Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 08:57 2 972 31

САЩ: Прекалено дълго мюсюлманите бяха подлагани на атаки

  • газа-
  • джо байдън-
  • ислям-
  • ислямофобия-
  • мюсюлмани-
  • сащ-
  • стратегия

Правителството на Байдън ще работи с представители на мюсюлмански организации

САЩ: Прекалено дълго мюсюлманите бяха подлагани на атаки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Администрацията на Джо Байдън ще се бори с ислямофобията. Белият дом обяви вчера национален план за борба с нея в САЩ, предаде ДПА, съобщи БТА.

Правителството на президента Джо Байдън ще работи с представители на мюсюлмански организации, застъпнически групи, членове на Конгреса и други, за да разработи национална стратегия за "противодействие на бича на ислямофобията и омразата във всичките ѝ форми", посочи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер в изявление. "Прекалено дълго мюсюлманите в Америка и хората, възприемани като мюсюлмани, като араби и сикхи, са подлагани на многобройни, подклаждани от омраза атаки и други дискриминационни действия", каза Жан-Пиер.

"Всички ние скърбим за неотдавнашното варварско убийство на 6-годишния Уадеа ал Фаюм, американско палестинче от мюсюлманско семейство, и за жестокото нападение над майка му в дома им край Чикаго", добави тя. Планът е част от усилията на правителството за засилване и по-добро координиране на борбата срещу ислямофобията, антисемитизма и свързаните с тях форми на дискриминация. "В Америка няма място за омраза към когото и да било", заявиха от Белия дом.

Американското правителство предприема тази стъпка в разгара на конфликта в Газа и напрегнатата ситуация в Близкия изток. Бедственото положение на жителите на ивицата Газа и многото цивилни жертви в гъстонаселения крайбрежен район породиха международни критики към действията на Израел. Все по-често правителства, изразяващи непоколебима солидарност с Израел, търпят критики. Правителството на Байдън се сблъсква с обвинения от страна на мюсюлманския свят, че заема твърде едностранчива позиция в подкрепа на Израел, пренебрегвайки страданията на палестинците в Газа. Байдън е подложен на натиск по този въпрос и от избирателите от мюсюлманската общност в САЩ, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези

    33 3 Отговор
    Май включват на задна...
  • 2 Урюрвкос

    36 1 Отговор
    вълкът си сменя козината
  • 3 Хаха

    41 2 Отговор
    Ми айде действайте! То ислямофобията и русифобията са ваше дело!
  • 4 Хъхъ

    50 2 Отговор
    На Байден му казаха че ще оттеглят подръжката си мюсулманските общности и започна да пее друга песен. Егати порнографията

    Коментиран от #8, #10, #16

  • 5 мммм

    44 4 Отговор
    Сатаните го играят на доброто ченге, уж ги е жал за мюсюлманите !

    Коментиран от #9

  • 6 М да

    6 26 Отговор
    Левичарски глобалисти + ислямски екстремисти + руски комунисти = Крах на цивилизацията
  • 7 ТаУмВзе

    31 2 Отговор
    Точно Краварите убиха Саддам, който се оправяше със ислямистите с огън и меч. Са кво стана ли? Нищо че Моше бичи Геноцид на писта в Газа и всичко е точно!
  • 8 О...

    8 28 Отговор

    До коментар #4 от "Хъхъ":

    Слава Богу тя нсе още е относитерно малка в САЩ и си мисля че няма шанс да нараства. Просто всички останали виждат че мюсюлманите са прекалено агресивни и нецевилизовани

    Коментиран от #11, #12, #22

  • 9 О...

    10 21 Отговор

    До коментар #5 от "мммм":

    Към тези варвари не трябма да има жал в САЩ, както не проявяват жал и в Китай , те създамат проблеми навсякъде и в Европа, и в САШ, и в Китай, и в Индия и изобщо навсякъде където влизат в съприкосновение с нормални хора

    Коментиран от #13

  • 10 любител

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хъхъ":

    не бе просто на деменцията нещо му е прощракало. хахаха
  • 11 В училище

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "О...":

    Като се чете за хитър Петър и Бай Ганьо се става най цивилизован

    Коментиран от #23

  • 12 Мдаа

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "О...":

    " Според въпросният доклад през 2017 година числеността на мюсюлманите в САЩ достигна 3,45 милиона души, което е 1,1% от общото население на страната.
    През 2040 година мюсюлманите ще задминат евреите и ще бъдат втората най-голяма религиозна общност в страната след християните.
    Според Pew Research Center през 2050 година мюсюлманското население ще достигне 8,1 милиона души тоест 2,1% от общото население на страната."

    Коментиран от #24

  • 13 Пха ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "О...":

    Ти за нормален ли се мислиш ве джендьо
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Каубоите

    13 2 Отговор
    Някой ден ще съжаляват че позволяват този геноцид
  • 16 456

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хъхъ":

    Да, но само на глас за пред света. ФАЩ едно казват, а друго правят което не се казва. Иначе какво правят в ивицата, два самолетоносача, морска пехота и защо тяхните самолети б0мбят? ФАЩ се упр@вляв@ от €вр€йи и няма как да застанат срещу тях.
  • 17 Бай Лисан

    12 2 Отговор
    "САЩ: Прекалено дълго мюсюлманите бяха подлагани на атаки"
    Превеждам, ударението е на прекалено.
    Т.е. могат да се атакуват мюсюлмани, ама да не е много дълго, че байгън.
  • 18 Луд

    18 2 Отговор
    Двуличници, разрешавате в израел на всеки 10 минути да се убива майка и дете , а в америка скърбите и сега ще ги съберете всички организации за да им турите по една каишка под формата всичко е за ваше добро. Както докарахте демокрацията ВОЙНИТЕ по света. Всяко начало си има и край.
  • 19 Тука освен твоето

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "О...":

    друго примитивно мислене няма
  • 20 Объркано Атлантиче

    11 0 Отговор
    The New York Times: Подкрепата на Байдън за Израел вече идва с думи на предпазливост
    Администрацията стана по-критична към отговора на Израел на атаките на Хамас, промяна, която американските служители приписват на хуманитарната криза в Газа.

    На американските официални лица им стана ясно, че израелските лидери смятат масовите цивилни жертви за приемлива цена за военната си кампания.

    Когато американците критикуват Израел за бомбардировките на Газа, израелските официални лица напомнят частно на своите колеги за ядрената бомбардировка на Япония, когато Съединените щати не са взели предвид цивилните жертви.

    -- Biden’s Support for Israel Now Comes With Words of Caution --
  • 21 Бай Лисан

    10 1 Отговор
    Общ брой на мюсюлманите по света - 1,9 милиарда човека, по данни от 2020. г.
    И за това Бай Гън подскача боса по асфалта.
  • 22 Явно

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "О...":

    Доста сте патил г-н "цивилизация"
  • 23 О...

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "В училище":

    О и двамата са не реални образи, но дори те са много по-цивилизовани от арабските варвари най-малко по две хпичини : първо не са кръвожадни и второ отворени са да приемат новото и да се развиват и ЦИВИЛИЗОВАТ.
    Амежду другото дори и примитивното в тях се дължи на тово , че векове преди това мюсюлмани са унищожили една БЛЕСТЯЩА ЦИВИЛИЗАЦИЯ и са довели потомците на нейните носители до скотското откоето днес те са се изтръгнали до голямя степен а исляма е оставил кръвожадните необразовани тълпи пре скотското.
  • 24 Ццц

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мдаа":

    А да доживеем 2040 па да видим. Мисля че всеки вижда за какви прим.тивни прим.ати иде реч и нико вече няма да ги иска и да пази някаква лъжлива политкоректност. За мюсюлманите и най-вече арабите няма място в ЕВРОПА и АМЕРИКИТИ, мисля че не ги искат и в Индия, Китай и Япония
  • 25 УСА боклук

    2 0 Отговор
    ДЕ - МА - ГОГ !
  • 26 Кисинджер

    10 0 Отговор
    Бай Дан Чо , ако не ви трябват войни за да избегнете фалита , официално признайте палестинска държава и това огнище на удобни за вас конфликти ще угасне ЗАВИНАГИ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Безценни

    2 0 Отговор
    Честито на мюсюлманите! Скоро и на тях ще отпуснат базов доход, както на черните и ЛГБТИЖЗМ.
  • 29 дядо поп

    6 0 Отговор
    Този и той подви дъртия си куйрук , нещо става! Дано сме живи и здрави да видим какво се е задало на хоризонта!
  • 30 Българските турци

    7 0 Отговор
    Този път операцията за сатанизиране на палестинците не успя , както в Украйна със сатанизирането на Русия и руснаците ! Явно за да се осъществи Армагедонът на Хънтингтън , трябва да предизвикат Турция да извади от дълбоките си архиви кафтана на последния Халиф и да обяви началото на новия Ислямски Халифат !... Щом евреите си имат главен хахам начело на еврейската хавра , както католиците си имат Папа и православните свой Патриарх , редно е вече и световният ислям да застане зад естествения си водач , за да се спре сатаничното обезобразяване на ислямската религия .чрез пъкленни манипулации и кървави марионетни терористични образувания , които служат за Пипала на Глобалистичния сатанизъм , които човъркат световния ред и влачат човечеството към един изкуствен и ускорен Ционистичен Апокалипсис !!!...Колко жалки са били винаги ония , които замаяни от мощ , власт и хегемония са започвали да си въобразяват, че са станали ръката на Бога !!!..И юда обикаля близкия изток и около близкия изток ,и чопли и човърка с надежда да ускори Ционистичноеванелистичния Апокалипсис !...Когато заклещят главата на някое влечуго , то започва неистово да кърши снага и се гърчи безпомощно , вепреки че има остри зъби и пълен заряд с отрова !!!...
  • 31 пенко

    2 0 Отговор
    АЗ ОБИЧАМ ГЕНИАЛНИЯ НАРОД /ИМАМ СИ И РОДНИНИ ТАМ -СУПЕР СА / , НО АНТИСЕМИТИЗМЪТ ПО СВЕТА ТАКА ЩА СЕ РАЗРАСТНЕ , ЧЕ КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ ЕВРЕИТЕ В ПОСТОЯННА ЗАПЛАХА ЗА ЖИВОТА ИМ ---НЕ МИ СЕ МИСЛИ !?!?!?!?!?!?!?!