Last news in Fakti

28 Септември, 2023 21:53 1 212 8

ЕК се отчете: От началото на годината в ЕС са подадени 600 хиляди молби за убежище

  • мигранти-
  • европейски съюз-
  • илва йохансон-
  • африка-
  • средиземно море

Илва Йохансон добави, че от януари досега общо 250 хиляди мигранти са опитали да проникнат в ЕС незаконно

ЕК се отчете: От началото на годината в ЕС са подадени 600 хиляди молби за убежище - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От началото на годината в ЕС са подадени 600 хиляди молби за убежище, съобщи днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на пресконференция след заседанието на Съвета на ЕС. Тя поясни, че много от търсещите убежище пристигат в ЕС законно, а след това търсят закрила, съобщава БТА.

Йохансон добави, че от януари досега общо 250 хиляди мигранти са опитали да проникнат в ЕС незаконно. По нейните думи основното увеличение се наблюдава през Италия. Наблюдаваме спад по пътя през Източното Средиземноморие, но има ръст по някои гръцки острови и през Канарските острови и Беларус, допълни еврокомисарят.

Предизвикателството е много по-голямо от предотвратяването на незаконните пристигания в ЕС, обобщи Йохансон. Тя изрази очакване, въпреки че на днешното заседание на европейските вътрешни министри не бе постигнато съгласие по промените в правилата за миграцията, напредък да има съвсем скоро.

По повод одобреното днес от Съвета на ЕС предложение за удължаване до 2025 г. на временната закрила за украинските бежанци тя посочи, че повече от половината от тях вече са започнали работа в приемащите държави. Почти четири милиона са украинските бежанци в ЕС, поне 750 хиляди от тях вече работят, около 350 хиляди са обхванати от мерки за временна заетост. Според мен числата са дори по-големи и в много от страните в ЕС над половината украинци под закрила са започнали работа, обобщи еврокомисарят.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вирус

    24 1 Отговор
    Хахаха напълнихте го с мюсюлмани да ви е честит джендърския съюз
  • 2 Варна

    20 0 Отговор
    Германия затваря границите си с Полша и Чехия , като тона с Полша е доста остър . Оказа се , че Германия вече не иска никакви мигранти .Държавите започват да просмислят помощите за Украйна .Май бяхме до тук с ЕС . Тази новина дано да я видим в бългаски сайт ....ама едва ли ..
  • 3 123456

    20 0 Отговор
    Като ги гледам на снимката , всички са образовани , културни , и изповядващи евоатлатически ценности и идеологии .
  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    17 0 Отговор
    България бързо трябва да гледа да се отърве от сборището, да се проведе референдум за напускане на сборището. Иначе, тия озъбени лодкари ще се настаняват по домовете ви!
  • 5 Мунчо юмручето

    12 0 Отговор
    Какви са хубави мазни лъскави и чернички до тук беше бялата Европа само мусулмане и тъмни които ще искат да имат права и претенции
  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор
    Поредният випуск ядрени инженери и лекари !
  • 7 ЕС сам си е виновен.

    3 0 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 8 Хмм

    2 0 Отговор
    Новата европейска цивилизация с привилегий. изглежда великото преселение не е мит и копуването на държави също
Новини по държави: