Last news in Fakti

5 Юли, 2023 16:35 1 001 3

По-спокойна нощ във Франция - само 16 задържани по време на безредиците

  • франция-
  • париж-
  • еманюел макрон-
  • брюно льо мер

Убийството на 17-годишно момче при пътна проверка миналата седмица отприщи бунтове в градове в цялата страна и стотици арести всяка нощ

По-спокойна нощ във Франция - само 16 задържани по време на безредиците  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че снощи са били извършени само 16 ареста, което очевидно потвърждава, че пикът на размириците и насилието по улиците вече е преминал, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Убийството на 17-годишно момче при пътна проверка миналата седмица отприщи бунтове в градове в цялата страна и стотици арести всяка нощ.

Вестник "Паризиен" съобщи днес, че са били подпалени 78 автомобила и осем сгради, като се позова на информация на министерството. Изданието заяви, че шестнайсетте ареста са най-малкият брой от началото на бунтовете на 27 юни. Според статията няма повредени полицейски участъци и ранени служители.

Правителството заяви, че основният му приоритет в Париж ще бъде да предостави незабавна подкрепа за предприятията и общностите, засегнати от насилието.

След редица отменени пътувания бяха изразени опасения, че размириците ще окажат негативно въздействие върху туризма във Франция. "Ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че (Франция) ще остане една от най-популярните туристически дестинации в света, като естествено гарантираме безопасността на всички туристи на френска територия", заяви в "Туитър" министърът на икономиката Брюно Льо Мер.

Вчера Макрон заяви, че пикът на размириците е преминал, въпреки че все още е необходимо да се действа с предпазливост през следващите дни и седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Размирниците били под 18 години,

    2 2 Отговор
    а родителите им невинни. Преглед на правото им за пребиваване и оттам по етапният ред кой от къде е !
  • 2 Име

    2 0 Отговор
    Застраховятелите спечелиха
  • 3 А50

    3 0 Отговор
    Запалили са може би най-голямата библиотека в Франция Алкасар. На клипчето се вижда, че цялата е обхваната в пламъци, и въпросът е как случайно им е хрумнало, какво им е пречела, защо не е охранявана. Тази библиотека е по-ценна и от Макрон с баба му. Макронци много, но няма как да се възстановят ценни книги и знание. В същото време изкупуват фермите на фермерите в Нидерландия и ще забраняват отглеждането на домашни животни по селата. Това е геноцид и концлагер срещу населението в ЕС. Тръгнали да миговорят за комунизма, че извзели средствата за производство от частниците, а сега конфискуват и средствата за изхранване, ще ни тъпчат с ГМО, хлебарки и то само ако сме слушкали и не сме викали срещу властта. Хазаро-юдейте мразят бялата раса защото само тя им се явява непреодолим конкурент в световен машаб. Е такива глупости се обсъждат на Световни Икономически Форум Давос и всичко се прилага от техните възпитаници от Харвард
Новини по държави: