Last news in Fakti

29 Юни, 2023 14:29 1 363 1

Момчето си отива! Ципрас подаде оставка, напуска СИРИЗА

  • алексис ципрас-
  • гърция-
  • кириакос мицотакис-
  • сириза-
  • нова демокрация

Алексис Ципрас беше министър-председател на Гърция от 2015 до 2019 г. - едни от най-бурните години на финансовата криза в страната

Момчето си отива! Ципрас подаде оставка, напуска СИРИЗА - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Алексис Ципрас обяви, че е подал оставката си от ръководството на партията СИРИЗА, която претърпя съкрушително поражение на парламентарните избори през май и юни, съобщава в. "Катимерини", цитирана от БТА.

"Не мога да представя убеждението си за необходимостта от дълбоко обновление и възстановяване (на партията) само на думи, ако едновременно с това не го подкрепя с действия... Реших да предложа избирането на ново ръководство на партията", заяви той.

Ципрас председателства по-рано заседание на изпълнителния комитет на партията, който се събра, за да обсъди бъдещето на СИРИЗА.

Консерваторите спечелиха 40,56 процента и 158 места в парламента на 25 юни, изпреварвайки СИРИЗА, която получи 17,84 процента и 47 места - още по-нисък резултат в сравнение с изборите на 21 май, които Нова демокрация спечели с преднина от 20 пункта пред СИРИЗА.

Ципрас, 48-годишен, беше министър-председател на Гърция от 2015 до 2019 г. - едни от най-бурните години на финансовата криза в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 2 Отговор
    Присоединиться к "оркестру"
Новини по държави: