Last news in Fakti

8 Август, 2023 11:40 3 772 30

След мистериозната пробойна! По петролопровода "Дружба" отново тече нефт

  • петролопровод дружба-
  • нефт-
  • петрол-
  • русия-
  • полша

Европа е нащрек за сигурността на своята енергийна инфраструктура, след като през септември бяха открити големи течове в газопроводите "Северен поток", които свързват Русия с Европа по дъното на Балтийско море

След мистериозната пробойна! По петролопровода "Дружба" отново тече нефт - 1
Снимка: Shutterstock

Полската компания оператор на тръбопровода ПЕРН (PERN) днес съобщи, че е поправила петролопровода "Дружба", след като в него бе открит теч, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

ПЕРН спря изпомпването през част от тръбопровода, който свързва Русия с Европа, след като в събота засече теч в Централна Полша. Компанията оператор тогава каза, че няма признаци течът да е бил причинен от трета страна. Това се случи на фона на редица атаки срещу тръбопроводи за руски петрол и газ, извършени след началото на руската инвазия в Украйна през 2022 година, посочва Ройтерс.

"Техническите служби на ПЕРН възстановиха снощи пълната функционалност на повредения тръбопровод", се казва в изявление на компанията оператор. "Сега основният фокус на компанията ще бъде върху разчистването на района и неговото възстановяване", се добавя в изявлението.

Германия, която получава доставки през тръбопровода, спря да купува руски петрол през януари, но германски медии съобщават, че през него в страната се внася казахстански петрол. Петролопроводът "Дружба" е един от най-големите в света и през него преминават по два милиона барела петрол на ден. Общия капацитет на западната отсечка на двете линии, през които преминава петрол от Централна Полша към Германия, е 27 милиона тона суров петрол годишно.

Обемите, преминаващи през тръбопровода "Дружба", рязко намаляха след началото на руската инвазия в Украйна и тръбопроводната инфраструктура няколко пъти стана обект на атаки. Москва обвинява Украйна за атаките, но Киев не е поел отговорност за тях.

Европа е нащрек за сигурността на своята енергийна инфраструктура, след като през септември бяха открити големи течове в газопроводите "Северен поток" 1 и 2, които свързват Русия с Европа по дъното на Балтийско море.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    48 2 Отговор
    Нали уж руския нефт е агресорски, недемократичен.....
    Защо тогава тече?

    Коментиран от #17

  • 2 КОНТРАТА

    48 2 Отговор
    Руската армия не е извършвала инвазия в Крайна, а извършва спец военна операция по денацификация на окраински нацисти с цел опазване живота на цивилното население в републики ДНР и ЛНР

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    4 33 Отговор
    някой ако ми обясни с кво РФ превъзхожда запада морално ,идейно и социално-черпя! ТАМ е див капитализъм , при който олигарси и Кремълски джуджаци грабят кой откъдето свари , с нула грижа за народа и социални програми-те са за фронта! някой ще скочи за ЛГБТ-казвам ви , само в Масква има 100 елитни ЛГБТ клуба-специално за писателите тук се позаинтересувах! Религия-съмнителна , като гледам патриарха им с РОЛЕКС! цялата им църква е наследие от бивши КГБ кадри! /заводите дето уж построиха са с преобладаващи чужди инвестиции! тва е една територия ,която изнася каквото намерят там! огромна част от населението е или алкохолизирано , или наркозависимо! корупцията е страшна и поголовна-изпитал съм го на свой гръб! Тия дето ги гледате по курортите руснаци са държ. служители-част от репресивният апарат!за мен да защитаваш РФ в сегашното и състояние означава или да си неинформиран или платен!

    Коментиран от #10, #11, #13, #27, #28

  • 5 Духъй пидр

    5 24 Отговор

    До коментар #2 от "КОНТРАТА":

    А що нападат Киев Киев не е в Днр или в Лнр нито Одеса кво дират там

    Коментиран от #19, #20, #29

  • 6 Хихихи..

    36 3 Отговор
    Кръв индустриална тече по "Дружба",без нея умрялата Германия и още по-умрялата Полша отиват при св.св.Пешко..
  • 7 мда

    32 1 Отговор
    Кучетата си санкционират. Петрола си върви.

    Коментиран от #9

  • 8 Да бе , да. ! 😜

    40 2 Отговор
    " германски медии съобщават, че през него в страната се внася казахстански петрол " / Германците не са луди , могат да видят картата на петролопровода , че купуват руски петрол . Луди са българите , че прекъсват връзките си с Русия за газ и петрол , за да купуват пак руски , но оскъпени от Турция и САЩ !
  • 9 Факт

    3 25 Отговор

    До коментар #7 от "мда":

    Руснаците и китайците трябвя непременно да бъдят изфърлени от Африка чрез самоубииствени атентати.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Соваж бейби

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Сега за политиката и църквата си го напиасл ,браво !Аз защитавам само обикновеният изстрадал човек на заплата ,не милионерите!Руснаците са доста по добри хора,и нормални.В кравария са психопати,луди на свободен режим тъпчат ги с антидепресанти,наркомани изтървали са влака и няма надежда за тях .В Русия пък и в България няма много разлика народа пие водка .А за онези минали под дъгата не ми се говори гнусно ми е и се страхувам за младите дано да се забрани с закон.

    Коментиран от #12

  • 12 ТИРбушон

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Да ти припомня ли Ленин какъв е? 😀

    Коментиран от #15

  • 13 Реплика

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Вие май не ,,вдявате",че мнозинството не харесва моралното,идейното и социалното преобразяване на политиките в ЕС?И това несъгласие не може да се тълкува като подкрепа към Русия,защото не е.
  • 14 Здрасти

    23 0 Отговор
    Ха ха, ха ха, ха ха, ха ха, получават руски петрол, двуличници

    Коментиран от #18

  • 15 Соваж бейби

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "ТИРбушон":

    Не ми напомняй ,имало е от как свят светува такива хора.Ама се криеха или си оставаха стари моми и ергени и не натрапваха на никой идеологията си!А сега какво става ?!Не се залъгвай само по филми и репортажи с богати холивудски звезди,виж как живее бедният народ там и какви са после ги сравни с руснаците.Не гледай само от политичеката страна на нещата за един народ.
  • 16 незнайко

    15 0 Отговор
    Само аз ли си месля, че "Северен поток" 1 и 2 ще заработят с пълен капацитет, както Дружба ?
  • 17 оня с коня

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    щото без него по лошо,от фащ скъпо!!!

    Коментиран от #26

  • 18 оня с коня

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Здрасти":

    щото е най евтин!!!затуй!!
  • 19 скоро,скоро!!!

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Духъй пидр":

    а кво дири крайна у масква!!!
  • 20 КОНТРАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Духъй пидр":

    От Киев сами се набутаха да пречат на СВО по денацификация на Руската армия !
  • 21 Гнида z

    10 0 Отговор
    Нали ЕС не щеше руски петрол ?! А защо само нашите евроджендърски послушковци денков-габриел унищожиха дерогациите на България чрез Росенец ? Намирисва ми на народен съд .
  • 22 Байдън

    11 0 Отговор
    Аз съм 80 годишен дъртак , подчинен на ротшилдите и Сорос , мириша на пръст , но сина ми има супер лаптоп .
  • 23 Шок

    11 0 Отговор
    Кой п3д3рунгел е списал статията? Какви течове са били открити на Северен поток 1 и 2, бе калмук? САЩ ги взривиха, бе ма-н-а-ф...
  • 24 наблюдател

    6 0 Отговор
    Това е една такава Плоска Полска Мистерия.
    Германците спешно им набили обръчите, от там и бързия ремонт.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Е колко

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Да е скъпо, само три пъти по скъпо.
  • 27 Владиката

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Това къде го пишеш се отнася едно към едно с положението в БГ .
    Само трябва да смениш КГБ с ДС.
  • 28 Ходи в ЕС

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    И спечели някоя държавна поръчка .
    Рушвета е от 6 цифрена сума , само че в евро .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 геноцид

    0 0 Отговор
    "Европа е нащрек за сигурността на своята енергийна инфраструктура, след като през септември бяха открити големи течове в газопроводите "Северен поток" 1 и 2, които свързват Русия с Европа по дъното на Балтийско море." От кога диверсията се нарича теч ?!?!?!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания