Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Юли, 2023 19:19 18 577 143

"Злите самодиви" на Украйна: как украинки оказват съпротива

  • украйна-
  • русия-
  • злата самодива-
  • война-
  • мелитопол

Съпротивителното движение е създадено от три млади жени от Мелитопол

"Злите самодиви" на Украйна: как украинки оказват съпротива - 1
Снимка: DW

В окупираните от Русия украински територии действа женското съпротивително движение "Злая мавка" ("Злата самодива"). Неговите членки не позволяват на руснаците да забравят, че не са добре дошли в Украйна.

"Не разказвам на роднините си за моята нелегална дейност. Старая се да не видят нито една листовка или балонче с боя, защото съм загрижена за тяхната сигурност", казва Татяна от Симферопол (името е променено). Тя е членка на нелегалната организация "Злая мавка" ("Злата самодива"), която действа на окупираните от Русия територии в южната част на Украйна. Координацията на акциите се осъществява в социалната мрежа Телеграм. Момичетата са се нарекли „самодиви“ като коварните митични обитателки на горите. Те разлепят листовки, рисуват графити, изгарят руски военни символи, събират информация за руските военни.

Как се появява движението "Злата самодива"

„Самодивите виждат всичко“, „Окупатори, не дразнете украинките!“ - това пише на разпространяваните позиви. Периодически по улиците на окупираните градове в Запорожка и Херсонска област, както и на полуостров Крим се появяват и плакати. Съпротивителното движение е създадено от три млади жени от Мелитопол. Едната от тях се решава да говори пред ДВ в Zoom, покривайки лицето си с маска.

Идеята за движението им хрумнала около Осми март, защото предположили, че окупаторите ще използват празника да подаряват цветя на жените. Решили да им попречат и да им покажат, че има само едно, което искат: връщането на окупираните земи на Украйна. Нарисували картички с надписа „Не искам цветя, искам си моята Украйна“, които разпространили в града и онлайн. Желанието им било да покажат именно съпротивата от страна на жените – нещо, което окупаторите вероятно не са очаквали. Когато разбрала за движението, към него се присъединила и Татяна от Симферопол – решила, че е време да се действа и попитала с какво може да бъде полезна.

Как работят украинките в нелегалност

Първата задача на Татяна била да събира информация – за това какво е видяла и какво е чула от познати за руските военни. След това я помолили да разлепя листовки с изображенията на „самодивите“ и да рисува графити – синьо-жълтото украинско знаме или проукраински надписи. Участничките в движението публикуват резултатите от дейността си в канал в Телеграм, наречен „Злата самодива“, който междувременно има почти 6500 абонати.

Татяна признава, че не е лесно да лепиш листовки и да рисуваш графити незабелязано – особено на оживени места. Затова техните акции са предимно там, където не е толкова многолюдно. Когато веднъж баща ѝ донесъл от работа руски агитационни материали, девойката предложила на другите „самодиви“ да изгарят символиката на Русия и да поместват след това видеа и снимки. Този вид съпротива станал любим на жените от движението.

Колко са "злите самодиви" в окупираните територии

Активните участнички от различните окупирани градове са над 100, разказва неговата съоснователка, с която ДВ успя да се свърже. Освен това още стотици жени и момичета помагат от време на време: съобщават къде има пропускателни пунктове на руснаците, разказват за сградите, в които са разположени руските военни или за болниците, които обслужват само окупационните войски.

„Самодивите“ събират и истории на жени от окупираните райони. Много от тях се чувстват беззащитни във враждебната среда. Събеседничката на ДВ разказва, че руските военни се държат дръзко, опитват се да се запознаят с украинки на улицата.

Междувременно в Мелитопол проруските канали в Телеграм са обърнали внимание на дейността на „самодивите“. Те я определят като опит „да сплаши“ местните жители и като признак за това, че в града има „дребни диверсионни групи“. Но има и такива, които поставят под съмнение съществуването на съпротивителното движение.

„За мен това е знак, че те виждат всичко и това не им харесва“, коментира събеседничката на ДВ. По нейните думи целта на съпротивителното движение е да не позволи на окупаторите да забравят, че в Украйна не са добре дошли. Освен това „самодивите“ казват, че действат срещу масовата руска пропаганда в окупираните територии – тоест срещу стотиците вестници, листовки и билбордове с руски знамена и лозунги.

Местните хора стават все по-активни

Мнението на съоснователката на движението е, че въпреки контраофанзивата на Украйна и постоянните взривове, руските военни се чувстват комфортно в Мелитопол – няма признаци да се смята, че възнамеряват да напуснат града. Но местното население става все по-активно. „Когато хората четат за успехите на нашите военни и виждат резултатите, стават по-смели: момчетата действат – и ние ще действаме“, казва събеседничката на ДВ. Тя се надява напредъкът на украинските войски да накара още хора да се присъединят към съпротивителното движение.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръц

    31 116 Отговор
    Хващат рашистите и им сменят пола.

    Коментиран от #103, #124

  • 2 Последния Софиянец

    168 49 Отговор
    Вчера една дебела украинка нахлу в кухнята на заведението ми и иска ядене без пари.Едва успяхме с готвача да я изхвърлим.

    Коментиран от #8, #15, #67, #128, #139

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    141 34 Отговор
    Да вземат да си сложат и по едно катинарче на вагините!

    Коментиран от #6, #33

  • 5 Тц тц тц,

    113 24 Отговор
    накрая ще се бият само жените,мъже няма да има!За заловените наказанието ще е- никакъв с екс!

    Коментиран от #72

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    121 26 Отговор
    Дойче веле ходиха в лагер в Германия където обучават танкисти за Ейбрамс.Само жени и старци.Взеха интервю от старец на 71 години.Как ще го напъхат в танка?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Калпазанин

    113 16 Отговор
    Тва отворено общество барабар с у уверситерите им, наистина е пародия на глупостта, по заглавията си личи си кой къде и как е завършил, направо образование по тъпотии за идиоти и то с дипломи
  • 10 маке

    99 26 Отговор
    Лапат патките на руските войничета)))))

    Коментиран от #21, #23

  • 11 Само-дивите са

    79 13 Отговор
    лично българско творение. Не се облизвайте на чуждите творения!
  • 12 Мони Паси

    81 11 Отговор
    Много са опасни самодивите. Прилагат клопката на Венера. Може и до отхапване да се стигне.
  • 13 сирене

    85 18 Отговор
    крият информацията че лапат патката
  • 14 гого

    89 20 Отговор
    западните джендъри тотално изтрещяха с пропагандата но резултата е друг :

    По думите му, в сряда са се разразили сериозни боеве в зоната на отговорност на 810-та бригада от морската пехота на Черноморския флот и 71-ви полк от 42-ра дивизия на 58-ма армия на Южния военен окръг, като руските бойци са дали христоматиен пример за масов героизъм.

    „Противникът не постигна успех в нито един от участъците на сблъсъка, всички опити за контранастъпление бяха прекратени, противникът беше отблъснат с големи загуби“
  • 15 Тя е

    19 44 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Трябвало да те изплющи качественно за да забравиш и да говиш
  • 16 Ей мъкъдонски боклук

    48 7 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Знаеш как ще ти ремонтирам Вардарската халка?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Слава на Украйна

    26 101 Отговор
    Ватниците не знаят къде се намират вече.
    Огризките от "втората армия" се мачка от жените-войни на Украйна.

    Коментиран от #26, #56, #135

  • 19 иваило

    94 18 Отговор
    украйнските самодиви от много време практикуват най старата професия или се пекат на черноморието нали им акой да им плаща !!!! САМОДИВИ ИЗТРЕЩЯЛИ Западни джендъри
  • 20 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    49 3 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Боли те май. Спомняш си оная самодива на Галата, как ти бъркаше с пръст в дуупарата!
  • 21 И не

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "маке":

    само на тях
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Украинка

    7 28 Отговор

    До коментар #10 от "маке":

    На воиничетатА може ама твоята нея вижда ме ,май я няма

    Коментиран от #28, #109

  • 24 Ццц

    69 8 Отговор
    Как се координира тайна дейност в Туитър? И то на жени? Според легендата Исус се показал възкръстнал първо на жени, за да се разнесе мълвата по-бързо. От цял град се намерили три жени да лепят плакати. Съпротивата е страшна. Предполагам и буквално.
  • 25 Въпрос

    81 9 Отговор
    Злите самодиви да не са героини от Междузвездни войни ? И друго - при 89% руско население в района на кого пробутвате тези приказки от Шехерезада ?
  • 26 кико

    71 13 Отговор

    До коментар #18 от "Слава на Украйна":

    Слава на България бе полегнал джендър !!! бегай в украйна като ти е на сърце на фронта да ти оправят перисталтиката
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 жоро

    30 3 Отговор

    До коментар #23 от "Украинка":

    ммм бих те оп мъжка украйнке от Български пройзход напослед си падам по жени с мъжки черти

    Коментиран от #134

  • 29 Механик

    59 9 Отговор
    Даже не прочетох статията, защото знам отговора на въпроса "как украинките оказват съпротива". От богат собствен опит знам, че украинките никак не оказват съпротива.
    Много са "желателни" момичетата. Жалко, че поостарях. Инак можеше при сегашното положение яко да се възползвам от горния факт.

    Коментиран от #73, #92, #142

  • 30 Укри диот

    40 6 Отговор
    Тези самодиви го приемат само в диви....
    Колкото и да злобеят, пак ще се нахлузят...

    Коментиран от #43

  • 31 Марков

    32 4 Отговор
    Дълга статия. Много написано. Храна за контраразузнаването. След този реклама, след активиране на руската агентура, до седмица всичко ще е свършило и няма да чуете повече за тях, ако това не е измишльотина. Така не се прави. В един град с десетки хиляди граждани ще има не 3, а над 30, които не са съгласни, но това е положението. Или ще живеят там, ще дразнят руснаците, докато ги хванат и край с тях или се местят на север, запад, във Варна и т.н.
  • 32 Злая мавка

    27 6 Отговор
    Ще наминем към България!
    Има работа за вършене!

    Коментиран от #118, #137

  • 33 Експерт

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Не им разрешават защото са замразени със СПИН и като бъдат изнасилени ще заразят и врага
  • 34 Свотка

    11 52 Отговор
    ‼️Новата фаза на контранастъплението започна !
    Една от целите е сухопътния коридор в Крим .
    ВСУ ще се опитат да се придвижат толкова напред , че да може коридора да попадне под обсега на Украинската артилерия !
    Главния удар ще е по Запорожко направление !
    Слава УКРАИНИ !🔱

    Коментиран от #37, #120

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 факуса

    46 2 Отговор
    хи хи,нова тактика на натю, остава и вуду магьосници да включат в контрата
  • 37 Прокопий

    35 4 Отговор

    До коментар #34 от "Свотка":

    Пошол нахуй хохохлски пииидееррр.
  • 38 Име

    42 6 Отговор
    Лелее, сатанистите са им подпукали и жените. Изглежда наистина няма мъже вече. И това благодарение и на нашите евроатлантици в България! Ръцете им са изцапано с кръв.
  • 39 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    9 39 Отговор
    Един прост готвач направи за смях втарая пред света, сега и украинските жени продължават да унижават подлото с ботокса. мооогууучая
  • 40 Злата мивка

    24 3 Отговор
    Действува но никой нея в чул.
  • 41 Последния Софиянец

    11 34 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и гладни от ватника и копейката!

    Коментиран от #46, #49, #55, #121

  • 42 йойо

    26 3 Отговор
    нащите самодиви от мъжки пол с различна орентация най добре разбират от личен опит Украинка,Слава на Украйна,Кръц е тез гусита го поемат навскяъде
  • 43 Педро Санчес

    20 2 Отговор

    До коментар #30 от "Укри диот":

    На хохохолките в дивия баате.За любителите на анн ал ния сех.
  • 44 Адам Хилтън

    3 31 Отговор
    Залужни унищожи блатная, остана само скрап и чували.

    Коментиран от #63

  • 45 Русия е враг №1 на България !

    8 60 Отговор
    Олимпийския комитет дисквалифицира украинската състезателка Олга Харлан ,след като тя не подаде ръка за поздрав на рашката състезателка !
    Харлан победи pyckинята смирнова , но отказа след срещата да ѝ стисне ръката и онази ватна кратуна , седя на един стол върху тепиха за Фехтовка повече от час !😂😂😂

    Престъпление е да допуснат състезател от страна-убиец, страна окупатор, страна отвличаща деца, страна която е управлявана от издирван международен военен престъпник, да се състезават!

    Коментиран от #57, #81

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Механик

    49 3 Отговор
    Отново обръщам внимание на младите момчета по морето. Момчета, сега е момента да се възползвате от международното положение. Знайте, че украинките НЕ ОКАЗВАТ СЪПРОТИВА! Възползвайте се от този факт!

    Коментиран от #129

  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 36 Отговор
    Хахах и жените почнаха да млатат беззъбите агресори‼️

    Коментиран от #58, #77, #138

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ами навярно са

    27 2 Отговор

    До коментар #27 от "Питанка":

    От групата на Изаура, Версачи, Ферхунде, Лоренцо
  • 51 Злая мавка

    28 4 Отговор
    Лапам наред
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Варна

    33 3 Отговор
    Радваме се на живота.Богати украинки жени на азовци,айдарци и пр. плащат,возят ни най малко с Мерцедес.
    Войната била хубаво нещо.....
  • 54 Пак до приказните

    27 2 Отговор
    герои опря работата, ясна е тя. Имаше и дух на Киев, и небесни сотни и др.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 джендър спортист какво е това

    31 2 Отговор

    До коментар #45 от "Русия е враг №1 на България !":

    най добри са краварите сега се състезават мъже при жените демек джендъри !!!! топ спортисти тотално изтрещяли като нация .попитали в едно африканско племе в пустоща какво е джендър и те милите не знят ,след като им разяснили отговора е бил на тези хора в семействата нещо не е добре
  • 58 стоян георгиев

    19 2 Отговор

    До коментар #48 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А теб манаффитте млатят ли те якоо отзаад?
  • 59 Реалност

    11 37 Отговор
    Путин се срещна с президентите на 6 африкански държави, за да бори долара. Наблюдатели отбелязват, че общият БВП на шестте държави е 7 пъти по-малък от този на Полша. 😆🤡 Експерти увериха, че тази разлика е временна и след 10 г. БВП ще бъде 15 пъти по малък от Полша, като в сметката се включва и 7-мата африканска страна - Московия.

    Коментиран от #66, #70

  • 60 Педро Санчес

    14 3 Отговор
    На хохохолките в дивия баате.За любителите на анн ал ния сех.
  • 61 ЕВРОТО

    19 2 Отговор
    Като Зеления извади и духа от бутилката да се обади.
  • 62 Руска действителност

    9 30 Отговор
    Днес гледахте ли Пyтин на официалната среща с президента на Египет Абдел Фатах ас-Сиси !
    Ама Сиси не идва !😂😂😂
    Такова унижение на блатния монгол не е имало. Върти се като муха с откъснато крило . 😂😂😂
    Няма по забавен клоун от жужето Путлер
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мери

    13 18 Отговор
    Не искам да чета обиди срещу жени независимо какъв произход имат. Призовавам администраторите да се намесят и да не допускат такива коментари

    Коментиран от #69

  • 65 Подобни "материали" обиждат хора

    35 2 Отговор
    дори с под средния интелект. По-изсмукано от пръстите пасквилче трудно може да се намери. Това журналистиката в последно време се родее много с най-древния занаят, а в крайна сметка резултатът е обратен на желания от пропагандната машина. Смешно и жалко.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Иватушка 🇷🇺

    8 25 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    В Украйна дебели са само ватничките.
  • 68 Zвяра 🇷🇺

    26 8 Отговор
    Злите самодиви правят кефа на руските момчета....
  • 69 стоян георгиев

    9 14 Отговор

    До коментар #64 от "Мери":

    Мери,въмущаваш се,но тайно обичаш да го смуучкашш.Лицемерието е грях.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Механик

    31 7 Отговор
    Може някое наше момче-гларус да не е прочело и за това ви повтарям:
    Пичове, украинките НЕ ОКАЗВАТ НИКАКВА СЪПРОТИВА! Възползвайте се от международното положение, докато сте млади и на точното място!

    Коментиран от #76

  • 72 Накрая дори само една жива

    13 22 Отговор

    До коментар #5 от "Тц тц тц,":

    украинска, осакатена бабичка да е останала на територията на Украйна, развяваща победоносно, украинският флаг, след отстъплението на окупаторите, то Украйна ще е победител!

    Коментиран от #75

  • 73 Ццц

    27 3 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    Няма да впечатлиш евроатлантиците с дашни украинки. За да са политически коректни, предпочитат украинци.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Борис Джонсън

    14 2 Отговор

    До коментар #72 от "Накрая дори само една жива":

    Бабички като теб не ебем,ама за всеки влак си има пътници.Някой от маалата може и без пари да те изздъъни.
  • 76 правилно

    16 1 Отговор

    До коментар #71 от "Механик":

    Но с три чифта ръкавици и пет кондома. Иначе не.

    Коментиран от #88

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Сатана Z

    33 5 Отговор
    Тази фашистка пропаганда при немците може и да минава метър,но тук в България се забавляваме с дебилноста на авторите или ИИ който е писал този пасквил.
  • 79 асанчо

    10 8 Отговор
    Миналото лято си отеебахх ,бате.Уж бяха окраинки,ама руски говореха,нещо все мамачка викаха.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Доктор Косев

    12 2 Отговор

    До коментар #45 от "Русия е враг №1 на България !":

    Май те издирват манаффитте за да ти пръсснатт гъъzzинката за пореден път.Ами не мога непрекъснато да ти помагам и да те кърпя.
  • 82 Последния Софиянец

    4 10 Отговор

    До коментар #46 от "мишо":

    Мишо изпражнение само това ли успя да измислиш с пияния си мозък! Няма и копейка да ти дадат.

    Коментиран от #93

  • 83 Град Симитли

    21 1 Отговор
    Сеят хламиди.

    Коментиран от #85

  • 84 Zвяра 🇷🇺

    7 16 Отговор
    И жените почнаха да загрузват ватата с 200, мооооогууучаяяя

    Коментиран от #86, #90

  • 85 хихи®

    18 1 Отговор

    До коментар #83 от "Град Симитли":

    Eдно Пера,, две пера Трипера!
    Биологично оръжие....
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Някой

    15 2 Отговор
    Няма снимка,няма кеш за самодивите, хахахаха...
    Грешка нямат украинките-нямат насищане
    За 1год минах две, няма да ги забравя. Много страст много ку.....к. Бях чувал истории, ама все си мислех,че са преувеличени, докато не минах първата, то тя ме мина, хахаха уел дон лол.
  • 88 хихи®

    11 2 Отговор

    До коментар #76 от "правилно":

    Ред марля, ред кондом и никакви полови контакти...
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Сана Марин

    6 2 Отговор

    До коментар #84 от "Zвяра 🇷🇺":

    Да те дънятт манаффитте зверскии.
  • 91 От страни

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дамммм":

    Ние да не би да сме по умни? Във Враца имаме детска градина край МВР-то, знаеш как се казва? "Европейчета".
    ЕВРОПЕЙЧЕТА, Карл!!!!
  • 92 От страни

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    Не само не оказват съпротива ми се налагаше и аз да оказвам съпротива. Иначе ти изсмуква силитее .....и портмонето....
  • 93 Сана Марин

    3 3 Отговор

    До коментар #82 от "Последния Софиянец":

    Да те дънятт манаффитте зверскии,пиидиирууго доолнаа.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Искат са бъдат

    9 2 Отговор
    дънени здраво бливите птарани разпрани.
  • 96 Ръсят трпер

    11 2 Отговор
    и спин разчекнатите ръзпуретини.
  • 97 Кучетата ще лочат

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "Сана Марин":

    от ръзкашкъния ти муозък.
  • 98 Мишел

    5 0 Отговор

    До коментар #94 от "Сана Марин":

    Сърби ли те гъъzza всяка сутрин ,доолен трооле?Питай и май каси също.Жена ако имаш за пред хората,питай и нея пии дииругоо.
  • 99 Злая мравка

    19 1 Отговор
    на европейските територии действа женското кьор софра движение и лов на баламурници с парици
  • 100 злата мравка

    10 0 Отговор
    тия напълно са си отцелили името .....
  • 101 Всички

    13 4 Отговор
    украинки са проститутки
  • 102 злата мравка

    7 2 Отговор
    Бабо Мравке хате джас
    тичам щурчо за халяс
    а ти где с таз гъдулакси
    днес калинката булакси
    тагалопески на тутурну
  • 103 до1 пръц

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кръц":

    Хващат рашистите и им пият протеините докато русофоборшовете хейтъреят
  • 104 баба мравка

    6 1 Отговор
    Така борим руснаците

  • 105 Мишел

    5 12 Отговор
    Ребята остана ли жива вата или Зеленски омлати всичко налично, сога ще карат чмобиките пенсионери 55+ с по два зъба в главата, мухахаааа
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ИВАН

    13 3 Отговор
    Тия самодиви изсмукват мъжката сила с устните си - лоша работа, пу да не е уроки..
  • 108 Шопо

    6 1 Отговор
    Че ги тепат со ей Бане и чупение на Чу r кити
  • 109 маке

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Украинка":

    Няма и да я видите, аз да не съм ненормален да я давам на всяка, камо ли на дзверове като вас
  • 110 гого

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "Прокопий":

    оооо той обича там много в гъzza
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Перо

    17 2 Отговор
    “Самодивите” са червените фенери в Източна Украйна!
  • 113 ЧЕСТИТ.. 24 МАЙ..ДЕН НА БУКВИТЕ

    8 0 Отговор
    УКРАИНСКИ САМОДИВИ
  • 114 мисля си

    14 1 Отговор
    Дотук всички реакции на украинците са водевилни. Явно сценаристът на танцуващия с токчета пише националната стратегия в момента. Невероятна пейзанщина!
  • 115 Ксаниба

    15 2 Отговор
    тоталната критения на бандеровската диктатура в една дума - мявка
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Киро

    15 1 Отговор
    Приказки за лека нощ.Благодаря на тези украински моми.направиха така ,че да ми олекне и да заспа блаженно.
  • 118 Чичо

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Злая мавка":

    Имаме от ваще доста за оправяне,но щом сте рекли заповедайте при чичо да ви понамачка😀😀😀
  • 119 Същият

    13 1 Отговор
    Млада гвардия в действие ха,ха .Браво на Факти.
  • 120 Чичо

    13 2 Отговор

    До коментар #34 от "Свотка":

    Маи контра настъчлението на ВСУ ПРОПАДНААААА ОЩЕ СЪС ЗАПОЧВАНЕТО😀😀😀
  • 121 Чичо

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Последния Софиянец":

    Как да няма , последния софиянец е по пропаднал
  • 122 Виктор

    15 5 Отговор
    Тези украински "самодиви" явно си търсят един по-дебел.... и ще си го намерят! Мераклии мнооооого, и аз в това число, даже и за майките им! Слава кокаине!!!

    Коментиран от #126

  • 123 Хи их хи

    4 0 Отговор
    Не е злая мавка а злая мравка!
  • 124 Стойко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кръц":

    Твоя така ли го смениха бепендал
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 6666

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    От къде накъде червенюга като теб ще има заведение?
  • 129 ДОЛНЮ

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Механик":

    ОБАЧЕ НОСЯТ ЗАРАЗИ....ЦЯЛ БУКЕТ...ВЕРНО ПУСКАТ ЗА ЕДНА ДВЕ ВОДКИ ИЛИ СЛАДОЛЕДЧЕ ТА И ЗА БЕЗ НИЩО...ТЕ СА СИ ПРОСТО ТАКИВА...
  • 130 Никой

    0 2 Отговор
    Българските червени самодиви ще предложат нещо друго на руския окупатор ?
  • 131 Не се заблуждавайте,

    3 0 Отговор
    90% от тези които смятате за украинци у нас са ... руснаци. Руснаците в България имат 400 000 закупени жилища по морето. Как различавате руснаците от украинците, по цвета на кожата или по езика който говорят(руски)? Естествено руснаците ще твърдят, че са украинци за да получат съчувствие и да не си създават излишни проблеми. Не ви ли прави впечатление, че и помежду си говорят на руски, просто не знаят украински. Истинските украинци са малко, с нас говорят на руски защото техният не се разбира, някои говорят на английски, но пък малко българи, особено по-възрастните го знаят. Има също украинки омъжени за западноевропейци, турци, араби с които също говорят на руски.
  • 132 смях

    7 1 Отговор
    Поредният пропаганден локум. Писна ми само за Украйна да се говори и пише. Нали спряха някакви руски телевизионни канали, които никой не гледаше, защо не мирясват. Нито ме интересуват лъжите за Украйна, нито ме интересуват лъжите за Русия. Даже вече ми се повръща, като чуя, че се говори за войната. И всички неуспехи на некадърните управляващи, наши и европейски, (инфлация, цени, мизерия) оправдават с войната.

    Коментиран от #136

  • 133 Зоопарк на изиграни

    3 1 Отговор
    Ако е така скоро ще се приключи и с това. Пропагандата на Украйна е силна но забравиха че в Крим живеят 6 млн.руснаци с още няколко националности, които са готови да отдадат живота за Русия и Путин. А за предателите има И ФСБ които НИКОГА НЕ СПЯТ А ДЕЙСТВАТ И ДОБРЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДРУГИТЕ СЛУЖБИ.Така че поредната пропагандна кампания ще е БЕЗУСПЕШНО ИЗПОЛЗВАНА ЗА ЗАБЛУДА НА БУДНИ ТЕ БЪЛГАРИ Ако Украйна имаше сили да води успешно война ще се да е обяви ОФИЦИАЛНО а не да обстрелват мирното население и моста за които само могат да сънуват за да го построят
  • 134 Гочето

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "жоро":

    Недей го опъва че се размножават.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Гочето

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Злая мавка":

    Ама толкова ли са зажаднели за нашите суровачки.
  • 138 Психиатър

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Абе имаш нужда от преглед при мен,но си вземи повече пари че хидя на море.
  • 139 Готвач

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ами на колегата черпака защо е бездействал
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Я русскии

    3 2 Отговор
    Ети девочек делает прекрасньй секс с нами все остальное не имеет значение
  • 142 Гост..

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    Много са добри украинските путани наборе, ама защо остаряхме-толкова"работа"има по курортите.
  • 143 Уса

    1 1 Отговор
    Подобни плакати и стикери бяха разлепвани и срещу Байдъновата окупация в сащ дълго време,как щял да съсипе Америка и я съсипва без да разбира
Новини по държави: