Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 20:01 1 431 3

Японската полиция задържа въоръжен мъж, който 8 часа държа заложник

  • япония-
  • заложник-
  • поща-
  • полиция-
  • уараби

Заложникът е освободен, съобщи японската телевизия

Японската полиция задържа въоръжен мъж, който 8 часа държа заложник - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японската полиция задържа въоръжен мъж, нахлул в пощенски клон и взел за заложник служител на клона. Заложникът е освободен, съобщи днес японската национална телевизия, цитирана от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Мъж влязъл с оръжие в пощенски клон в град Уараби, северно от Токио, и държал пленника си 8 часа. Това станало час след стрелба в болница в близкия град Тода, при която са били ранени двама души. Полицията съобщи, че разследва двата случая заедно, тъй като има вероятност те да са свързани. Разследва се и пожар, избухнал в сграда близо до болницата по времето на стрелбата.

Във видеозапис се вижда как заподозреният, възрастен мъж с шапка и оръжие, бързо влиза през входа на пощенския клон. По-рано Франс прес съобщи за драмата, разиграла се в японската префектура Сайтама. Японските власти казаха, че към 14:15 ч. местно време мъж е взел заложници и се барикадирал в пощенски клон в град Уараби.

Япония има строги закони за контрол на оръжията, но през последните години нараства безпокойството по отношение на самоделни оръжия, като това, за което се твърди, че е използвано при убийството на бившия министър-председател Шиндзо Абе през юли 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно

    3 1 Отговор
    не са искали да му изплатят пенсията в брой...
  • 2 Абе да

    4 1 Отговор
    Сега тоз от добрите похитители ли е или от лошите? Пък щом и не виждам нищо написано за ТЕРОРИЗЪМ, от добрите ще да е.
  • 3 Циган

    2 0 Отговор
    Прилича на наште ...японски кардараш бес заби..хи хи
Новини по държави: