Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Октомври, 2023 08:45 10 550 116

Бивш шеф на КГБ: Путин допусна 5 катастрофални грешки в Украйна

  • владимир путин-
  • евгений савостянов-
  • кгб-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • война-
  • грешки-
  • инвазия

Путин нямаше точна представа за истинското състояние на своята армия

Бивш шеф на КГБ: Путин допусна 5 катастрофални грешки в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г. мнозина се чудеха защо Русия започна тази война и защо, въпреки тежките жертви на бойното поле и големите стратегически грешни изчисления през последващите месеци, Кремъл упорства в усилията си.

Евгений Савостянов, който оглавява КГБ от 1990-1992 г., пише в статия за The Hill, че отговорът може да се намери в редица дълбоки грешни изчисления, направени от Кремъл през последните години.

Първо, Путин беше обсебен от инициирането и воденето на глобална кампания срещу Запада, точно както беше направил комунистическият режим на СССР. Така руският президент и неговите последователи се убедиха, че цивилизационната война между Русия и Запада е необходима и неизбежна. Според тях сегашната борба за Украйна представлява първият етап от подобни усилия. Въпреки това, както се посочва в статията, този проект се провали.

Теоретично Кремъл се надяваше да събере широк антизападен фронт, който да подкрепи усилията му, но на практика се сблъска с огромни трудности. В резултат на това Русия беше принудена да разчита на помощта на шепа държави като Сирия, Иран и Северна Корея, за да продължи да подхранва своите военни усилия.

Второ, Русия не успя да отгатне западното отношение към себе си. От години Москва успешно използва своите „енергийни оръжия“ и ядрено изнудване, за да сплаши западните страни. Но още преди войната в Украйна отношението на Европа започна да се променя, тъй като все повече политици осъзнаваха, че не трябва да се поддават на руските сплашвания. От февруари 2022 г. героичната и трайна съпротива на Украйна срещу руската агресия и огромните трудности, пред които е изправена руската армия, само засилиха ангажимента на западните лидери да поддържат натиск върху Кремъл, се казва в статията.

Трето, плановете на Русия за бързо превземане на Украйна показват дълбоко неразбиране на настроенията на самите украинци. Путин повтори грешката, направена от генералите на Бялото движение по време на руската революция. Той предположи, че неговите войници ще бъдат посрещнати с цветя вместо с куршуми. Така руските сили бяха напълно неподготвени за жестокостта и мащаба на украинската съпротива.

Четвърто, Путин нямаше точна представа за истинското състояние на своята армия. След години на пропаганда и зрелищни паради, той погрешно вярваше, че страната му разполага с първокласна армия, способна да се бие и да печели войни. В същото време реалните действия на руските военни на украинското бойно поле демонстрираха нещо съвсем различно - както в очите на руснаците, така и на останалия свят.

И петата грешка е, че Путин нямаше представа за истинското състояние на руската икономика. Москва се оказа неподготвена за внезапната и широкоразпространена икономическа изолация в резултат на войната ѝ с Украйна. Въпреки че Русия сега публично възхвалява стабилността на руския икономически сектор и минимизира ефекта от западния финансов и технологичен натиск, в действителност западните санкции вече са засегнали дълбоко руската икономика и ще продължат да имат този ефект.

Като заключение, бившият шеф на КГБ смята, че Путин е поставил Русия в дълбока изолация. Тя дори вече е подчинена на Китай, защото Пекин гледа на федерацията като на васална територия. Пекин измества Москва като доминираща сила в традиционната сфера на влияние на Русия в Централна Азия и Кавказ и създава нови маршрути към Европа там, които заобикалят Русия. Въпреки това колапсът на Русия не е неизбежен. Погледнато исторически, всеки следващ руски лидер е следвал политика, противоположна на тази на неговия предшественик. Путин постави страната по пътя на унищожението, но неговият наследник може да оправи руския държавен кораб, след като Путин изчезне от картината. Това би означавало по-светло бъдеще за Русия и за всички останали.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    72 119 Отговор
    Украйна вече няма армия

    Коментиран от #31, #110

  • 2 Баце ЕООД

    66 111 Отговор
    САЩ загуби и тази война

    Коментиран от #111

  • 3 Селянин

    64 13 Отговор
    Съвсем скоро конфликта ще приключи дай боже

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Калпазанин

    28 23 Отговор
    Днес триполов та е на рабта мисля да си почина малко, че простотиите и ми идват в повече
  • 6 Бамбука

    105 46 Отговор
    Един точен анализ, но за жалост закъснял. Продължавайте да мислите Запада за женчовци, украинците за глупаци и сами ще се сринете.
  • 7 ТИР

    38 62 Отговор
    Войната скоро приключва,балканският тефтер с вересиите ще се връчи на зеления,,,,
  • 8 явер

    83 33 Отговор
    Наследника на Путин ще продава каквото може да оправи положението.
  • 9 Варненец

    95 51 Отговор
    Много точна и вярна статия. Дано рушоробите го разберат. Написана е от руснак, не е от дойче веле, за което винаги се хващат. Рашките им опорки падат една след друга.

    Коментиран от #16, #18, #20, #65

  • 10 Урюрвкос

    25 18 Отговор
    ако прочете този устава на ООНето положение 106 и 107 ще разбере че няма никакви грешки и всичко е законно. Навремето Макрон каза че тези точки са устарели и подлежат на редакция.
  • 11 Нед Старк

    31 14 Отговор
    Зимата идва.

    Коментиран от #19

  • 12 Мдааа

    58 41 Отговор
    Човешко е да се греши! Единствено безгрешен е Джо Байдън и САЩ, затова са "любимци" на целият свят! Те казват, кое е правилно и кое е грешно! Иззели са Божиите функции, а олигофрените им вярват и ги следват! Медиите им играят ролята на съвременни скрижали.

    Коментиран от #43

  • 13 Ми мемА

    48 45 Отговор
    Откъде ги изравяте тез бивши "шефове" с такава "достоверна" информация ?
    И шТо един път не драсна те два реда, че на просячеТ0 🤡 нещата хич не му вървят ?!
    П.п. Не съм си и помислял, че сте ф@шN3ткN мегафони
  • 14 Защо не посочвате

    57 47 Отговор
    че живее в САЩ и е един от предателите на Русия при Елцин.
    Какво друго може да напише освен да плюе против Русия.

    Коментиран от #36

  • 15 Хихи

    36 59 Отговор
    Секи ден по една статия каква грешка направил Путин. А путин щрака с пръсти, европетата вървят към пропастта.

    Коментиран от #104

  • 16 Ха ха ха

    14 9 Отговор

    До коментар #9 от "Варненец":

    Ха ха ха
    Черноморски удавник
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АХА

    35 29 Отговор

    До коментар #9 от "Варненец":

    Публикуването на подобни "анализи" е сигурен знак, че "златният милиард" дълбоко нагази в блатото и се чуди как да се измъкне от там с по - малко щети.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Да бе

    33 36 Отговор

    До коментар #9 от "Варненец":

    Руснаци много, а този е от предателите, които загробиха Русия през 90те години! Недей да имаш хората за глупаци!
  • 21 рада дълбоката

    28 33 Отговор
    Вярно е , ч е Путин допусна мнго грешки и ако е достоен човек , в което аз лично се съмнявам (по други факти които изплуват за него ) той трябва след края на конфликта да излезе в "заслужена " пенсия . Лакомията е една от основните грешки и с Северен поток и въобще като цяло с енергийните източници . Заради голямата лапачка от нефт , газ и пр нещата с СВО се проточиха 8 години при положение че действително ако това се беше случило 2014-2016 г бойните действия наистина биха траяли не повече от месец докато се ликвидират само идейните фашаги , всъщност и Меркел каза че просто е било необходимо време за да могат да подготвят УКР за война . Това донякъде навежда и на друга мисъл а именно че Украйна просто е подготвяна и провокирана от Запада задължително га търси конфликта с постояния тормоз над населението на Донбас .

    Коментиран от #112

  • 22 Никой не вярва

    34 45 Отговор
    на доказани предатели! Истината е че Русия гази цяло нато,и то успешно!

    Коментиран от #27, #54, #68

  • 23 Дааааааам

    32 26 Отговор
    Този бивш шеф защо скимти и врачува от "Хил"? Защото е от натирените за предателство, от Путин в чужбина. Много от тези избягаха, за да спасят кожите и сега обслужват господарите си, в бясната им антируска пропаганда. За такива бъдещето е само едно - съдбата на използваната тоалетна хартия. Кучетата си лаят, керванът си върви. Хаплювците вярват.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТИР

    27 9 Отговор
    А защо не обяснявате за бурните аплодисменти в Канада,,,,?
  • 26 Механик

    33 28 Отговор
    Офффф! как не ви омръзна, бе. С тоя путин лягате, с Путин ставате. Все му борите кокалите, все ни обяснявате къде какво е сбъркал.
    Добре, де! Разбрахме, че путин много е сбъркал. А, кажете ми какво ще помогне това на умрелата украйна?
    Разбрахме, че Путин свърши ракетите лани. Ама разбрахме и, че НАТО е привършило боеприпасите, а САЩ са закъсали и с парите. И това не го казвам аз, а си го казват те.
    Кажете, как тия "грешки" на умрелия вече 10-15 пъти Путин ще ви помогнат?
    п.п.
    Абе, как върви контра-намсиквосито? Не чувам за никакви укро-победи? Що така? Нали уж щяхме да гледаме как "бега ватата"?
    Айде напъвайте, че иде "распутицата" и абрамсите ша дрифтят у калта.

    Коментиран от #28, #39

  • 27 Гази

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Никой не вярва":

    В окопите.
  • 28 Вижда,ли се

    16 13 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    Киев на хоризонта?
  • 29 Хахаха

    11 15 Отговор
    Хахахахахахахахаха ха според състоянието на нещата във момента не виждам грешки всичко върви по план хахахахаха какво значение има за нас БГ тази статия нас ни вълнува какво се случва на бойното поле не мненията на някакви си експерти и бивши работници хахахаха слава богу че чета няколко източника не само БГ и окраински източници хахахаха
  • 30 Жизнь как бетон полоси

    6 3 Отговор
    И като на ней разбилься
    А я приземлилься
    Вот какая беда
    Владимир Висотски
  • 31 Буржоа

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Споко селяко,след 1945 година и Русия вече няма!
  • 32 Грешната Мадона....

    19 9 Отговор
    Путин сгреши, когато се реши.....
    Сега ще бере чуреши....
    Ало Ало
  • 33 Хммм

    23 18 Отговор
    1990-1992 тогава не оправляваше ли предателя на Русия??? Този дето разпродаде и накрая издаде властта за да не го липсват и избяга във САЩ това е негов човек който е бил на пост по това време и веднага са го сменили
  • 34 едва ли

    11 5 Отговор
    вероятните му наследници, гравитиращи в обкръжението му ис апетити за власт, са още по-прости и неориентирани от него
  • 35 Искаха да превземат Европа !

    21 14 Отговор
    Сега си кесят в окопа !
    Трите дни
  • 36 е да

    29 18 Отговор

    До коментар #14 от "Защо не посочвате":

    русофилите пикаят газ като го четат и няма как да реагират другояче

    Коментиран от #63

  • 37 ДОЛУ

    18 10 Отговор
    МОЧАТА
  • 38 Хе-Хе

    23 16 Отговор
    Шеф на КГБ при разпада на СССР! Какво да чета повече! Сетне, защо имало много репресирани от Сталин!? Такива са виновниците, а не това, което говорят! То е следствие.
  • 39 Онзи

    20 13 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    Старшинка, защо офкаш като превъзбудена свекърва нещата със миналогодишното руско зимно настъпление май не вървят?? Руска работа???!
  • 40 Kирил

    19 15 Отговор
    Нищо ново....един посредствен човек изпратен поради непригодност в културния дом в Дрезден...какво ще разузнава в ГДР, след като щази беше подразделение на КГБ. После на този човек 20 години му говорят колко е гениален и посредственика си е пивярвал
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Уви! От Путиновите грешки....

    20 11 Отговор
    Има съдби човешки!
    Жертва ги като пешки!

    Коментиран от #93

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Настев

    18 14 Отговор
    При битка 1 срещу 1, винаги украинските бойци надделяват.

    Коментиран от #61

  • 45 Това е дуел и всеки си избира оръжието

    12 9 Отговор
    Горбачов сключи мирни военни договори
    А за цивилната промишленост не сключи договор за икономическа взаимопомощ със запада между християнските страни НАТО се разшири на изток и наруши договореност
    За неразширение на изток както Хитлер наруши ньойския мирен договор и започна въоръжение докато го спазваше Германия и Европа благоденстваха сега Зеленски отново го въоръжават и пак ще има на западния фронт нищо ново
  • 46 Байдън

    21 18 Отговор
    направи войната в Европа с марионетния си и много корумпиран киевски режим. Режим, който дойде на на власт с кървав преврат, спонсориран от САЩ с 5 млрд долара. Режим, който извърши геноцид над собствения си народ..., а зеленски, вместо обещания мир, почерни страната! Пропагандата за малоумници накара някои да повярват, че укрите могат да спечелят срещу най-мощната ядрена сила... Е, Русия спря да вярва на лъжите и сама се погрижи за националната си сигурност. Резултатът - САЩ загубиха хегемонията си и сами стартираха упадъка си!
  • 47 Чоко

    8 3 Отговор
    Снимката ми прилича на нещо от комедия
  • 48 Путин -Унищожителят на Русия

    23 20 Отговор
    Точен и блестящ анализ на бивш шеф на КГБ ...!!!

    Това са последните месеци на военнопрестъпника и агресора Путин !

    Украйна води защитна и Отечествена война срещу руският агресор и окупатор,

    а руските войски са демотивирани и са в състояние на разбунтуване от страх и хаос и вече не изпълняват ничии

    заповеди...!!!

    Коментиран от #69

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Зверо

    16 10 Отговор
    Затова е бил шеф на КГБ само 2 години щото толкова му е капацитета умствения.Ами нема акъл човека
  • 52 9090

    13 17 Отговор
    Хе хе,колко да са катастрофални,като инициативата на бойното поле е в руснаците.Хохлите с тяхното контранастъпление стана мегаотстъпление.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Глей сига

    12 13 Отговор
    ЕДНА ЕДИНСТВЕННА ГРЕШКА
    ДА НЕ ВЯРВА НА УКРАИНСКИ ОЛИГАРСИ ДОРИ И КОГАТО МУ СЕ КЪЛНАТ ВЪВ ВЕЧНА ДРУЖБА
    СЕГА ГЛЕДАМ ЧЕ СЕ Е ОСЪЗНАЛ И БАВНО СМИЛА НАТО МАШИНАТА
  • 56 !!!?

    17 10 Отговор
    Вместо реставрация на СССР, с войната в Украйна, Путин довърши Перестройката на Горбачов по най-варварския начин !!!?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Айде пак...

    8 11 Отговор
    ...евтина пропаганда на фалирали държави, без капкануважениенв цял свят -> смешници! Дори и съюзниците ви в НАТО не ви уважават!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ха ха ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Настев":

    И ти как го разбра? От военните игри, на компа ли? ГолЕм опит си натрупало. Другият начин е да си било там, но едва ли. Мама няма да те пусне и ще ти опъне ушаците.
  • 62 Грешен извод

    18 8 Отговор
    Неговият наследник НЕ може да оправи руския държавен кораб, след като Путин изчезне от картината. Руската федерация ще се разпадне.

    Коментиран от #80

  • 63 Да бе

    9 15 Отговор

    До коментар #36 от "е да":

    Скъсана козяшка изтривалка
    Пикаят газ в устите на предателите на България русофобите
    Ха ха ха
  • 64 Велин

    18 9 Отговор
    На тази снимка, леко встрани и не много отзад изтупан и спретнат в лъскава форма Копейкин роболепно отдава чест !
  • 65 грарус от гагаузландия

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Варненец":

    От подкаблучници мнение не ща ! Ти пита ли днес жена си за дневните ти възможности ?
  • 66 Ал Бунди

    14 11 Отговор
    цитирам - ....Това би означавало по-светло бъдеще за Русия и за всички останали. ...какво бъдеще имйа тая клоака бе... 300 години са назад от нормалния свят, даже пияниците искат да се махнат от там. Както наскоро каза един руснак, живеещ в Калифорния- Чудесно е да живееш, работиш и отгледаш децата си в Америка..чудесно е да се върнеш в Русия, за да умреш. Наскоро слушах една неделна проповед на поп Гундяев и останах втрещен от изрешченото-... цитирам дума по дума..дословнио
    - Всеки човек трябва да живее богато на този свят- той, семейството му и неговите близки. И ако за тази цел трябва да лъжеш- излъжи, ако трябва да откраднеш- открадни, ако трябва да разбиеш нечии живот- разбий го без да се замисляш.....който може, да си направи изводите..

    Коментиран от #83, #96

  • 67 БАЦЕ

    21 8 Отговор
    Путин сбърка с Украйна, путинистите също

    Коментиран от #75

  • 68 Аха

    15 6 Отговор

    До коментар #22 от "Никой не вярва":

    Той още не се е срещнал с НАТО. Само плаши гаргите.

    Коментиран от #77

  • 69 Добре издекламира

    10 11 Отговор

    До коментар #48 от "Путин -Унищожителят на Русия":

    кухите опорки на Галя. А сега ако имаш нужния потенциал сравни това което Путин провежда в Малорусия и това, което демонкратичният запад, во главе с господарят ти Памперсмен, го вършат при внасянето на демУкрация в Дрезден, Хамбург, Япония, Корейската война, Виетнам, Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, дори в Укрия и по света въобще.

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Христо

    7 7 Отговор
    Верни са констатации 3 и 4. Но руснаците се коригират в крачка.

    Останалото е извращение на истината, прикриване на действията на Запада и ролята им в конфликта
  • 73 Някой си

    12 8 Отговор

    До коментар #69 от "Добре издекламира":

    Не знам кухи ли са или не опорките, ама още не сме пожелали да сме щат на Америка( което не би било лошо, имайки впредвид с каква скорост се изнасят рашите натам)..за това пък до сега два пъти сме правили опити да станем съветска република( ерго- руска губерния)... дори Сребърния фонд, златото и архивите ни прибраха братошките, та тия опорки ги разказвай на Мутрофанова, белким та погали по голавичката като вярна руска подлога..

    Коментиран от #86, #97

  • 74 уЧуден

    7 11 Отговор
    "мнозина се чудеха"???
    Никой казвате не знаеше че това е войната на Америка срещу Русия, че оръжието, командването, всичко е американско? Че Украина не е субект въобще, единствено е доставчик на пушечно месо?
    Или се чудеха въобще Русия имаше ли избор?

    Голямо чудене пада, според голямата родна журналистика?
    Хората според вас нищо не разбират, нищо не забелязват, нищо не се досещат?

    Коментиран от #76

  • 75 хи хи..

    10 6 Отговор

    До коментар #67 от "БАЦЕ":

    Мъск,тръмп и републиканците..врътнаха кранчето на бандерски зелен просяк..
  • 76 Да бе

    6 6 Отговор

    До коментар #74 от "уЧуден":

    Ами тогава любимия ти Путин явно е сумашедший ,щом напада Америка . А може пък и да не е знаел ,ама откъде ,като не те е питал теб.
  • 77 нато..

    7 7 Отговор

    До коментар #68 от "Аха":

    Е бита карта-издишат..70млрд.$,дадоо на зелен просяк за пет шест селца със по стотина укрофашаги-егати калпавата бандерска контра.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 нали?

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Грешен извод":

    Това твоето напълно съвпада с мисълта на лисицата да се нахрани с атрибутите на пръча и тръгнала след него. С такава "логика" стигаш до резултат "успешно" като нея.
  • 81 Дедо ви...

    8 7 Отговор
    Аве ко стаааа с контранаступа на укровермахта!?!? Ха руснаците напредват освен към Купянск ами и към Крематорск. Нещо почнаха всеки ден да ги бомбя. За м. септември са нанесли 503 удара по различни обекти на окрайнината – най много то началото на СВО за месец в сравнение с 413 през август

    Коментиран от #101

  • 82 Гражданин

    14 7 Отговор
    Има много по-генерални грешки, когато се погледне по-отвисоко:
    1. Една огромна страна, световна сила, не може да се управлява със заповеди от КГБ-офицери.
    2. В 21-ви век не може да съществува диктатура на болшевишката олигархия; такава система е обречена на политическа и икономическа смърт.
    3. Не може най-изостаналият народ да учи други народи как да живеят и да се развиват.

    Коментиран от #87, #98

  • 83 Ъхъ!!!

    3 8 Отговор

    До коментар #66 от "Ал Бунди":

    Чудесно е да живееш в страната на неограничените илюзии, а още по чудесно е да се настаниш в непрекъснато множащите се и растящи там хероинови селища. Вече ги има и в гЕвропката.
  • 84 Леле, и тоя е бил шеф на КГБ-то

    7 9 Отговор
    Явно разрухата в която Русия е била по времето на Елцин е била по-голяма отколкото си мислех.
    Ненапразно казват, че за американците Елцин е бил най-добрият руски президент.
    Все пак Елцин направи едно добро нещо за Русия, намери Путин.
  • 85 Най голямата грешка на Путин е

    6 8 Отговор
    Спец операцията не я направи по образец на янките....
    Ами представяте ли си АКО в специалната операция вместо руснаци бяха американци, (а руснаците имат средства, но не искат) тогава Окрайна щеше за три дни да е лунен пейзаж както до сега тея миротворци нашите нови братя янки, употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!
  • 86 Ъхъ!!!

    5 10 Отговор

    До коментар #73 от "Някой си":

    Само никой дето не те пита дали искаш или не. Ние сме колония на фащ и това е факт. Четири официални, безплатни бази, друга, негласна на Перелик, в Родопите и "скромно" се облизват за още.
  • 87 Кой е

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "Гражданин":

    изостаналият народ?
  • 88 Българин

    4 10 Отговор
    Украйна загуби тази война!
  • 89 ПИЧА-ГА

    5 6 Отговор
    Русия беше изправена пред избор: международна изолация, или вечен суровинен придатък на Запада.
    Мисля, че направи правилния избор.
    Ние решихме да сме територия-колония, която ще се експлоатира според нуждите на "съюзниците ни".
    В този ред на мисли - тоз бивш КГБ-еец говори глупости!
  • 90 Дедо

    5 3 Отговор
    Ако Русия беше населена с германци ,а не с руснаци , щеше да е много по агресивна държава.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ПИЧА-ГА

    3 6 Отговор

    До коментар #42 от "Уви! От Путиновите грешки....":

    А Буш, Обама, Байдън...не грешат - убиват без грешка...
    Питай в Афганистан, Ирак, Сирия...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 За да сме реалисти

    9 2 Отговор
    Никой не смяташе, че така успешно Украйна можеше да се защити от Руската агресия! Чета тук много "апологети и "разбирачи" да предричат крах на Украйна и как Русия щяла само да поиска за три дни да превземе Киев! Да, ама не както казваше покойния Петко Бочаров.Украйна не само не се предава, ами и нанася много тежко поражение на Русия, такова каквото тя не е очаквала.Трябва да й се признае това.Сега колко ще издържи Русия, колко Украйна, какъв сценарий ще има тази война, колко ще продължи и кой ще победи в крайна сметка са все въпроси за 1 милион долара! Важното е какво става в момента, а то не е никак в полза на Русия, ама никак!
  • 96 ПИЧА-ГА

    2 9 Отговор

    До коментар #66 от "Ал Бунди":

    И ко...целият Запад живее на този принцип!
    Цивилизоват се хората, усвояват западните ценности!
    То туй е и проблема де - че Западлото иска само то да цуца...от всички!
  • 97 ПИЧА-ГА

    1 8 Отговор

    До коментар #73 от "Някой си":

    Е те щот САЩ не ни прибраха половината златен резерв за 2 крини брашно...
    Не е лошо да се запознаеш с историята на България от преди само 100 г...
  • 98 ПИЧА-ГА

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "Гражданин":

    1. Една огромна страна, световна сила, не може да се управлява със заповеди от КГБ-офицери. - Добре, тогава защо не е проблем една друга държава да се управлява от кадри на ЦРУ?
    2. В 21-ви век не може да съществува диктатура на болшевишката олигархия; такава система е обречена на политическа и икономическа смърт - Какво разбираш под диктатура? И защо не е проблем олигархията в САЩ? Щото я наричат по друг начин ли?
    3. Не може най-изостаналият народ да учи други народи как да живеят и да се развиват - А защо най-крадливите учат другите да не крадат?
    Не вярвам да можеш да ми отговориш...

    Коментиран от #100

  • 99 ПРОЩАЙ украйна!

    2 8 Отговор
    СПОРЕД авторът В.В.ПУТИН Е ТРЯБВАЛО ДА СТОИ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ....!?!?!
    ДА МНОГО НЕЩА НЕ СА НАРЕД В РУСИЯ, НО ТОВА СИ Е ХАРАКТЕРНО ЗА РУСКАТА ИМПЕРИЯ ОТ ВЕКОВЕ ,А $АТАнато и хазарит€ ПР€КАЛИХА И ТЪР$€ХА КОНФЛИКТА!

    РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ,украйна Щ€ $и ПЛАТИ, А Ш€ПА циони$ти в $ащ ЗАБОГАТЯХА Н€ИМОВ€РНО МНОГО!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$тит€(нато-фаши$тит€) БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКА!!!
    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО, БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато) ,изра€л, британия, канада, ав$тралия,нова з€ландия,япония...!!!

    Коментиран от #105

  • 100 Да ти кажа..

    9 4 Отговор

    До коментар #98 от "ПИЧА-ГА":

    Напротив, точка по точка мога да те оборя, но не виждам смисъла. С тая чугунена кратуна на раменете ти е кауза пердута. Само едно не мога да разбера..като си такъв върл русофил, що не ходиш в матушката да ореш разораната целина или да каляваш стоманата. ...?

    Коментиран от #114

  • 101 Някой си

    8 2 Отговор

    До коментар #81 от "Дедо ви...":

    Ти Купянск и Краматорск само през бинокъла можеш да гледаш.. ама що не каза как руското ПВО си сваля своите самолети, а и как си отидоха бързо при шефчето 140 Вагнерци на летището в Мали..Дядя Боря се напил и забравил да смени накладките на самальота..е, сефте..па Купянск и Краматорск са си на местото..пък може и да го превземат ушанките..гледам, че са се наточили 1 милион кандидата за могилизация да съберат...то вече почти милион приключи, иде ред на втория..мухахаха
  • 102 Българин

    5 1 Отговор
    Русия ще предостави ресурсите си на Китай иКитай ще стане световен хегемон
  • 103 истина

    9 3 Отговор
    украйнците са по хитри от тъпите руснаци

    Коментиран от #116

  • 104 Котис

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хихи":

    Явно ти не си от " европетата" . Интересна дума , между другото , не е българска , каква ли е ....
  • 105 М Илиев

    2 1 Отговор

    До коментар #99 от "ПРОЩАЙ украйна!":

    А на какъв език пишеш ?
    Не ми е познат

    Коментиран от #106

  • 106 ПРОЩАЙ украйна!

    1 5 Отговор

    До коментар #105 от "М Илиев":

    НА БЪЛГАРО -РУСКИ ПИША!:))

    А ти НА КОЙ ГОСПОД СЛУЖИШ, ДА н€ $и €вро-атлантик, Д€ТО ОБИЧА украйна (П . У Т К А им М . Й Н А) и $АТАнато ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ?!
  • 107 Читател

    1 2 Отговор
    "...Евгений Савостянов, който оглавява КГБ от 1990-1992 г..."

    - Марийче, КГБ-то съществува до 3 декември 1991 г. Не е имало такъв председател - Евгений Савостянов. Последният председател е Вадим Бакатин (август - декември 1991)
  • 108 стоян георгиев

    1 7 Отговор
    Бивш шеф на КГБ: Зеленски допусна 105 катастрофални грешки в Украйна
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Така е

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Русия не може да победи дори страна без армия
  • 111 А те включиха ли се

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Баце ЕООД":

    вече във войната?
  • 112 Меркел как подготви Украйна за война

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "рада дълбоката":

    Като отказа да им продаде и един патрон?
  • 113 Имате

    0 1 Отговор
    много здраве.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 А ти

    1 4 Отговор
    Като си толко врълНатювец, ходи вХохлияСе зАпишиЗаПушечноМясо. Найш как ще ти се зарадват, ще ти дадатГривни да си купишЛубрикант за масовите другарскиНациОргии край лагерния огин и безплатенЧарцелНаКладбището, че имат задача отКафевияПамперс до ноември даЗакръглятПатерите до мильон..
  • 116 Негър от Алабама

    1 5 Отговор

    До коментар #103 от "истина":

    А кравешкитеФъшкии саПотъпиОтРуснаци
Новини по държави: