Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 08:09 1 225 15

В Газа отново бе прекъсната комуникацията

  • газа-
  • интернет-
  • ивицата газа-
  • израел-
  • телефони

Комуникационните и интернет услуги са напълно прекъснати

В Газа отново бе прекъсната комуникацията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Палестинската телекомуникационна компания или Палтел (Paltel) съобщи днес в платформата „Екс“ (бивш Туитър), че комуникационните и интернет услуги в ивицата Газа са напълно прекъснати, предаде агенция Ройтерс, съобщи БТА.

Палтел е най-големият телекомуникационен доставчик в Газа. Кореспондент на Би Би Си потвърди, че комуникациите в ивицата са били спрени.

Междувременно стана ясно, че петдесет и девет камиона са преминали във вторник през граничния пункт „Рафах“ между Израел и ивицата Газа и са доставили хуманитарна помощ в палестинския анклав, предаде ДПА, като се позова на палестинския Червен полумесец. Конвой от четири камиона е бил изпратен от Международния комитет на Червения кръст, а останалите са били осигурени от египетския Червен полумесец, който отговаря за доставката на помощи от различни египетски организации и от други държави.

От началото на войната между Израел и радикалната палестинска групировка „Хамас“, която контролира ивицата Газа, са влезли 217 камиона с хуманитарна помощ, състояща се от храна, вода и лекарства. Преди началото на войната през граничния пункт между Египет и ивицата Газа средно на ден преминаваха по 500 камиона, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зебра

    2 5 Отговор
    Явно еврейското в Илон Мъск е заговорило в него жалко за хаймасците
  • 2 Някой

    8 7 Отговор
    Колко удобно за евреите, нали? Няма комуникация и не може да се предават клипчетата с безчинствата на евреите. Па, като нещо го няма в интернет, значи не се е случило, нали?
    Е, струва ми се, че този път евреите настъпиха здраво мотиката - и с двата крака. Държави почнаха да късат дипломатически отношения с Израел. ООН е на път да каже, че Израел извършва престъпления срещу човечеството. И т.н.
    Май ще се окаже, че най-мразеният народ има защо да бъде такъв...

    Коментиран от #4

  • 3 Ха ха ха ко стана

    10 4 Отговор
    Че защо им е на терористи комуникация , за да се организират за нови кланета и терор .......
  • 4 Ихтамнет

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Ти знаеш ли преди циониското сво кой подава интернета кой им изгражда водопроводи кой им пуска електричество кой им доставя гориво кой им отпуска пари да си живеят еми не са арабските страни ЕС и ционистите го правят

    Коментиран от #7

  • 5 Христо

    6 2 Отговор
    Нали, от 2 седмици твърдят, че нямат ток и вода? За каква комуникация става дума тогава?
  • 6 Всички

    5 2 Отговор
    Хамасяни ще станат на големи свински пръжки в големите тигани
  • 7 Българските турци

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ихтамнет":

    От 70 години насам , ако в един палестински дом има 6 работоспособни , на работа отиват 5 и един остава да пази този дом !...Защото иначе като се върнат намират в къщата си един Якоб ,който е седнал вътре и твърди, че се е заселил в необитаван дом !... Все едно , да дойде някой мЮмюн да ти влезе в апартамента в София, като те няма там и го обяви за свой !... И колко "хамаси" и колко "терористи" ще се появят тогава по улиците на София вие си направете сметка !... Пишете и твърдите тука фантазии , които нямат абсолютно нищо общо с палестинската действителност и терора на еврейските заселници , които върлуват вече почти един век там !

    Коментиран от #9

  • 8 Ха ха ха така така

    5 1 Отговор
    Браво на израелците , каквото повикали палестинците , с това им отговорили евреите .....
  • 9 Ихтамнет

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българските турци":

    Чакай чакай кое не е вярно че ционистите им изграждат водопроводи че ционистите им пускат интернета че ционистите им строят ел.централи че ционистите им доставят гориво че ЕС им отпускат милиони

    Коментиран от #10

  • 10 Българските турци

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ихтамнет":

    И на ромите в София , и на тия от Столипиново и Максуда , все ционистите им осигуряват инфраструктурата и комуникациите ?!...Можеш ли да твърдиш обратното ?!...

    Коментиран от #11

  • 11 Ихтамнет

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българските турци":

    Ооо не мога да съм сигурен в това както не съм сигурен че ционистите бомбардират Газа според твоята логика кое и как е вярно и не е вярно

    Коментиран от #12

  • 12 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ихтамнет":

    Няма такава логика , според която , всеки който днес обяви себе си за потомък на един от древните народи или цивилизации, които е описвал и хронологирал Херодот от древна Гърция , има право да обяви за своя територия земите, които са населявали преди новата ера ?!... Нека всички да знаем , че от Сътворението до ден днешен , "Бог разпределя и преразпределя богатството между хората, а силата и властта между народите !"...Това е цитат от корана , за който твърдите ,че е “измислен” 600 години след християнството ... Разбира се , че всеки има право на свои логични тълкувания и на собствен поглед и лично мнение , толкова доколкото, няма прво да ги импозира и налага като единствена догматична истина !... Цивилизовани са само ония хора, които безкористно могат да споделят богатството си, и силата , и властта си , с всички жители на планетата ни !... Именно това е най големият изпит на който е подложен човекът в земния си живот !!!...Силен е не този , който отнема и експлоатира ресурсите и благата на другите, а е този който може да споделя и нищожното което има със себеподобния си !...

    Коментиран от #14

  • 13 Козякът

    2 0 Отговор
    Това са демократичните военни престъпления на запада. Според независими правозащитни организации, от началото на войната ПОТВЪРДЕНИ над 7000 загинали и 17000 ранени цивилни в Газа, половината от които са деца. Реалната цифра обаче ще е много по-висока заради броя на хора под разрушените сгради. Естественно, че никой не подкрепя араката на Хамас на концерта в Израел, НО означава ли това, че израел имат право да избият 2 милона невинни за да успеят да унищожат 50000 бойци на Хамас. Там трябва да има прекратяване на огъня и да се намеси света активно за да не умират безброй невинни деца.
  • 14 НАЧАЛНИК,ВАША МИЛОСТ☝

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българските турци":

    ТИЯ(......)ОТ ГААЗА КАКВИ
    „РЕСУРСИ И БЛАГА„ ИМАТ,А
    ОСВЕН ПУШКИ И КАМИК😀

    Коментиран от #15

  • 15 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "НАЧАЛНИК,ВАША МИЛОСТ☝":

    Абе вие от друга планета ли сте ?!... Живеем в 21 век и вече хомосапиенс не живеят в пещери !...Дори "джонголи" като палестинците и вашите тъмносини съграждани се стремят към свръх англосаксонски комфорт на живот ! ... Защо мислите, че някои са обречени на мизерия , а други ще имат вечна привилегия да експлоатират някого ?!...