Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Ноември, 2023 07:50 7 308 114

The Washington Post: Загубата на Украйна ще е ужасна за САЩ. Но не толкова, че да влязат във война с Путин

  • украйна-
  • сащ-
  • ядрена война-
  • русия-
  • война-
  • джо байдън-
  • владимир путин

В момента е важно Украйна да не претърпи съкрушително поражение

The Washington Post: Загубата на Украйна ще е ужасна за САЩ. Но не толкова, че да влязат във война с Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати никога не трябва да признават незаконните завоевания на Путин. Но може да се наложи да се сбогуват с мечтата за победа на Украйна на фронта. На практика няма апетит в Съединените щати за пряка война с Русия. Руска победа в Украйна би била ужасен удар върху интересите на САЩ, но не толкова ужасен, че да се рискува ядрена война, пише американският вестник The Washington Post.

Авторът посочва, че във Вашингтон трябва да променят очакванията си към войната, защото на фронта, както посочи самият Залужни, се е стигнало до патова ситуация и украинската армия на практика не може да направи голям пробив. Ако администрацията на Джо Байдън формулира постижима крайна цел и план за постигането ѝ, съпротивата на Конгреса срещу помощта за Украйна може да спре да нараства.

Прозорецът за споразумение чрез преговори, благоприятно за Украйна – ако изобщо е имало такова – със сигурност се затвори, тъй като Русия вижда бойното поле в застой, от който има ползва. Путин все пак не е безсмъртен. За Украйна обаче ситуацията се промени. В момента е важно Украйна да не претърпи съкрушително поражение, защото победата на фронта изглежда невъзможна към този момент.

Стратегическата неспособност да се победи Русия на настоящия етап е основната причина за съпротивата на някои републиканци срещу по-нататъшни доставки на оръжия за Украйна. Време е администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и други поддръжници на Украйна във Вашингтон да преосмислят целта на военната подкрепа за Киев и да приведат нови аргументи за това, за да убедят скептиците.

Украйна днес се намира в по-лоша ситуация, отколкото беше миналия ноември. Нейните войски са изтощени, запасите от оръжия са на изчерпване, а западните общества са поляризирани относно предоставянето на допълнителна подкрепа. Освен това САЩ не действат решително по отношение на военната подкрепа. Залужни сподели, че ракетите с голям обсег и танковете са били получени година по-късно от нужното.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    171 5 Отговор
    Ужасна за американските фирми които изкупиха Украйна и за Хънтър Байдън.

    Коментиран от #4, #44

  • 2 Защо ли

    168 5 Отговор
    винаги пишат Путин вместо Русия? Явно е някакъв страх.
  • 3 В подтекст се разбира

    167 4 Отговор
    че войната на САЩ срещу Русия е загубена
  • 4 Дедо

    138 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Американката лакомия е пословична, тя ще вкара УСата в дъното на историята.
  • 5 Мим

    124 3 Отговор
    Ние отдавна знаем,че Крайна и колкото да иска ,няма шанс срещу Русия и то да я победи.Това неможе да стане.Русия във всичко я превъзхожда...

    Коментиран от #9

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    132 2 Отговор
    Царе на демагогията -
    Пълната победа на Украйна бе заменена с примирие, а сега е важно Украйна да не претърпи съкрушително поражение ....
  • 7 В.В.П.

    146 4 Отговор
    Сащ загуби още една война и СЪСИПА ОЩЕ ЕДНА ДЪРЖАВА...НАТО Е УМРЯЛ КОТАРАК...ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ!!.да връщат 560 т злато и парите за самолетите...

    Коментиран от #45

  • 8 С две думи

    123 3 Отговор
    Че то Украйна вече загуби-а с нея Запада и главно САЩ....и заради Украйна САЩ никога няма да воюва с Русия-никога!!!! Ако си намери още бал..ци като украинците с удоволствие ще ги финансира-но пряк сблъсък с Русия им е "голям залък"....
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    113 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мим":

    Не Украйна води войната , тя е само територия на която се води войната❗

    Коментиран от #21

  • 10 БОЗА

    87 1 Отговор
    Чудят се,как да запазят фасона си излизайки по терлички от ситуацията...нищо ново-прелъстените и изоставени все по-ясно виждат,какво се случи покрай едни курабии...сега може даже да опаткат зеленясълия и да обвинят "кръвожадните руснаци",за финал на таа дивотия... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хихи®

    60 2 Отговор
    Подготвят ни за Реконтранастъплението на ВСУ към......Киев.
    а след това и за парад на украински войници на Червения площад....

    Коментиран от #29

  • 13 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    78 0 Отговор
    Зеленков май ще последва Садам Хюсеин...
  • 14 Днес е 7и Ноември!!!

    98 2 Отговор
    Да Живее Великата Октомврийска Социалистическа Революция!!! Честит Празник на Всички, Другарки и Другари!!

    Коментиран от #47

  • 15 В.В.П.

    95 1 Отговор
    Тоя ,,цивилизован запад ,,си е научил урока..,,Да не воюва пряко,,..Само ще помага ...Хитри продавачи на смърт .Путя ги преби като уличници..
  • 16 .....

    92 0 Отговор
    То самото заглавие на статията го казва. Обърнаха плочата и друга песен започнаха да пеят. Жалко за загиналите и травмата която нанесоха на толкова много хора, но явно по новите разбирания това е демокрацията да се всява смут и омраза между държавите и да се печели на гърба на страдащите
  • 17 Дивергент

    71 1 Отговор
    От статията разбирам,че САЩ не трябва да финансират повече от една война.Сега подкрепят Израел и ресурса се насочва там.Преди да започне конфликта в Украина САЩ се изтеглиха от Афганистан.
  • 18 123

    63 0 Отговор
    Момента на истината за укро-фашистите наближава, заедно със зимата...
  • 19 В.В.П.

    69 2 Отговор
    Даже и губейки , УЗзРАЙНАЯ ще спечели ..Така ще се говори ..през вековете ..защото не е превзета за три дена ..Долу горе така ..Малка Ззрайна ,срещу голяма РОССИЯ .Янките са майстори на приказката и пропагандата ..Обаче Киев и окропите изядоха дървото с кората .Ненужно разбира се .

    Коментиран от #35

  • 20 Шушомигов

    2 53 Отговор
    Купете си пуканки в края на януари за целия февруари - март 2024г. Сценаристите са подготвили икономически преврат и разпад на РФ. Ако Р. оцелее след това ще ги бъде... Дотогава ще подържат уландия каквото и да става....

    Коментиран от #55, #81

  • 21 Мим

    45 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тук не става въпрос кой води войната.Аз казвам,че укрите немогат,а и нямат шанс срещу Русия,като да я победят.
  • 22 ИЗИ, ИЗИ

    36 2 Отговор
    КАТО ЗНАЯТ КОЛКО ТАКИВА .....ДЪЛГИ МОГАТ ДА ПРЕЛЕТЯТ ПРЕЗ ЛОКВАТА.......МНОГО ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ............
  • 23 Българските турци

    57 0 Отговор
    В момента Путин и Си Цзи Пин разрушават хегемонията на долара !... Ако получат подкрепа,имат шанс да успеят !!... И тогава Голямата игра "20 век" ще стане "Game over" !!!
  • 24 Червени небеса

    27 0 Отговор
    Колко време ще продължат бойните действия на Р.Е.Б. над километър в небето на България, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия и Украйна ?

    Коментиран от #46

  • 25 нннн

    68 0 Отговор
    Путин не бил безсмъртен. А Бай Пън безсмъртен ли е? Уточнете, моля.
  • 26 ПАРИ НА ВЯТЪРА

    35 0 Отговор
    ПРОСТО ЗАГУБА НА МНОГО МАСТИЛО И ХАРТИЯ........
  • 27 дядото

    55 0 Отговор
    те краварите и без украйна биха ударили русия,но знаят какво ще стане с краварника.възпира ги страхът,не украйна.
  • 28 открил топлата вода

    58 2 Отговор
    та това беше ясно на всеки средно интелигентен човек - с ядрена държава не се воюва (поне докато нямаш 100% гаранция, че можеш да спреш употребата на стратегическото ядрено въоръжение, а за Русия подобна гаранция е 0).
    Та затова, още в началото на конфликта САЩ се правеше на ощипана мома - ще ви дадем, няма да ви дадем въоръжение. После видяха начин да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, и започна далаверата за тях. Не може да се отрече, че руснаците им позволиха доста по-дълбоко да навлязат в конфликта, отколкото биха позволили на някой друг. Защо го допуснаха - или е слабост, или е желание да се затъне - предстои да се разбере.
    Обаче нито една от страните не си е правила илюзии докъде може да се стигне - затова ще слушаме още и още, че САЩ не доставят възможност и не одобряват нанасянето на удари в изконно руска територия, и т.н.
    Пропагандата естествено разпръсква невъзможните очаквания и промива елементарните душици, че едва ли не утре украинците ще проведат парад на червения площад, но това е за наивници. Важното е населението, ако не одобрява, то поне да мълчи докато се реализират огромните печалби, вървейки успоредно с всеки военен конфликт.
    За САЩ тази прокси война е бизнес, за Русия е въпрос на сигурност - следователно победителя е ясен. Прецакани са украинците.
  • 29 Хахаха

    47 0 Отговор

    До коментар #12 от "хихи®":

    "а след това и за парад на украински войници на Червения площад" - само че ще маршируват като пленници.
  • 30 Винаги с Русия

    59 1 Отговор
    С две думи САЩ запалиха войната с очакване да навредят на Русия, но видяха, че тя няма как да бъде спечелена и ги изоставиха. С половин уста признаха за загубата и казаха, че ще я приемат, но няма заради украинците да рискуват да влязат в открита война с Русия. Заради едни украинци хвърлени в огъня не искат и те да мрат. Това се случва с всички хванали се на хорото със САЩ използвани и после изоставени и захвърлени.

    Коментиран от #56

  • 31 Урюрвкос

    5 21 Отговор
    няма такива работи, украинските военни се снимат седнали на "абрамси" и тренират парад на Червения площад.
  • 32 българина

    31 1 Отговор
    ужасна е за украинците, които се оставиха евреин да им съсипе държавата, съшото което направи един друг юдеин, Майката на Ленин е Мария Бланк......

    Коментиран от #39

  • 33 Марко

    43 0 Отговор
    Е, казаха го в прав текст.
    Умирайте, украинци, прекараха ви!
  • 34 Симо

    54 0 Отговор
    С печатане на пари и пропаганда, не се печелят нито икономически , нито конвенционални войни. Отдавна света стана по-прагматичен и вярва само на това което може да види и пипне. Толкова с размазването на Китай със санкции и ограничения. Толкова с размазването на Русия със санкции и ограничения. Трябва да си припомнят техния собствен лаф: Това което не ме убива, ме прави по-силен!!! В пълна сила важи точно днес, когато Китай стана най-индустриализираната страна, най-технологичната и с най-развита развойна дейност. В пълна сила важи точно денс, когато Русия вече е регионалният лидер и всички се съобразяват с нея, когато оскат да си мръднат пръста. И токова за хегемонията на наркотизирания, изпедераст.. ения запад. Изгубил ценностна система, уважение къма семейството си и родината. Възход и падение. Вечния кръговрат.
  • 35 сигурно е така

    50 1 Отговор

    До коментар #19 от "В.В.П.":

    но не збравяй, че винаги може да се използват подвизите на Израел в Газа (а може и тези на САЩ в Ирак, или и двата казуса).
    Та наратива, по вероятно ще бъде да се слави хуманността на руснака, който не се е възползвал от силата си и не е извършил военно престъпление, унищожавайки хиляди мирни жители, осъществявайки на практика геноцид.
    САЩ и Израел се постараха да предоставят тази възможност на руснаците, така че може и да не е за три дни, но не е и с цената на военни престъпления.
    Историята няма да брои дните, но винаги ще помни антихуманизма и геноцида.

    Коментиран от #54

  • 36 Урюрвкос

    6 0 Отговор
    каква е поуката за нас, държи ли още дръпната ръчната шофьора от бул."Дондуков" 2А за влизането на комшиите в ЕС.
  • 37 соломон напасания

    26 0 Отговор
    06.11.2023 г. - 23:25 ч
    Нова тактика на руската армия при щурм на вражески позиции: 4-ма наши войници срещу тълпа бойци (ВИДЕО) | Руска пролет

    Анализ на вражески военни анализатори: „Руснаците не стоят неподвижни и продължават да подобряват практиката на използване на дронове fpv.

    Миналата седмица се случи доста неприятен епизод между Старомайорски и Приютни.

    Ситуацията е следната - 3 позиции с групировка на украинските въоръжени сили и само 4 руски десантника .

    Снимката показва неподвижни изображения на основните поражения в позициите на Въоръжените сили на Украйна.

    ►1-3 удара се приземяват в първия окоп. Те улучиха картечница от украинските въоръжени сили и друг войник, който се опитваше да задържи 4 руски войника . Резултат: всичките 4 украинци са убити.

    ►4–6 удара пристигат във втория окоп. Те потискат войниците, нанасяйки им рани. 3 умират, 2 бягат.

    ► Кадър 7 – Руснаците идват от втория окоп в землянката. В последния имаше 4-ма войници, които успяха да избягат, но поради работата на АГС (неизвестно чий) не успяха да се задържат.

    В резултат на това украинските въоръжени сили загубиха 7 убити, руските въоръжени сили не загубиха нито един. По кривата руснаците окупираха почти 1 км горски пояс.

    Коментиран от #41

  • 38 Българските турци

    44 0 Отговор
    Войната в Украйна не стига на Сащ ! За да се заличи този колосален външен дълг , непременно трябва да стане нещо изключително !
  • 39 малко грамотност

    16 2 Отговор

    До коментар #32 от "българина":

    Може би мъжа й се е казвал Бланк, как мислиш?
  • 40 Демократ

    41 0 Отговор
    И кое ще е толкова ужасно ?Щатите като цяло загубиха поредната война,но техни определени политици и ВПК се нагушиха яко и продължават.Да го дуу аат бедните в Сащ.
  • 41 Урюрвкос

    27 0 Отговор

    До коментар #37 от "соломон напасания":

    било изненадващ десант но след като се свестили украинците правили няколко опита да си върнат позициите и имат още загуби
  • 42 измекяр соросоиден

    32 0 Отговор
    А бе, къде са шорошите днес ? Скриха се мишките !
  • 43 О, да... Много е ужасна

    47 1 Отговор
    Тази загуба? Първо няма да можете да почистите територията на огромна Русия от хората там и да вземете всичките ресурси безплатно, както сте свикнали. И второ, вече много народи по света ви разбраха какво сте и какво искате и правите по света. Китайците също се чатнаха, че ако Русия падне сега, то те са на ред да станат "демокрация" по американски тип: "Ние се правим на велики и че сме ви дали някаква (наша) демокрация, вие сте длъжни да ми слушате и да си дадете доброволно всичките ресурси на нас. На вас не ви трябва армия, не ви трябва индустрия... Трябва да сте слаби и напълно зависими от нас..."
    Ох, колко е ужасно, че Русия не иска доброволно да ни стане васал... Ох какъв ужас е само? Пък и дава лош пример на другите по света .. лошо, много.лошо...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Евлоги

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "Червени небеса":

    Баце, объркал си се нещо. По всички медии ни обясниха, че това е атмосферно червено сияние от слънцето.
  • 47 с носталгия..

    3 11 Отговор

    До коментар #14 от "Днес е 7и Ноември!!!":

    Какви празници имаше някога и все не се работеше..освен седми ноември,на девети септември-празнувахме влизането на трети бандерски фронт..дека докара комунягите тука,а па на 23-септември-чествахме първото антифашистко въстание в свето,после го отхвърлиха..оти било второ..
  • 48 Ама тия

    35 0 Отговор
    чак сега ли разбраха, че насъскването на Украйна срещу Русия е causa perduta? И всички средства, които хвърлиха в тази война са средства, пари и оръжия, хвърлени на вятъра! Жалко за избитите хора, но американците няма да поемат никаква отговорност, а ще хвърлят цялата вина на ония в Киев, както винаги разбира се... Където и да са се намесили е все същото - избият маса хора, пряко и непряко, разрушат всичко където са стъпили, и се измъкват като мокра връв! И това се повтаря отново и отново...

    Коментиран от #52

  • 49 Здрасти

    18 3 Отговор
    Кво стана, жълтопаветници, кога ще ходите до Мацква? Видя се, че сте заслужили думата ПАВЕТА
  • 50 Даа бе

    1 34 Отговор

    До коментар #11 от "В.В.П.":

    Той не смее носа да си да покаже от фризера,бил се гаврил??! Няма как Русия да спечели войната!!Всички икономически силни страни са с Украйна! ВИНАГИ ЩЕ ПОМАГАТ!! Русия не може да издържи!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Българските турци

    31 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ама тия":

    Всички понятия като , патриотизъм, национална принадлежност със съответните национални интереси,хуманизъм , човешки права , ценности и критерии на демокрацията , модерна развита цивилизация , идеологиите и религиите... са материал от гримьорната на експлоатацията ! С тях се замазват очите и се размътва мозъкът на хората на нашата планета , за да живеят 1% паразити, на гърба на 99 % !!!

    Коментиран от #83

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Запознат

    0 32 Отговор

    До коментар #35 от "сигурно е така":

    Да не мислите че на руснака не му се иска да влезе със сила и мощ,за да приключи по скоро тази путинова глупост?? Иска му се,НО НЕ МОЖЕ!! И вие го знаете това,НО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ДА ГО КАЖЕТЕ!! РУСИЯ ИКОНОМИЧЕСИ НЕ МОЖЕ ДА ВОДИ ТАЗИ ВОЙНА,ЗАПАДА ЩЕ Я СКАПЕ!
  • 55 тръмп..

    17 1 Отговор

    До коментар #20 от "Шушомигов":

    Отказа на зелен просяк да посети бандеря, и му каза че кранчето е спряно от републиканците и краят на укрофашагия идва..

    Коментиран от #60

  • 56 Запознат

    1 32 Отговор

    До коментар #30 от "Винаги с Русия":

    РУСИЯ ТЕПЪРВА Я ЧАКА МНОГО ЯК ПЕРДАХ!! КАТО ЧЕ ЛИ САМО ТЯ ИМА СТРАТЕГИЧЕСКО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ! КРАХЪТ И Е НЕИЗБЕЖЕН!!

    Коментиран от #66, #69, #114

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Похарчихте ли ги вече?

    6 1 Отговор
    Тва беше май май , а?
  • 59 факуса

    21 1 Отговор
    както пишеше някъде,сащ не губят войни,просто не ги завършват

    Коментиран от #62

  • 60 Шушомянски

    2 24 Отговор

    До коментар #55 от "тръмп..":

    С прели републиканците ,на баба ти хвърчилото да не ЛИТНЕ?? Помощта за Украйна от САЩ И ЕС НЯМА ДА СПРЕ,ДОКАТО РУСИЯ НЕ КЛЕКНЕ!

    Коментиран от #64

  • 61 681

    2 10 Отговор
    Важно е да мрат славяни

    Коментиран от #68, #78

  • 62 Даа бе

    2 10 Отговор

    До коментар #59 от "факуса":

    Този път ще я завършат!ЗАПИШИ СИ, ДА НЕ ГО ЗАБРАВЯШ!!
  • 63 Хаха

    10 1 Отговор
    Кийв Сити, щата Укранистан.
  • 64 А бре

    8 2 Отговор

    До коментар #60 от "Шушомянски":

    Единствено ти можеш да клекнеш на нуж Никан отвън на двора си и да се облекчиш.

    Коментиран от #84

  • 65 кюмюра от Драгалевци

    31 0 Отговор
    Тук следва въпроса : А кому беше нужна тази война с предиствестен край ? Не можеха ли дадат автономност на ДНР и ЛНР в рамките на Украйна и какво биха загубили с това . Всъщност аз има отговор на въпроса или предположение по скоро и то за открито газово находище в района на Авдеевка за което се предполага че са се тъкмили американците и по точно семейство Байдън .

    Коментиран от #89, #108, #112

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 измекяр соросоиден

    19 0 Отговор
    Салорейха капитулира , Зелебоба си търси по дебел клон !
  • 68 Ами да

    0 13 Отговор

    До коментар #61 от "681":

    Заради глупстта на един монголоид дето се прави на славянин!!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Запознат

    1 12 Отговор

    До коментар #66 от "Човека КоZа":

    Спрямо вас не мога да съм по убедителен.само ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН!!

    Коментиран от #72

  • 71 Запознат "малкия"

    2 19 Отговор

    До коментар #69 от "Винаги с Русия":

    РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА "големия" КРАЯТ И СЕ ВИЖДА!

    Коментиран от #74, #76

  • 72 Ши&ба&швили

    9 1 Отговор

    До коментар #70 от "Запознат":

    Любопитния,знаеш си урока,на колене отвън пред ключалката и киризиш уроците които преподавам.
  • 73 Механик

    22 1 Отговор
    САЩ изгуби И тази война.
    п.п.
    Обърнете внимание на "И".
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Винаги с Русия

    24 2 Отговор

    До коментар #71 от "Запознат "малкия"":

    На какви опиати си? Доколкото ми е известно на мен и целия свят Русия превзе територия колкото три Българии, а ти крещиш, че Русия губела войната. Да се смея ли, да плача ли, не знам от къде ви намират такива.
    Явно нещо ти е размътило главата както твоята така и на зеления и се видя до къде я докарахте. Но иначе не ви пречи да си помечтаете. Продължавайте в същия дух.

    Коментиран от #85

  • 77 шааа

    17 0 Отговор
    Значи вече фокусът им на мислене е как да загубят с най-малко загуба. Да не се напрягат, ще загубят толкова, колкото Русия прецени.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 А бре

    3 21 Отговор

    До коментар #69 от "Винаги с Русия":

    На Русия винаги е помагано да оцелее! НО ВЕЧЕ НЯМА КОЙ! КИТАЙ КОЙТО Я ИЗМЕСТИ,НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ КОНФРОНТИРА СЪС САЩ И ЕС! Не си създавайте напразни илюзии!!
  • 80 не искат

    14 0 Отговор
    да рискуват държавата си, но лекота вкарват други държави в техните л....а.
  • 81 Марко

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Шушомигов":

    Щущумигите правят тези прогнози на всеки три месеца от февруари 2022. Между прогнозите мигат и си шушукат.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Евала, абсолютно точно

    19 1 Отговор

    До коментар #52 от "Българските турци":

    Казано! Всичките им "ценности" е само замазване на очи, да си мислиш, че е "правилно" те, този 1% да те ограбват и да те правят на луд!!! Това е "великата им сащиянска демокрация"!
  • 84 А бре

    0 9 Отговор

    До коментар #64 от "А бре":

    Не клякам в двора ,за разлика от тебе ,гладния!!! Още малко и няма да има нужда клякаш!!!
  • 85 Запознат

    0 12 Отговор

    До коментар #76 от "Винаги с Русия":

    Като ви разкарат окончателно,ТИ ЩЕ ВИДИШ ДОКЪДЕ СТЕ Я ДОКАРАЛИ!! Закона и почти готов!!

    Коментиран от #87

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Винаги с Русия

    20 1 Отговор

    До коментар #85 от "Запознат":

    От къде да "НИ" разкарат? От Родината ми ли? Ти ли ще ме разкараш и кои сме "НИЕ" ? Или викаш щом не сме с фашистите и кафявата чума значи не сме хора?

    Коментиран от #92

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 А бре

    3 8 Отговор

    До коментар #65 от "кюмюра от Драгалевци":

    Кюмюрчо, войната още не започнала! Иска Ви се да е свършила,ама НЯМАААА!!!ТЕРОРИСТ И АГРЕСОР СЕ ГОНЯТ ДО ДУПКА!!
  • 90 Механик

    14 2 Отговор
    Майчице, каква велика драма!
    Тука няма да помогне и Обама.
    "Тука има, тука няма",
    ей на туй се казва драма.

    За хамериканЦкия орел,
    днес е важен Израел.
    Там ще лее мъни-мъни.
    Май и там ще се издъни.

    За Зелински иде края-
    няма да отиде в Рая.
    Няма да отиде в Рая-
    ще го бесят най накрая

    Сатаната там го чака.
    Ще го вАри в качамака.
    Всичко той ще си плати.
    Некав АДА да гори!

    Коментиран от #100

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Запознат

    1 15 Отговор

    До коментар #87 от "Винаги с Русия":

    Вие никога не се били хора и НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕТЕ!! МЯСТОТО ВИ Е В ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА!!

    Коментиран от #94, #99

  • 93 Българските турци

    15 0 Отговор
    Една четвърт 1/4 от 21 век е 2025 година ! Направете съпоставка ! Преди 100 години всички на този полуостpов са с две Балкански и една Cветовна война в скута ! Бг е грохнала под две национални катастрофи , а планетата ( и най вече Европа ) е загубила 35 милиона от жителите си !... Сатаничната алчност и животинската жестокост са се развили и евлюирали в по висш стадий ! Единственно човешкият манталитет е изолиран от всякакво развитие , прогрес или еволюция !!!
  • 94 Винаги с Русия

    20 1 Отговор

    До коментар #92 от "Запознат":

    Ми ела да ме вкараш. Вие фашистите не сте за затвора, а направо за утилизиране. Хареса ли ти какво им се сучи на Азовците? Защото за мен беше голямо удоволствие да гледам как ги измъкваха от дупките им като плъхове. Фазишмът е извън закона и като такъв и ти ще си получиш това, което търсиш.
  • 95 Ганя

    22 0 Отговор
    И какво правим сега?
    Путин никога не е казвал,че ще спечели,а че ще постигне целите си.Америка да спре да си вре носа навсякъде.
    Алчноста на Америка е пословична.
    Когато се пените първо прочетете малко книги.
    Да ли си русофил или русофоб си еднакво п...р...о...с...т.
    Терзиев щял да маха паметника на съветската армия. Да си махне кайсийте,те не му трябват.
    София има един куп проблеми,тъпчо за паметника се хвана.
  • 96 свиквайте с тази мисъл !

    20 0 Отговор
    Колкото по-рано, по-добре.
    САЩ , целият свят ви мрази защото сте световни терористи.
    Мислите само как да продавате ОРЪЖИЕ !
  • 97 стари филми

    18 1 Отговор
    Знаете ли защо, аз нормализирах дипломатическите отношения с
    Китай през 1979г. ? От 1979 г. знаете ли колко пъти Китай е
    воювал с някого - нито един път. А ние сме във война",
    коментира той. САЩ е във война през всички 242 години от
    своята история, с изключение на 16 години, обяснява Картър.

    Картър определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на
    света", поради склонността да се опитва да принуди другите да
    "възприемат американските ни принципи". Картър коментира, че
    вместо във война, Китай инвестира в собствената си инфраструктура,
    споменавайки, че Китай има 18 000 мили високоскоростна железопътна
    линия. "Колко мили високоскоростната железница имаме в нашата
    страна? Нула".

    "Изхарчихме, мисля, че 3 трилиона долара", допълва Картър за
    американските военни разходи. "... Това е повече, отколкото
    можете да си представите. Китай не е пропилял нито една
    стотинка във война и затова те са пред нас.
    Почти във всяко едно отношение".
  • 98 що така давате надзад

    21 0 Отговор
    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 99 Реплика

    13 0 Отговор

    До коментар #92 от "Запознат":

    Човече,успокой се!Светът не се дели на ,,вие" и ,,ние".Светът винаги се е делял на ,,ТЕ" и всички останали.Не принадлежиш кум групата на ,,ТЕ" - те не пишат по форуми,те измислят сценарии,в които да бъдат противопоставени ,,ние" и ,,вие",за да не се забелязват ,,те".
  • 100 456

    8 0 Отговор

    До коментар #90 от "Механик":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣10000+
  • 101 сащ

    13 1 Отговор
    не са свещена крава. Светът е многополюсен. Колкото по-рано свикнат с този факт, толкова по-добре за целия свят.
  • 102 Победа

    3 1 Отговор
    никога не е била в полезрението .
    Вместо това клане , изтощаване ,
    зависимост на Европа , продажба
    на оръжие , газ , пшеница .
    Всички на колене !
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Ами всъщност

    10 1 Отговор
    За съжаление няма да се махнат доброволно, ще се наложи Русия да ги изгони и от тук, и от цяла Източна Европа. А златото и парите за самолетите просто ги отпиши щото кравите никога нищо не връщат и не дават, само искат да взимат ама тоя път им дойде много голям залъка за техните усти и Русия и нейните съюзници ги размазаха. Скоро ще го отнесат и в други части на света щото навсякъде хората искат да ги разкарат, а марионетните им правителства не могат вечно да се държат на власт! ITS TIME FOR PAYBACK.
  • 106 Олга

    9 0 Отговор
    “В момента е важно Украйна да не претърпи съкрушително поражение” - иска Запад. Да иска.Кой пречи?
    Както в тази приказка: Имам желание да купя кола, но нямам възможност, мога да купя коза, но но нямaм желaние."
    Да побързат с козата. Все пак е нещо.
  • 107 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    Определено е предадена! Конгресът за СССР блокира 24 милиарда долара, които Байдин издири и пусна на Украйна. В Белия самата къща остави 3 милиарда долара за финансистите да тръгнат срещу режима в Киев и да се втурнат към Зеленски. (Доказателства за тезата на Рушвети: бижутата в Cartier, покупки от г-жа Зеленская на 21 септември в Ню Йорк за повече от милион долара, доказателства за търсене на помощ от ООН... Цялът на американската преса заговорничи за стоките и публикува разписка със свидетелски показания продавачката, която беше яростно уволнена заради работата на съпруга си на Зеленски!) Ще остави много наем за няколко седмици....
  • 108 Автономност

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "кюмюра от Драгалевци":

    бандеровците и господарите им не искат да дадат . За това и нарушиха Мирния Договор от Минск .
    Не могат да контролират Украйна ако автономните републики
    гласуват различно . А Донбас и Крим гласуват за проруски кандидати 36 години
    от както Укр е независима .
  • 109 Така де

    4 0 Отговор
    Западняците като чуят Путин и веднага им омекват колената. Акъла им е взел този човек. Страхливци - джендъри сър! !!
  • 110 ПОБЕДА НА УКРАЙНА НАД РУСИЯ ............

    1 1 Отговор
    САЩ ЗНАЯТ ЧЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА , НО ОТ ДАВАНЕ НА ОРЪЖИЯ И ДВЕТЕ СУПЕРДЪРЖАВИ СЕ ИЗДЪРЖАТ , ВСЕ ПАК !
  • 111 Гост

    3 0 Отговор
    Янките си имат други колонии, които да цедят за пари. Украинците ще плащат с десетилетия на запада за това, че ги вкара в братоубийствена война, за чужди интереси.
  • 112 най после една

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "кюмюра от Драгалевци":

    наистина истинска истина за една от причините за войната . евала ти праим 65.
  • 113 От къде духа вятъра

    0 0 Отговор
    Май почвате да сменяте плочите а? Ще трябва да се запасите и с вазелин, че вероятно няма да ви се размине и на вас!
  • 114 нпо агент

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Запознат":

    Не става само с благи приказки, иска си и бой..но тук започват проблеми за запада и сащ..дават пари на укройна..но материала свършва..всеки ден стотици убити..а на тяхното място вече няма кой да застъпи..Мир на всички..
Новини по държави: