Last news in Fakti

28 Септември, 2023 16:04, обновена 28 Септември, 2023 17:32 5 303 274

Военен режим! Русия рязко вдига парите за отбрана със 70 на сто

  • русия-
  • владимир путин-
  • война-
  • сергей шойгу-
  • нато

Отпуснатата сума ще е около 30 процента от общите федерални разходи през 2024 година и 6 на сто от брутния вътрешен продукт, което се случва за първи път в руската модерна история

Военен режим! Русия рязко вдига парите за отбрана със 70 на сто - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разходите за отбрана в руския бюджет ще нараснат с близо 70 на сто през 2024 година, се посочва в документ на финансовото министерство, публикуван днес и цитиран от Франс прес. Това повишение свидетелства за решимостта на Москва да продължи с военната си интервенция в Украйна въпреки човешката и икономическа цена, която плаща, съобщава БТА.

Според документа, с който АФП се е запознал, разходите за отбрана ще нараснат с 68 на сто през 2024 година спрямо предходната година и ще достигнат 10, 800 трилиона рубли (106 милиарда евро по обменния курс).

Така отпуснатата сума за отбрана ще е около 30 на сто от общите федерални разходи през 2024 година и 6 на сто от брутния вътрешен продукт, което се случва за първи път в руската модерна история.

Отделеният за вътрешната сигурност бюджет ще е 3, 400 трилиона евро (33 милиарда евро), което е близо 10 на сто от годишните федерални разходи.

Приоритетите на този бюджет са ясни: "укрепването на отбранителния капацитет на страната" и "интегрирането на нови украински региони", за чието анексиране настоява Москва, но и "социална помощ за най-уязвимите категории граждани" няколко месеца преди президентските избори, насрочени за пролетта на 2024 година.

За сметка на това комбинираните разходи в областта на здравеопазването и опазването на околната среда са едва една трета от бюджета за отбрана, според данните на финансовото министерство.

Общите федерални разходи ще нараснат до 36,661 трилиона рубли (359 милиарда евро), което е значително увеличение от над 20 на сто спрямо 2023 година.

Правителството обясни много бегло как ще финансира това значително повишение, особено след като премиерът Михаил Мишустин заяви миналия петък, че приходите от продажба на въглеводороди сериозно ще се понижат през 2024 година, което е "една трета от бюджета за идната година" спрямо близо 50 на сто от него преди офанзивата в Украйна.

Преди именно този сектор дърпаше напред руския растеж, но делът на приходите от продажба и налози върху енергоносителите е намалял значително под тежестта на международните санкции и решимостта на европейците да се избавят от енергийната си зависимост от Москва.

Друг знак, че правителството очаква деликатни месеци за националната икономика, е, че прогнозите за бюджета са с хипотезата, че един долар ще се обменя за около 90 рубли, залагайки по този начин на отслабването на националната валута в средносрочен план.

Проектобюджетът за 2024-2026 година ще бъде внесен утре (29 септември) в Държавната дума, долната камара на руския парламент.

"Бюджетът на Русия не трябва да се основава на прогнози, а да е балансиран и устойчив", заяви в кулоарите на Московския финансов форум финансовият министър Антон Силуанов.

"Струва ми се, че, когато говорим за "растеж", "инфлация", "цени на петрола", "бюджет", всъщност бюджетът не трябва да се основава на прогнози, а да е балансиран и устойчив, независимо какви са прогнозите", коментира Силуанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия ще победи

    64 63 Отговор
    Le Моnde, Франция: Междувременно на 23 септември американските медии поставиха под въпрос способността на украинската армия да напредва по южния фронт. Отбелязва се, че украинските въоръжени сили вероятно няма да могат да прекъснат или стеснят сухопътния коридор между Крим и Русия.

    Коментиран от #8, #157, #166

  • 2 Отряд Путина

    73 67 Отговор
    Ония така ще ги интегрират с хаймарса че ще станат кривогледи

    Да му мислят руските бабички дето ще стоят гладни и месото в окопите

    Коментиран от #5

  • 3 Швейк

    65 34 Отговор
    Нагол корем чифте пищови...
  • 4 Русофил

    84 19 Отговор
    Руснаците ще живеят все по-добре, почти както беше в комунизма.

    Коментиран от #221

  • 5 Руска бабичка

    75 77 Отговор

    До коментар #2 от "Отряд Путина":

    Вече не е тайна, че така наречената „украинска офанзива“ завърши със съкрушително поражение за Киев и солидарния Запад. Украинската армия е несъизмеримо по-слаба от руските войски, които просто си играят с нея. Възхваляваната от Запада американска и германска военна техника се оказа калпава и не свърши никаква работа на украинците в Донбас. САЩ и Европа, обхванати от рецесия и навлизащи във всепомитаща системна криза, не са в състояние да продължат да финансират войната в Донбас„, пише Mysl Polska
    Според изданието, много западни лидери вече категорично заявяват, че цената за сключване на мир трябва да бъдат териториални отстъпки от страна на Украйна. „На управляващата военна хунта в Киев й е поставен ултиматум да спре агресивната си военна реторика и тя се съобрази, тъй като е ясно, че рухнала Украйна не е в състояние да води война без решаващата помощ на Запада.

    Коментиран от #10, #15, #20

  • 6 Рамзан Ахматович

    46 36 Отговор
    Дано стигнат за ликвидиране на лъжливите нацистки шейтани!
  • 7 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    63 44 Отговор
    Рашистите вместо да направят тоалетни и някакви болници за нещастниците правят дефектни бомби .Справка YOUTUBE

    Коментиран от #78

  • 8 Русофил

    54 27 Отговор

    До коментар #1 от "Русия ще победи":

    Ма, тя вече победи, само че го криат от нас.

    Коментиран от #14

  • 9 Бензина

    23 26 Отговор
    5 лева гони ли??

    Коментиран от #182

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Алекс

    52 38 Отговор
    И това е само резултат от войната срещу Украйна, 70% по-голям военен бюджет и 6% от БВП отиват за манията на Путин. Какво НАТО са тръгнали да плашат?

    Коментиран от #84

  • 12 РАШИСТИТЕ МНОГО БОЙ ЯДАТ НА ФРОНТЕ

    47 33 Отговор
    Требе им още оръжие
  • 13 Историк

    57 38 Отговор
    Като примерен фашистки диктатор, Путин следва абсолютно същите стъпки като Сталин и Хитлер.

    Отлични новини за Запада.

    Коментиран от #40, #86

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ВСУ НАПРЕДВА

    54 34 Отговор

    До коментар #5 от "Руска бабичка":

    МОГУЧАЯ са окопава....отстъпвайки
  • 16 ИРАНСКИ ВЕСТНИК

    39 19 Отговор

    До коментар #14 от "Не го крият от нас, само от вас ам@...би":

    Пише че при загуба на русия, ша бъдат обвинени иранските дронове
  • 17 Хохо Бохо

    56 28 Отговор
    Русия ще фалира и ще се разпадне.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПИТИН ША ДЕРЕ ОЩЕ КОЖИ

    49 17 Отговор
    От руския мужик.........за безумните си цели
  • 20 Русофил

    38 17 Отговор

    До коментар #5 от "Руска бабичка":

    Вярно е, че за руските войски тази война е като игра. Първо направиха като на шега 30км колона от танкове към Киев, а после войстине им бяха тръгнали към Москва.
    Какво ли следва?

    Коментиран от #33, #46

  • 21 Тапа Нар

    21 18 Отговор
    хахаха военен режим хахахаха ако видите американския военен бъджет, ще ви се завие свят

    Коментиран от #27

  • 22 Фермата

    10 34 Отговор
    Ако някой си мисли, че всичко ще свърши с Украйна се лъже. Подготвя се нов източен блок.
  • 23 Диващина

    40 9 Отговор
    Пуфи сега ще изнудва Олигархията за пари и там вече ще настъпи котето Гладът идва и ще плъзне престъпноста бандите и въоръжените обири

    Коментиран от #58

  • 24 Полска "пропаганда"

    20 27 Отговор

    До коментар #10 от "Ростов на Дону":

    "...Но как ще представят този провал пред обществеността? Как да се обясни на украинците, че 500 000 техни синове и съпрузи са загинали напразно? Особено когато национализма и емоциите стихнат и населението се изправи пред жестоката реалност насред разрушената си и почернена страна.
    Изглежда, че и украинският, и западният елит вече са намерили виновника за всички бедствия в Донбас. Това в никакъв случай няма да са военните или политиците от САЩ, Германия или Украйна. Пази, Боже! От скорошната поредица от изявления на украински и западни политици става ясно, че съвсем скоро вината за бедите и пораженията на Запада и Украйна в Донбас“ ще бъде хвърлена върху Полша и поляците, допълва Mysl Polska.

    Коментиран от #36

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Копейкин

    19 10 Отговор

    До коментар #21 от "Тапа Нар":

    Къде намира толкова неграмотни?
  • 28 Факти

    39 21 Отговор
    Това обяснява защо преди няколко дни цената на газта в Русия рязко скочи с 20%. Честито на руснаците. Те си го избраха, те са му навели глави, те ще му сърбат попарата. Бедна им е фантазията какво ги очаква. Този от срам няма да се изтегли от Украйна и ще продължава да се инати докато Русия не изпадне в икономически колапс и не се разпадне.

    Коментиран от #30

  • 29 Швейк

    30 10 Отговор
    Другари от Кремъл , работата да не стана дебела ?
  • 30 Кът си, Вапцаров

    17 25 Отговор

    До коментар #28 от "Факти":

    хахахаха видял газта в Русия, не видял BASF че се изнесе в Китай. Всички ли сте толкова залупени от козек бе сладък

    Коментиран от #41

  • 31 Пуссин заешкото 🐇 сърце ❤️

    22 11 Отговор
    Глупости на тръркалета. 70%... просто икономиката се е свила тройно и за това увеличават разходите тройно на базата на приходите. а в крайна сметка като теглиш чертата в долари или друга валута - разходите са същите. да му мислят ония с деца, с бастуните и в болниците. От там ще дойдат парите.
    Няма да паднат от небето, или от джоба на еврейчето.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Следва

    24 24 Отговор

    До коментар #20 от "Русофил":

    Зеленски се страхува от разцепване на Украйна
    27.09.20230
    Украинският президент Володимир Зеленски се страхува, че страната му ще бъде разделена на две части по корейския сценарий, който все повече изглежда като най-реалистичен. За това пише испанското списание El País.

    Коментиран от #42

  • 34 ОШАМАРВАТ АГРЕСОРА

    29 11 Отговор
    Ша граби от руския народ още пари
  • 35 Трол

    32 14 Отговор
    След войната рашистите ще ядат калашници,ако изобщо има рашия след това...
  • 36 Ростов на Дону

    12 14 Отговор

    До коментар #24 от "Полска "пропаганда"":

    Няма какво да обясняват..имат враг на територията си които трябва да се трепе

    БЕЗ ОБЯСНЕНИЕ
  • 37 Абе Пуссин

    31 9 Отговор
    бива ли така за една тридневна операция толкова харчене на пари бе? Стигнахме ли до ден 2?
    ма голям бой ядеш от някякви си кекави Окраинци и нашмъркания им началник. Дано не ти се наложи да се изправяш пред НАТОвска страна.
  • 38 НЕ ЗА ОТБРАНА

    22 7 Отговор
    ЗА АГРЕСИЯ
  • 39 РАШИСТИТЕ ИЗДИШАТ

    26 9 Отговор
    Санират пари за оръжие от Ким.
  • 40 За кой

    8 21 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Запад говориш...юьа ЕС който от фонда си за мир закупува оръжия за Украйна ли??? Кога ще става общоевропейски празник рождения да на Бандера както е в Украйна?

    Коментиран от #45

  • 41 Смех в блатото

    23 7 Отговор

    До коментар #30 от "Кът си, Вапцаров":

    БАСФ има заводи по целия свят от десетилетия. Не е чакал да дойде криза, за да го направи.

    Мамини сладки фантазьори, чакат богатите да умрат от глад :)

    Коментиран от #109

  • 42 ма как

    13 9 Отговор

    До коментар #33 от "Следва":

    щом испански регионален вестник го е писал - няма как да не е вЕрно.
  • 43 да питам

    25 4 Отговор
    Тва колко композиции вагони с рубли са ?!🤭😁
  • 44 Всичко е по план казаха

    28 7 Отговор
    Като цяло е добра новина..30 милиарда от които 20 ще изчезнат по джобовете на милиционерите..това неминуемо ще се отрази на живота на цивилните
    Ще говорим пак след една година
  • 45 Историк

    27 16 Отговор

    До коментар #40 от "За кой":

    Има само един Запад, и тепърва руския фашизъм ще разбере какво значи да се закача с него.

    Западът още дори не е загрял както трябва.

    П.С. Не се хаби с фантазии за ядрено оръжие, смешно е.

    Коментиран от #53

  • 46 КОЛОНАТА

    24 9 Отговор

    До коментар #20 от "Русофил":

    БЕШЕ 60 КМ, НЕ 30.
  • 47 Ха-ха-ха

    23 5 Отговор
    Тия пари са за гнас 200 и 300, заплати на командващия състав, фирмите извършващи изкопна дейност/ траншеи,окопи прекопаване на магистралите/, ирански менте -дронове,ориз за С.корея и те така ))))
  • 48 Зеленски е назначил

    8 16 Отговор
    Рускинята с червеноармейски корени
    Наталия Калмикова за зам.м..р на отбраната и съветник на Залужни по джендърната реформа във ВСУ.
    Ха ха ха
  • 49 Гай Турий

    20 19 Отговор
    Смешно заглавие... А какъв тогава е режимът на Вашингтон с военен бюджет над 800 милиарда долара ??! В сравнение с жидоянкиният, руският бюджет е направо миротворчески.

    Коментиран от #51, #52, #57, #73, #76, #104

  • 50 Харон

    24 6 Отговор
    Голият им г..з се види от гащите им, ама до зъби искат да се въоръжат....:-)

    Коментиран от #55

  • 51 Копейкин

    16 6 Отговор

    До коментар #49 от "Гай Турий":

    къде намира толкова неграмотни?

    Коментиран от #63

  • 52 ВАШИНГТОН НЕ ВОДИ ВОЙНА КАТО ПУТИН

    31 5 Отговор

    До коментар #49 от "Гай Турий":

    САЩ шиткат оръжие за милиарди и войната им дойде дюшеш....

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Не е прав Шойгу

    24 7 Отговор
    Трите дни до Киев няма да са само три години излиза
  • 55 И твоят се види

    5 11 Отговор

    До коментар #50 от "Харон":

    но е пръснат от негрокозяците
  • 56 МАЛЕЙЙЙЙЙЙ

    24 8 Отговор
    Путин яко го закъса....ша скубе още пари от руския мужик белким удържи напора на ВСУ.....

    Коментиран от #59

  • 57 Сиромашия брат

    6 3 Отговор

    До коментар #49 от "Гай Турий":

    Кой колкото може да си позволи
  • 58 Факти

    24 9 Отговор

    До коментар #23 от "Диващина":

    Тя престъпността вече се завърна. Оцелелите затворници се върнаха в Русия свободни и започнаха да безчинстват. Един дори уби 6 души в селото си. Путин си мислеше, че ще се отърве от всички тях на фронта, но както обикновено му излязоха криви сметките и си вкара таралеж в гащите. Не знам откъде е тази илюзия, че бил много умен, голям стратег и тактик. То бива пропаганда, ама чак пък толкоз. Този с всеки ход тика Русия все по-дълбоко в блатото, а покрай него само страхливци, които не смеят да го спрат. Всичко това е направо нереално и прилича повече на някаква грандиозна черна комедия.

    Коментиран от #69

  • 59 Швейк

    19 7 Отговор

    До коментар #56 от "МАЛЕЙЙЙЙЙЙ":

    Лъсна му голия г..з на бункероида

    Коментиран от #89

  • 60 Ха ха ха

    8 19 Отговор

    До коментар #52 от "ВАШИНГТОН НЕ ВОДИ ВОЙНА КАТО ПУТИН":

    От Виетнам Корея и Афганистан едва избяга армията на каторжниците.
    И ме е водила войни, а?
    Удари си тиквата в паметника на уса летците освободители на Бг

    Коментиран от #64, #67, #136

  • 61 Киев за три дни.

    22 7 Отговор
    И тия тръгнали да се зъбят на цял свят??

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 След Виетнам,Корея,Афганистан

    10 4 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха ха":

    САЩ излизат всеки път по,-мощни и по-богати.След Афганистан, къде СССР отиде?М?
    Абе откъде ви намира копейката?
  • 65 Остап Бендер

    15 2 Отговор
    Сбъдва се мечтата на идиота !

    Коментиран от #79

  • 66 Тити

    19 6 Отговор
    Деньги нет!
  • 67 След, Виетнам, Корея, Афганистан

    21 10 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха ха":

    САЩ излизат все по-мощни и все по-богати.След Афганистан, СССР къде отиде?М?

    Коментиран от #113

  • 68 Таки Брашнаров

    19 5 Отговор
    Понеже никой не напада РФ може да ве каже че вдигат парите за нападение на за отбрана
  • 69 Преди войната всички викаха,че

    19 5 Отговор

    До коментар #58 от "Факти":

    Русия била сила
  • 70 Ердоган

    11 2 Отговор
    Защо не ги дадат тези пари на пенсионерите, както тука призавават за самолетите

    Коментиран от #74

  • 71 В Русия

    5 4 Отговор
    Винаги е имало добри шахматисти.Мъмъ.
  • 72 Да изселим

    17 5 Отговор
    Купейкин от България!
  • 73 Харон

    17 3 Отговор

    До коментар #49 от "Гай Турий":

    Недей бърка сезона с фасона. Едното е % от брутния вътрешен продукт а другото е разходи. Явно на САЩ разходите са /2019/ 731,8 милиарда долара. Това спрямо вътрешният продукт ги квалифицира на 14. място със своите 3,4%. Същата година Русия е била на 11. място с 3,9% но не се знае колко е бил брутният им вътрешен продукт. Сега това увеличават на 6%.
  • 74 То е ясно

    9 12 Отговор

    До коментар #70 от "Ердоган":

    Защото бюджета на България е колкото бюджета на средно голям град в РФ.По-богати сме 😂
  • 75 Фактите

    21 11 Отговор
    Това е едно от най-големите доказателства,че Русия го е закъсала жестоко в тази война
    Една Украйна която е 22ра военна сила в света успя да унишожи Русия като военно име.Русия до момента е изгубила над един милион човека и 40% от военния си потенциал. Русия в момента буквално се бори за оцеляването си,като най-отчаяната стъпка е именно да впрегнеш цялата си икономика за пълнометражната война която водиш.Това е последния етап преди Русия да се разпадне на отделни републики,а руския народ да бъде освободен от тиранията.

    Коментиран от #95

  • 76 Факти

    22 10 Отговор

    До коментар #49 от "Гай Турий":

    Приятел, САЩ имат 15 пъти по-голяма икономика от Русия. Нормално е да могат да харчат в пъти повече от нея за отбрана, но пак не са 15 пъти повече или 6% от БВП, защото няма никакъв смисъл. В сравнение с тях Русия е едно джудже, което предизвиква по-скоро смях. Цялата ситуация е малко като джобните кученца, които лаят по големите 50 килограмови породи, а те дори не им обръщат внимание.

    Коментиран от #92, #102, #116

  • 77 А пък нашите рудсодеббили

    18 8 Отговор
    Още миналото лято бяха "превзели" Украйна.Вижте в Тубата интервюта на професорите,дбил Ива Христав, мумията Вацата,бяла Златка.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Моряка

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "Остап Бендер":

    "Сбъдна се мечтата на идиота!"Добре е ,че все още има интелигентни хора,които цитират Остап Бендер.Но колега,тази прочута фраза Остап я казва за себе си.
  • 80 Объркан

    16 5 Отговор
    Това не противоречи ли на приказките на МаЦква, че операцията върви "строго по график"?

    Коментиран от #82

  • 81 Реално

    6 13 Отговор
    Плачете крави, всичко сами си направихте...
  • 82 Не се обърквай!

    12 1 Отговор

    До коментар #80 от "Объркан":

    Всичко си е по строг график.Това е някаква дребна подробност от начертанията план-график.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Сащ

    7 16 Отговор

    До коментар #11 от "Алекс":

    с един трилион годишен военен бюджет срещу 200 млрд на Русия свършиха оръжията. Добави и Един трилион сумарно и на 40 пудела... и се запитай за космическата корупция и кражби в Кравария и компания.

    Коментиран от #91

  • 85 Отец Змеев

    12 5 Отговор
    Костя да се лиши от субсидията в полза Родину.

    Коментиран от #88

  • 86 Американски фашистки

    5 15 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    ботуш тъпче България. Така започна и в Украйна...
  • 87 Вовата

    4 13 Отговор
    Каза,че независимо от екзотичните си имена,всички образци на западната бронетехника горят еднакво бързо и добре.
  • 88 Отец Нафърфорий.

    5 5 Отговор

    До коментар #85 от "Отец Змеев":

    Отче ,а ти от какво ще се лишиш,чадо мое?
  • 89 Ха ха ха

    4 7 Отговор

    До коментар #59 от "Швейк":

    Който не те хвана той не те е...а

    Коментиран от #105

  • 90 Руссия е олицетворение на Zлото

    17 8 Отговор
    Дано всички копейки и русороби в България видят, какво е да си с pycия и да се надяваш на помощ от нея!
    Дано всички pycoфили в България, да гледат, как страдат арменците, само защото са виждали съюзник в pycия!
    Дано да осъзнаят, как класическото действие на фалшивия брат- раша, е да се съюзи с твоя враг и да те продаде за своята си изгода!
    Дано видят, че никога не можеш да очакваш добро от тази страна- раша, а само предателство!
    Дано осъзнаят, че всички действия на рашките, през всичките тези години, са били с цел да поддържат гореща зона в нагорно карабах, за да си осигурят присъствие и коридор и да могат да разделят и изнудват!
    Дано разберат как действа раша, създавайки хиляди свои агенти, с единствената цел, да промиват мозъците на местните с отровна пропаганда и да създават структури, които се задействат против страната “гостоприемник” точно в момент, в който е най-слаба.
    Дано видят, как рашките захранват местните русороби, за да работят за тях!
    Дано нашите ли3aчи на рашки подметки, осъзнаят, как pyckите “братя”, настройват арменци срещу арменци, за да върнат на власт техните си марионетки и да инсталират правителство, което изпълнява техните желания!
    Дано видят страданието на арменския народ сега, как над сто хиляди, напускат завинаги родния си дом и земя.
    Как умряха хиляди младежи, на по двадесетина години, защото раша попречи да се случи договор между Арцахците и азерите .

    Дано, ама надали !

    Коментиран от #96, #100

  • 91 Факти

    17 5 Отговор

    До коментар #84 от "Сащ":

    Виж заплатите в САЩ и Русия и качеството на оръжието и ще разбереш защо на едните им излиза по-скъпо. Но дори и така те имат несравнимо по-големи възможности чисто като обем. Ако сложим отгоре качеството, за което споменах, не само на оръжието, но и на личния състав, картината става много грозна за Русия. Да се чуди човек Путин клъвна тази кукичка. Понякога си мисля, че е американски агент.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Хехе

    16 4 Отговор
    То това е проблема на Русия! Че харчи само за въоръжаване! Ако тези пари отиваха за инвестиции и висок стандарт на живот,руснаците нямаше да тичат в Емирствата, а обратното..
  • 94 РФ ушла на Х0i

    18 4 Отговор
    Вече вървят залози при букмейкърите на колко части ще се разпадне РФ.
    Аз заложих, че 24 Републики ще се измъкнат от московско колониално робство.

    Коментиран от #97, #99

  • 95 Смали лъжите

    6 16 Отговор

    До коментар #75 от "Фактите":

    През цялото време Русия води отбранителни действия с десетократно повече изстреляни боеприпаси от всякакъв вид... и при тази ешалонирана отбрана загубите на укрофашагите са поне седем пъти по-големи. Америте сами се прецакаха и укрите и себе си. Хегемонията свърши. Мн са жалки как не могат да се измъкнат от поредната си война.
  • 96 Мунзафер ага

    4 8 Отговор

    До коментар #90 от "Руссия е олицетворение на Zлото":

    Ти па си олицетворението единствено на ганьооо тъъ потоо.Не го казвай,знам че мразиш да мислиш.
  • 97 Кал Пак

    4 8 Отговор

    До коментар #94 от "РФ ушла на Х0i":

    панелката ли заложи или 50 стотинки
  • 98 Примати

    13 4 Отговор
    Да знаете от мен , че в Русия всички министерства работят за военнопромишления комплекс. Тоест написаното е подвеждащо. Винаги в Русия разходите за отбрана са между 50 и 90 процента от федералните разходи…

    Коментиран от #101

  • 99 реру

    3 6 Отговор

    До коментар #94 от "РФ ушла на Х0i":

    Пошол наХ хохохохольска шлююю хааа.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Тити

    4 4 Отговор

    До коментар #98 от "Примати":

    Примат е бил единствено13 г тии баща,когато е заплодил12 г тии май ка.
  • 102 Бок Лук

    6 14 Отговор

    До коментар #76 от "Факти":

    а дългът как е, на Америка външният дълг колко е по-голям? Да не излезе, че цял свят работи да издържа великите ти американци?

    Коментиран от #107, #137, #181, #235

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 да си знаеш

    15 3 Отговор

    До коментар #49 от "Гай Турий":

    Ти си рядко ограничен.САЩ имат бюджет от около 900 милиарда долара за отбрана,което е 3% от тяхната икономика.Русия има бюджет от 86 милиарда долара за отбрана,което е 4.1% от тяхната икономика,а сега ще започнат да отделят по 6% ! Това означава,че Русия ще отделя два пъти повече пари от възможностите си за военната сфера,просто Русия е икономическо и всякакво джудже и затова цифрите са различни !
  • 105 Бат Котьо

    2 4 Отговор

    До коментар #89 от "Ха ха ха":

    Аз отдавна се излъгах ,че гоо е..х,ама ужасно му мирише гъъ zzzинката.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 де факто

    14 7 Отговор

    До коментар #102 от "Бок Лук":

    Ти май въобще не си наясно,какво означава въобще дългът на дадена държава.Абсолютно никой не издържа САЩ,а САЩ издържат другите.Дългът не е книжни пари rлyпако и няма никакво значение,колко е дългът на САЩ,защото те решават какво се случва с него и не ги застрашава по никакъв начин.

    Коментиран от #110

  • 108 Жъмбаас Нюз

    1 6 Отговор

    До коментар #106 от "Ъхъ. Ъхъ":

    Ами,че аз и сега забавлявам турските тираджии по паркинзите.Къде е уловката?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Та Пунгер

    5 13 Отговор

    До коментар #107 от "де факто":

    е това е най-великата глупост за деня, а е пълно с глупаци тук. Я кажи още нещо като си тръгнал, обясни ни как велика америка победи в Афганистан бааахахахахахахаааааа

    Коментиран от #112

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 де факто

    14 6 Отговор

    До коментар #110 от "Та Пунгер":

    Я ни обясни,защо е глупост бе фaтмак.Не ми мъцай,като си толкова неграмотен и невеж по тея теми,ами си мълчи,че акълчето ти стига колкото да си връзваш обувките.А до Афганистан ти е пределно ясно,че руснаците бяха наритани и пребити като ncета там и едвам успяха да си избягат за живота,докато САЩ държа пълния контрол 20 години без да даде никакви жертви и накрая остави държавата да се оправя сама !

    Коментиран от #122

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Отново в първи клас !

    9 0 Отговор
    3, 400 трилиона евро , не са равни на 33 милиарда евро , защото един трилион е равен на хиляда милиарда ! Т.е. 3 цяло и 4 десети трилиона са равни на три хиляди и четеристотин милиарда !
  • 115 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 12 Отговор
    Отново " Народен Фронт " и Народен съд - " В името на народа ОГЪН !" Историята се върти по един и същи КРЪГ , всичко се повтаря и никой от нищо не се ПОУЧАВА ! Нека се подготвим за УКРАИНСКИЯТ СЦЕНАРИЙ ! Бъди готов !
  • 116 9 май 45

    1 8 Отговор

    До коментар #76 от "Факти":

    То и Наполеон и Хилядолетния райх имаха 15пьти по - голяма икономика от Русия ... Ама ...
  • 117 Бизнеса на САЩ е ВОЙНАТА !

    1 9 Отговор
    А бизнеса на БРИКС е бизнес ! А нашият ? Ти ми кажи !

    Коментиран от #120, #121

  • 118 Парите за патрони свършиха

    13 3 Отговор
    Просията го удари на просия към Ким дебелия
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Туй Брикс кво е

    12 2 Отговор

    До коментар #117 от "Бизнеса на САЩ е ВОЙНАТА !":

    Има ли такова нещо, имаше миналия век ама не се получи нещо рублата да убие долара, този век ще стане ли или още поколения вярващи ще има 😉

    Коментиран от #149

  • 121 фашистки рашастан в изолация

    10 4 Отговор

    До коментар #117 от "Бизнеса на САЩ е ВОЙНАТА !":

    Бизнесът на икономическите и изостанали джуджета от БРИКС е предимно война,терор и дупчене на земята за грабеж на природни изкопаеми.Оръжието е 2% от американската икономика,така ,че издишаш много сериозно комуне.САЩ е най-важната икономика за света и държавата,която произвежда всичко.Освен Китай в БРИКС друга държава няма която да произвежда нещо.Всичките до ЕДНА грабят !
  • 122 Тъ Пунгеро

    4 13 Отговор

    До коментар #112 от "де факто":

    Руснаците излязоха под строй от Афганистан,а америте бягаха понеже са родени бъзляци.
    Без коалиция до клозета не отиват.
    Нямат съдружници а роби.
    800 бази по света
    Горбачов и Елцин предадоха СССР
    Затова се развихриха ,30 г.
    Ако 400000 души руска армия ме бе изтеглена от ГДР и Унгария гък не можеха да ксжат

    Коментиран от #126

  • 123 Бизнеса на САЩ е ВОЙНАТА !

    1 11 Отговор
    А бизнеса на БРИКС е бизнес ! А нашият ? Ти ми кажи !
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Хахахаха

    12 2 Отговор
    Пак почнаха с петилетките, много ми е чудно от къде ще ги вдигнат тия пари като загубиха дойната крава ЕСни сега се пазарят за през пари с индийците и китайците, а и на всичкото отгоре китайците преминават към електрически коли че много смог в китайско
  • 126 да си знаеш

    11 4 Отговор

    До коментар #122 от "Тъ Пунгеро":

    Тъnyнгер,Русия за 10 години във война с Афганистан даде около 30 хиляди жертви,докато накрая руснаците се наложи да бягат от козарите,за да не бъдат тотално разгромени.Американците бяха в Афганистан 20 години,за което време не са дали никакви жертви,не са имали никаква политиеска съпротива и накрая решиха да си тръгнат,докато някакви икономически бежанци им се молиха да останат.

    Коментиран от #135

  • 127 Нормално

    2 9 Отговор
    Имат си пари, имат си военна индустрия, има бойни действие, вдигат се парите! Нищо ново под слънцето! Някой е решил да прави "новина"!

    Коментиран от #129

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 фактите

    13 3 Отговор

    До коментар #127 от "Нормално":

    Точно това е ,че нямат нищо,а в момента всичко се прави от безизходица и напъване на икономиката до нива,които ще заличат Русия.

    Коментиран от #131, #134

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Търновец

    2 1 Отговор
    Преди около 30 години РФ започна проучване за нефт и газ на дъното на Северния ледовит океан а също и други държави и се оказва че има огромни залежи. И тогава Руски политици опитаха да наложат тезата че дъното на океана било продължение на континенталния шелф на РФ и руски подводници започнаха да монтират Руския флаг, и оттогава създаването на нови видове подводници и торпеда е Руски приоритет. Към дъното на Северния Океан претенции и ат още Канада, САЩ, Дания, Норвегия и няма подробно и юридическо международно решение.
  • 133 Бизнеса на САЩ е ВОЙНАТА !

    1 8 Отговор
    А бизнеса на БРИКС е бизнес ! А нашият ? Ти ми кажи !

    Коментиран от #144

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 ДРУГАРЮ

    16 3 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха ха":

    НЕ ЗНАМ САЩ да са анексирали територии от Виетнам. Корея, Авганистан, Ирак, Либия....
    За разлика от руския сатрап...

    Коментиран от #139, #145, #153, #195, #199, #200

  • 137 Ами ако Америка си поиска

    10 1 Отговор

    До коментар #102 от "Бок Лук":

    Външният дълг от всички длъжници?А?
    Абе откъде ви намира копейката такива неграмотници?
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 За какво

    4 9 Отговор

    До коментар #136 от "ДРУГАРЮ":

    да анексира, като ги прави васали и роби? И ний натам вървим!

    Коментиран от #192

  • 140 Роза

    13 3 Отговор
    Значи огромни суми от бюджета ще отиват за въоръжаване,а народа все повече ще обеднява!Затова който успя навреме да избяга,се отърва!Един ден Путин ще си отиде от света,като всеки човек.Дали ще осъзнае в предсмъртния си час,че е вървял по погрешен път?!Пред лицето на смъртта се казва истината!Дали той ще има време да я признае?!
  • 141 Човек

    13 3 Отговор
    Защо влизат във военен режим като никой не ги е нападнал, нито има намерение да напада една ядрена държава? Заради тридневната операция ли?

    Коментиран от #227

  • 142 Редник

    0 10 Отговор
    Тъй като руснаците са екс шампиони по корупция, след украинците, просто ще намалят кражбите и ще си вържат бюджета. То и при нас може, ама не сме във война. Проста работа е, нали?
  • 143 Ще има режим....

    9 4 Отговор
    Като при Ун Чен Ким....
    Но ще загубят Крим....
    Братя Грим.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Какво е това

    5 8 Отговор
    Украйна

    Коментиран от #151, #152

  • 147 Няма толкова търпелив народ

    13 3 Отговор
    Всеки руснак ще плаща за амбициите на диктаторчето....
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Официално от 1951 г.

    10 1 Отговор

    До коментар #120 от "Туй Брикс кво е":

    Рублата громи и убива долара.Мдда.Вестник Правда.
  • 150 Българин

    3 10 Отговор
    Военен режим? Абе мисиркииии, в краварника бюджета е в пъти по-голям, там как му викате?

    Коментиран от #177, #178, #185

  • 151 Само

    4 9 Отговор

    До коментар #146 от "Какво е това":

    една територия, която онова продажно нещо зеленски, търгува на оная смет САЩ!

    Коментиран от #189

  • 152 Българин

    4 7 Отговор

    До коментар #146 от "Какво е това":

    Май няква нива в западна Русия 🤭

    Коментиран от #213

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 ПУТИНЕ,,,,

    7 3 Отговор
    Спукаха те на фронте.....смучи още руски милиарди, да си оправиш имиджа....
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 СМЕХ

    10 2 Отговор

    До коментар #153 от "Другарю, вас КYrWa ви е РОДИЛА !":

    Русия дала безвъзмездно ГДР, АЛЯСКА, ВАШИНГТОН, ОРЕГОН ХАВАИТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ.....вица на деня.

    Коментиран от #164

  • 157 Дааааааа

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Русия ще победи":

    МОЖЕ,АМА НА КУКОВ ДЕН!! РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА,СТРАТЕГИЧЕСКИ И ТАКТИЧЕСКИ! НЕКА ПОВИШАВА РАЗХОДИТЕ,ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СОЦИАЛНИ ВЪЛНЕНИЯ,КОЕТО Е ДОБРЕ ДОШЛО ЗА УКРАЙНА!!
  • 158 ПУТИНЕ,,,,

    11 2 Отговор
    Ошамариха ли те в Украйна.....но де......давай отново, докато докараш русия до колапс.
  • 159 Днешните наши ФАШИСТИ ще трябва да

    1 6 Отговор
    Бъдат осъдени от НАРОДЕН СЪД ! А историята се върти в един и същи КРЪГ . В " Името на народа - ОГЪН !" и до там !
  • 160 ПУТИНЕ,,,,ЗАСРАМИ СЕ

    12 2 Отговор
    Един комик направи за смях теб и...могучая.
  • 161 ПУТИНЕ,,,,,РУСКИЯ ВОЙН МРЕ В ОКОПИТЕ

    13 2 Отговор
    Натовския войн по плажовете, утешава рускините...
  • 162 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    12 3 Отговор
    Мурзилките ще ядат мармалад от барут...
  • 163 ШОЙГУ ЗАЯВИ

    13 3 Отговор
    Тридневната СВО става тригодишна....после може и трийсет годишна да е....
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Начо

    4 3 Отговор
    Нещо май а....ойде сво у дерето
  • 166 Даката

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Русия ще победи":

    Кога ти цъфнат налъмите
  • 167 СМЕХ ГОЛЕМ

    7 1 Отговор

    До коментар #164 от "ПРОСРАЛ си просвещението си Г о м н я р":

    Че то Путин е създал и САЩ бре.....да не верваш
  • 168 ПАРЕ НЕМА, ДЕЙСТВАЙТЕ

    9 2 Отговор
    Рече Путин и яростни заскуба руския мужик....
  • 169 лорусиф

    4 2 Отговор
    Мъдро решение. Така ще се раздвижи мощно строителният бизнес за луксозни дачи, защото ще има повече поръчки от страна на директорите на заводите.
  • 170 ДРУГАРЮ ПУТИН

    9 2 Отговор
    Твойте роднини на фронта ли са...дават ли своят дан за каузата на Кремъл.....
  • 171 ДРУГАРЮ ПУТИН

    5 1 Отговор
    Вземи едно заемче от Байдън.....на първо време 20 милиарда ша ти стигнат....да запълниш дупките на фронте.
  • 172 Путин

    8 1 Отговор
    Войнолюбеца бе разкрит от Пригожин, и сега втория готви в 9-я кръг на Ада.
  • 173 007

    10 1 Отговор
    Нормална практика за милитаристичните милиционерски диктатури. Включете и разходите за ОМОН и другите служби за сигурност и ще получите огромни пари само за да се държи на власт един масов убиец!!! 🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 174 Даа бе

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Не го крият от нас, само от вас ам@...би":

    Само че ,това полско издание е било купено от Кремъл .или ти тиражираш тлъсти,долми мазни плитки лъжи!!РУСИЯ Е ТАЗИ КОЯТО ГУБИ Е ВОЙНАТА!!
  • 175 Шойгу

    2 3 Отговор
    Няма да се пуашите. Тя украинската контра се провали още преди два месеца, а нашите момчета се отбраняват активно в Украйна.
  • 176 Чичо Дончо каза

    1 7 Отговор
    Европейските лидери нахъсват Зеления идиот ,най -вероятно ще има сблъсък сериозен сблъсък.Ще се действа грубо,може и Европа да го усети.

    Коментиран от #197

  • 177 Гуменяк отперен

    7 2 Отговор

    До коментар #150 от "Българин":

    Ти цял живот си гледал само краварници и не слизат от устата ти!! РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА!!
  • 178 Падението руско

    6 1 Отговор

    До коментар #150 от "Българин":

    Ти си много вдлъбнат в главата бе.САЩ отделят два пъти по -малко от икономиката си за военната сфера от колкото русия !!!
  • 179 Хаха

    2 0 Отговор
    Военен режим - таратанци.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 ....

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бензина":

    До тук 3 и отгоре.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Съвет

    3 5 Отговор
    Разходите се по света, вижте как си живеят руснаците и ще разберете как ви заблуждават медиите.
  • 185 А бе кух

    2 1 Отговор

    До коментар #150 от "Българин":

    Верно ли си толкова много?
  • 186 Уса

    2 5 Отговор
    Ако вдигнат и заплатите,колкото европейските соросоиди и русофоби ще се блъскат и хапят пред руското посолство за работа

    Коментиран от #188, #191, #193, #194

  • 187 Даа бе

    5 1 Отговор

    До коментар #134 от "Верно ли":

    А за най голямото гюбре Русия какво ще кажеш?

    Коментиран от #216

  • 188 Да се смееш ли да плачеш ли

    3 0 Отговор

    До коментар #186 от "Уса":

    Да се посмеем дружно на тая глупост 😂😂
  • 189 Галош пробит

    5 1 Отговор

    До коментар #151 от "Само":

    Защо не се разкараш бре,не виждаш ли че русийката ти губи!!

    Коментиран от #214

  • 190 Хубавото предстои тепърва

    6 1 Отговор
    Тия ще се разложат от вътре самички..тия разходи ще попаднат в ръцете на малка група хора..много от парите ще бъдат окрадени..друго е като се дадат за пенсии заплати и тн..потребшението в Русия ще се свие още повече..тежки времена идват
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 А бе празен

    5 0 Отговор

    До коментар #186 от "Уса":

    Русоробчо, платен,в русийката ти куче не смее да отиде,как очакваш човек да го направи??
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Даааааа

    0 1 Отговор

    До коментар #176 от "Чичо Дончо каза":

    НЯМА ВАРИАНТ И ТИ ДА НЕ ГО УСЕТИШ-ДЕСЕТОРНО!!
  • 198 Щатите са анексирали от Мексико

    2 4 Отговор
    Флорида,Тексас,Аризона,Орегон и Калифорния.
    Анексираха Косово от Сърбия.Прщина е стара столица.
    Направиха база Конан Дейл в която със самолети караха хероин от Афганистан където са увеличили добива 80 пъти.
    Косово е американска база.
    Централният площад се казва Клинтън и има голям паметник.

    Коментиран от #201, #202

  • 199 ДРУГАРЮ

    4 1 Отговор

    До коментар #136 от "ДРУГАРЮ":

    Ами открехни ни как русия е подарила на САЩ АЛЯСКА, ВАШИНГТОН, ОРЕГОН. или как Виетнам,Корея,Югославия,Либия са станали АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ...

    Коментиран от #204, #205, #208, #234

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 ТО ПО ТАЯ ЛОГИКА

    3 1 Отговор

    До коментар #198 от "Щатите са анексирали от Мексико":

    Русия е анексирал половината свят бре....
  • 202 ПА РУСИЯ АНЕКСИРАХА

    3 1 Отговор

    До коментар #198 от "Щатите са анексирали от Мексико":

    Половината Азия....ама айде...
  • 203 ПУТИНЕ,,,,

    4 1 Отговор
    Оди при Байдън заем да молиш, че яко го закъса....
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 ДРУГАРЮ ПУТИН

    3 1 Отговор
    Бегай в Китай, армия да набираш, че мужици не останаха.
  • 207 Опиняк надупчен

    3 0 Отговор

    До коментар #195 от "ПРОСРАЛ си просвещението си Г о м н я р":

    Защо не се разкараш бре наркозависим? И ти ли си на опашката за рублички?

    Коментиран от #212

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 АБЕ ТО СЛАВА НА РУСИЯ

    4 1 Отговор

    До коментар #205 от "Още нещо мога да ти открехна":

    Ама това не и помага на фронте....там пердашат могучая
  • 210 ДРУГАРЮ ПУТИН,,,БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    2 0 Отговор
    Ша ти отпуснат некой и друг милиард....да закърпиш положението.
  • 211 Даа бе

    3 1 Отговор

    До коментар #204 от "Още нещо мога да ти открехна":

    Само че русийката ти се скапва,но не са ти казали!! Продължавай да се радваш,на никой не пречиш!!
  • 212 Лекар стана и здраве други назначава

    0 3 Отговор

    До коментар #207 от "Опиняк надупчен":

    У нас КОЧ МАНЬОВЪР наближава и както ГНОЙНИКЪТ Украина заздравява тъй и за туб грижи таквиз ще се прилага ! Дишай за сега !

    Коментиран от #215

  • 213 Баш Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #152 от "Българин":

    А какво е това русофил? Първобитно стъпалоходящо от началото на миналия век.
  • 214 Амчи

    3 0 Отговор

    До коментар #189 от "Галош пробит":

    не виждам някой да те спира! :))

    Коментиран от #218

  • 215 Цървул скъсан

    4 1 Отговор

    До коментар #212 от "Лекар стана и здраве други назначава":

    Чупката! русийката ти се скапва!!
  • 216 Ще кажа

    1 5 Отговор

    До коментар #187 от "Даа бе":

    Голяма държава е Русия!

    Коментиран от #242

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Амчи

    4 0 Отговор

    До коментар #214 от "Амчи":

    Май ще ви стане тясно и горещо,ако си мислите ,че Путлер му пука за вас,жестоко се лъжете??

    Коментиран от #219

  • 219 Амчи

    0 2 Отговор

    До коментар #218 от "Амчи":

    аз за путлер, мутлер и други тъпотии на опростачените ни дица от оная смет САЩ, ни помня да съм писал! Да не е за марсианци? Все еднакво глупвао звучи! :))

    Коментиран от #247

  • 220 ТАКА ДЕ

    3 1 Отговор
    С какви сексуални мераци е дете, продало се като зарзават на оная смет РУСИЯ и лазещо жалко в лъжи и глупости, ич не ме вълнува! Стига да си си въргаля в тях си!
  • 221 пенсионерът

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    И ще гладуват все по често и все по продължително. И всичко ще поскъпва че трябват пари за войната, която не е война а операция, ....
  • 222 ДРУГАРЮ ПУТИН

    8 0 Отговор
    МОГУЧАЯ го закъса....и финансово
  • 223 ДРУГАРЮ ПУТИН

    6 0 Отговор
    Мислиш ли че руския мужик иска да умира за теб?????
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Иванушка🇺🇲

    6 1 Отговор
    Психопата и нацист Путин ще остави руснаците без гащи. Този луд и без война ще довърши и закрие Русия. Това е добра новина за Свободния свят.
  • 226 фашистки рашастан в изолация

    4 1 Отговор
    Военнопрестъпникът путин е готов да се бие до последния руснак докато успешно си праща армията в украинската месомелачка на сигурна смърт
  • 227 пенсионерът

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "Човек":

    Ами да, то трите дни още не са свършили. Слънцето не залязва над Териториите насилствено присъединени към РФ.
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 СССР

    5 1 Отговор
    Джобния фюрер го тресе страх от НАТО. Най сетне болния му мозък осъзна че прошка няма да има. Русия е в началото на края си.
  • 230 Не бе

    0 0 Отговор

    До коментар #228 от "руски zvине":

    Както казах, ич ми не дреме на дите продало се като зарзават на оная смет САЩ и влачещо се жалко по корем пред мен, с твърди, меки или средни китмки е! А и на кой ли му дреме за смет? :)) пази се, чи глей как жалко се влачи! :))

    Коментиран от #231, #233

  • 231 руски zvине

    1 0 Отговор

    До коментар #230 от "Не бе":

    Неграмотен noмияр.Дори не си заслужава да ти се отделя време.

    Коментиран от #237

  • 232 Механик

    2 4 Отговор
    Я да видим сега какво ще са писали соросоидите по-долу! Имам предвид, че до оня ден ми обясняваха как САЩ имали 300 пъти по-голям военен бюджет и по тая причина били непобедими.
    А да видим сега как ще плюят по руснаците че са си вдигнали бюджета за отбрана!
    От една страна, бюджета на САЩ остава неимоверно по-голям, а от друга страна ще им се иска да обявят, че руснаците са милитаристи, макар вдигането на техния бюджет да е просто символично спрямо тоя на САЩ с който ТЕ се гордеят.

    Коментиран от #236, #238

  • 233 9988

    4 2 Отговор

    До коментар #230 от "Не бе":

    Обвиняваш другите хора май в собствените си разбирания?! Аз съм убеден,че 100% от хората тук които ненавиждат тази престъпна и фашистка държава Русия,че могат да кажат,че не дават и пет пари за САЩ.Аз лично съм един от тях.Русия е най-големият враг на България,най-големият вредител на България и на всичкото отгоре Русия е държава терорист и е злото на 21век.В същото време аз не давам пет пари за САЩ и въобще не ме интерсува САЩ добре ли е зле ли,има ли ги,няма ли ги и.т.н.Ти можеш ли да кажеш същото за Русия? Сигурен съм,че НЕ и това е основният признак,че този който се продал като зарзават си именно ти,а не другите.

    Коментиран от #239

  • 234 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #199 от "ДРУГАРЮ":

    Не могат за нищо да ни открехнат! Руската пропаганда издиша от всякъде,а нашите русоробчовци се чудят какво да изсмучат от пръстите си,само и само да плячкосат рубличките. Но и на това му идва краят!!
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 фактите

    3 1 Отговор

    До коментар #232 от "Механик":

    Големия военен бюджет не е причината,САЩ да са век пред Русия във военната мощ.Факторите са неизброимо много.

    Коментиран от #240

  • 237 Така е

    0 2 Отговор

    До коментар #231 от "руски zvине":

    Ама се забавлявам с глупавото дитие продало се като зарзават на оная смет САЩ! Я глей как лази жалко! :)))

    Коментиран от #241

  • 238 Онзи

    2 1 Отговор

    До коментар #232 от "Механик":

    Старшинка. пак си забравил лекарствата.Нали щяхте да ходите до Берлин,та чак и до Лисабон.А тя каква стана,русийката ви вдига бюджета заради Украйна. В това няма нищо лошо де .....за Украйна!! Лошо ще е за руския народ!!
  • 239 Не бе

    0 4 Отговор

    До коментар #233 от "9988":

    Ко те интересува теб, няма значение! Има значение, защо оная смет САЩ опростачва децата на България, плаща за лъжи, спонсорира терориста Украйна, тикат ни към диктатура и фашизъм и т.н.! А това е вредно за България!

    Коментиран от #244, #266

  • 240 И факт

    1 2 Отговор

    До коментар #236 от "фактите":

    че не са! Сигурно затова САЩ залага на лъжи и пропаганда? :))
  • 241 Любопитния

    1 0 Отговор

    До коментар #237 от "Така е":

    Докога ще седиш в кофата,някой ли те изхвърли,или ти сам скочи в нея?

    Коментиран от #243

  • 242 Дааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #216 от "Ще кажа":

    Като територия и зомбиран народ-ДА!!!.И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!

    Коментиран от #245

  • 243 Е мога ли да знам

    0 0 Отговор

    До коментар #241 от "Любопитния":

    до кога глупавото дитие продало се като зарзават на оная смет САЩ, ще стои на кофата? :))) Може да се предположи, чи щом е толкова глупаво да лази, ще е до живот! Обкновено не поумнява някой ударил такова дъно! :))

    Коментиран от #249

  • 244 Даа бе

    0 1 Отговор

    До коментар #239 от "Не бе":

    НАЙ ГОЛЯМАТА БЕДА ЗА БЪЛГАРИЯ СТЕ ВИЕ РУСОРОБИ!!

    Коментиран от #246

  • 245 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #242 от "Дааааа":

    голяма държава е Русия! Щом САЩ удари дъното да плаща за лъжи, гоуема е Русия! Факт! Ко да прайш? :))

    Коментиран от #251, #254

  • 246 А аз мислех

    0 1 Отговор

    До коментар #244 от "Даа бе":

    че сме марсианци, а то оная смет САЩ, опростачила дицата да ми викат русороб! :)) Ей гоуема смет е тоя САЩ! Да удари такова дъно! :))
  • 247 А бе кух

    1 0 Отговор

    До коментар #219 от "Амчи":

    И за това ли САЩ са ти виновни??Хайде поспри се амчикащия! Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли!

    Коментиран от #248

  • 248 Амчи

    0 0 Отговор

    До коментар #247 от "А бе кух":

    нали оная смет САЩ опростачва дицата и ги кара да лазят жалко и да им се подигравам? :)) Я виж как се наричат! Кух мух, кви ли не епитети! :)))
  • 249 Любопитния

    0 0 Отговор

    До коментар #243 от "Е мога ли да знам":

    Ами да!! От тебе по красноречив и нагледен пример,ударил дъното НЯМА!!

    Коментиран от #250

  • 250 Така е

    0 1 Отговор

    До коментар #249 от "Любопитния":

    Само ударило дъното дитие, може да се продава като зарзават на оная смет САЩ и да лази жалко! :)) Пази се, чи глей колко са жалки в гърчове изпаднали! :))

    Коментиран от #252

  • 251 Дааааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #245 от "Абе":

    ДРУГАРКЕ И ДРУГАРЕ, ВТОРО СЕСЕСЕРЕ НЯМА ДА ИМА!!! НЕ СЕ НАПРЯГАЙТЕ ИЗЛИШНО!!!

    Коментиран от #253

  • 252 Любопитния

    1 0 Отговор

    До коментар #250 от "Така е":

    Аз не виждам тук по пропаднал от тебе,щом си на опашката за рублички!!

    Коментиран от #256

  • 253 Амчи

    0 0 Отговор

    До коментар #251 от "Дааааааааа":

    кой е казал, че ще има? Да не е оная смет САЩ, дето опростачва дицата и ги кара да лазят жалко? :))

    Коментиран от #255, #259

  • 254 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #245 от "Абе":

    И простотията ти гоуема.

    Коментиран от #258

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #252 от "Любопитния":

    Как може да видиш по пропаднал от дитие с продадено бъдеще и достойнство на оная смет САЩ! Яко дъно! :)) Я глей как лази и се гърчат жалко! :))
  • 257 Ни моа мъ

    1 1 Отговор

    До коментар #255 от "Бат Котьо":

    Виж колко са жалки тез ханъми, продадени като зарзават на оная смет САЩ! Ко шъ кайш? Жалко ли се гърчат? :))

    Коментиран от #261

  • 258 Е как да не е

    1 1 Отговор

    До коментар #254 от "А бе":

    Ако не е гоуема, ще се хариже ли някой като зарзават на оная смет САЩ? :))
  • 259 Дааааааааа

    2 2 Отговор

    До коментар #253 от "Амчи":

    ВСИЧКИ БЕДИ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ИДВАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИДВАТ ОТ РУСИЯ!! САЩ СА ДАЛЕЧЕ!! НЕ НИ ЗАНИНМАВАЙ С ГЛУПОСТИ!!

    Коментиран от #260

  • 260 Амчи

    1 1 Отговор

    До коментар #259 от "Дааааааааа":

    далечи далечи е оная смет САЩ, а окупирали България с НПО-та, опростачили дица, напълнили медии с жалки лъжци за някой грант, сложили правителство от крадци лъжци и национални предатели като ПП, ДБ и ГЕРБ! Та колко да е далеч тази смет САЩ, съсипваща България! Глей само как лазят опростачените деца в лъжи и глупости!
  • 261 А бе празен

    2 0 Отговор

    До коментар #257 от "Ни моа мъ":

    Много си упорит в това.Много хора успя да разсмееш! Русийката ти се скапва,трябва да потърсиш медицинска помощ!!

    Коментиран от #262

  • 262 Амчи

    0 1 Отговор

    До коментар #261 от "А бе празен":

    аз ко да направя кът си празен! Дъ тъ напълня ли? :)) Глей ко праи от дица, оная смет САЩ! :)))

    Коментиран от #263

  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 ПУТИНЕ,,,, ПАРЕ НЕМА

    4 2 Отговор
    И победи на фронте ...нема
  • 265 ПУТИНЕ....

    3 2 Отговор
    Скуби руския мужик, не го жали....той обича да го скубят
  • 266 да си знаеш

    1 2 Отговор

    До коментар #239 от "Не бе":

    Tи нещо не си наред с главата.Акълчето ти май стига колкото да не се блъскаш в стените.Всичко което си описал буквално важи за онази смет Русия към България

    Коментиран от #267

  • 267 Не бе

    2 1 Отговор

    До коментар #266 от "да си знаеш":

    Пази се, че оная смет САЩ яко опростачва дица и ако знаеш как жалко се гърчат и лазят в лъжи, няма такова дъно! :)) Жалка работа!
  • 268 ЯХБЗ

    3 3 Отговор
    И без друго освен изостаналият, мърляв и гладен ватник хептен ще изфиряса - ама на гол тумбак чифте пищов!
    Само с парите от десет ракети, които убиват невинни украински деца, една година ще се хранят хиляди руски пенсионерски цървула...
  • 269 Значи ужас

    2 1 Отговор
    Тези руснаци, украинците с 20 HIMARS а ги направиха да си говорят сами, та сега, чак икономиката обръщат на военна, явно зора е голям. Русия се закопа до кръста в блатото с тази война и дано и дойде акъла, че ако и отнеме време да се освести китайците ще я оглозгат до кокал...
  • 270 Един

    1 2 Отговор
    Путлер уж русофилите го водят едва ли не гений, незнам как не разбра, че няма печеливш ход. Във всеки вариант губи. При анексиране, целият нормален свят ще го изолира и бивша Украйна ще се тресе от бунтове. А при загубена война, неговите ще го заколят и Русия се разпада. Единствено може би ако каже, че връща всичко на Украйна и кандидатства за членство в НАТО, може да му се размине. При всяка ситуация обикновеният ватник е докаран до просешка тояга.

    Коментиран от #271

  • 271 Какви бунтове бе

    2 1 Отговор

    До коментар #270 от "Един":

    Цялата източна Украйна, се припознава като руснаци! Да не говорим, че са тормозени от фашисткият режим на Киев! Болшинството от тях, не искат и да чуят да останат в Украйна! Пишат ви глупости и ви пълнят главите с тях, а реалностите са други! Това не е война срещу Украйна! И дори нямаше да има и тази война, ако САЩ не спонсорираше и подтикваше този фашистки режим в Киев! Това е търсен конфликт, който обаче даде началото на нов световен ред!
  • 272 Р.К.И.

    0 0 Отговор
    С какво ще се балансират тези 70%?
  • 273 България

    1 1 Отговор
    Идва краят на фашистка русия
  • 274 България

    0 1 Отговор
    Путлер е най-издирваният терорист на земята
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания