Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 05:11 814 2

Само за три дни задържаха над 600 мигранти край Сенегал

  • сенегал-
  • мигранти-
  • лодки-
  • атлантически океан

Бегълците от страната са заловени от Военноморските сили в Атлантическия океан

Само за три дни задържаха над 600 мигранти край Сенегал - 1
Снимка: ЕПА

Военноморските сили на Сенегал задържаха над 600 мигранти за три дни, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мигрантите са пътували с лодки в Атлантическия океан. В събота патрулен катер е прехванал две дървени лодки с 262 души на борда, включително 13 непълнолетни, съобщиха военноморските сили. В четвъртък и петък са били спрени три лодки с общо 343 души на борда.

Военноморските сили не дават подробности за страните на произход на мигрантите, които са били свалени на брега и предадени на властите.

Лодките с мигранти често тръгват от бреговете на Сенегал в посока към Канарските острови в Испания. Атлантическият океан със своите силни течения и високи вълни се смята за един от най-опасните пътища за бягство към Европа.

Международната организация по миграциите съобщи, че през първата половина на годината на Канарските острови от Африка са пристигнали 150 лодки със 7213 души на борда. Това все пак е по-малко спрямо същия период на миналата година, когато със 193 лодки са пристигнали 8741 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свързана статия

    1 0 Отговор
    И след известно време ги пращат като "британски войници" в Косово.
  • 2 Менгеле

    1 0 Отговор
    За донори стават ли?