Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 19:01 6 720 112

"Пълни сме догоре, не можем повече": Германия и бежанците

  • бежанци-
  • мигранти-
  • германия-
  • социални помощи-
  • убежище

Редица германски общини просто вече не могат да приемат още хора

"Пълни сме догоре, не можем повече": Германия и бежанците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Пълни сме догоре, не можем повече" - така казват на толкова много места в Германия, посочва на заседание на местните власти в Бад Кройцнах областната съветничка от ХДС Бетина Дикес. Според нея това важи и за настроенията по улиците. "Не става дума за ксенофобия, а за страх, че няма да успеем да се справим", уточнява тя.

"Не разполагаме с достатъчно жилища. Нямаме шанс да осъществим интеграцията, защото липсват хора, които да допринесат за това - и защото мигрантите живеят в общежития. Не можем да предложим никакви перспективи на хората, които са тук. На този фон твърдо призовавам да се предприемат промени", казва Дикес, която напоследък се е превърнала в говорител на областните съветници в Германия. "Да не говорим, че с общежитията ние създаваме един вид бежански острови насред нашето общество", посочва още Дикес.

Германия иска да намали имиграцията

Правителството вече прие цял пакет мерки, предназначен да ограничи миграцията и да намали нейната привлекателност - включително намаляване на помощите за кандидатите за убежище и затягане на граничния контрол. Освен това мигрантите вече по-трудно ще могат да взимат и семействата си в Германия.

Предвижда се също чрез специални споразумения повече хора да бъдат екстрадирани от Германия. Канцлерът Шолц вече обяви, че онези, които нямат правото да останат в Германия, ще бъдат масово екстрадирани.

От началото на войната на Русия срещу Украйна на Михаел Цифка от управата на Бад Кройцнах постоянно му се налага да търси възможности за настаняване на бежанците, които пристигат в района. "Не съм магьосник - няма откъде да намеря жилища. Много граждани ми казват - ще дам жилище под наем, но само ако в него се настанят украинци. Освен това готовността за поемане на доброволни ангажименти значително е спаднала. Затова на общинско ниво вече отдавна не говорим за интеграция, а само за настаняване."

Ян Камерер, който е представител на доброволческата организация "Arbeiter-Samariter-Bund", смята на свой ред, че ситуацията не е чак толкова драматична. Неговата организация полага грижи за мигрантите, настанени в старо училище в района на Бад Кройцнах - 55 бежанци предимно от Сирия, Афганистан и Турция. "През 2015 година имахме много повече работа във връзка с настаняването на мигрантите - тогава натовареността беше много по-голяма. А що се отнася до водените днес дебати, те просто са отровени."

Камерер разказва, че преди осем години, по време на първата голяма бежанска вълна, всичко е било доста хаотично и редица дейности е трябвало да се вършат по спешност - например да се купуват възглавници или да се натовари цял автобус с питейна вода. Днес общежитието в района има договор с лекар, с компания, която доставя храната, както и със социална педагожка, която се грижи за бежанците и им помага да учат немски. Освен това в общежитието идват представители на Агенцията по труда, които свързват хората с местните фирми, за да могат да започнат там обучение или работа.

Проучване, проведено от университета в Хилдесхайм, показа наскоро, че 40 процента от общините вече изнемогват, що се отнася до приема и настаняването на бежанци. 60 процента оценяват ситуацията като предизвикателство, с което все още могат да се справят.

Ян Камерер смята, че сегашният дебат се води в точно обратната посока. "Повечето хора тук имат легитимен защитен статут, респективно би трябвало да интегрираме бежанците чрез работа, вместо да водим безкрайни дебати как бихме могли да ги екстрадираме."

Автор: Оливер Пипер


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тома

    147 6 Отговор
    А танте ги покани най учтиво да дойдат в Германия
  • 3 ха ха

    141 5 Отговор
    У танте колко са отседнали? Пълни били!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гого

    147 5 Отговор
    Меркел няма ли място у тях?

    Коментиран от #18

  • 6 Читател

    131 6 Отговор
    Сатанистите нацисти заповядаха на яловата свиня да ги покани, често скоро и германци няма да има големите градове както е и в Париж и Лондон между другото.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Това го пиша от 2015г.

    107 6 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #30

  • 9 Ехаааа

    162 5 Отговор
    Тъп, по-тъп, германец. Нали искахте евтина работна ръка, която да ви тика икономиката. Е да, ама не. Тия цигани дето ги събирате не са турци, българи, румънци, украинци. Събрахте измета на света, дето само гледа жените под полите, търгува с наркотици, деца, жени, роби. Нахендрихте цяла Европа с буклук от цял свят. Че то едно дете щеше да ви каже, че не можете да съберете целия свят. Франция и Англия загиват от негра. А Германия от афганци, сирийци, палестинци и какво ли не цингарели.
  • 10 ЕС сам си е виновен.

    130 4 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 11 обективен

    92 4 Отговор
    Меркел ги покани , и сега да и търсят отговорност !!Къде си Хитко ,къде за да оправиш тази прекрасна държава която беше !

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Точно нашествието

    59 1 Отговор

    До коментар #11 от "обективен":

    на един друг етнос доведе до събитията от ВСВ.
  • 14 Шопо

    84 3 Отговор
    Дека тетка Меркел дека ги кани от цел свят ?!?
    Са че ручате щолена

    Коментиран от #16

  • 15 ХА ХА ХА

    87 2 Отговор
    НИЩО БЕ ФРИЦОВЕТЕ ....МЕРКЕЛ КАЗВАШЕ ДРУГО И НИ ДЪРПАШЕ УШИТЕ ЗА ТОВА , ЧЕ СПИРАМЕ РАБОТНАТА ЕВТИНА РЪКА ✋✋ КОЯТО ИДВА КЪМ ВАС ! СЕГА ИМ СЕ РАДВАЙТЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ НА ТИЯ ЗА КОИТО НИ САНКЦИОНИРАХТЕ , ЩЕ ИМ НАМЕРИТЕ МЯСТО !
  • 16 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 11 Отговор

    До коментар #14 от "Шопо":

    Поклон
  • 17 ФЕН

    50 6 Отговор
    Нема се косят, у нас ще ги пратят. Ние да му мислим...
  • 18 Търновец

    63 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гого":

    През 2018 лично Барак Обама посети Берлин и поска от Меркел да намали депортациите, съветник на Обама беше професор Чарлз Купчан от университета в Georgtown - идеолог на многокултурния глобализъм в САЩ и ЕС, след това група родени в Германия Тюркяни - активисти на Зелената партия - дойдоха на Турската граница и помагаха на нелегални мигранти да преминат
  • 19 Пилотът Гошу

    84 4 Отговор
    Танте Меркел рече “елате всички”! Сега няма ревете… Сега ще има инженери, архитекти и доктори по 3 на калпак…

    Коментиран от #83

  • 20 ЕВРОФЕН

    56 3 Отговор
    Европейските ценности са най-евтината стока.
  • 21 DW - Пропаганден машинен

    77 8 Отговор
    Нали се сещате, че най-проблемните и непотребни навлеци, ще ги изтласкат от Германия, към държави, като нашата! Германците са гадни, но за сметка на това подли! Меркел, Урсула и цялата "мултикулти" немска джендъpия буквално съсипа Европа за отрицателно време, но те това германците го владеят добре по традиция!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 681

    31 1 Отговор
    Още, още.... муахахаха ахаха
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Читател ном.6

    61 3 Отговор
    Ви е написал истината.Дали е щяла да бъде Меркел или Перкел все тая. Вече е много късно за мерки.Европа ще се превърне в гето с постоянни размирици. Пъкленият план работи за сега перфектно.
  • 26 SOS! Рускините напъват!

    18 30 Отговор
    Русксините масово напускат Германия и се преселват в България! Казват, че само тука ги пускали.
  • 27 Меркел хариза на путин 6 трилиона евро

    12 24 Отговор
    а той с тези при направи Калибри.
  • 28 Анонимен

    64 3 Отговор
    Всички индивиди, които изповядват Исляма, трябва да бъдат експулсирани. В голямата си частот тях, това са спящи ислямски клетки. Тяхната активация, ще бъде ужасна за Европа.
  • 29 Как

    82 1 Отговор
    Германците ще разберат по трудния начин,че арабите , африканците и афганистанците не идват в Европа за да работят!
  • 30 ЕСССР

    54 9 Отговор

    До коментар #8 от "Това го пиша от 2015г.":

    Планът ти е несъвършен, защото така, ако им плащат да изчезнат, ще ги мотивират да идват пак и пак и пак за по 10 хил Евро на глава без да работя ми то си е чуден бизнес!? Не ти слагам минус обаче заради решителността, която напълно подкрепям и заради обидата, към еврочутурите, които нас ни тормизят то не бяха визи, после шенгени, две скорости и т. н. ЕС е грешка, отворени граници добре, но премахване на държавните идентичности, закони, език, култура, традиции, ценности, категорично НЕ!
    ЕСССР трябва да бъде закрит! Да живеЙ шкембе чорбата, доматите биволско сърце и домашната ракия!

    Коментиран от #100

  • 31 Тра-ла-ла

    46 2 Отговор
    Късно е либе за китка. Направо бягайте оттам докато е време.
  • 32 Дойче веле 🚾

    53 7 Отговор
    Трябва да бъде забранена и изгонена от България
  • 33 Има още място

    36 1 Отговор
    Меркел има доста жилища.
  • 34 Няма не искам нама недей

    48 3 Отговор
    Като ги викахте сега се оправайте. Не се опитвайте да ги пробутате на нас.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Курд Околянов

    42 2 Отговор
    Ще сменят лицемерната си демокрация с халифати.
  • 37 Генерал Атанасов

    34 5 Отговор
    Путин е виновен.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Стига бе

    69 2 Отговор
    Добрият немец трябва да успява да изхрани себе си, своето семейство, пет араби, десет африканци и двадесет укри.
  • 41 Да, бе

    45 4 Отговор
    Баба Яловица каза, че ще се справите, за туй ревете в друга църква... Нещастници леберастки...
  • 42 Няма да плачете...!

    41 2 Отговор
    Фрау Меркел ви ги покани и сега им сърбайте попарата,без да мрънкате ако обичате ...!
  • 43 Циник

    45 1 Отговор
    Можете, можете. Поемайте ги надълбоко и се радвайте!
  • 44 То хубаво..

    42 2 Отговор
    ..,ама питайте Меркел какво да ги правите.
    Тя ни ги натресе.
  • 45 Мухарем

    26 2 Отговор
    Те първа ще ви пълнят братята от Мала Азия както го правят людете от Анадола и Деярбекир близо 50 години!

    Коментиран от #54

  • 46 А дано

    19 0 Отговор
    прочистят Германия от навлеците.
  • 47 Афганистанец със Симсон

    24 3 Отговор
    и ние не ви искахме ама дойдохте уж да ни оправяте, сега и ние идваме да ви оправяме - жените ;)

    Коментиран от #86

  • 48 Учуден

    29 2 Отговор
    Това са гости на фрау меркел!
    Тя си ги покани официално да заповядат сега що тевете?
  • 49 Хаха

    34 3 Отговор
    Нищо им няма.Може още да вземат.Имат хубав закон според който ако някой джендър се оплаче от домашно насилие те са длъжни да го приемат,да му осигурят подслон и месечни парични помощи до края на живота му.Хайде,джендъри,напред към Германия!
    Сами са си виновни с такива закони.Да не се оплакват!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ердо

    6 8 Отговор
    Германия 150 хил,Турция 5 млн.,А чи турците тогава трябва да серат кръв

    Коментиран от #106

  • 52 слепок

    30 1 Отговор
    В крайна сметка ще стане това, което трябва да стане. ЕС ще бъде изчистена от пуйки и бургии. В германия вече има няколко опита за преврат. За сега неуспешни ама следващия?

    Коментиран от #55, #93

  • 53 Ха ха

    6 5 Отговор

    До коментар #50 от "мдаааа":

    Много малко потенциал имаш,за да разбереш приемането на тези бежанци в Германия,с каква цел беше.

    Коментиран от #72

  • 54 Цар Симеон

    12 2 Отговор

    До коментар #45 от "Мухарем":

    Германските имат още доста да поемат, докато станат пълни догоре
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тъъъъъ

    29 2 Отговор
    Аааа такива да ги нямаме!!!!
    Вие си ги поканихте, сега си ги дръжте при вас!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 няма не мога

    28 2 Отговор
    Няма не мога Меркел ви ги докара навремето и напълни цяла Европа. Можете!
  • 59 хахаха

    14 1 Отговор

    До коментар #55 от "Слепока ,":

    много просто защото там където визираш не ги искат и няма да ги милват ако се опитат да влязат :)
  • 60 Пратете им на ЕСЕМЕС

    21 2 Отговор
    Адреса и телефона на фрау Меркел. Тя ги чака с отворени обятия - Елате всички..

    Коментиран от #74

  • 61 И това

    28 0 Отговор
    Е на фона на липсата на работна ръка в Германия!? Мамата на демокрацията. Прави и здраве мъже и жени си живеят живота на гърба на данъкоплатците. Само това харесвам на Щатската система - емигрираш но ако не работиш - не ядеш. Оправяй се сам. Работа има, само на ниво маниджъри и нагоре няма свободни работни места.
  • 62 Вие им РАЗБИХТЕ държавите

    20 2 Отговор
    Сега ще трябва ДА ЗАПЛАТИТЕ за това !
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Читател

    32 2 Отговор
    гледам Лион -Лил все едно гледам Сенегал Камерун,та така скоро и в Германия.

    Коментиран от #69, #73

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ДПС

    11 2 Отговор
    Можете, можете...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Меркел

    14 0 Отговор
    Шшшшт.. , тихо !
  • 71 До Читател

    23 1 Отговор
    Аз вече взех да се чудя Франция да не е в Африка !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Зрител

    27 1 Отговор

    До коментар #65 от "Читател":

    Ми то и ш България е същото! Гледай Лудогорец - ЦСКА или Ботев Пд или който искаш там от А групата... или се разходи между Лъвов мост, Халите и Женски пазар и се разгледай във физиономиите...Не мое да разбереш в България ли си или в Афганистан...
    Айде стига демокрация и толерантност! Утре като във входа ти като заживеят 15 апартамента с тарамбуки. от общо 20.. И тогава ли ще се правим на кьорави и лицемерни?!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Харесва ви

    12 1 Отговор
    нека ви пълнят още и навсякъде.
  • 76 Мдаа

    28 2 Отговор
    Германия се напълни с Хасановци и бурки, които само консумират социалните им фондове и ся оле-ле какво стана. Ами ще стане. Меркел с нейната либерална политика, до тук докара нещата.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Емо

    9 7 Отговор
    Генът на черните много по-силен отколкото на белите жендъри. Скоро ще владеят света.
  • 81 Черна сила

    14 7 Отговор
    Белите нито могат да скачат, нито могат да дават. Скоро ще изчезнат напълно.
  • 82 Това

    8 4 Отговор
    Звучи доста расистко.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Артилерист

    20 1 Отговор
    Емигрантите изискват много усилия и ресурси за интегриране. Те са с друга култура, традиции, навици. Когато са а общежития те се осланят един на друг, клатят глави в съгласие, като им говорят за интеграция, но пак си карат по тяхному. Видяхме във Франция, след толкова години "интеграция" на докараните от колониите, колко души убиха, докато ги успокоят. Временно. Турците в Германия изглеждат интегрирани, но те по принцип са работливи, уважават традициите, сопата и ако няма "Кой", "Менти" и прочие еничари, да ги бунят, не са революционни. Пък и германците имат примера на американците и техните уж много войнствени индианци...
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 DW и Германците!! Сами си го Начукахте

    22 2 Отговор
    Няма, кой да, ви работи Мръсната, работа, но тези мигранти не са Работници, малка част от тях ще се интегрират!! Виновни са ви Путин, Москва и Кремъл???
  • 89 Няма не мога

    15 1 Отговор
    Меркел ги покани, затова ще сте гостоприемни докрай!
  • 90 Анджело

    12 3 Отговор
    Не е верно. Место има. Има обширни земи незаселени. Някои се ползват за земеделие но какво от това. Ще се одържавят. Могат да се построят жилища, села и градове. Да поемат още мигранти в Германия. Могат да се намалят германците като се сменят с мигранти също
  • 91 Путин

    16 2 Отговор
    Можетеее! Росия е в добри отношения с близкия и среден Изток. Скоро Германия ще бъде "малкия близък и далечен Изток" и ще процъфтят отношенията... Ще тръгне СП1 и СП2 отново. Ще се строят нови проекти
  • 92 1020

    19 0 Отговор
    Еми вие ги поканихте и с плюшени мечета ги посрещахте. Социални помощи им плащате. Критикувахте ни най-високомерно, че не щем мигранти. Да бяхте мислили.
  • 93 Баш софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #52 от "слепок":

    Драмата е че ще ги натресат на такина като нас. Те ги канят ние да се оправяме
  • 94 Дурхан

    3 10 Отговор
    За една пъстра Европа сме ..много цветна , мъултирасово общество ..наред с църкви и катедрали ,трябва да има синаноги и джамии ..многоезичие и мълтикултура ..край на националните държави ,да живее единна Европа
  • 95 Геша

    15 0 Отговор
    Ааа, не сте. Канцлерът ви Мерки покани всички желаещи и каза дословно: Wir schaffen das. (ще се справим). A платени от вас кораби ги товарят край северна Африка и ги карат в Италия. Вие заслужавате ВСИЧКИ криминални навлеци да бъдат натъпкани у вас.
  • 96 СЛОНА

    1 9 Отговор
    ДА ЗАСЕЛИМ БЕЖАНЦИТЕ ПО ЗАПУСЛИТЕ КЪЩИ И СЕЛА ,КАТО ИМ ПРОДАДЕМ КЪЩИТЕ БЕЗ ДА ИМ ДАВАМЕ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБАТА ,А САМО ДА ГИ РЕГИСТРИРАМЕ ,ЧЕ ЖИВЕЯТ ТАМ!!!
  • 97 един от многото

    10 2 Отговор
    Като не можете повече , напускайте Германия , на ваше място ще дойдат нови емигранти!
  • 98 Германци -

    7 1 Отговор
    По-добре си пуснете раздел Дълбоко гърло.
  • 99 Кую

    10 1 Отговор
    Ами то е хубаво да ви е пълно. Отвсякъде.
  • 100 Това за 10 000 евра

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "ЕСССР":

    съм го споменал като "дори да се дадат..." и не е задължително. Пропуснах да спомена факта, че ако този план се възприеме първата крачка ще бъде затваряне на границите и въоръжената им охрана. Мисля,че към това отиваме в момента. Минаха 8 години и се оказа, че съм прав. Бях го написал 2015г. по повод поканата от Меркел донякъде на майтап използвайки думите "окончателно решение" измислени не от мен. В друг пост някой беше писал, че е много скъпо моето предложение, един куршум струвал $1. Ето какво му отговорих: Прекалено хуманно е с куршума. Да си отиде там откъдето е дошъл, да огладнее, да няма пиячка и наркотици, бардаци с бели жени, социални лелки да го настаняват в жилище, кредитни карти с редовно постъпващи средства, социални кухни, безплатно медицинско обслужване... Да се научи да работи защото иначе глад и мизерия, а ако не иска - да мре.

    Коментиран от #108

  • 101 без коментар

    10 1 Отговор
    германия за трети път разказа играта на този континент. Крайно време е да бъде разпарчедосана както си беше преди 1990..... каквито си ги внесеш такива ще ти е държавата, германия приключва във всяко отношение
  • 102 Хмм

    11 0 Отговор
    Ами пълни сте, ама кой е виновен за това? Питайте мама Меркел, от какъв зор пусна толкова много "чаршави" в центъра Европа. Ами вижте палестинците.Ако не беше Израел да изгради инфраструктура в Газа и подобри бита и живота им, тия чаршафи още щяха да се тъпчат в кутии и плодят като зайци. От арабин работа не търси. Те са мързеливи.
  • 103 дайте да дадем

    8 0 Отговор
    Пращайте ги на баба Меркел! Тя ще ги посрещне и приюти!
  • 104 Българин

    7 1 Отговор
    Давай още може.нали ги поканихте ,а сега ще ги гоните ,не можи така.
  • 105 Хейт

    12 0 Отговор
    Господ първо ви изпрати бели, културни, образовани, добре облечени специалисти от Източна Европа - ама тях не ги искахте и много ви пречеха. Крадели ви работните места, подбивали ви заплатите... Държахте се лошо с тях, обиждахте ги, правехте им гадни номера... Искахте си хората от джунглата. Е, сега Господ ви изпрати имигрантите, които заслужавате.

    Коментиран от #107

  • 106 Ердоган

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ердо":

    Вярно! Ама , в Турция ги държат в специални лагери и ако мислиш че EU не плаща за тях жестоко се лъжеш!
  • 107 АК-47

    8 0 Отговор

    До коментар #105 от "Хейт":

    Какви емигранти бе? 80%-90% от тях са спящи ислямски клетки. Ходжите като ги активират да видиш тогава какво става. На ви емигранти. Дръжте си ги.
  • 108 Реджи

    9 0 Отговор

    До коментар #100 от "Това за 10 000 евра":

    А бе колеги , няма нищо по-лесно. Винаги нещо като се напълни може да се изпразни по един или друг начин.
    В Германия един фюрер е построил предведливо лагери с доста голям капацитет. Те още са годни за употреба. Този който работи и се интегрира в ЕС - ОК! Да си живее както намери за добре .А тези коите не желаят да се трудят и да са полезни в обществото - в лагерите. Принудителен труд и според труда , храната . Който не работи , не трябва да яде.
  • 109 БгТопИдиот🇧🇬

    8 1 Отговор
    "Пълни сме догоре, не можем повече": Германия и бежанците.

    Оплачете се на френдовете от Д.ав-ос.Те организират това мюсли нашествие в дръта европа !
  • 110 Българин

    7 1 Отговор
    Пратете ги при Меркелица, нали тя ги покани.Да им врътне една баница за добре дошли.
  • 111 Нас ни изпъдихте навремето

    5 0 Отговор
    с Шенген, а ние от времето на соца бяхме свикнали само да бачкаме и сега си поканихте ман..фи. Ами хак ви е !
  • 112 андрей костад.

    2 0 Отговор
    не лъжете ,мама меркел ще ви приеме всички........