    "последствията от него ще бъдат опустошителни за обществото" И как точно тази забрана ще бъде опустошителна? Опустошително се оказа пропагандирането на "свободната любов", съвместното съжителство без брак и всички други щуротии. Те доведоха проспериращата Западна Европа до отрицателен прираст и демографска катастрофа. Уж заради демографската катастрофа Запада взе да приема бежанците, за да си оправи прираста. Единствено Полша и Унгария се възпротивиха. Сега виждаме резултатите от тези прекрасни идеологии във Франция. "Малцинствата" се плодят и множат и хич не им пука за транс и за ЛГБТ. И постепенно изместват местното население. Сега с тези транс идеологии и смяна на пола, нещата в Европа ще станат още по катастрофални. Иронията е, че докато трансовете и ЛГБТ прокламират своите идеи, унищожават обществата в Западна Европа дали им тази свобода, за да бъдат заменени с друг тип общества (радикалните ислямисти), които първо ще забранят и подгонят точно транс и ЛГБТ
  • 40 ганев

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    АЛОООО ЗНАЕШ ЛИ БЪЛГАРСКАТА ПОГОВОРКА.......КОГАТО ДВАМА СИ МЕРЯТ.....ТИ НЕ СИ БУТАЙ......ЗАЩОТО ВИЖ КАКВО СТАНА С ТЕБ
  • 41 Механик

    14 0 Отговор
    Всичко НЕНОРМАЛНО, трябва да се реже из корен.
    Тук не визирам хората, които имат влечение към същия пол, а тези които налагат това като норма.
    А заглавието отново е върха на имбецилната мисъл. От него излиза, че не само Русия иска да бъдат забранени опитите да се прави от мъж жена, а и самите тия, които "вече са минали под ножа". Демек, последните не искат конкуренция.
    Ша ма убиете!

    Коментиран от #46, #68

  • 42 Кукурукукуууу

    9 0 Отговор
    Силата е създала МЪЖ и ЖЕНА.
    Всичко останало е извратеното наложено виждане на Талмуда, за разруха на семейните ценности при славянските народи.
    ....Разбира се - MADE IN JUDA.
    ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.
  • 43 Цялата Руска история е пълна с

    3 7 Отговор
    не хетеросексуални мъже - Чайковски, Горки- педофил, Ленин и много други. криминализирането на хомосексуалността е свързано не с друго, а с ориентирането на страната към Европа при управлението на Петър Велики. След едно продължително пътешествие из Европа, царят, по германски образец, забранил хомосексуалността в армията. Ерофеев пише: „За гейовете в Русия 18 век преминава в условията на относителна либералност. Едва след 1825 г., когато на трона се възкачва Николай Първи (с когото днес често сравняват Путин), хомосексуалността става общо наказуема. Но и тази забрана не се спазва много стриктно. Така например един от приближените на царя е добре известен сред придворните със своите хомосексуални наклонности.“
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ганев

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "ЧИЧО ВИ БАЙ ДЪН✋":

    ОООО ДЯДКА ДНЕС ВСИЧКИ СВЕТОВНИ АГЕНЦИЙ СЕ ПРИТЕСНЯВАХА ЧЕ СИ СИ ЗАГУБИЛ ХЕРОИНА СЪКРЕТ СЪРВИС ГО НАМЕРИЛИ ВЪВ ВАС ОТ ДЕМЕНЦИЯ НЕ ЗНАЕШ КЪДЕ СИ ГО ОСТАВИЛ НО ВАЖНОТО ЧЕ Е ВЪВ ВАС......СПРАВКА НЮЬОРГ ТАЙМС.....МОЛЯ ТЕ БЪДИ ЖИВ ПОНЕ ОЩЕ 4 МЕСЕЦА .СМЕШНО И ЗАБАВНО Е С ТЕБ
  • 46 ганев

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Механик":

    АБЕ ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ ...МЕХАНИК.....МЪЖКО МОМЧЕ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Соваж бейби

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рошко":

    Не ги подценявай по злобни са от нормалните хора!Да не забравяме че и те са хора значе може да стреля ,създадено е от човек само животните не могат и всичко което ни заобикаля .Има много случаи вземи например онзи дето застреля Д.Версаче и колко още с транформация и без но минали под дъгата.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Очевидец

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЛГБТ в Украйна":

    Отвратително!
  • 52 Мишел

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "ганев":

    Експерти от САЩ по налагане на (американска) демокрация твърдят, че една от основните причини за невъзможността за избухване на цветна революция в Русия, е изключително малкият брой хомосексуални членове на обществото.

    Коментиран от #61, #64, #65, #66, #71, #80

  • 53 Нългсрка

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Ти посредата ли беше? Сандвич м@нгасирян
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ЧИЧО ВИ БАЙ ДЪН✋

    2 9 Отговор
    ЧЕСТИТ ЧЕТВЪРТИ ЮЛИ
    ДРЕБНИ МОСКОВСКИ МОНЕТИ👍
  • 57 Явно загубите на фронта са големи

    0 5 Отговор
    И Путин ще прибегне и до траверсите след лудите и пандизчиите
  • 58 Историк

    2 7 Отговор
    Режима на Хитлер е приемал абсолютно същите закони. Путлер спомена ли това като причина за въвеждането им?
  • 59 ХА ХА

    0 3 Отговор
    А у русия забраняват смяната на пола, шото нема а останат г@юве, ааанемое бес г@уве как така.
  • 60 Не нормален

    3 5 Отговор
    В Русия е позволена смяната на пола дори и сега.В порно сайтовете е пълно с руски травестити.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Знаете ли

    13 0 Отговор
    само заради този закон хиляди семейства от западна Европа емигрират в Русия, за да спасят децата си.

    Коментиран от #67

  • 63 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЛГБТ в Украйна":

    Виж колко си наивен и ти ?!Първо я камилата я камиларя колко ще останат живи ,само ги нахъсват да воюват като се замислиш издържат и повече на болка цялата промяна и операциите са болезнени /мазох..сти /смятай психически?Второ за такива без жена и деца държавата няма да дава пари -на вдовици и деца пенсия !Трето и по този начин да плюят срещу Русия.!ИИ грешка няма в днешно време
  • 64 ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ой
  • 65 ХА ХА

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    Руско г@Y проно (гугъл) ХА ХА ХА ХА как са напинят, якоооо
  • 66 ХА ХА

    0 4 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    Са се сетих ХА ХА обратни мачкат могучая ХА ХА ХА ХА
  • 67 ХА ХА

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Знаете ли":

    Как па даже скабеева и салавьоФ не са се сетили за това (видео имаме ли)
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Освен Тюринг, Оскар Уайлд е лежал в затвора по същите причини. Та, в Русия такива варварваства не е имало, няма и да има. Но няма да я има и другата крайност, такива хора да определят дневния ред. Просто защото, това което е под чаршафите не вълнува никой.
  • 70 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    А ти на кого ще липсваш ? Посочените от мен, със сигурност струват колкото един град хетеросексуални консуматорчета.
  • 71 Ах ти ненаситнико

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    Ако в Русия ти се струват малко хомосексуалните, то тогава няма място на тази планета където да ти стигнат 😉
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #68 от "ХА ХА":

    Фашизма, както много пъти път съм писал е една отлична система, въпреки че комунистическата има повече предимства, като това че е по човеколюбива. Но да оставим настрана тази тема, да налагаш противоестествени неща и да ги популяризираш не е фашизъм, а сатанизъм. Иначе, кой какво прави под чаршафа си е негова работа наистина. Всъщност, простите капиталисти са преследвали тези хора, подобно на простите християни горили вещици и учени.

    Коментиран от #74, #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Естествен Интелект

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Ще ти се изреждат :)))))
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "ХА ХА":

    Това дали се вълнуваш от моята скромна особа, няма никакво значение за фактите.

    Коментиран от #78

  • 78 Пръцко

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    Толкова си скромен че замириса
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ма Бел

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    Не гейовете са по-малко в Русия отколкото всякъде другаде! И са си добре в Русия!
    Проблема на тези "екслерти" е, че гейовете в Русия не са под шапката на Сорос, "Много Отворено Общество" и "Америка за Русия". Нито искат да се налагат на децата още от детската градина. Като порастнат- да си решават.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Уса

    4 1 Отговор
    Разбрах,че някои коментиращи тук против Русия са трансжендъри или кандидати,които чакат приемането на жендър идеологията,за да могат да си сменят пола безплатно,както е в сащ.Смяната на пола в сащ струва 80 000$.Държавата поема 60 000$ а транса доплаща 20 000$.Ако транса няма тези пари иска подпомагане от гейски фондации и организации,които го спонсорират.След смяната на пола жената на външен вид,която ще смърди на мъж до края на живота си отива да живее в гейквартал,такива квартали в момента се изграждат в почти всички градове,където има повече побърканяци от този вид.Работата,която им се предлага е лека основно в администрацията и обслужване на клиентите по телефона.Нормалните хора ще им осигуряват заплатите,като до сега осигуряваха тези на черните мързеливци.България няма тези пари и временно ще идват от ЕС,като постепенно ще намаляват докато българина не поеме всичките разходи на жендърите
  • 83 Дей,..ба обран

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    В бг има нали си смени пола ма свга бягай на фронта да обираш краставиците
  • 84 пенко

    0 0 Отговор
    В САУДИТСКА АРАБИЯ Е ОТКРИТА КЛИНИКА ЗА СМЯНА НА ПОЛА - В НАЙ - СТРОГО ОХРАНЯВАНИЯ ЗАТВОР !!!!!!!!!!!!
  • 85 Ъъъъъ

    1 0 Отговор
    И как се сменя пол, ако не е тайна???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания