Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 09:31 3 327 30

Израелската армия обяви колко войници е загубила от началото на инвазията в Газа

  • газа-
  • израел-
  • ивицата газа-
  • войници-
  • жертви

Израелската армия съобщи, че е загубила общо 44 войници от началото на сухопътната операция

Израелската армия обяви колко войници е загубила от началото на инвазията в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Десетки израелски войници са били убити в ивицата Газа от началото на инвазията на израелските въоръжени сили.

Израелската армия обяви, че е загубила общо 44 войници от началото на сухопътната операция, която предприе в ивицата Газа след нападението, извършено миналия месец в Израел от ислямисткото движение "Хамас", което контролира палестинската територия, съобщи в. "Таймс ъв Израел", предаде БТА.

Най-новите жертви са 28-годишен майор и 21-годишен сержант от специалните части. Те са били убити в северната част на ивицата Газа.

При атаката си в Израел на 7 октомври бойци на "Хамас" убиха около 1200 души и отведоха над 200 човека в плен в ивицата Газа. До момента бяха освободени само четирима от заложниците, отбелязва Ройтерс. След нападението в Израел бяха открити телата на около 1500 бойци на "Хамас". При израелски удари в ивицата Газа от 7 октомври са били убити повече от 11 хиляди души, включително над 4500 деца, по информация на властите в палестинската територия, контролирани от "Хамас". Тези данни не са проверени по независим път.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    9 29 Отговор
    много са. Матушката изгуби само 4 за СВО

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 малко са , но от

    21 8 Отговор
    300 000 войници , са направо нищо . сравниха гражданската война в бившата украйна с войната израел срещу палестина . много разлики има . все пак евреите са много . и по света и в израел са много . те се плодят като араби , по 14-15 са една рода . унищожиха болници след срутването на 800 17-18 етажни сгради и затова жертвите в Палестина станаха 25 000 .
  • 5 Ксаниба

    9 3 Отговор
    тия там са още със ветхозаветни, доцивилизационни разбирания - канибалски!
  • 6 Нееее

    37 8 Отговор
    Не са 44 а са над 400 войници по видеата които пускат от газа се вижда как израелските войници ги избиват от засада и само унищожените танкова са над 40 слагай по 5 или 6 войника екипаж само там има убити 240 убити ционисти

    Коментиран от #8, #17, #18, #27

  • 7 Йо Несбьо

    14 10 Отговор
    Тригодишната военна служба в Израел за всички мъже дава своите резултати. Там не са като нас без пари, а редовно се ходи на стрелби, на учения, а опитът е реален боен. Има и друго - в Израел се наливат десетки милиарди американски долари всяка година от американския бюджет, а оръжейното им производство и високотехнологичните им компании са на невероятно високо ниво.

    Освен това враговете им са ясно дефинирани и отличаеми, принадлежащи на чужд народ. Въобще няма нужда да мислиш, просто стреляш.

    Ето защо и жертвите им са толкова малко! Неслучайно Израел е обвиняван в нанасянето на безразборни удари и масово етническо прочистване и геноцид. За тях това е уникална възможност да прочистят една територия от нежелани елементи.

    Обаче политици "с топки" да ги накарат да спрат няма да се намерят. Отзад са американците.

    Коментиран от #10, #14

  • 8 даже не са 400

    7 18 Отговор

    До коментар #6 от "Нееее":

    а са над 40 000. При това без ДДСто. Вервайте ми. Правдата ви говоря. И до довечера ще са поне 60 000.
  • 9 Запознат

    33 6 Отговор
    "са били убити повече от 11 хиляди души, включително над 4500 деца"

    Е това е "демократично" според нашите козячета а не като Путин да пази цивилните. Друго си е да сринеш със земята някой град като Мосул или Рака в едно със жителите му и да се похвалиш че си избил над милион цивилни - все пак това са евроатлантически ценности. Пък Путин не е "демократ" и в Киев си живеят все едно няма война - виж ако беше "демократ" Киев отдавна щеше да е в руини.
  • 10 Дааа

    27 6 Отговор

    До коментар #7 от "Йо Несбьо":

    И те ще намерят майстора те отсега загубиха станаха за смях ,известния Мосад проспа нападението а ционистката известна армия не може 40 дена да навлезе в един анклави като газа Хамас ги направи на посмешище те могат да убиват само жени и деца а и света видя какви изверги са ционистите просто Израел още отсега изгуби тази войнанищо вече няма да е както преди за ционистите
  • 11 Истината е, че до вчера

    25 4 Отговор
    Загубите са 370
  • 12 Учуден

    29 8 Отговор
    "включително над 4500 деца"

    Значи Путин "отвлякъл" 11 000 украински деца и го обявиха за военопрестъпник а Натаняхо убил 4500 сирийски деца и никой не го обявява за военопрестъпник. Доколкото разбирам според евроатлантическите ценности руснаците трябвало да избият тези украински деца а не да ги "отвличат" и да ги осиновяват за да нямат проблеми с международния съд в Хага. Дежурните соросоидчета да ми разяснят че нещо се обърках.
  • 13 127

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    на матушката ще и пръд--- на дядовия
  • 14 ти сигурно

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Йо Несбьо":

    си някакъв военен специалист при това по добър от Скот Ритър, потърси в нета има клипове и какво разправя са израелската наборна армия, а той е американски военен експерт имал досег с израелската армия. А също и полковник Макгрегър.
  • 15 Дедо ви...

    26 4 Отговор
    Да бе унищожените танкове меркава са вече над 80, а воиници само 44 хахаха.....!!! Учат се от укровермахта да удурдисват нещата!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 16 Оги

    23 3 Отговор
    Жалко и те са хора ,но дайте броя на убитите палестинци ,жестоки гледки на дечица ,на унищожената най голяма болница под чиито руини лежат и труповете на лекари без граници!! Защо не дават ужасяващият геноцид на израелските ционисти подпомагани от американските агресори ?! Голяма радост по БНР ,че с САЩ са ударили Сирия и Ирак,тази жестокост ще се върне скоро и върху тях ,те го заслужават !!!
  • 17 Ццц

    7 15 Отговор

    До коментар #6 от "Нееее":

    Така ли казаха от Масква 400 ....защо за по лесно не ги напишете 400 000 ( четиристотин хиляди) и да се знае че с израелската армия е свършено....та да си гледа спокойно работата че уж щеше да я свърши за 3 дни а то каква стана та....ббб...
  • 18 точно така

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Нееее":

    Ясно е че са доста повече от обявените 44 човека, трудно е да се назове точна цифра но наистина дадоха бая жертви в хора и наземна техника (и то военни) и със сигурност няма да им се иска да продължават дълго време сухопътния бой! Също така е ясно, че ще окупират цялата Газа и нямат намерение да пускат никой там...........ще избиват и гонят цивилното население и после ще заселят там евреи, поне такива са им плановете! Само че тия планове в крайна сметка няма да се изпълнят щото цялата мюсюлманска общност се вдигна срещу тях и скоро ще започнат много по-сериозни действия отколкото досега и евреите ще бъдат смачкани! Държавата израел няма да я има още дълго, а оцелелите евреи ще бъдат разселени по целия свят!

    Коментиран от #22

  • 19 Дон Козъ

    18 3 Отговор
    Е нормално е, като бомбандират цивилно население от голямо разстояние да са им малко жертвите. То жените и ДЕЦАТА които умират не дават голям отпор на тежко въоражената армия на ци0нистите. Дано се включат от Хизбул@ и жертвите на Израел да нарастнат неимоверно. Тия няма да слезнат на земята и да спрат да се мислят за "богоизбрания народ" докато не претърпят няко много тежка загуба. Там трябва да са 2 държави ... това е единствения начин. Ама на 24 км. от брега на Газа е открито ново находище на природен газ ... и сега всички световни сили са готови да пожертват 2 млн. души заради пари.
  • 20 Нов европеец

    15 4 Отговор
    мошетатата не случайно са чистени от държавите, където са паразитирали и грабили. Мошетата ще ядат дървото от арабите рано или късно, защото арабите са повече и обичат земята си, а не като нас продажници.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Времето

    4 10 Отговор

    До коментар #20 от "Нов европеец":

    на безплатните погроми срещу евреи свърши. Сега Ай Ди Еф наказва всички, които посмеят да нападат. Още нацизмът не е свикнал, но скоро и това ще стане. На руските варвари, лошо им се пише за всичките злини, които причиняват на хората.

    Коментиран от #29

  • 22 Така

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "точно така":

    ви се иска, но това не е варварската руска орда, а най-модерната армия.
  • 23 Стар

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Нов европеец":

    варварин! Никой не може да промени нещастната ти същност.
  • 24 Факт

    7 1 Отговор
    Тези 44 еврейски войници са потвърдени и сигурни, а онези 11 хиляди палестинци са лъжа и измама ! хахаха Поредната еврейска лъжи, трикове и пропаганда!
  • 25 любител

    7 2 Отговор
    браво на евреите за 40 човека ще унищожът 2 милиона мирни жители и най вече жени деца и то при военна ОПЕРАЦИЯ според краварите а при укрите при тези жертви тогава това не е война а разходка в парка . хахаха
  • 26 Соломон

    7 1 Отговор
    Как да да им вярваш на тези Израелци когато не казват истината. Много по вече са загиналите.
  • 27 Не е вярно

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нееее":

    Не е вярно това което пишеш. Гледаш фалшивите видеоклипове и не разпространявай фалшива информация.
  • 28 Дурхан

    2 1 Отговор
    Богоизбрана нация и имат правото да убиват даже деца ...май Хитлер е бил прав
  • 29 Така така

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Времето":

    Моше земи млъкни малко изобщо не си страшен само лъжи от еашите нечисти устни
  • 30 АУУУУУ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо ви...":

    АААА НЕ .....УНИЩОЖЕНИТЕ ТАНКОВЕ СА ПОНЕ 4400 ....... НЕЩО КАТО 1000 УНИЩОЖЕНИ ХАЙМАРСА В УКРАЙНА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣