Last news in Fakti

25 Септември, 2023 17:11 2 164 28

Русия: Нямаме вина за ситуацията в Нагорни Карабах

  • нагорни карабах-
  • дмитрий песков-
  • русия-
  • азербайджан-
  • армения

Русия ще продължи да работи за гарантирането на всички права на арменците в Карабах

Русия: Нямаме вина за ситуацията в Нагорни Карабах - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия смята Армения за свой съюзник и запазва контактите си с арменското правителство, но не приема опитите на Ереван да хвърли вината за ситуацията в Нагорни Карабах върху Москва, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Той допълни, че Русия ще продължи да работи за гарантирането на всички права на арменците в Карабах. Песков определи като "възмутителна" похвалата, отправена от председателя на Камарата на общините на канадския парламент към 98-годишен украинец, който през Втората световна война се е сражавал на страната на нацистите.

Антъни Рота вчера се извини, след като в петък, по време на посещението на Володимир Зеленски в парламента в Отава, нарече поканения в залата украински имигрант Ярослав Хунка "герой".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епааа

    13 9 Отговор
    Козяците са бате !

    Коментиран от #18

  • 2 Последния Софиянец

    23 5 Отговор
    Турците използват войната в Украйна да плячкосат Карабах.

    Коментиран от #9, #11

  • 3 да бе

    18 11 Отговор
    ма разбира се ... вие никога нямате вина за нищо
  • 4 Уууууууууу

    13 14 Отговор
    СВЕТОВНИЯТ ТЕ РО РИ СТ САЩ СА ВИНОВНИ
  • 5 да де

    16 6 Отговор
    Арменците да подсигурят за Пашинян една здрава вратовръзка да го издържи на първото срещнато дърво.
  • 6 Трол

    14 10 Отговор
    ...и с войните в Украйна,Африка и Сирия нямате нищо общо...
    Един мирен и спокоен народ сте.
  • 7 Тия па?!

    7 5 Отговор
    Кой ви пита?
  • 8 мдааа

    13 9 Отговор
    Ами герой е бил, както вашите мародери, дето посмъртно им раздавате капачки за буркани с надпис герой на красната армия.
  • 9 Арменците са тъпи

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Само дето си измислят вицове в които все превъзхождат евреите.Имат ярки личности на Запад,Азнавур,Шер и пр.много яка диаспора,но след Арцах,който стана Карабах са просто анклав от три милиона,нещо като София по Нова година..
  • 10 Прави са, от Русия вече нищо

    13 9 Отговор
    не зависи в Кавказ. Скоро и черкезите от Адигейската автономна республика ще преминат към турските сателити. Въпрос на време. Навремето Русия изби 1 млн. черкези, 1.4 млн. се преселиха в Османската империя, а стотици хиляди бяха разселени по българските земи да ги тероризират . Черкезите, помаците и циганите бяха в основата на османският башибузук, който кла и насилва българите по време на българските въстания и преди това! Но нали сме мултитолерантни! Сега разбира се, ще ме изтрият пак заради същата мултикултуралност.

    Коментиран от #12

  • 11 Емил

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Поредното доказателство, че Путин е американски шпионин - съсипа Русия и сателитите ѝ!
  • 12 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Прави са, от Русия вече нищо":

    Забравяш Арнаутите .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 да питам

    9 3 Отговор
    Е , вие па кога сте били виновни за нещо ...
  • 15 Възрожденец

    13 6 Отговор
    Никога е нямало начело на московия толкова проZZ милиционер.
    Путлер съсипа една кретаща но все пак империя за нула време.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Буден

    11 1 Отговор
    Ердоган дебне в засада ......!
  • 18 Българин

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Епааа":

    Те рушлямците така говорят че и за войната в Украйна нямат вина ... абе изобщо те са едни абсолютно невинни ангелчета са те ... хахахаха 😂😂😂
  • 19 Милен

    12 3 Отговор
    То и за Украйна нямате вина!
  • 20 Абсурдистан

    13 5 Отговор
    Точно обратното! Русия от столетия продължава имперската си политика на разбъркване на народи и преместване на граници, посявайки семената на бъдещи конфликти, а договорите които е подписала не струват нищо!
  • 21 Димо

    9 3 Отговор
    Кремълската хунта трябва да бъде свалена, лидерите, олигарсите начело с Путин осъдени от международния трибунал!
  • 22 Историк

    8 5 Отговор
    Ето как Русия никога няма вина, но пък историята доказва как винаги е виновна за създаване на вечни конфликти. Подобно на този ,който имаме с Македония. "Наследството на Сталин- Йосиф Сталин участва във взимането на едно решение, което по-късно води до напрежението в Нагорни-Карабах и сега, 100 години по-късно. Ето как става това.В началото на 20-те години на 20-и век водачът на болшевишката революция Ленин се опитва да укрепи комунистическото управление, а Сталин е народен комисар по националните работи и част от задачата му е свързана с това как да бъде наложен контрол над далечните региони и различните етнически групи.
    В Кавказ, откъдето произхожда грузинецът Сталин, границите на Карабах са уточнени през 1923 г. а Нагорни Карабах става част от Азербайджанската Социалистическа република, въпреки че е населен с арменци и е бил арменска територия. Това решение води до създаване на вечен конфликт. По същата стратегия Сталин създаде вечния конфликт между България и Македония, която е населена от българи, но Сталин е наредил да са македонци. В следващите десетилетия СССР, Комунистическата партия и управлението в Москва държат под строг контрол всички националистически и религиозни идеи, които могат да създадат проблем и така е и до днес. Нагорни Карабах е по територия 20% от територията на Армения, която Сталин дава на Азербайджан. Това обаче е Кавказ и там се бият за земята си, което ние слава Богу не правим. Ябълката на раздора обаче се казва вечно не
  • 23 Историк

    5 2 Отговор
    Русия никога няма вина, но пък историята доказва как винаги е виновна за създаване на вечни конфликти. Подобен е на този ,който имаме с Македония. "Наследството на Сталин-той участва във взимането на едно решение, което по-късно води до напрежението в Нагорни-Карабах и сега, 100 години по-късно.В началото на 20-те години на 20-и век Ленин се опитва да укрепи комунистическото управление, а Сталин е народен комисар по националните работи и част от задачата му е свързана с това как да бъде наложен контрол над далечните региони и различните етнически групи.
    В Кавказ границите на Карабах са уточнени през 1923 г. а Нагорни Карабах става част от Азербайджанската Социалистическа република, въпреки че е населен с арменци и е бил арменска територия. Това решение води до създаването на вечен конфликт. По същата стратегиян Сталин е наредил част от България да стане Македония и българите да са македонци. В следващите десетилетия КПСС в Москва държи под строг контрол всички националистически и религиозни идеи, които могат да й създадат проблем и така е и до днес. Това обаче е Кавказ и там се бият за земята си, което ние слава Богу не правим. Ябълката на раздора обаче се казва вечно невинната Русия, която и сега не е нападнала Украйна, която сама се унищожава и на всичкото отгоре е нападнала Русия. Това е империята на злото и лъжата вече 100 години и докато не бъде спряна, няма да спре да тероризира света.
  • 24 9876

    6 2 Отговор
    Кой ми ср@ в гащите. Разбира се, че нямате вина.Вие сте света вода ненапита.
  • 25 Ами

    9 2 Отговор
    Руското влияние се свива на всякъде. Вече не може да отстоява интересите си нито в Армения нито в Сърбия нито в Сирия. От парадната армия от орки на Путлер вече никой не страхува . Браво на Путлер скоро ще трябва в западните държави да му издигнат паметници като на унищожителя на федерацията.
  • 26 Швейк

    6 1 Отговор
    Че кога ли пък сте имали...
  • 27 вейл

    2 5 Отговор
    Лицемерите се извиняват , л@жци долни ......ако искат фашизъм , ще трябва да воюват не само с Русия , но и многомилионните държави Китай и Сев. Корея ....като численност им стигат, за да охладят мераците на кандидат фашистите, които сега се пробват дали ще им мине номера .
  • 28 ТакаТака

    1 0 Отговор
    Кой каквото правел за себе си го правел.

    Та така е и с арменските работи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания