Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 19:55 2 585 15

ЕС депортира все повече мигранти през 2023 година

  • европа-
  • мигранти-
  • средиземно море-
  • африка

Тези цифри включват и хора, върнати в други страни от ЕС, но мнозинството от 76% са изпратени извън границите на блока, съобщи Евростат

 ЕС депортира все повече мигранти през 2023 година - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на имигрантите, депортирани от страните от Европейския съюз, се е увеличил с 29% през второто тримесечие на 2023 г., Най-много мигранти са депортирали Франция и Германия, съобщи статистическата агенция Евростат, цитирана от Ройтерс.

От 105 865 граждани на държави извън ЕС, на които е наредено да напуснат страна от ЕС, 26 600 са били депортирани в друга държава, което е увеличение от 29% спрямо второто тримесечие на миналата година.

Тези цифри включват и хора, върнати в други страни от ЕС, но мнозинството от 76% са изпратени извън границите на блока, съобщи Евростат.

Грузинците съставляват най-голямата част от депортираните - 9%, следвани от албанците - 8%, молдовците и турците - по 5% и индийците - 4%, показват данните.

ЕС е изправен пред огромни вълни от легални и нелегални пристигащи, проблем, който накара Германия да въведе граничен контрол със съседите Полша и Чехия в рамките на европейската зона за свободно пътуване.

Германия е депортирала най-много граждани на държави извън ЕС през тримесечието - 3805 души, върнати в други страни, следвана от Франция - 3005 и Швеция - 2690 души, съобщи Евростат.

В сряда ЕС сключи споразумение за това как да се справи с незаконната имиграция в моменти на изключително голям брой пристигащи, като направи стъпка към преразглеждане на правилата на блока за убежище и миграция.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествен Интелект

    19 1 Отговор
    Арабели и црънци не се пипат май...
  • 2 Мандалореца

    9 0 Отговор
    Дис ис дъ уей.
  • 3 Гоше

    20 0 Отговор
    Егати смешката депортират грузинци ,албанци и турци ,а не авганистанци,либийци и иракчани😁😁😁
  • 4 Нормалните си ги чуват за домашни

    8 1 Отговор
    Не ги депортират. Пускат го отново в дивата природа. Виждали сте как се прави по анимал планет. Отварят една клетка и ги натирват в гората.

    Коментиран от #5

  • 5 Естествен Интелект

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нормалните си ги чуват за домашни":

    Знаеш ли, че са слагали в клетки црънгули като в зоологическата градина?
  • 6 Калпазанин

    14 1 Отговор
    Кажи речи на година влизат по 1 милион на година, те депортирани по 12 000 на година. Тва вицовете тука край нямат
  • 7 Аспарух

    16 0 Отговор
    Единственото спасение от нашествието е 98% депортация.Кандидат мигрангите едва ли ще имат финансова възможност да повторят и ако знаят ,че ще ги изгонят.....Това е пътя на спасението на бялата народност, други решения е гибел.

    Коментиран от #8

  • 8 Ами всъщност

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аспарух":

    Късно е вече, мигрантите станаха прекалено много и не могат да ги разкарат без употребата на много груба сила, каквато смотаните евроджендювци няма да употребят..........държавите им вече са в период на полуразпад, и понеже направиха огромната грешка да се дървят на Русия ще бъдат размазани тотално, гладът и мизерията се усещат сериозно в западна европа и това ще продължава а тая зима ще е ужасна за тях..........ама те си го заслужават, наказание за вековете наред през които избиват и ограбват другите народи за да поддържат висок стандарт, сега обаче като няма евтини ресурси каталясаха много набързо а в комбинация с мигрантския натиск и все по-малоумните решения които се взимат в европата просто нямат никакъв шанс!
  • 9 Мунчо юмручето

    8 0 Отговор
    Ще се сетите ама вече е късно цялата Африка ще се изсипе във Европа и после Пакистан и Индия и Афганистан все талебани

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 10 Лонг Джонсън

    1 1 Отговор
    Яие гледайте руския нациатки клусет удмурти иабардинци узбеки монголци казахи геузинци таджики и тн.По руските общежития се спи с нож под възглавницата има изхвърлени хора през прозорците а рускините ги оправят в асянсьорите между етажите.
  • 11 Лонг Джонсън

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мунчо юмручето":

    Дано и в България чр иначе тая държава загива

    Коментиран от #13

  • 12 И какво ще стане?

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мунчо юмручето":

    Европа ще заприлича на Бангладеш и няма кой да ги храни, а Джордж Харисън да ги съжалява с песните си.
  • 13 И как ще се

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Лонг Джонсън":

    нарича тази "нова" България?
  • 14 Цялата Африка са

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мунчо юмручето":

    1,3млрд. гърла, арабите са 1,2млрд, индийци, китайци и пакита още 3,2млрд. Видели хубава и бяла Европа и искат като европейци на трапезата. Как ще стане това, мислиш ли?

    Коментиран от #15

  • 15 Не е точно така.

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Цялата Африка са":

    Ами, то е станало вече. Европа е погубена, със сменен етнически състав. Нещата са лоши и необратими.