Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Август, 2023 18:20 2 143 32

Сергей Рябков: Москва анализира внимателно резултатите от срещата в Джеда за мир в Украйна

  • сергей рябков-
  • русия-
  • украйна-
  • саудитска арабия-
  • владимир путин

Руският дипломат каза, че Москва периодично обменя оценки с Вашингтон по темата за контрола на въоръженията, но че няма развитие в тази област

Сергей Рябков: Москва анализира внимателно резултатите от срещата в Джеда за мир в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия ще обсъди резултатите от консултациите в Джеда за мирно уреждане на конфликта в Украйна с партньорите си от БРИКС, които участват в срещата, заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС, информира БТА.

Той посочи, че участието във форума на страни членки на БРИКС може да бъде полезно "за внасянето на здрав разум в западните покровители на Киев".

Още новини от Украйна

"Досегашният опасен курс към ескалация, воден от Вашингтон и Лондон… е лишен от проблясъци на здрав разум… Играта на американците с огъня е опасна", предупреди Рябков. "Важното е, че разполагаме с всички военни и военно-технически възможности да се справим с тази ситуация без да застрашаваме интересите си в областта на сигурността", подчерта той.

Руският дипломат каза, че Москва периодично обменя оценки с Вашингтон по темата за контрола на въоръженията, но че няма развитие в тази област.

"Именно САЩ прекъснаха устойчивия и систематичен диалог по въпросите за стратегическата стабилност и преминаха към празни и напълно откъснати от реалността призиви за възобновяване на прилагането на Договора за съкращаване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия", коментира Рябков.

Руският заместник-външен министър допълни, че усилията на Запада да мобилизира Глобалния Юг в подкрепа на формулата за мир на украинския президент Володимир Зеленски са "обречени на провал".

Днес е втория ден от консултациите за мирно уреждане на конфликта в Украйна, които се водят в Джеда. В срещата участват представители на повече от 30 държави, сред които Бразилия, Великобритания, Индия, Китай, САЩ, Турция, Южна Африка и страните от ЕС. Русия не получи покана, отбелязва ТАСС.

Делегатите решиха да създадат работни групи, които да обсъдят точките от предложената от Зеленски формула за мир.

Според италианския в. "Кориере дела сера" редица участници в срещата смятат, че "зачитането на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, както и върховенството на Устава на ООН, трябва да бъдат в основата на всяко мирно споразумение".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    41 9 Отговор
    Саудитска Арабия е силно критична към Запада. Срещата на върха не е за Украйна.Много участници бяха изненадани и обезсърчени. Мнозина се чувстваха нежелани и безполезни.

    Коментиран от #9

  • 2 да де

    35 5 Отговор
    Положението отива на изуй гащи и целият зор е да предложат на руснаците неприличен мир, а после да го представят като грандиозен успех.

    Коментиран от #7

  • 3 КОТарАК

    13 42 Отговор
    всички са за терит. цялост. включително и Китай , по последна информация! на Китай му трябва също укр. зърно и му писна от джуджа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гориил

    25 6 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    През 1945 г. на Русия вече е предложен неприличен мир. Помните ли колко струваше на Запада?
  • 8 Сметка без

    32 6 Отговор
    кръчмар! Няма как.
  • 9 Хахахаха

    8 25 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Последно, каи честно мон Амур, толкова ли е вкусен тоя руски шнур?

    Коментиран от #11

  • 10 ей,брадясал пумпал

    37 5 Отговор
    Защо ни пробутваш снимка,която е необективна и не е свързана с новината.Украинскта делегация се води от шефа на канцеларията на зелито Андрий Ермак.Страхливецът зели не е там,просто се е уплашил да излезе от бункера

    Коментиран от #27

  • 11 Гориил

    22 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    Повярвай ми, не е нищо лично. Хладнокръвна реалполитика.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гориил

    31 5 Отговор
    Американците се отпуснаха и оставиха руснаците да се върнат. Но сега всичко ще бъде различно. Русия няма да направи грешките на СССР.
  • 14 Едва ли

    26 3 Отговор
    На снимката ръкостискане на ухилен арабин сунит и евреин ешкенази. Резултатът от срещата е клонящ към мир?
  • 15 прилики

    9 20 Отговор
    Тази среща в Джеда прилича на ялтенската конференция.Тогава Хитлер също не бил поканен.

    Коментиран от #16, #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ъъъъ

    7 21 Отговор

    До коментар #11 от "Гориил":

    Лично е, лично е. Жена ти е рускиня, а интересно защо сте избрали България. Ще разкажеш ли на хората, защо Русия е по-зле от България, че не живеете в Русия?

    Коментиран от #19

  • 18 Русофил

    7 16 Отговор
    Масква анализира според руководящие указания на Вова. Голям анализ пада,
    като знаем способностите на таксиджията.
  • 19 Русофил

    4 9 Отговор

    До коментар #17 от "Ъъъъ":

    Ботовете нямат жени. Това са руски програми.
  • 20 Перо

    15 1 Отговор
    Сборището представлява “Сметки без кръчмар!”

    Коментиран от #21

  • 21 Русофил

    7 10 Отговор

    До коментар #20 от "Перо":

    Всъщност е "кръчмари пишат сметката на русията", която да плати
  • 22 Москва няма какво данализира резултатите

    5 14 Отговор
    Посланието участниците в Джеда за мирно уреждане на конфликта в Украйна към Москва е ясно..!!!

    КИТАЙ държи за радиационна и ядрена сигурност и Русия да забрави за ядрената си доктрина и да се откаже да заплашва Светът и човечеството с ядрени оръжия...!!!
    Другите участници в Джеда за мирно уреждане на конфликта в Украйна, настояват за приемане от Русия на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от 1993г, като свободна и независима държава след разпадането на СССР, незабавно извеждане на руските войски от Украйна и прекратяване на бойните действия със сключване на Мир и създаване на специален трибунал за престъпленията на Русия в Украйна...!!!

    Коментиран от #31

  • 23 Същото

    12 1 Отговор
    Важи и за териториалната цялост на Сърбия.
  • 24 Не е вярно

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "прилики":

    Зеленски беше представен от Ермак, т.е. от Рудолф Хес.
  • 25 Отряд1

    15 2 Отговор
    Светът трябва да приеме загубата. Русия откъсна земя от Украйна не просто така. Дълго време беше предупреждавано, че поведението на Украйна на границите на Русия представлява заплаха за нейната сигурност. Сигурно уважаеми читатели означава просто и ясно : Русия и САЩ толкова здраво са се въоръжили, че нито Русия, нито САЩ могат да бъдат победени. Те вече достигнаха предела на своето военно величие. Русия, не е тайна за никой, притежава "Ръката на смъртта" или "черната ръка на смъртта" при която всички ядрени оръжия на нейна територия (по инф. около 6500 бр) се изстрелват по цели по целият свят. Няма тън- няма мън. Те успяха. Трябва да се признае това. Успяха, защото бяха предизвикани да го направят. Днес ние искаме те сами да се откажат от техните постижения, докато Европа мълчи по отношение на ядреният си потенциал... хитро, нали? Русия да загуби, а Европа да спечели. Ако Вие се поставите на мястото на Руски висш ръководител ще разберете, че това няма как да се случи. Тази държава не може да си позволи да загуби - тя не е добрият самарианин. И още нещо - това не са ТЕ , това сме ние. Ние бихме постъпили по същият начин - ако бяхме на тяхно място. САЩ постъпват по същият начин с Куба от около 60 години...

    Изход от войната: Украйна приема загубите и подписва договор за добросъседство, който дава гаранции на Русия, че основният и враг няма да прокара интересите си под прозорците на Москва. Военните действия се прекратяват и се спасяват хиляди човешки

    Коментиран от #28

  • 26 Ха ха ха

    4 12 Отговор
    Колкото и да анализира Рябков, Саудитска Арабия спомогна за разпада на СССР и сега ще се случи същото. Ще ви прецакат пак, руския тероризъм трябва да спре.
  • 27 Срещата

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "ей,брадясал пумпал":

    Срещата не е на ниво президенти, елементарно Уотсън
  • 28 Ха ха ха

    3 10 Отговор

    До коментар #25 от "Отряд1":

    Нещо на пиян медведев ли се правиш. Тия приказки от 1001 нощ не вървят.
  • 29 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    Я руските съюзници до един са на тази среща и до един признават цялостта на украйна.явно са за путин...хаххааха

    Коментиран от #30

  • 30 МММ да

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Не знам за руските съюзници, но за полските какво, ще кажеш. Вагнеровски хеликоптери са прелетели някои друг километър над полска територия без да ги закачат.
    Добре че НАТО ги пази.
    При проведено проучване сред поляците се оказа, че никой поляк няма желание да се бие с руснаците. Явно затова военните не са закачили вагнеровските хеликоптери.
  • 31 Чичо Дончо каза

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Москва няма какво данализира резултатите":

    Нищо подобно.
  • 32 ........

    3 1 Отговор
    Те от руски превеждат думата "мир" като "свят".Това не са мирни преговори,а световни преговори.Липсва една от воюващите страни,която е ядрена сила и тези световни преговори са си за война..,ядрена.Дано се осъзнаят и да се спрат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания