Last news in Fakti

14 Юли, 2023 19:50 1 046 3

Наследникът на Ципрас! Той ли е новият лидер на СИРИЗА?

  • евклидис цакалотос-
  • сириза-
  • алексис ципрас-
  • гърция-
  • кириакос мицотакис

По време на събитие в Атина по-рано тази седмица Евклидис Цакалотос изрази мнението си, че опозиционната партия трябва да продължи да бъде част от лявото пространство

Наследникът на Ципрас! Той ли е новият лидер на СИРИЗА? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Евклидис Цакалотос, който беше министър на финансите на Гърция от 2015 до 2019 г., обяви кандидатурата си за ръководството на лявата опозиционна партия СИРИЗА след оставката на Алексис Ципрас в края на миналия месец, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

По време на събитие в Атина по-рано тази седмица Цакалотос изрази мнението си, че СИРИЗА трябва да продължи да бъде част от лявото пространство.

"Не мога да си представя левица, която не приема отвореността към света и работниците от всякакъв произход, включително доставчиците, както и тези в хотелиерството и туризма. Живеем в общество, белязано от значителни класови разделения, в което бъдещето на едно дете се определя от момента на раждането му", каза той.

"Но също така се стремим да се свържем с млади предприемачи, учени, които търсят държава, насърчаваща растежа в рамките на установените правила. Стремим се да отговорим на нуждите на хората с увреждания и на тези от LGBTQ+ общността", посочи още Цакалотос.

63-годишният икономист става вторият депутат от СИРИЗА, който се включва в надпреварата за лидерския пост, след като Ефи Ахциоглу обяви това в сряда.

На 29 юни досегашният лидер на СИРИЗА Алексис Ципрас обяви, че е подал оставката си от ръководството на лявата партия, която претърпя съкрушително поражение на парламентарните избори през май и юни.

Консерваторите от Нова демокрация на премиера Кириакос Мицотакис спечелиха 40,56 процента на изборите на 25 юни, изпреварвайки СИРИЗА, която получи 17,84 процента - още по-нисък резултат в сравнение с изборите на 21 май, които Нова демокрация спечели с преднина от 20 пункта пред СИРИЗА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    3 2 Отговор
    Поредното комунистическо мек0тело..
  • 2 Спецназ

    5 0 Отговор
    " Стремим се да отговорим на нуждите на хората с увреждания и на тези от LGBTQ+ общността".


    Можеше ЛГБТ да не споменава, "хората с увреждания" е ДОСТАТЪЧНО. :::)))
  • 3 Мазню

    1 0 Отговор
    Ахххх колко е маззззен
Новини по държави: