Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Ноември, 2023 14:22 4 426 57

Защо има различен стандарт за Украйна и Палестина?

  • газа-
  • израел-
  • ивицата газа-
  • палестина-
  • турция-
  • хакан фидан-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Според Турция трябва да бъде създадена платформа, където да се обсъждат различни гледни точки

Защо има различен стандарт за Украйна и Палестина? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция обяви, че не трябва да има различен стандарт за Украйна и Палестина от страна на международната общност.

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан заяви днес, че международната общност не може да има различен стандарт за Украйна и Палестина, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА. "Не може да има отделен стандарт за Украйна и отделен за Палестина, ако искаме справедлив свят, трябва винаги да се държим принципно и последователно", заяви Фидан на съвместна пресконференция днес с иранския си колега Хосейн Амир Абдолахиан, който е на посещение в Анкара.

Още новини от Украйна

Турският министър посочи, че случващото се в Газа е било главната точка на разговорите днес в турската столица, предаде държавната телевизия ТРТ Хабер. "От няколко дни жителите на Газа са подложени на тежки бомбардировки и безмилостно избиване", заяви Фидан и добави, че "не е възможно да останем безмълвни пред лицето на това клане и тази жестокост".

Фидан подчерта, че Израел трябва да отстъпи от този път, по който е поел, и да сложи край на насилието. "Израел трябва да осъзнае, че игнорирането на палестинците няма да доведе до никъде. Неприемливо е някои държави да подкрепят клането в Газа. Не искаме човешката трагедия да се превърне във война, която ще засегне страните от региона. Призоваваме всички участници да подкрепят трайния мир", каза още той.

Според турския външен министър трябва да бъде създадена платформа, където да се обсъждат различни гледни точки, ориентирани към намиране на решение. "Вярваме, че най-подходящата платформа за тази цел ще бъде международна мирна конференция. Ние, Турция, в координация с нашите приятели сме решени да дадем своя принос за осигуряване на прекратяване на огъня и установяване след това на траен мир. Готови сме също така да поемем отговорност като гарант по време на етапа на изпълнение на споразумението", каза още турският външен министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    69 11 Отговор
    Причината се нарича расизъм! Който не искаме да си признаем!

    Коментиран от #17, #19

  • 2 Защо човек

    10 6 Отговор
    има пиш ка с един размер а магарето с друг? Питайте Айнщайн да ви каже..
  • 3 Има двоен

    76 7 Отговор
    Стандарт защото САЩ така са решили и са виновни за това клане колкото и Израел

    Коментиран от #23

  • 4 Просто е

    92 5 Отговор
    Много просто-заради лицемерието на Запада....Те оправдават убийствата на обикновенните палестинци-а за украинците направо ореваха света...Да не говорим,че никой не осъди убийството на милиони иракчани ,сирийци и либийци..-защото са убити демократично от Запада...-лицемерие и то арогантно....

    Коментиран от #22

  • 5 Сатана Z

    62 8 Отговор
    Евреите навсякъде са едни и същи.Украинската еврейска хунта тероризира жителите на Донбас,а израелската квазидържава тероризира палестинците.

    Коментиран от #12, #53

  • 6 Лицемерният и нагъл Запад

    45 4 Отговор
    Начело с англосЪксонските паразити винаги е имал двоен стъндарт. Даже за тях и ние сме в графата "унтерменш" на които наведените много се кефят.
  • 7 Путин пасти

    33 4 Отговор
    Да яде пред евреите
  • 8 Защото

    34 3 Отговор
    Са лицемери затова
  • 9 Копейкин

    4 36 Отговор
    И аз това се питам, пияниците могат да убиват и отвличат украински деце и всичко е точно а за чаветата от гетото настана олелия.
  • 10 Когато се

    35 3 Отговор
    Избиват мюсюлмани се нарича антитероризъм а ако са християни е геноцид
  • 11 123456

    5 17 Отговор
    Турците са прави. Но са прави само защото не са признали хамас за терористи. Защо има различни стандарти за палестинците и за кюрдите.
  • 12 БОЛШЕСМЕШНИК

    5 14 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана Z":

    Евреи или нацисти? Или Нацистовреи? Или Еврейцисти? Кажи последно какво спусна работодателя от червеното посолство, че да си настроя и аз пропагандата.
  • 13 Трол

    3 26 Отговор
    ...че е еднакво са прави турците.
    Но защо призовават само Израел трябва да спре,а не и рашия?!
    А и като са им толкова мили палестинците,да ги приберат. Едва ли Израел би птказал евакуация на мирни жители...

    Коментиран от #25

  • 14 Анонимен

    4 23 Отговор
    Объркало се е нещо турчето: стандартът е еднакъв, само че от една и съща страна трябва да сложи терористите - Русия и Газа (вторите са погрешно наричани "палестинци").
  • 15 ТрампЛин

    4 13 Отговор
    Голям йезуит е Султана! Против двойния стандарт е, а неговия аршин е повече от двоен! Тона му срещу Израел защо не кореспондира с този срещу русия? Защо аршина му към палестинци и кюрди е различен??
  • 16 Защото

    3 10 Отговор
    Украйна не отвлича хора от музикален фестивал.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ха сега де,

    7 19 Отговор
    Зависи кой как чете евангелието. Войната или операцията, кой както предпочита, между Русия и Украйна започна с нахлуване на Русия в територията на Украйна и войната продължава да се води на същата територия. Войната между Хамас и Израел започна с нахлуването на войски на Хамас на израелска територия без предупреждение, избиване на местно население, отвличане на заложници или пленници, кой както предпочита и оттеглянето на войските обратно в Сектор Газа. В отговор на това Израел предупреди за намерението си за предприемане на ответен удар срещу Хамас, с цел унищожаването ѝ за да не се повтори отново случая. Организира си армията, навлезе в укрепените позиции на Хамас и войната се води на тяхна територия. Кой в двата случая е агресора? Този който предприема ответния удар, след като вече е нападнат или който пръв навлиза с войска на чужда територия и започва военни действия без предупреждение? Кой използва различен стандарт в случая, сравнявайки Палестина с Украйна, а не с Русия?

    Коментиран от #26, #27

  • 19 ГЕРБЕР

    4 23 Отговор

    До коментар #1 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    ЗАЩОТО ЕДНИТЕ СА МЮСЛИТА.
    БАЙДЪН Е СПАСИТЕЛ НА СЛАВЯНСКИЯ РОД
    НИЕ ОТ ГЕРБ ЗАСТАВАМЕ ТВЪРДО С БАЙДЪН И НЕТАНЯХУ. СЛАВА БРАТСКИ ИЗРАЕЛ

    Коментиран от #50

  • 20 Венци

    7 13 Отговор
    В този сайт има ли образовани хора, които са чели нещо по темата или всеки шляпа колкото да не заспи и на база предпочитания? На любимите ви Палестинци им бе предложен мир 4 пъти.

    Още в началото след разпада на Османската империя, Британците, които управляваха пози регион по това време предложиха 80% от земите за които се спори в момента на Арабите и 20% на Евреите. Евреите приеха предложението докато Арабите отказаха и се почна бунт.

    След 10 години през 1936та Британците се умориха и оставиха ООН да предложи нещо. Отново на Палестинците им бе предложена държава, но не, пак отказаха, докато Евреите приеха и моментално влязоха във война.

    След 6-дневната война през 67ма всички Арабски главнокомандващи се срещат и заявяват извесните си 3 НЕ-та. НЕ на мир с Израел, НЕ на признаването на Израел и НЕ на преговорите с Израел.

    През 2000 Израелският премиер Ехуд Барак прави среща с Ясер Арафат, за да се разберат най-после за Палестинска държава, като им дават цялата Газа, 94% от Уест Банк с Източен Йерусалим да им е столица, обаче не му стига на Арабина и отказва предложението и не само това, но и пращат отряд самоубийци с бомби , които убиват около 1000 души в Израел.

    През 2008ма президента на Израел Ехуд Олмер пак им предлага същото, но следващия лидер Махмуд Абас също отказва.

    През 2005та Израел тотално напусна Газа и ги остави Палестинците да си създадат правителство и да си се развиват. Вместо това обаче стана терористична база от която и

    Коментиран от #30

  • 21 Венци

    8 15 Отговор
    През 2005та Израел тотално напусна Газа и ги остави Палестинците да си създадат правителство и да си се развиват. Вместо това обаче стана терористична база от която и до ден днешен единственото, което правят е да нападат най-нагло и подло.

    Има и друг въпрос, който хората няма да е лошо да си зададат. Палестина е обградена от Мюсулмански страни, които взети заедно са по-богати от Гугъл, Майкрософт и Амазон. Къпят се в пари и дават по стотици милиони и милиарди за какви ли не глупости, но никой не желае да приюти и помогне на "братята", защо така?

    Защо само Иран и Хизбула ги въоражават тези говеда? Тези хора не искат мир... искат само война, смърт и пълното унищожение на Израел и в момента намират точно това, което търсят.

    Що се отнася до Украйна, те не са изстреляли 5000 ракети по Русия преди да почне инвазията, така че сравнението е меко казано глупаво.

    Коментиран от #24

  • 22 Марко

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Просто е":

    Не е само това. Косово се вдигна срещу Сърбия и едностандартните защитиха косоварите срещу сърбите. Убийството на тридесетина членове на АОК в Рачак бе обявено за геноцида на века и Милошевич бе съден за това, а после убит, след като стана ясно, че е невинен. Междувременно избомбиха / мирно/ Сърбия а после моментално признаха обявената независимост на Косово. Точка.
    През 2014 Донбас не прие превратаджиите от Майдана и пожела автономия и гаранции за руския език и култура. Моментално бе избомбен от бандеровските наказателни отряди. Започнаха обстрелите на Донецк, загинаха хиляди мирни хора, стотици деца. Всичко това остана невидимо за едностандартните. Какво направиха те с бомбаджиите? Натъпкаха ги с оръжие и изградиха срещу Донецк огромни бетонни съоръжения, които руснаците и до ден-днешен не успяват да вземат напъпно.
    Толкова по "стандартите". Няма стандарти, освен един - стандартът на интересите.
    Това е положението!

    Коментиран от #32

  • 23 Анджо

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Има двоен":

    Кой го нападна този път , и какъв стандарт се търси.
    Хамас обявили , дали това е война или СВО. Ако е война, значи целта е унищожение на Израел. Какво иска тоя проклет турчин, Израел само да се защитава. Защо тия се крият зад цивилното население. Хамас и скритите други организации , обеявиха война на Израел. Тогаво мислете и не давайте оценки или идей кое най най доброто. Защото утре ще облечът децата в бомби и ще ги пратят на смърт. Тия са без круполни арабите и са дяволски исчадия.

    Коментиран от #49

  • 24 Марко

    18 6 Отговор

    До коментар #21 от "Венци":

    Скъпи интелектуалецо Венци, кой изтри от главицата ти факта, че в продължение на ОСЕМ години незаконната власт в Киев обстрелваше Донбас, отказвайки да изпълни договореното в Минск, въпреки призивите на Москва? Колко и какви снаряди се изстреляха по Донецк за тия години? 5000 или повечко, я ни разкажи?
    Интересна главица имаш, главица-карфица

    Коментиран от #28, #29, #43

  • 25 юююююю

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    толкова ли можа да измислиш , защо някой трябва да прибере палестинците?Значи израел ще окупира техните земи , а друг трябва да прибере палестинците- интересна логика! Пожелавам ти и ти да видиш и разбереш какво им е на хората в момента.

    Коментиран от #41

  • 26 да, де

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "ха сега де,":

    Сега пак си помисли кой пръв, коя територия е нападнал?Наистина ли не знаеш, или просто оправдаваш варварството срещу облаги ?
  • 27 палестинец

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "ха сега де,":

    ние никого не сме нападали, просто си браним територията

    Коментиран от #36

  • 28 Венци

    5 9 Отговор

    До коментар #24 от "Марко":

    За да важи едно споразумение, то трябва да се спазва двустранно отворко! За да е в сила, всички въоражени групи трябва да се изтеглят и да прекратят огъня и контрола да се върне на Украйна, като всичко това е под супервизирането на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Русия не е изпълнила нито едно от тези неща. Така че това споразумение не струва хартията върху, която е написано.

    Коментиран от #55

  • 29 ТрампЛин

    6 9 Отговор

    До коментар #24 от "Марко":

    Незаконна власт в Киев??? Обстрелвали русия??? Нахлуха в русия??? Хапчетата! Бързо!! Гражданска война имаше в Украйна, която бе разпалена и подържана от русия!! Запомни това!!!
  • 30 о даааа

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "Венци":

    Начетен си , но не споменаваш израелската политика на заселване? Нарочно, или все още има какво да четеш
  • 31 Много просто

    3 9 Отговор
    Украйна не са агресор, а Хамас са агресор.
  • 32 Анджо

    3 12 Отговор

    До коментар #22 от "Марко":

    Кой създаде изкуствената държава Югославия, кой направи геноцит в Босна , ама защо давате примери който нямат нищо общо стази война.
    Ако сърбите не бяха спрени, щеха да избият мирното население. Неможе насила да създаваш една държава и да искаш да просъществува.
    А сърбите обединиха тези държави насила. Ти какво мислиш , че Българите ако насила приобщът, Македония на сила и без тяхно съгласие ще живеем добре. Най добре да се разбираме като комшии. Ако бог е решил и това може да стане. Защо никоя бивша република не иска да е вече с сърбия.

    Коментиран от #35, #51, #56

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТрампЛин

    2 11 Отговор
    Даааа! Още веднъж: Тази война ще приключи тогава когато Хамас и Хизбула бъдат унищожени и арабските страни признаят Правото ма Израел да съществува!
  • 35 ТрампЛин

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Анджо":

    По същата причина по която се разпръсна и Съветския съюз!
  • 36 я пак!

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "палестинец":

    Той и Путин казва същото!

    Коментиран от #37

  • 37 виж до къде е израел и после пак пиши

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "я пак!":

    ..........международно признати граници.......

    Коментиран от #38

  • 38 ТрампЛин

    7 8 Отговор

    До коментар #37 от "виж до къде е израел и после пак пиши":

    След края на тази война Палестина ще е още по-малка! Така се получава след всеки опит да бъде заличен Израел от лицето на земята. Арабите никога няма да научат урока си за жалост!
  • 39 ТрампЛин

    5 9 Отговор
    Султана кога ще разбере и признае, че това не е война срещу Палестинския Народ? Това е война срещу Джихада на Ислямска държава в лицето на Хамас и Хизбула!
  • 40 херодот

    1 3 Отговор
    Нямат нищо общо и немогат да се сравняват ! Как да сравниш една историческа реалност-държавата наречена "Киевска рус" създадена 10 век със една област,територия наречена палестина ? Това никога не е било държава.Няма такъв народ-това е просто арабското население на тази ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ !

    Коментиран от #47

  • 41 Трол

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "юююююю":

    Европа прибра всички желаещи украинци,въпреки че те нямаха лукса да бъдат предупредени,че ще бъдат нападнати...
    За палестинците само рИват рашистите и мюсюлманите,но никой не иска да ги спасява,не знам защо,въпреки че имаше много време...
    Що се отнася до пожеланието ти:
    Да не си жив да го видиш!
  • 42 Турчин

    2 3 Отговор
    Искам да видя София (и не само) да изглежда като на снимката.

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Айде бе,

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "Марко":

    И кой ти каза, че властта в Киев е незаконна, Путин ли? Който незаконно праща войските си в много други държави?

    Коментиран от #54

  • 44 Няма не искам!

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Турчин":

    Скоро ще видиш така не София, а Истанбул, но разпореждане на Господ, а не на Путин или Нетаняху. Това го предсказват сеизмолози, а не аз и хората масово вече се изнасят от там.

    Коментиран от #46

  • 45 Дивергент

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Турчин":

    Има снимки на София след бомбардировките от януари 1943 г.
  • 46 Реплика

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Няма не искам!":

    А за Лампи Флегрей сеизмолозите мълчат?
  • 47 Да, ама не...

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "херодот":

    Първите палестинци не са араби, а преселници от Балканите и Мала Азия, родственици на траките. Измайлтяните или по късно наречени сарацини и араби са доста по късни нашественици, завладяли даже днешна Испания, и южните части на Великобритания. Прогонени от там останали в северна Африка, които тогава явно все още не са били атрактивни за европейците.
  • 48 Кирил

    3 6 Отговор
    Защото агресорът е хамас
  • 49 ама и ти си

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Анджо":

    чист българин щели да облечът?!?!? как я измисли тая дума ?
  • 50 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБЕР":

    По-добре застанете зад Григорова, че да не ви се смеят пепетата и по тепетата!
  • 51 сер сем

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Анджо":

    "Кой създаде изкуствената държава Югославия...". Ако си миклиш, че Югославия е създадена от Русия, коминтерна или ала бала ДС, много се лъжеш! Прочети за кралство Югославия създадено през 1918г. и то не от руснаците!
  • 52 Настрадин ходжа

    4 4 Отговор
    Русия си е на своя територия, а Израел убиват на чужда.
    Жидовете да си ги прибират краварите у тях и да се кротва света!

    Казах и отрязах!!!
  • 53 М Илиев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сатана Z":

    Много ти е хубав ника , Няма нужда и да пишеш , то всичко е ясно
  • 54 Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Айде бе,":

    По кой закон хора, които са дошли на власт с кървав майдан са "законна" власт?

    За един приятел питам.
  • 55 Марко

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Венци":

    Главице-карфице, когато някой се оплаква от неспазени споразумения осем години, а после в прав текст признае, барабар с "гарантите" от Берлин и Париж, че никой никакво споразумение не е имал намерение да изпълни, а просто е отлагал нещата, докато е готвел военно решение, това е голям автогол за карфицата ти.....На всичко отгоре уникалните военни съоръжения, изградени на малко над 10 км от центъра на Донецк, доказват на 100% кой какви намерения е имал.
    Иди да ти присадят поне малко мозък, охлюве!
  • 56 Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Анджо":

    Защо първо не опиташ да се научиш да пишеш поне малко грамотно, преди да ръсиш тъпотата си по форумите?
    Успех!
  • 57 Миии

    1 1 Отговор
    то стандарта си е същия :) Хамас нападна Израел. Само руски трол може да твърди обратното.
Новини по държави: