Last news in Fakti

4 Август, 2023 20:30 1 218 13

Анкара: Ликвидирахме 900 терористи от началото на годината

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • кюрди-
  • кюрдска работническа партия-
  • фето

Борбата на турските въоръжени сили срещу всички терористични групировки, по-специално срещу ПКК/СНЗ, „Ислямска държава“ и ФЕТО продължава без прекъсване и с нарастваща интензивност

Анкара: Ликвидирахме 900 терористи от началото на годината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Общо 942 терористи са били неутрализирани при различни операции, проведени от турските въоръжени сили (TSK) от началото на годината, съобщи турското министерство на националната отбрана, цитирано от БТА.

Борбата на турските въоръжени сили срещу всички терористични групировки, по-специално срещу ПКК/СНЗ (Кюрдска работническа партия/Сили за защита на народа), „Ислямска държава“ и ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация) продължава без прекъсване и с нарастваща интензивност, съобщи пред журналисти Зеки Актюрк, ръководител на пресслужбата на министерството на отбраната на Турция, информират турските медии.

Само през изминалата седмица бяха неутрализирани 50 терористи при антитерористични операции в Северен Ирак и Сирия (бойците от ПКК имат бази в Северен Ирак и са активни в Северна Сирия - бел. авт.). С това общият брой на неутрализираните терористи става 942 от началото на годината и 38 285 от 24 юли 2015 г., заяви Актюрк.

Той добави, че продължава и интензивната борба с трафика на наркотици и незаконното притежание на оръжие.

През последната седмица силите за сигурност са конфискували 139 кг различни наркотици. От началото на годината са конфискувани общо 4 631 кг наркотици, посочи Актюрк.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 21 Отговор
    Избиват хора в чужди държави.Няма ли санкции!?
  • 2 5Така

    17 0 Отговор
    900 парчена за 6 месеца няма значение ПКК, ИД или други все са терористи.
    На месец по 150 кратунки.
    На ден по 5така
  • 3 Нищо вярно, навсякъде!!!

    2 23 Отговор
    Един народ -КЮРДИ намиращ се на територията на няколко държави се бори за независимост и самостоятелна държава. Та, турците избиха кюрдите в Турция и с войски са на територията на Сирия и избиват кюрди. Никой не ги е викал в Сирия. Съветът за сигурност на ООН, нашите средства за дезинформация какво ни убеждават?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Последния Софиянец

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Нищо вярно, навсякъде!!!":

    Тия дето викат че сме щели да се освободим сами да погледнат съдбата на кюрдите.
  • 5 Българските турци

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нищо вярно, навсякъде!!!":

    В Турция живеят 20 милиона кюрди и всички са равноправни турски граждани !
    Вицепрезидент Джевдет Йълмаз - кюрдин от Бингьол

    Министър на външните работи Хакан Фидан - кюрдин от Ван

    Министър на отбраната Яшар Гюлер, бивш началник на турския генерален щаб - кюрдин от Ардахан

    Министър на финансите и на хазната Мехмет Шимшек - кюрдин от Батман

    Министър на труда и социалната сигурност е Ведат Ъшъкхан - кюрдин от Мардин

    Една трета от кабинета на Ердоган са чистокръвни кюрди !!!...Крайно време е "Съюзниците на Турция " да решат кои са кюрди ... тия от кабинета или тия от ПКК и сирийските клонинги ?!...


    Това са имена на активни турски политици и всякакви биографични данни за тях са достъпни в интернет ! ... Лъжите и манипулациите не са присъщи за нас и са в обстрела на истината ни !

    Коментиран от #7

  • 6 Българските турци

    19 2 Отговор
    Само масрафът на операциите от началото на годината е способна да фалира няколко пъти България !...А тези терористични групи и организации се въоражават и финансират открито от Сащ и съюзниците на Турция от НАТО вече от 40 години насам! За какви борци и какви независими кюрди плещите тук ?!
  • 7 Турските българи

    2 14 Отговор

    До коментар #5 от "Българските турци":

    ПКК за какво се бори според твоята правдивост? Защо Турция ги обявяват за терористична организация. Тези министри с кюрдски произход с какво самосъзнание са? С това на македонците по отношение на българите. Какво значи "Българските турци"?

    Коментиран от #8

  • 8 Българските турци

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Турските българи":

    "Българските турци" е ник! Иначе този термин е български и е употребяван в България години наред съвсем нормално във всекидневния език на улицата и официалния по българското радио , телевизия и преса ... Да правилно е че турчинът си е турчин където и да е по света...но в България са "Българските турци"...защото си имат причина за това !!! Сега си представи че турците и помаците от Родопите създали работническа партия и са обявили нелегална въоръжена сепаратистична дейност с цел да обявят независима Турска родопска република ...40 години почти всеки ден в един български дом да идва ковчег обвит с националния флаг и с траурен марш и залп се извършва погребението на поредния български воин загинал в поредната акция на сепаратистите или си представи как в някоя църква на Великден,как на някой мач в стадион или как на площад на голям български град избухват бомби взривени от сепартистите и убиват невинни български граждани без разлика дали са деца, жени или старци !.И как въпреки че България и Турция са съюзници в НАТО турците открито финансират и въоръжават сепаратистите ...и как гърците и македонците им дават убежище и подкрепа вътре в своите граници а НАТО и Сащ правят санкции и ембарго на България защото убива "борци" за независимост!... Сега пък се върни на въпроса си :-Защо Турция ги обявяват за терористична организация и си отговори сам ама честно и доблестно !!!
    Според теб тези министри с кюрдски произход от турския кабинет , с какво самосъзнание са

    Коментиран от #9

  • 9 Няма абсолютна тъмнина

    0 16 Отговор

    До коментар #8 от "Българските турци":

    Разбери, турци има в много страни като компактно население. За какъв сепаратизъм и независимост да се борят като има държава Турция и къде да се преселят. Кюрдите къде да се преселят като са пръснати в Турция, Ирак, Сирия и др.? Има разлика в борбата. Кюрдите са се борили срещу кръстоносните походи, турците не са били по тези територии. Не съм кюрд, но така ги възприем проблемите им. Какви са отношенията в Германия между турци и кюрди?

    Коментиран от #10, #11, #12, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българските турци

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Няма абсолютна тъмнина":

    Мъчиш се да източиш "лой от муха" ! Недей да правиш еквилибристика ...всичко ти е ясно както и колкото е ясно на ония които са ликвидирали ония 900 терористи от началото на годината до днес !
    Кюрдите в Германия са с политическо убежище,приютени и толерирани от германците симпатизанти и елементи на ПКК,а турците са поколението на поканените със споразумение преди 50-60 години турски гастарбайтери от анадолските села за да почистят и спретнат страната им която са си я съсипали през ВСВ !...
  • 12 Българските турци

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Няма абсолютна тъмнина":

    А за Саладин (Селяхадин Еюби) и воините му си прав и че са от рода на пророка Мохамед и че са били фундамента на ислямската религия в Османската империя тогава и днес в република Турция и нямат нищо общо с марксистката идеология и атеизма на днешните "борци за независимост"на ПКК !!
  • 13 СветлюСветлев

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Няма абсолютна тъмнина":

    В Северен Ирак има такова но защо никой кюрд не бяга там. От много време когато бъдат притиснати от някого било то навремето от Иран, Ирак, Сирия и другаде все идваха и все още идват на подслон именно в "лошата" според вас Турция?
    Обясни ми.
    Просветли ме.
Новини по държави: