Last news in Fakti

7 Август, 2023 18:55 1 658 3

Тежък инцидент! Водолази работят усилено за изваждането на потъналия в Суецкия канал катер

  • египет-
  • суецки канал-
  • буксир

Кранът с капацитет петстотин тона се използва за спускане във вода и изваждане на потънали плавателни съдове

Тежък инцидент! Водолази работят усилено за изваждането на потъналия в Суецкия канал катер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Морски спасители работят по изваждането на буксира "Фахд", който потъна в Суецкия канал след удар в превозващия втечнен газ танкер "Чайнагаз Леджънд" (Chinagas Legend) на 5 август, съобщи онлайн изданието "Иджипт индипендънт".

Водолазни екипи се спускат на смени на дълбочина 24 метра, за да закачат влекача за крана "Енказ", информира председателят на Администрацията на Суецкия канал адмирал Осама Рабие. Процесът изисква време, тъй като закачането за едно от общо осемте въжета отнема около един час и половина. След изваждането му буксирът ще бъде транспортиран в района на Бала.

"Енказ" е дълъг 60.9 метра и широк 26.5 метра. Кранът с капацитет петстотин тона се използва за спускане във вода и изваждане на потънали плавателни съдове.

Преминаването през ключовия морски път продължава, като се синхронизира с операцията по изваждането на "Фахд", посочи Рабие. По думите му 38 кораба с общ тонаж 2.6 милиона тона са преминали от север през ключовия морски път в неделя. 45 кораба с общ тонаж 2.7 милиона тона са го прекосили от юг.

Един от членовете на екипажа на потъналия буксир е загинал, стана ясно в неделя. Останалите шест души на борда му са спасени и транспортирани в болница.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раджастан

    5 0 Отговор
    Войните се водят по всички ефективни начини...
  • 2 Защо не го разширят канала

    4 1 Отговор
    И да го направят двупосочен или още един канал да прокопаят

    Коментиран от #3

  • 3 Моисей

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Защо не го разширят канала":

    Защото ги мързи да копаят. Всеки иска да си седи и да събира такса. Иначе досега да са го направали с две платна и четири ленти. Това да не е да строиш разни пирамиди?