Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 10:55 2 221 12

Япония призова Израел да прекрати бойните действия

  • израел-
  • япония-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • цивилни жертви-
  • палестинци-
  • хуманитарна помощ

Целта е да се позволи предоставянето на хуманитарна помощ

Япония призова Израел да прекрати бойните действия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Япония призова Израел временно да прекрати бойните действия, за да позволи предоставянето на хуманитарна помощ, предаде De Re Militari.

Искането е било отправено на среща между държавния министър на външните работи на Япония и посланика на Израел в Япония късно в сряда, за да се даде възможност за хуманитарен достъп до анклава.

В сряда Русия и Китай наложиха вето на стремежа на САЩ Съветът за сигурност на ООН да предприеме действия във връзка с конфликта между Израел и Хамас, като призоваха за паузи в сраженията, които отнеха живота на хиляди хора. Не беше приет и текст, изготвен от Русия, който призоваваше за прекратяване на огъня.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    14 6 Отговор
    Аз призовавам Япония да им направят на €вреите един Пърл Харбър като не разбират от дума !

    Коментиран от #2

  • 2 Анонимен

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Шъ направи Пърл Харбър, ама спомена ог Нагасаки и Хирошима, още не си е отишъл. Говориш глупости.
  • 3 Факт

    4 6 Отговор
    Италианският вицепремиер Матео Салвини осъди думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за палестинската радикална групировка "Хамас" като "гибелни и отвратителни", предаде Ройтерс, съобщи БТА.

    Салвини ще предложи на италианския министър на външните работи Антонио Таяни да извика турския посланик в Рим, съобщи в изявление канцеларията на вицепремиера.

    В реч пред депутатите от неговата партия в парламента вчера Ердоган каза, че "Хамас" не е терористична организация, а групировка, която води битка за защита и освобождение на своите земи.

    Коментиран от #6

  • 4 САЩ световен агресор номер 1

    15 3 Отговор
    Какво се случва, ролите се размениха май...българските тиквеници-управленци каква страна ще заемете сега - на агресора США или на миролюбива Русия??
  • 5 правилно е .

    7 2 Отговор
    Бенямин иска рейтинг . Не дава да се продума за мир . глух и сляп . Сега резила му депърва предстои . Като силов евреин и враг на мохамеданите , разтури връзките с Турция и Русия . В израел живеят много местни с подобна кръв . Лихвари и търгаши дърпат чергата към тях .
  • 6 Калпазанин

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Това показва само че оон също е подчинено на ционисти, в какъв свят живеем, да подслониш прокудени и след време да ти вземат всичко

    Коментиран от #7

  • 7 КГБ

    3 13 Отговор

    До коментар #6 от "Калпазанин":

    На 10 октомври сутринта света видя кои са фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца. Грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 212 души в момента държани в подземията на Газа. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 любител

    11 3 Отговор
    евреите са едно лукаво племе което не мисли за никой и за нищо друго освен за пари. те въртят на пръста си целия свят и за това хитлер хубаво ги беше започнал.
  • 9 Aлфа Bълкът

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "КГБ":

    Вермахтът беше унищожен защото се биеше сам срещу всички. Това го чака и Израел!
    Свърши оная танкове срещу камили от 1948г, сега арабите имат дронове, ракети на килограм.
  • 10 Атина Палада

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "КГБ":

    Ако някой дойде и окупира къщата ти.... Ти няма ли да го нападнеш? И то в собствената ти къща (на своя територия)
    Кой е терориста в този случай? Окупиралият те или ти, който искаш да защитиш имота и семейството си?
  • 11 Ццц

    1 2 Отговор
    Повечето коментари се пишат от простовачи и ограничени хора, като самия сайт.
  • 12 Харон

    2 1 Отговор
    Израел отговори. Ей сега, само да свърша с Хамас.
Новини по държави: