Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2023 14:11 2 733 31

Разнобой в Берлин! Германският канцлер е против изпращането на ракети "Таурус" в Украйна

  • германия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • олаф шолц

Вместо това Германия планира да продължи да съсредоточава оръжейните доставки за Украйна върху артилерията и системите за противовъздушна отбрана, допълват източниците за ДПА

Разнобой в Берлин! Германският канцлер е против изпращането на ракети "Таурус" в Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц засега е против доставката на крилати ракети "Таурус" на Украйна, въпреки многократните молби на украинските лидери за тези оръжия, предаде ДПА, като се позова на неназовани правителствени източници в Берлин, пише БТА.

Според цитираните от агенцията източници Шолц е готов да преразгледа въпроса на по-късен етап, но засега няма да даде съгласието си за снабдяване на украинските военни с германските ракети.

Още новини от Украйна

Вместо това Германия планира да продължи да съсредоточава оръжейните доставки за Украйна върху артилерията и системите за противовъздушна отбрана, допълват източниците за ДПА.

"Билд" съобщи вчера, че Берлин вече е информирал Киев за това решение.

През май Украйна публично поиска от Германия ракети "Таурус", като заяви, че оръжията са необходими за нанасяне на удари по руски позиции извън обхвата на обикновената артилерия.

Но 500-километровият обсег на ракетите "Таурус" предизвиква безпокойство в Берлин, където някои официални представители се опасяват, че Украйна може да ги използва, за да поразява цели на руска територия.

Шолц неведнъж е изразявал скептицизъм относно предоставянето на ракети "Таурус" на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разнобой

    12 4 Отговор
    Да пратим 20. Не да пратим 50. Ооо неее не да пратим 100

    Коментиран от #31

  • 2 Херсонска област

    35 8 Отговор
    Въоръжените сили на Русия отново поеха контрол над островите в Херсонска област, разположени в устието на река Днепър и на изхода на Днепърския залив след наводнението, причинено от разрушаването на водноелектрическата централа Каховка.
    "Нашите острови контролират абсолютно всичко, ако го вземем от гледна точка на визуалния контрол, а повече от 90 процента от островите, които съществуват, се контролират от нашите хора, които са там", каза командирът на взвод с позивна "Курск".
    Според него ВСУ се опитват да пробият към островите и по-нататък към левия бряг на река Днепър.
    „Тези опити включват не само масирани атаки, но и изпращане на диверсионно-разузнавателни групи (DRG) и сили за специални операции (SSO), провеждане на електронно разузнаване и опити за идентифициране на уязвимостите на отбраната, за да ги удари след това с основните сили“, казва той
    На свой ред заместник-командирът на взвод с прякор Бегемот каза, че войниците в района водят денонощно наблюдение.
    „Островите имат по-малко оборудване и други ресурси, но чуваемостта е много добра, особено през нощта можете да чуете звуците на лодки от доста разстояние“, отбеляза той.
    Така, когато украинските бойци разкрият присъствието си, руските военни предават данни за тяхното движение на наблюдателен пункт. Там с помощта на уреди за нощно виждане се записват координатите на местоположението на плавателния съд, които след това се нанасят, обобщи зам.-командирът.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Павлин Андреев - Разград

    40 4 Отговор
    Я нацисткото синче май се уплаши от болшевиките!
  • 5 Джендър Путинофил в НАТО

    7 40 Отговор
    Много не разбират защо викат на някакви хора нацисти. Пък те са си някакви нормални джендъри или еврей. Значи според путинонаръчника. Вие примерно може да не знаете,че сте нацист. За путинофила дето иска да ви ограби. Но това не ви прави ненацист. За него.

    Коментиран от #30

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Никой

    11 47 Отговор
    Стискайте ги , стискайте тез ракети. Един ден когато рашките ви почукат на вратата ,както проповядват от руските медии. След Украйна идва ред на Германия тезиракети ще си ги наврете,питайте Евгени Минчев . Или ви хареса масовия терор на насилие ,което понесоха много германски жени и момичета след 1945 год.

    Коментиран от #13

  • 9 Немците си търсят белята!

    44 7 Отговор
    Някогашната много силна немска армия не можа да победи СССР, та днешната ли куца армия?
    Днес, след 3 последователни женички, като министърки на отбраната, вече и армията им стана боза!
  • 10 Сатана Z

    38 6 Отговор
    Улаф Шолц рискува да последва съдбата на своят дядо Генерал-лейтенантът от Вафен-СС Фриц фон Шолц ,който лично е участвал в екзекуциите на евреи на териториите на Полша и днешна Украйна според исторически факти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наблюдател

    14 4 Отговор
    Дайте им ги бе да видим какво ще стане след това на мен ми е все едно какво ще стане просто ми е интересно хахаха
  • 13 Джендър Путинофил в НАТО

    11 15 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    Обърни внимание че отсякъде гонят руски шпиони. А при тия нема. А баш при тия са най много. Бабати меркел дето вкара толкова талибани. И им затвори на тия аеците и тецовете за да са зависими от руски газ. Да не е избегала в русия. Или да са я изгонили. Тия зелени преходи дето карат народа в тоя съюз да пощурева. Дали е градивна стратегия. Или е деструктивна се запитай
  • 14 Малко логика

    25 5 Отговор
    Може би РФ им е обещала 1:1 замяна с Искандер или Сармат (по избор), на собствен ход.
  • 15 Гост

    6 22 Отговор
    Един ден говори как трябва да се подкрепя Украйна да и се дава оръжие на другия ден обратното…Дори аз който покдрепям Украйна ми писна или или кво е тва иде ми дойде ми на час по лъжичка …
  • 16 ерго

    24 2 Отговор
    Вчера ги даваха , днес не ги дават , а сигурно ракетите вече са изпратени ....така правят , когато оръжието вече е изизпратено и започват да се тюхкат
  • 17 Защото

    17 3 Отговор
    Шойгу му е казал, че на реципрочен принцип и той ще изпрати ракета на Берлин, при това само една, но достатъчна за половин германи-стан
  • 18 Цитат

    19 2 Отговор
    И нищо за уара на ФАБ1500 по щаба на ВСУ около Артьомовск на 04.10.
  • 19 Търновец

    17 2 Отговор
    Какви ракети за Украйна - Украинци прекъснаха газопровода Северен поток а това е тероризъм, самата война означава стотици милиарди евра загуби за Германия, а в самата Германия колко са - и много от тях Руси

    Коментиран от #28

  • 20 бл.134 в Zап. парк

    6 4 Отговор
    Няма проблем ! Пратете българската армия нека тя малко да слугува на запада

    Коментиран от #21

  • 21 Джендър Путинофил в НАТО

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "бл.134 в Zап. парк":

    За 10 бона ще им чистиш ли гов. Ама честно си отговори.
  • 22 Лендлийз

    6 3 Отговор
    Украинските военни, ако не изстрелваха ракети по граждански обекти и не продаваха оръжейни системи, много отдавна щяха да са получили ракети с голям обсег.
  • 23 Хм Хм

    3 3 Отговор
    Ще даде.
  • 24 ВЧЕРА....

    7 1 Отговор
    ...ЕДИН МИЛИОН демонстрираха срещу Шоу в Берлин, и въпреки тва гробна тишина от Факти. Що тей?!
  • 25 гост

    3 1 Отговор
    Страх лозе пазело те такае
  • 26 Уса

    4 1 Отговор
    Американците се усетиха навреме и се отеглиха.Това показва,колко са хитри и практични спрямо европейците.Германия за пореден път ще изяде дървото а България отива към поредната национална катастрофа
  • 27 Тия ракети

    1 5 Отговор
    с нищо не превъзхождат "Искандер"(500км) да не говорим за "Калибър"(2500км). Руснаците какво пищят и заплашват с ЯО за АТАКМС с далекобойност 300км. и немските с 500км. Откога те имат правото на далекобойни оръжия, а противникът - не?
  • 28 Байдън

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Търновец":

    Взриви Северен поток. Със съгласието на шолц, което даде о половин година преди това.
  • 29 ми как

    6 1 Отговор
    да ги прати човека нали видя кво стана с леопардите
  • 30 Въпрос?

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Джендър Путинофил в НАТО":

    Какво е "путинонаръчник"?Наръчник за женски полови органи ли е?Или нещо,което под ръка?Не те разбирам...
  • 31 катран

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Разнобой":

    чули били какво каза Медведев..за тези ракети..ще бият по предприятия които ги произвеждат..и на шолц призля..не страхуй ,нали си канцлер..или лукова глава..
Новини по държави: