Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Ноември, 2023 07:05 13 976 156

Кошмарен сценарий: Украйна губи напълно финансирането от САЩ

  • украйна-
  • война-
  • сащ-
  • русия-
  • израел-
  • джо байдън-
  • републиканци

Победата на Украйна е изключително полезна за САЩ и за целия свят

Кошмарен сценарий: Украйна губи напълно финансирането от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съществува ли риск Украйна да загуби напълно финансовата подкрепа от Съединените американски щати заради войната в ивицата Газа?

Политологът Максим Джигун казва пред агенция УНИАН, че съществува кошмарен за Киев сценарий, при който локалният конфликт в ивицата Газа се превърне в регионален с участието на други арабски държави, което напълно ще отклони вниманието на Вашингтон от Украйна.

Към момента обаче това не е така, a адекватната прогресивна част от американската политика е мнозинство и тя разбира, че загубата на Украйна ще донесе проблеми и за САЩ. Според автора сега няма риск от пълна загуба на финансиране. Съществуват само рискове от намаляване или забавяне на предоставянето на тази помощ. Въпреки това средностатистическият американски политик разбира, че финансирането на Украйна е в интерес на Америка.

Има още една голяма въпросителна: дали по време на решителните месеци от предизборната кампания в САЩ фокусът няма да се измести още повече далеч от Украйна.

Новият председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън наскоро предложи нов пакет от помощи, който ще се фокусира само върху подкрепата за Израел. Предложението разделя израелската помощ от искането на президента на САЩ Байдън за спешно финансиране за три държави - Украйна, Израел и Тайван. По-рано Джонсън се обяви против помощта за Украйна. След избирането си обаче той обяви подкрепата си за финансиране на Украйна, но при условие, че тази помощ се приеме като отделен пакет и се засили надзорът върху разходите.

Политологът Максим Джигун разделянето на средствата за Украйна е политически въпрос между републиканци и демократи, особено преди предстоящите избори. Това се дължи на факта, че през годините на президентството на Байдън темата за Украйна и помощта за Украйна се превърнаха в негово ключово политическо предизвикателство. А израелският въпрос е от изключително значение за Вашингтон заради „спонсорите“ и израелския бизнес, който е в Щатите.

Следователно някои републиканци искат да използват Украйна като фактор за разбалансиране на системата, сваляне на рейтингите на демократите и дестабилизиращ фактор в предизборната кампания, която вече е в пълна сила. Затова им е много изгодно украинският пакет да се гласува отделно. Те искат да забавят това за много дълго време, за да превърнат подкрепата за Украйна в политическа криза в САЩ.

От началото на пълномащабната инвазия Украйна полага големи усилия да запази фокуса на вниманието на световната общност, апелирайки към факта, че няма по-важен въпрос за международната политика. След избухването на войната в Израел възникна въпросът на кого трябва да се обърне повече внимание. Джонсън каза, че въпросът за Израел сега е „по-актуален“. Тази теза обаче няма нищо общо с реалната ситуация и сравнението между Украйна и Израел е неадекватно. В крайна сметка загубата на която и да е от тези държави ще определи бъдещето на световната общност за следващите десетилетия, не по най-добрия начин за демократичния свят.

Победата на Украйна е изключително полезна за САЩ и за целия свят в контекста на икономическия растеж, продоволствената сигурност, инвестиционните възможности и други подобни. Що се отнася до краткосрочните перспективи за американска помощ за Украйна, Киев има средства за осигуряване на фронта поне до края на годината. Що се отнася до дългосрочната подкрепа, дори републиканските политици разбират, че е необходимо да се подкрепя Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ НЯМА ДА ИЗПУСНЕ ЕЛДОРАДОТО

    35 118 Отговор
    Украйна

    Коментиран от #49

  • 2 ПОРЕДЕН ПЪТ

    221 22 Отговор
    КРАВАРИЯТА ЗАГУБИ И ТУК............

    Коментиран от #50

  • 3 Гошо

    191 13 Отговор
    Украйна има завръща милиарди долари. Но и САЩ няма да наливат пари в бездънна яма. Все пак от търговията с оръжие американските и европейските фирми спечелиха доста.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    23 259 Отговор
    смелите братя украинци показаха на руснаците от къде изгрява слънцето

    Коментиран от #67, #74, #81, #82

  • 7 Българин

    21 135 Отговор
    Хаяско обърка страната и сега съжалява във фризера
  • 8 Абе

    250 16 Отговор
    Победата е полезна за САЩ, но не и за целия свят. Кой ги измисля тия глупости.Единственния печеливша е военната индустрия на Съединените Терористически Щати.

    Коментиран от #43

  • 9 не победата, а продажбата

    207 12 Отговор
    "Победата на Украйна е изключително полезна за САЩ и за целия свят".
    Целта е продажбата на американско ОРЪЖИЕ за Окрайна и Целия Свят да продължи.
    Всички лижещи Кочана държави да си предоставят старото въоръжение на Окрайна и
    да сикупят ново / застряло, непотребно на краварите / ОРЪЖИЕ.
    На това му викат ПОМОЩИ

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Демократ

    132 6 Отговор
    Ако нямаше финансирано и масло в огъня конфликт даже нямаше да има имам предвид в такъв огромен мащаб
  • 12 Механик

    205 6 Отговор
    И що изписахте толкова много празни слова? Повтаряте няколко мисли 100 пъти и по различен начин и мислите че кой знае какво сте написали?!?!
    "Украйна приключва. САЩ не могат да дават пари на две места, защото са фалирали. Израел им е по-важен в случая, защото САЩ е еврейска колония и парите ще заминават за Израел. Неминуемото падане на Украйна ще е много болезнено за САЩ, но за тях е по-добре да изгубят нея от колкото Израел. "
    Ето какво сте искали да кажете. Защо ви бяха нужни толкова много думи?

    Коментиран от #149

  • 13 Бургас и черноморието

    159 7 Отговор
    Варна е пълно с ултраскъпи украински джипове и лимузини, наглите собственици на които си живеят охолно, хранят се в най-скъпи ресторанти и ползват ежедневно луксозни СПА комплекси
  • 14 Ама то това вече от

    141 6 Отговор
    Много месеци е така. Спре ли финансовата и военната помощ за Крайната, това ще й е края.
    И ще бъде "огромна загуба" за целия им "Запад" и за "демокрацията" им! Защо? Ами тази система се разпада. Народите по света вече не искат да има един военен бандит, който с оръжие да държи цял свят на прицел, да ги тормози, да ги ограбва и да се прави на "демократичен" и добър "съюзник", "приятел", "хуманен" и т.н. Това е такова очебиещо противоречие, че не може даже и информационно да издържи. Да, светът се разделя на много "групи по интереси"! Освен "Западналите" ще има и БРИКС, но ще има и други обединения. Много страни за сега само гледат и не са се определили, дали да се присъединят към първите два блока или да си направят техен си, някакъв.

    Коментиран от #142

  • 15 Матилда

    120 14 Отговор
    Проблемите се появиха с демократичния Майдан и нази- структурите по места. Майдана си остава спорен, а нацистите разформировани. Америкаската подкрепа е ясна- повече евреи има в сената отколкото украици и Афганистанци. Авганистан е живия пример какво ще се случи с Украйна.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    18 123 Отговор
    братушките са бита карта

    Коментиран от #29

  • 18 Майстора

    144 9 Отговор
    Един наркоман съсипа държавата си и е отговорен за смъртта на стотици хиляди.
  • 19 Атлантист+

    94 11 Отговор
    Но, моля Ви! Ако оставите Русия да победи, на униполярния колониален глобализъм лошо му се пише. Вземете се в ръце
  • 20 Застряло?

    19 67 Отговор

    До коментар #9 от "не победата, а продажбата":

    Няма такава дума в българския език :)!
    В Русия ли живееш? Може да пишеш "висяло по складовете", "дълго не употребявано", "вече остаряло и няма смисъл от него да го държат още на въоръжение"!
    "Застряло" е 100% руска дума.

    Коментиран от #39, #75, #122

  • 21 Някой

    131 9 Отговор
    Кошмарен? За кого е кошмарен?
    Той бе кошмарен до сега - изпращаха се оръжие и пари на един откровено фашистки режим, благодарение на което се загубиха поне 500 000 живота на предимно млади украински мъже. Ако това не е кошмар, то какво е?
  • 22 горски

    125 9 Отговор
    $ Победата на Украйна е изключително полезна за САЩ $
    А украинците....аааа онези глупавите ,дето мязат на руснаци....те са консуматив в политиката на САЩ.
  • 23 Трезвен

    18 70 Отговор
    По-вероятно е да изплува крайцера Москва отколкото да има такъв "сценарий "....

    Коментиран от #31

  • 24 НАБЛЮДАТЕЛ

    116 15 Отговор
    САЩ вече загубиха и тази война.

    Коментиран от #26

  • 25 Минаващ

    19 90 Отговор
    Русофили, поне малко вярвате ли си на това което пишете? 😂😂😂

    Коментиран от #28

  • 26 Ами

    58 11 Отговор

    До коментар #24 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Крайно време е да се приключва
  • 27 Бай той Толстой

    60 6 Отговор
    Скоро! Пак ще хукнат украинките да берат мед.
  • 28 Афганистанеца

    46 6 Отговор

    До коментар #25 от "Минаващ":

    Естествено че си вярваме
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 КТБ/копеефски

    80 9 Отговор
    Преди началото на СВО, САЩ и ЕС блокираха(откраднаха) около 300 милиарда руски активи от западни банки, които вече взеха да привършват.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сащиянците са и много

    110 5 Отговор
    Просто! Много открито си казват всичко. Наскоро един техен генерал беше казал: "Колко е добре, че ние (Сащ) участваме само с пари. Това е най-добрата инвестиция! Ние даваме някакви пари и онези там се убиват и Русия отслабва. Те вършат за нас добра работа..."! Тъпата им идея от 100 г е, да държат централна Европа далече от Русия. Страх ги беше, че евтините ресурси на Русия, обединени с работата на западняците ще станат по-силни от сащ. Е, успяха да "скарат" Русия със Западналите, но в същото време сега пък Китай получава много евтините, руски ресурси и Китай ще ги смачка на пазарите. ФАЩ са много прости. Правят фал след фал...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Трезвен

    18 72 Отговор
    Продължавайте с фантазиите и мечтите, русофили! 🤣 Сигурно затова САЩ ще хвърлят на вятъра тези 40 милиарда които дадоха на Украйна... Ха-ха-ха!

    Коментиран от #44, #101, #110

  • 39 Реплика

    40 9 Отговор

    До коментар #20 от "Застряло?":

    Е нищо де, една руска дума - нали ние сме им дали азбуката, защо се гневиш?

    Коментиран от #103

  • 40 Стига с тоя УНИАН

    84 5 Отговор
    Излагате се!
    Войната за Украйна бе загубена още когато запада почна да праща снаряди с обеднен уран и с касетъчни глави(въпреки че са забранени) поради това, че си изпразниха складовете. Дори си го признаха!
    Това за конфликта с Израел си е само за извинение!

    А Русия е кара бавничко в Украйна, защото НАТО и САЩ обещаха че войната ще приключи след последния украинец(изпратен на фронта)! Това Русия я устойва, защото една от целите и е пълна демилитализация на Украйна(а защо не и на НАТО)
  • 41 Момчил

    32 4 Отговор
    Това всъщност не е хич лошо,защото всички ще седнат на масата на преговорите и войната официално по е ще приключи.

    Коментиран от #56

  • 42 Мишел

    73 1 Отговор
    Украйна е ЧВК , финансирана от САЩ, НатО , ЕС.
    В тази война Украйна воюва с Русия вместо тях , като жертва кръвта си и територията си, без да има някакъв шанс за победа и с цената на унищожаване на украинската държава.
    Единственото, което постигнаха САЩ и компания е, че постигнаха вечна омраза между руснаците и руснаците-украинци.
  • 43 Хахахаха

    28 9 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Що русия няма ли военна индустрия? Тя не печели ли от това?

    Коментиран от #59, #72

  • 44 Момчил

    57 4 Отговор

    До коментар #38 от "Трезвен":

    Ми,те не са им ги дали безвъзмездно,бе,мозък :) Това са заеми ,които отпуснаха международните банкери на държавата Украйна и ще си ги вземат с лихвите .
  • 45 Добро утро!

    37 2 Отговор
    Сценарий всеки може да направи, но реалността няма нищо общо с този "сценарий"...
  • 46 Това е то

    75 2 Отговор
    Победата на Украйна е изгодна, полезна за САЩ. До последния украинец щото на САЩ му е полезно и изгодно. Това всички го знаем, само дето тези който измряха не разбраха защо. Ами заради интересите на краварите , бе тъпанари такива.

    Коментиран от #69

  • 47 Стига с тия

    71 1 Отговор
    Политици.... лобисти на оръжейните концерни.питайте обикновенните американци къде на картата е Украйна и дали трябва да я издържат...питайте и европейските данъкоплатци но отговора няма да ви хареса
  • 48 Случаен минувач

    9 68 Отговор
    Този "сценарий" е като "кацането" на Луната от руснаците... Гладна кокошка - просо сънува... Украйна ще получи всичко което иска...

    Коментиран от #58

  • 49 Пешо

    45 1 Отговор

    До коментар #1 от "САЩ НЯМА ДА ИЗПУСНЕ ЕЛДОРАДОТО":

    Вече и не крият истината....
    "изключително полезна за САЩ .... в контекста на икономическия растеж, .... , инвестиционните възможности "....
  • 50 Даа бе

    36 3 Отговор

    До коментар #2 от "ПОРЕДЕН ПЪТ":

    МЕЧТИ,СЪНИЩА И НАДЕЖДИ ГОВЕЖДИ!
  • 51 Уса

    65 3 Отговор
    Американците бяха много ларш за тези пари,защото по-голямата част потънаха в техните корпорации.Останалите прибраха натовските командири,инструктори и наемници.Зеленски фемили удариха джакпота и се напътуваха по имотите и бутиците.Украинските запасняци ядоха консерви и пиеха вода от локвите а руснаците ги спасяваха

    Коментиран от #57

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Евроатлантик

    3 58 Отговор
    Кремълският диктатор е във фризера. На Украйна не и трябва друго оръжие... Войната приключва до края на годината!
  • 55 Азззззззз

    53 0 Отговор
    Госпожо Атанасова, света не е сащ. Отворете един атлас и вижте. Мноого Ви е бедно познанието по география.
  • 56 Гръч

    31 0 Отговор

    До коментар #41 от "Момчил":

    Някои не искат мир, като лгбт,който ти е сложил минуса
  • 57 Даа бе

    26 2 Отговор

    До коментар #51 от "Уса":

    И вас това ви чака,само че няма кой да ви спаси!!
  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    53 0 Отговор

    До коментар #48 от "Случаен минувач":

    По- точно сем. БайДрън и няколко задокеЯНсКИ фирми получиха ...Украйна‼️
    Сега не искат да изпуснат Кокошката която скубят ‼️
  • 59 Абе смеещия се

    51 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хахахаха":

    Русия също има военнта идустрия, но за разлика от САЩ сега си ползва сама продукцията и, затова че САЩ насъскаха Украйна, .....а не като САЩ който кара другите държави(и ЕС), да изсипят всичкото си оръжие в Украйна и после да ги превъоръжава, продавайки им скъпо и прескъпо "вълшебни оръжия"!
  • 60 Перо

    53 1 Отговор
    Зеленият ционист в Киев ще духа супата, защото при степенуването на подкрепата с Тел Авив, по геополитическо и локално значение и стратегическата собственост в САЩ, Киев е несъпоставим! Те са само едно голямо финансово бреме и донор на потребители с феодална структура, изцяло контролирана и източвана от ционистките олигарси! “Държава”, в която никога не е имало капитализъм, а след падането на царизма и крепостния феодализъм, започва да развива социализма! След преврата приеха някаква форма на измислен, феодален капитализъм, контролиран от регионални феодали! При това положение всички средства и помощи се изсипват в каца, без дъно и се обезсмисля! Самият Зеленски си засекрети всички приходи и данъци, след започването на войната и отмени всякакви избори!
  • 61 Баш софиянец

    51 1 Отговор
    Т.нар."победа" на Украйна е от полза САМО за САЩ и по-специално за фамилия Байдън.
  • 62 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 51 Отговор
    ZA РУСИЯ И ПУТЛЕР ........... ВСИЧКИ БИВШИ "СОЦ" ДЪРЖАВИ СА .......... EЛДOPAДO .......... ФАКТ !

    Коментиран от #66, #112, #115

  • 63 Нашамарих Мишо

    42 2 Отговор
    Малкото просяче на заден план сега имат по важни цели да финансират убиването на деца в Газа!
  • 64 В.В.П.

    32 2 Отговор
    Победата на Иззрайна...била полезна ..Ахахаха ...Пълна Шизофрения..
  • 65 най-после

    34 1 Отговор
    това всички го очаквахме ! да я видим сега украинската армия коло ще е силна без сащ?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 а ти знаеш ли

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    от каде изгрява слънцето?
  • 68 В.В.П.

    29 1 Отговор
    Даже и демо пресата ,вече е извратена ..От много демокрация ,няма да има ядене..Война и пандемия...Само лобут за окропутеците и демократите .
  • 69 Момчил

    23 1 Отговор

    До коментар #46 от "Това е то":

    Да, прав си, факт е. Последна грижа на САЩ им е Украйна.
  • 70 В.В.П.

    37 2 Отговор
    Демократите искат да вкарат бившите съветски републики в огъня за Джо и Урсул фашиста...Много напъват и за България..Разбира се окропите се оказаха най гламави..Ахаха ..да продължават
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Бай Дън

    37 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хахахаха":

    Има но си я ползва докато САЩ наредиха на главоци като нашите да си подарят техниката и сега ни продават. Пример БТР- те з сега теглим заем за да скърпим положение. Нашите управляващи или лапат комисионни или нямат топки и слушат като наритани пудели и при двата случая народа страда.
  • 73 В.В.П.

    36 2 Отговор
    При тромп ,бензин 1 евро,месо 3 евро,при Джо и Урсул фашиста..Всичко е по две,даже по ТРИ..ЗА ДА ИМА ПАРИЦИ ЗА ВОЙНАТА НА САШ СРЕШУ РОССИЯ...пък Рф ще чака да я набият кротко ...ахаха ..Извратено ,по демократски.
  • 74 дядо поп

    38 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Показаха им от къде изгрява слънцето и смело настъпват към залеза , интересно ми е ти каква ашлама си щом украинците са ти братя!
  • 75 вземи научи

    7 9 Отговор

    До коментар #20 от "Застряло?":

    малко българския език и след това провери руснаците от каде са взели езика си писмеността си и пак помисли за тази “руска” дума…

    Коментиран от #93

  • 76 Хаха

    31 1 Отговор
    Сащ си играят игрички, а в Украйна мрат като пилци, за да им се подмажат
  • 77 Урюрвкос

    28 0 Отговор
    Украйна ще получи около 60 млрд дол от извън бюджетни фондове. Вярно до нея може и да не стигнат защото само по обслужване на дълговете трябва до края на годината да плати 24 млрд дол.
  • 78 В.В.П.

    35 1 Отговор
    България да наблюдава процесите в Ззрсайна...Зада не и дойде до главата ..Сащ дасе махат от България!!
  • 79 В.В.П.

    26 1 Отговор
    Разбира се че полезна войната за сащ...Докато се трепят други ..Ахаха...Пък те да ,,помагат ,,..Янки Гоо фак...!!
  • 80 оня с коня

    11 13 Отговор
    За да бъде по-изчерпателна Статията Авторът можеше да разгледа и други Кошмарни сценарии като например как вследствие Загубата на Войната в Русия настъпи ГРАЖДАНСКА ВОЙНА,но... просто го е домързяло.
  • 81 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    😀😀😀
    Когато Слънцето изгрява над Русия , в US.райна е нощ❗
    Ама те през нощта го виждали, че и показвали
    😀😀😀
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Порно

    20 1 Отговор
    Лоша новина за нас, сега ще ни нахендрят да плащаме ние.
  • 84 Реалист

    14 16 Отговор
    Когато кремълския диктатор излезе от фризера, тогава ще се случи и този сценарий...
  • 85 геобразен соросоид

    18 11 Отговор
    Има едно спасение ,на колесника за Вашингтон и Отава а там с ъглошлайфа ще ги отлепят от него .
  • 86 Оги

    17 11 Отговор
    Не бе, та америте така от благотворителност подготвиха и поддържат размириците там. На всички е ясно, какъв бизнес е това за тях. Пуделчетата им ги спукаха от кинти за оръжия, а самите те затъват. За такъв бизнес америте на са и мечтали.

    За балъчетата - това горе са някакви комунистически лъжи. Тук се борим всички ние за евроатлантическите ценности. Иначе идва Путин и ще ни изпапка. Да знаете.
  • 87 Коментар

    26 8 Отговор
    Напоследък си правя изводи,че сащисаните разпалват някъде война и после я ползват за политически манипулации по между си.А това,че някъде страдат невинни не ги вълнува...Това не са помощи,а дългове,които трябва да се връщат и вместо да седнат да преговарят корумпираните продължават,за да взимат още милиони.
  • 88 рада дълбоката

    21 12 Отговор
    Салорейха капитулира и престанете с фантастиката . Сега остана България и Румъния да "победят" Русия което въобще не е изключено , всичко зависи от Галя от Посолството .
  • 89 Виждащ в бъдещето😁

    25 29 Отговор
    На Украйна не и трябва финансиране да воюва, а за възстановяване на разрушенията от руските варвари и терористи. Войната приключва до края на годината. Джуджето - диктатор вече е при Жириновски и е въпрос на време това да се обяви официално.

    Коментиран от #131

  • 90 Кадир

    24 20 Отговор
    Победата ли казахте? Че то който има достъп до интернет и знае малко английски знае, че в САЩ открито се говори, че Украйна няма как да спечели и защо изобщо харчат толкова пари там. Освен това идват избори и рецесия. Факти, лоялни до гроб на посолството, ама явно не сте в час. И от каква полза за света е тая "победа" въобще не ми е ясно. Ако под света разбираш лешоядите на запад, дето искат да ограбят ресурсите на Русия, да, съгласен съм.

    Коментиран от #107

  • 91 Одеса е руски град

    19 23 Отговор
    "Победата на Украйна е изключително полезна за САЩ и за целия свят"

    Първо , победата на фашизма не може да бъде полезна освен ако така наречен цял свят не се е фашизуирал напълно . Второ , добре е обаче ,че е невъзможно разградения двор Крайна нещо да промени освен евентуално да запази Лвов ,Ровно и Луцк .
  • 92 Механик

    20 19 Отговор
    Разборка на статията
    или
    какво е искал да каже журналиста

    Журналиста тука каза,
    че днес важната е Газа.
    Там ще пращат мъни-мъни,
    за Зелински сал налъми.

    То така и му се пада-
    Дяволът го чака в Ада.
    Щото САЩ го тъй подучи,
    че Украйна с приключи.
  • 93 Абе днес НОКОЙ не

    3 8 Отговор

    До коментар #75 от "вземи научи":

    Използва тази дума в българския. Виж и в нашата литература, в книгите. Няма такава дума: застряло.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Малко фактииии

    9 2 Отговор
    Пак лековерни и свободни съчинения от общи приказки .... важното е статии да се сътворяват .....
  • 97 Зелебоба

    16 11 Отговор
    Скоро укр. поспорта ще бъде ценна историческа реликва .
  • 98 браво

    17 10 Отговор
    най-сетне мирът приближава...добри новини..махайте се янки агресори...провокатори на войни..
  • 99 ...

    7 12 Отговор
    ще вдигат ръцете скоро нагоре явно като останат само с пистолети макаров от дълбокия руски резерв от едно време
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 тези 40 милиарда

    18 18 Отговор

    До коментар #38 от "Трезвен":

    що не - те са просто едни напечатани фалшиви хартийки, но скоро доларът ще стане тоалетна хартия...хаха...съвсем скоро...
  • 102 Илия

    20 2 Отговор
    Вижте Словакия. Държавата спира да праща оръжия, но частните компании и сдружения може да пращат колкото си искат. Анадънмо? Така и в САЩ, разбира се, че потокът от пари и оръжия няма да спре. Няма как, защото той е планиран с 1 г. напред, поне. Парите ще тръгнат от завоалирани сметки на ЦРУ, и хиляди знайни и незнайни украинолюбци... Апропо, нали имаше ЛендЛийз? Какво стана с него? А, там трябва парите да се връщат умножени по 2. Истината е, че САЩ чакат европейците да се нахендрят с поемане на големия ... дял от помощ та за г-н Вселенски. Защото и на поне половината уркаинци им писна всичко това. Пише се черно на бяло, че всичко е в изгода на САЩ исаните, и че никой не се интересува за клетите раи.
  • 103 а бе кво си им дал..

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "Реплика":

    Я се разрови малко..оня охридскио тръгнал от македонските земи-на екскурзия в египет,оти е разбрал че коптите имат готина азбука-взел че е преписал и я нарекъл кирилица..
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мечтата на червения терорист

    19 17 Отговор
    Сащ да плащат само на боолшевиките , а другите да са крепостни селяни на москва!
    Е, това си е болшевишка мечта!
    Реалността е друга!
    Рф се разпада, кремлин няма купейки за руссофилия и простацццци!
    А сащ си имат свойте нови любимци, които ще глезят с нови технологии, долари и храна!
    Рускии дезертира или умира за болшевишките лъжливи пропаганди! Сега коомунисстите лъжат учениците и децата с глупистите си! Но в глупава феодална държава на терористите това е единственото възможно...
  • 106 Реалист

    18 21 Отговор
    Сценариите са едно, а реалността е нещо коренно различно, русофили... Сценарии всеки може да съчинява... Украйна ще получи всичко което иска и в това няма никакво съмнение.

    Коментиран от #109, #117

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ти да видиш

    14 0 Отговор
    САЩ се оттегля от бойното поле. Ама верно ли или просто се насочва към други шаматации? Дали имат достатъчно свободни колесници, че много ме е грижа за бойците им...
  • 109 Ще получи

    6 6 Отговор

    До коментар #106 от "Реалист":

    Всичко, което заслужава. Така е.
  • 110 Гошо

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Трезвен":

    Афганистан?
  • 111 Мъдрият

    20 2 Отговор
    Това не е кошмарен сценарий! - А е най-добрият възможен сценарий!

    Колкото по-бързо амеровците и западняците спрат да въоръжават Украйна, толкова по-бързо тя ще загуби войната и нещата ще се нормализират!

    Коментиран от #114

  • 112 Бльона

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Смени дилъра, тази дрога не ти понася.
  • 113 Кликата Клинтън

    14 1 Отговор
    Погуби величието на Америка
  • 114 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 12 Отговор

    До коментар #111 от "Мъдрият":

    Блажени вярващите,като теб!Ти си щастливец в ,глупоста си!Забравил си"Ако",а то ....променя нещата!

    Коментиран от #136

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Тексаски вълк 🐺

    2 18 Отговор
    Ще помагаме на Украйна до край !
    Това трябва от всички да се знай !
    Путин нека си лай !

    Коментиран от #118, #123

  • 117 глупости..

    9 4 Отговор

    До коментар #106 от "Реалист":

    Бандеря ще бъде разделена на две,източно-имперска..и западна на панове,балтиици,варяги и.т.н.
  • 118 Ха ха ха

    11 3 Отговор

    До коментар #116 от "Тексаски вълк 🐺":

    Вмирисаното козяшко като теб скоро Тагара го рита на фронта и става говежда тор.
  • 119 РУСКА 👊🐻👊®

    14 3 Отговор
    НА КРАВАРИСТАН И СТАНА ЯСНО ,ЧЕ РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНА
  • 120 РУСКА 👊🐻👊®

    16 3 Отговор
    НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ КРАВАРИТЕ КОЯ ВОЙНА ПОДРЕД ГУБЯТ?ВЕЧЕ ИМ СЕ ЗАГУБИ БРОЯ
  • 121 На ушанките им се ще !

    1 12 Отговор
    Но уви ДА ама НЕ !
    Капрал Хаймерсченко, АЗОВ
  • 122 Жива да не бях!

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Застряло?":

    А, не ти ли хрумна, че просто е изпуснал/а едно "а"? Или въображението и предположението стигат само до Русия?!
  • 123 републиканец..

    10 2 Отговор

    До коментар #116 от "Тексаски вълк 🐺":

    Ще прайме капани за прериени демократични вълци,и така до като станат под защитата на юнеско.
  • 124 Търновец

    12 0 Отговор
    В САЩ и Британия вече 300 години се развива т.н. банков капитализъм при който се отчитат интересите само на притежателите на много ценни книжа и собствениците на тлъсти банкови сметки - за много от тях Израел е историческа родина, а Украйна става втори Израел, благодарение на войните нефтени фирми спечелиха рекордни милиарди а на нас ни дерат кожите. Финансирането на Украйна ще продължи, дори и това да доведе до банкрути. Американците платиха поне 3000 милиарда за Ирак и много за Афганистан.
  • 125 ВСУ и АЗОВ в Донбас!

    2 19 Отговор
    Правят от ушанките лой и мас!
    Това става всеки ден и час!
    Обещаха да наминат и у нас!
    Бай ви Атанас
  • 126 Мисля

    14 1 Отговор
    Докато работи печатницата, ще има подкрепа.
  • 127 Бари Голдуотър

    3 17 Отговор
    Кошмарът е самия Путин !
    Но вече е пътник !
    Остана му сал един кътник !
  • 128 Осведомен

    31 18 Отговор
    Сценарии има безброй, но реалността е нещо съвсем друго. Войната приключва и именно затова не се говори за пари от САЩ. Кремълският диктатор е при Жириновски и в момента се договарят условията за спиране на войната и репарациите срещу които се обещава на кремълските фашисти да не бъдат съдени в Хага. Патрушев реално управлява, а двойника да му мисли, че няма много време.

    Коментиран от #130, #132

  • 129 Все тая

    15 29 Отговор
    дали ще финансират Украйна или не! Тя е бита карта и източните и територии, няма да са към нея, а войната ще продължи, докато осъзнаят кколко е вреден продажника зеленски и какво направи от Украйна и си го свалят сами! После ще има преговори и всичко ще приключи!

    Коментиран от #133

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 оня

    6 5 Отговор

    До коментар #89 от "Виждащ в бъдещето😁":

    Я се събуди:)) Стига сънува:))
  • 132 Колкото и плюса да

    14 18 Отговор

    До коментар #128 от "Осведомен":

    си туриш на бозътъ, тро лея си личи и от космоса! А да опростачва деца, плащайки им за лъжи, превръща САЩ в една жалка смет! Благодарим ти, че ни показа, какво дъно на обществото е САЩ!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Вещ

    21 17 Отговор
    Всичко се нарежда идеално за цивилизования свят и Украйна. Да му мислят рашките за милиардите репарации които трябва да плащат поне 50 години.

    Коментиран от #140

  • 135 Оле олеле

    11 0 Отговор
    Резнааа ни париииичкииииите
  • 136 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 2 Отговор

    До коментар #114 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ПЛИТКО УМЕН
    ДимитровДен мина.
    Оригинален цитат:
    "Ще им оставят коридор,като при Херсон на руснаците.ще ги ударят с Хаймерсите,а после със самолети и накрая ще минат с танковете.После ще влязат ВСУ-Моторизирана пехота и ако не са напуснали ще ги вземат в плен.Очаква се жертвите на руснаците в този участък да са ,около 25000.там са ситуирани малко над 100000 оркив 4 защитни вала!За около месец след офавзивата би тлябвало да бъде освободен ,мелитопол
    19:01 05.04.2023"

    ! ! ! ! ? ? ? ?
  • 137 Минувач

    14 2 Отговор
    Отново някой там написал - полезна за Целия свят. Омръзнаха вече тези евроатлантици да се оприличават на целия свят, самозабравиха се вече. Те НЕ са целия свят! Отделно отново тази статия показва илюзорния свят, в който живеят там някъде на Запад. Ако спрели парите на САЩ, ама ако не спрели, ама колко лошо щяло да бъде, ако Украйна загубела. Ами точно затова Русия ще направи всичко и ще спечели, защото това освен всичко останало, ще разтресе основния им враг - САЩ. Там ще се направят много анализи и сметки, колко пари са дадени и защо са загубени, защо не се е търсил мир в началото при добри за тях условия и т.н.. Като нищо това ще събори демократите от власт. И точно затова Русия ще спечели, ако ще САЩ да дадат и 1 трилион долара, защото украинците ще останат без хора.

    Коментиран от #139

  • 138 Дядо Петко

    10 0 Отговор
    "Победата на Украйна е изключително полезна за САЩ " - Този цитат казва много, за тези , които го разбират.
  • 139 Червен минувач

    3 16 Отговор

    До коментар #137 от "Минувач":

    Русия няма нито една победа в цялата си история... Мини на истинските факти, а не на болшеевишшките пропагандни изпражжнения..
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 нема страшно бре!

    14 0 Отговор
    повечко памук и печатницата на ФЕД си знае работата - Подаръци ще има за всички от сърце. За Новата Година да тропнем ний хорце"! После инфлация, но то това е ясно и си се знае!
  • 142 Ганю

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ама то това вече от":

    Само Ганю върви към поредната национална катастрофа.
  • 143 777777

    10 0 Отговор
    Абе Зеленски,какво направи ти бе,с твоите искания за помощ фалира щатите бе,обезоражи ЕС,ще фалираш света бе,спри се малко,огледай се,че то така бива ли бе,само ДАЙ,ДАЙ,ДАЙ,то като не остана нищо какво да ти дадът хората обра де що имаше оръжия,ами ползвай ги разумно бе,ти колкото през ВС война оръжия използва ,е е е...Като екскурзиант обикаляш и искаш ,от туй,от онуй....то не е безкрай.

    Коментиран от #148

  • 144 ПОБЕДА НА УКРАЙНА Е НЕВЪЗМОЖНА

    13 2 Отговор
    НЯМА НАЧИН УМРЯЛ ДА НАПИШЕ ПИСМО !
  • 145 ОКРАЙНА ЩЕ ПОБЕДИ РУСИЯ НА КОЛЕДА И НОВА

    8 3 Отговор
    ГОДИНА , НО СЛЕД ИВАНОВДЕН РУСНАКА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ДА СИ ПОЧИНЕ ОТ ВОДКАТА И ПАК ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЪБИРАНЕТО НА ЧИПОВЕ ОТ ПЕРАЛНИ !
  • 146 САЩ НЯМА ДА ИЗПУСНАТ ЕЛДОРАДОТО

    2 4 Отговор
    Украйна
  • 147 Точен

    4 3 Отговор
    Митът, че ние сме дали азбуката на русите е абсолютно неверен. Кирилицата е гръцка азбука от елинистичния период през 1-ви в. пр.Хр. А делегацията, която покръства Рус пристига от Константинопол.

    Коментиран от #152

  • 148 Констатираща

    10 0 Отговор

    До коментар #143 от "777777":

    Зеленски обира всички и все не успява, защото се бие с най-великата сила, но огнищата на войни, които се разпалват от най-войнолюбивите и алчни завоеватели в Тайван, Газа и Украйна, ще доведат до пълното военно изтощение на тези, които ги разпалват, както и на целия "демократичен" свят, който участва за поддържането на конфликтите и така ще настъпи нов световен ред, по-мирен и спокоен, но с цената на много жертви, за съжаление.
  • 149 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Добро резюме.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Неточен

    6 0 Отговор

    До коментар #147 от "Точен":

    А пък гръцката азбука е финикийска азбука... Това, че сме заимствали повечето букви от гръцката азбука, не намалява значението на кирилицата. В латиницата също има много гръцки букви. Това прави ли и нея гръцка азбука?! А откъде точно е дошло покръстването на Русия е абсолютно нерелевантно с азбуката. В Монголия например християните са под 2% от населението, но кирилицата е официална азбука заедно с монголската.
  • 153 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #140 от "Инвеститор":

    Аз се чудя защо разпространяват невярна информация и още не си санкциониран. Нали уж ще се борим с фейк информацията
  • 154 Хамлет

    4 0 Отговор
    Да дадат ,или пък не?Разбира се,биха могли да изсипят много пари и самолети,най- модерно оръжие,но...След победата спорните територии ще се продадат и пак ще са чуждо владение.А няма ли украинците да поискат отново да си ги върнат ,добре въоръжени?Много е пресен примерът с Авганистан.
  • 155 балкански

    5 0 Отговор
    украйна ще бъде зарязана както всички други държави от където е минал чиче сам! но кой каквото си направи, друг не може да му го направи! и както каза другаря сорос:
    - аз съм бизнесмен, и мен не ме интересуват социалните последствия в държавите в които аз правя бизнес!
  • 156 гост

    4 0 Отговор
    Защо да е кошмар. Всяка война рано или късно свършва. Един губи друг печели. Тия 2.5 млн снаряда дето ги пратиха са почти 112 500 т стомана по полето, само събирай и претопявай.
Новини по държави: