Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 16:50 2 461 21

Нежелани! Скандинавските държави ще депортират мигранти

  • мигранти-
  • бежанци-
  • дания-
  • швеция-
  • норвегия

През последните години Дания възприе строг подход по отношение на имиграцията, опитвайки се същевременно да убеди съседните държави да следват същата линия

Нежелани! Скандинавските държави ще депортират мигранти  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министри от Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Исландия постигнаха споразумение за по-тясно сътрудничество между страните им при депортирането на отхвърлени кандидати за убежище и други чужденци без разрешение за пребиваване, предаде ДПА, цитирана от БТА.

На двудневна среща в Копенхаген скандинавските страни се договориха за общите си интереси, заяви вчера датският министър на имиграцията и интеграцията Коре Дюбвад.

Министрите се споразумяха за три инициативи, насочени към "укрепване на проектите за реинтеграция в страните на произход, координиране на съвместни скандинавски операции за връщане в сътрудничество с (европейската агенция за гранична и брегова охрана) "Фронтекс" и оказването на помощ на блокирани незаконни мигранти в Северна Африка, които желаят доброволно да се върнат в страните си", се посочва в прессъобщението.

През последните години Дания възприе строг подход по отношение на имиграцията, опитвайки се същевременно да убеди съседните държави да следват същата линия.

В Швеция преди година с подкрепата на крайнодясната популистка партия "Шведски демократи" дойде на власт консервативно правителство. Във Финландия неотдавна бе сформирано коалиционно правителство с дясната партия "Финландците". И двете правителства се обявиха за по-строг курс по отношение на имиграцията, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 1 Отговор
    да ги върнат от където са дошли
    Камъкът
    Си Тежи
    На
    Мястото
  • 2 Майна

    27 11 Отговор
    Днес повторни бомбандировки над бежанския лагер Джабалия, десетки убити,Зам.секретарят на ООН ги нарече - ЗВЕРСКИ.
    Що не пишете за това?!

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АБВ

    45 2 Отговор
    Крайно време е арабите да си вървят .Да си протестират в свойте страни Европа няма нужда от терористи айдеее

    Коментиран от #13, #17

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Варненец

    33 0 Отговор
    Време беше, арабелите да си стоят в пустинята.
  • 7 Варненец

    25 5 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Защото арабелите си го изпросиха, да не бяха нападали, нямаше да им се върне.

    Коментиран от #10

  • 8 Българин

    9 5 Отговор
    Украинците в Русия, украинките може да останат само след сертификат от КВК
  • 9 Студопор

    16 0 Отговор
    Браво!! Така се прави!
  • 10 Българин

    11 7 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец":

    Хюмнейкин, едва ли точно жени и деца са нападнали държавата

    Коментиран от #12

  • 11 Амиии

    17 2 Отговор
    Да ги пратят в Германия.

    Факти: "Решено! Мигрантите в Германия ще могат по-лесно да започват легална работа"
  • 12 Варненец

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Даааа, само че тези жени и деца друсаха кючеци в подкрепа на хамас. Та какво викаш, невинни са? Знаеш ли колко жени и деца бяха ходещи бомби в Авганистан? Там се раждат терористи. А тук се казва, че просто трябва да си стоят там, не се говори за това, кой и кого е бомбандирал. А копче си ти.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Решението на

    19 0 Отговор
    повечето сегашни световни проблеми е едно - всеки да си знае държавата и който е в чужбина да се върне откъдето е дошъл. Това може да стане доброволно или насила от засегнатите от емиграцията държави, най-вече тия от ЕС. Не може социален закон написан за германци да облагодетелства афганистанци, сомалийци и други пришълци-готованковци.
  • 15 Върхът на лицемерието е Германия.

    23 0 Отговор
    Правителството им е отпуснало средства на НПО да събират с кораби по Средиземно море емигранти (да не се удавят, не било хуманно) и ги карат в... Италия. Италианското правителство протестира, но му беше отговорено, че имало квоти за прием по целия ЕС. Да ги поканиш (Меркел) и после да ги водиш в съседа ... просто нямам думи.

    Коментиран от #18

  • 16 ЕС сам си е виновен.

    27 0 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 17 изсипаха семето си

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "АБВ":

    за радост на скандинавките.
  • 18 Защо не си спомням

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Върхът на лицемерието е Германия.":

    на 15 септември 2015 г., след като ангела меркел каза на идващите: "Елате всички! Ще се справим!" и си правеше селфита с разни келешета да се беше обадил ПОНЕ ЕДИН държавник да я коригира, или общество за де противопостави.
    ПРЕДИ ОСЕМ години! Сега някои плахо си спомнят това.
  • 19 ЦРУ

    9 0 Отговор
    Ако не върнат всички поколения не европейски имигранти то проблема си е насъщен дори задълбочаващ като в България където вече малцинствата са 99% и почти няма естествени етнически българи

    Коментиран от #20

  • 20 КГБ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЦРУ":

    Ние ги чистим като ги пращаме на Блицкриг
  • 21 Я КВИ СА КРАСАВЦИ

    1 0 Отговор
    НАПРАВО МАНЕКЕНИ - НА ФОТКАТА !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания