Last news in Fakti

9 Декември, 2013 22:17 1 238 0

Напрежението в Украйна продължава

  • киев-
  • протести

Пореден паметник на Ленин падна жертва на проевропейските протести в Украйна

­­Пореден паметник на Ленин падна жертва на проевропейските протести в Украйна. Жертва на антируските настроения в обществото стана статуята на вожда на Октомврийската революция в малкия одески град Котовск. Това не е прецедент преди седмици в друго селище в региона също беше свалена статуя на Ленин.

Хиляди украинци продължават в Киев протестите срещу решението на кабинета да се откаже от ЕС. Те се събраха отново на площад „Независимост” в Киев, обградени от тежко полицейско присъствие.

Мотивът е, че затрудняват достъпа до сградите. Властите дадоха срок на демонстрантите да напуснат площада до утре.

Засега няма информация за сблъсъци, въпреки че опозиционни лидери призоваха привържениците си да защитят Площада на независимостта.

Хората издигат допълнителни барикади там. В  момента в центъра на украинската столица има голям брой милиционери. Прииждат и много хора.

През деня силите на реда премахнаха палатковия лагер пред сградата на правителството. Междувременно стана известно, че маскирани са влезли в офисите на партията на Юлия Тимошенко – „Отечество” и са иззели документация и сървъри.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: