Last news in Fakti

3 Декември, 2023 17:47 9 619 89

"Унгария за унгарците": с крайни мерки срещу мигранти

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • мигранти-
  • фидес

Правозащитници смятат, че новият закон за трудовите мигранти включва клаузи, които противоречат на европейското право – същото беше и с антимиграционното законодателство на Виктор Орбан

"Унгария за унгарците": с крайни мерки срещу мигранти  - 1
Снимка: БГНЕС

Унгария се готви да защитава своя национален суверенитет от ЕС. Правителството на Орбан въвежда драстични ограничения за мигранти от други страни, защото никой нямал право да отнема работните места на унгарците.

Ограниченията срещу мигрантите, които са в сила в Унгария, и досега бяха достатъчно строги. А през ноември правителството дори ги затегна още повече. И понеже е наясно, че в сравнение със законодателството другаде в ЕС, унгарските закони срещу мигрантите са изключително ограничителни, официална Будапеща оповести, че очаква плановете на правителството да бъдат изтълкувани тенденциозно.

Новите мерки са част от пакета закони „За закрила на унгарския суверенитет“. В тази връзка правителството припомня, че Унгария е суверенна държава и принадлежала единствено на унгарците, тъй че, за да се укрепят правата на тези унгарци, трябвало да бъде възпряна масовата миграция и допълнително да се регламентират претенциите на мигрантите, особено когато идват от държави извън ЕС.

Трудовите мигранти - нежелани

Управляващите в Будапеща искаха още през лятото да уредят статута на трудовите мигранти в страната, но после се отказаха. Германският вестник „Зюддойче Цайтунг“ (ЗЦ) цитира публикации, според които премиерът Орбан отдавна е пуснал от бутилката духа на съпротивата срещу миграцията и сега просто не успява да го прибере обратно. „Населението се съпротивлява срещу мигрантите, пишат медиите, още повече, когато трябва да се конкурира с тях за работни места, жилища, медицински грижи и места в детските градини“, пише ЗЦ.

Изданието пояснява, че Унгария има сериозен проблем с работната ръка, защото много унгарци са отишли да работят в други държави от ЕС. Според Министерството на икономическото развитие страната се нуждае от половин милион нови работници и специалисти. ЗЦ припомня, че концернът „Самсунг“ вече произвежда продукти в Унгария, а друг гигант от Китай строи своя фабрика в Дебрецен, където ще бъдат открити 9000 работни места.

Германските автомобилни концерни също отдавна са стъпили в Унгария: „Ауди“ прави автомобили в Дьор, „Мерцедес“ в Кечкемет, БМВ пък отправя поглед към Дебрецен. Големите концерни вече са наели хиляди мигранти от Казахстан, Монголия, Китай и Филипините, но трябват още.

Строги ограничителни мерки

Тъкмо по тази причина правителството в Будапеща иска да уреди законово статута на гастарбайтерите – и гледа да подчертае, че ограничителните мерки са строги. Работниците от чужбина ще могат да се трудят в Унгария само в продължение на 2 години, с опция за година продължение – но само ако за конкретното работно място не кандидатства унгарец или унгарка. Категорично се изключва възможността гастарбайтерите да водят семействата си или пък да получават дългосрочна виза.

„Зюддойче Цайтунг“ пише, че молби за издаване на разрешителни за работа на чужденци ще могат да подават само трудовите агенции и фирми „със специален статут - тоест предприятия, които изпълняват проекти от „особено важен национален интерес“. Така управляващите наричат онези крупни държавни поръчки, които се осъществяват без сериозен обществен контрол.

Унгарското издание на немски език „Унгария днес“ пояснява, че работните визи за чужденци ще се издават само за точно определено работно място и за точно определен срок. При издаването ще се проверяват определени ограничителни критерии, а за мигрантите, които решат да останат незаконно в страната, ще се прилагат строги мерки, включително и задържане под стража. Изданието цитира държавния секретар Бенце Ретвари с думите, че всеки човек в страната трябва да се съобразява с унгарските закони и никой няма право да отнема работните места на унгарците.

В противоречие с европейското право

Унгарските правозащитници смятат, че новият закон за трудовите мигранти включва клаузи, които противоречат на европейското право – същото беше и с антимиграционното законодателство на Орбан. Така например младежите между 16 и 18 години се приравняват на пълнолетните, без полагащата им се специална закрила. А да забраняваш на трудовите мигранти да доведат семействата си – това така и така е неправомерно, казва Андраш Ледерер от унгарския „Хелзинкски комитет“.

Агенция „Франс Прес“ съобщава за едно допитване, стартирано от правителството във връзка с пакета закони и със „закрилата“ на страната срещу предполагаемите влияния на ЕС. Анкетираните имат само две възможности: на всеки въпрос те могат или да одобрят позицията на правителството или пък да изберат предполагаемите възгледи на ЕС. „Брюксел иска да създаде в Унгария гета за мигранти. Как се отнасяте към това?“ - гласи например един от въпросите в каталога, който официално е озаглавен „Национално допитване за защита на нашия суверенитет.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 666

    117 16 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Мислил си да отидеш да се чрегледаш?

    Коментиран от #47

  • 3 незнайко

    196 12 Отговор
    Прочетах първия абзац и останах ОЧАРОВАН от смелостта на ВИКТОР ОРБАН който си защитава държавата и народа а не като нашите подлизурковци !!!

    Коментиран от #17

  • 4 Танас

    160 5 Отговор
    Чрез Европейското право ЕС провежда политика: ЕС за нелегалните. Хубаво, че поне Унгария и Нидерландия започват да се усещат.
  • 5 все не разбрал

    148 4 Отговор
    Ми така трябва, първо да се грижи за собствения си народ. Това патриотизъм го забравихме
  • 6 Кирил петков

    84 24 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НА АМЕРИКАНЦИТЕ!

    Коментиран от #10, #63

  • 7 666

    86 2 Отговор
    К за Ротшилдите и "демокрацията" им.
  • 8 Борба в кал

    14 83 Отговор
    Егати борбата в немските заводи бачкат азиатци..половин милион човека дупка
    Тоя се борел за унгарците видиш ли

    Коментиран от #20, #70

  • 9 Има лесно

    26 80 Отговор
    Напускайте гнилия ЕС ,не може да цоцате от две места .Ама сте интерисчии с парите от европа ще купуваме руски ресурси

    Коментиран от #88

  • 10 ...

    9 74 Отговор

    До коментар #6 от "Кирил петков":

    По-добре,отколкото на рашистите!
  • 11 Мъжа на урсула

    122 14 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Руснаците имат пари - държат ресурсите, ще си платят.
    А ти ще продължаваш да нямаш, едвам ще покриваш ипотечния кредит за кимизарника докато банката ти го вземе. И пак ще дължиш. И пак няма да имаш. Защото никога не си имал - нито пари, нито ресурси. Тока ти идва от централа, построена от ,,гадните,, руснаци. Но новите ти ,,партньори,, искат да я взриват с ,,горивото,, си. За да нямаш отново. Ще попиташ ЗАЩО? Ще ти отговора - щото си прост

    Коментиран от #16, #19, #54

  • 12 Аха

    30 8 Отговор
    Айде сега отиди и си прибери народа от другите държави.
  • 13 Как

    127 1 Отговор
    Германците ще разберат по трудния начин че афганистанци африканци и араби не идват в Европа за да работят!

    Коментиран от #27

  • 14 Българин

    84 1 Отговор
    никакви мигранти повече в ЕВРОПА
  • 15 Хахаха

    18 94 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Всички руснаци трябва да бъдат депортирани в Русия, заедно с всички русофили. Нали в Русия е рай, що така бЕгат ... я марш!!!
  • 16 Вярно е

    11 72 Отговор

    До коментар #11 от "Мъжа на урсула":

    По-лошо е другари
    Руснаците имат кухи глави също
  • 17 ха, ха, ха...

    5 47 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Че кой те е спял, ей къде е Унгария? Има всякакъв вид транспорт и без много формалности. Само си купуваш билет и тръгваш. Ако чакаш дарение никой от нас няма да ти го купи

    Коментиран от #21

  • 18 123456

    97 4 Отговор
    Дръж се Орбане - на теб разчитаме ! Жив да си !
  • 19 🇺🇦🇧🇬

    16 72 Отговор

    До коментар #11 от "Мъжа на урсула":

    Пари имат 5-10 процента от рашистите,другите мизерств@т... Отиват на фронта,където им пръсв@т пр@зните кр@туни за някоя рубла,защото са з@тънали в дългове!

    Коментиран от #23

  • 20 Всичко

    14 42 Отговор

    До коментар #8 от "Борба в кал":

    Е пропаганда ,а комунягите я умеят най добре

    Коментиран от #80

  • 21 НАРОДНЯК

    85 5 Отговор

    До коментар #17 от "ха, ха, ха...":

    А защо да ходи в Унгария, той просто иска да имаме национално отговорен премиер и управляващи, а не наколенки ,които продават и зануляват България.

    Коментиран от #32

  • 22 гост

    78 5 Отговор
    Орбан има топки, а нашите "политици" имат п...ки!
  • 23 Мъжа на урсула

    70 6 Отговор

    До коментар #19 от "🇺🇦🇧🇬":

    В твоя развит, колективен запад е по-зле - 1% имат пари но държат 70% от благата, по спомен
    Не вярвай на всичко което ти казват бтв и нова тв.
    За начало изгаси телевизора. Остоналото ще дойде само...

    Коментиран от #28

  • 24 Историк

    10 64 Отговор
    Лицемерието на режима на Орбан ще лъсне веднага, ако ЕС направи едно изключително просто нещо: започне да прилага унгарските правила важащи срещу чужденците в Унгария към унгарските граждани в ЕС.

    ТОГАВА Орбан ще трябва да обясни на сънародниците си защо има такива правила срещу тях.

    Коментиран от #29, #33

  • 25 Панчо

    52 8 Отговор
    Унгарците са най-европейци.

    Коментиран от #79

  • 26 Орбан

    63 6 Отговор
    трябва да е бъдещият шеф на ЕС!
  • 27 Моряка

    65 6 Отговор

    До коментар #13 от "Как":

    Първата работа на българския Орбан тряба да бъде също "България за българите".Т.е. лишаване от българско гражданство на всички пинчери от Атлантическия кучкарник на Пасито и нататък чак до Кирчо,Кокорчо и агент Тагаренко.

    Коментиран от #56

  • 28 🇺🇦🇧🇬

    8 43 Отговор

    До коментар #23 от "Мъжа на урсула":

    Имам приятели в доста западно европейски държави,които се справят доста добре,без да са олигарси и не познавам някой да се е върнал...
    Аз самия съм бил в почти всички държави в Европа и мога да направя разлика как живеят на запад и как бившите републики от СССР и източна Европа. Не е нужно бтв да ми казва кое какво е...

    Коментиран от #31

  • 29 Законът

    46 2 Отговор

    До коментар #24 от "Историк":

    на Орбан не се отнася за европейски граждани бе, истерик

    Коментиран от #30

  • 30 Историк

    23 9 Отговор

    До коментар #29 от "Законът":

    Я пак прочети написаното.

    "Работниците от чужбина ще могат да се трудят в Унгария само в продължение на 2 години, с опция за година продължение – но само ако за конкретното работно място не кандидатства унгарец или унгарка. "
  • 31 НАРОДНЯК

    47 4 Отговор

    До коментар #28 от "🇺🇦🇧🇬":

    Като си бил в почти всички западноевропейски държави защо не си остана там ? И тези твои приятели колко ли се справят или само големи приказки или дори пълна мизерия.

    Коментиран от #59

  • 32 добре де,

    46 4 Отговор

    До коментар #21 от "НАРОДНЯК":

    Като искаме да имаме национално отговорен премиер защо не ходим да гласуваме, а чакаме цигани и платени избиратели да но го наложат?

    Коментиран от #39

  • 33 Нее

    41 3 Отговор

    До коментар #24 от "Историк":

    Рестрикциите в законодателството на Орбан не са срещу граждани на Европейския съюз, а срещу незаконните мигранти. Справедливо е правителствата на Афганистан, Судан и Сирия да въведат ответни огледални мерки срещу жители на Европейския съюз, няма да им се сърдим. А лицемерието ще лъсне, когато камион пълен с европейски християни пристигне в Афганистан и поиска помощи и специално отношение...

    Коментиран от #36, #37, #81

  • 34 редник

    38 0 Отговор
    /...„Самсунг“ вече произвежда продукти в Унгария, а друг гигант от Китай строи своя фабрика в Дебрецен, където ще бъдат открити 9000 работни места.

    Германските автомобилни концерни също отдавна са стъпили в Унгария: „Ауди“ прави автомобили в Дьор, „Мерцедес“ в Кечкемет, БМВ пък отправя поглед към Дебрецен./

    Хм, и кога ще ги стигнем? 😁

    Коментиран от #35

  • 35 Хммм

    5 13 Отговор

    До коментар #34 от "редник":

    Когато България се премести като територия в сърцето на ЕС?

    Или си мислиш, че това е заслуга на Орбан?
  • 36 Историк

    4 18 Отговор

    До коментар #33 от "Нее":

    "Рестрикциите в законодателството на Орбан не са срещу граждани на Европейския съюз, а срещу незаконните мигранти"

    Невярно, и си е написано черно на бяло в текста.

    Никъде не пише, че емигрантите ще могат да заемат място ако за него не кандидатства гражданин на ЕС включително и унгарец", а специфично, че "ако не кандидатства унгарец или унгарка". Това означава, че ВСЕКИ ДРУГ кандидат, който не е такъв, включително и гражданин на ЕС, ще бъде дискриминиран по този признак.
  • 37 Историк

    17 5 Отговор

    До коментар #33 от "Нее":

    " А лицемерието ще лъсне, когато камион пълен с европейски християни пристигне в Афганистан и поиска помощи и специално отношение..."

    Чакай малко, вие не се ли радвахте, че американците "ги изгониха" от Афганистан? Що за двуличие?
  • 38 Факт

    8 39 Отговор
    Унгария е мизерна държава и скоро ще го разберат.
  • 39 НАРОДНЯК

    36 1 Отговор

    До коментар #32 от "добре де,":

    Че ти измежду цървулите преобули се с трандофори ,които се натискат за власт намираш ли свестни хора ,за които да гласуваш? Освен това след ББ ,който управлява България 12 години благодарение на немска фондация и ЕНП и пак не можаха да направят българите джендъри ,да се откажат от русофилството поне една голяма част ,след като отчаяно дават отпор на паразитите ,които искат да ни натрапят,ни дадоха на краварите ,които също като немците не считат ,че има нужда от гласуване, те просто ги назначават или с две думи всичко с изборите е пунта мара .

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Историк

    10 35 Отговор

    До коментар #39 от "НАРОДНЯК":

    Т.нар. русофили в България са на практика привърженици на КГБ режимите, не на Русия. Те нямат представа от Русия, нито имат някакъв досег с нея извън руската пропаганда, която е организирана от въпросните режими.

    Коментиран от #42, #82

  • 41 я по сериозно!

    14 6 Отговор

    До коментар #39 от "НАРОДНЯК":

    А защо гласуваш за тях? Или може би изобщо не гласуваш, а оставяш обвързаните и зависимите да ти ги избират, което е същото. После само си оплюваш брадата и се молиш някой друг да дойде да ги контролира или да ги изгони, но да ги смени не със свои, а с такива които "само да дават" (а от кого ще го вземат не е важно) и на теб да са ти изгодни. Никой не може да стане управляващ по собствена воля, освен ако окупира държавата и наложи диктатура.

    Коментиран от #45, #84

  • 42 А ти

    30 7 Отговор

    До коментар #40 от "Историк":

    Лично си запознат с пропагандата на КГБ ,но ако беше щеше да използваш ФСБ . Тъй като имам дългогодишен житейски път ще ти кажа ,че точно обратното гнусната говедарска пропаганда направи така ,че русофилите се увеличиха в геометрична прогресия през тези 34 години.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Историк

    8 33 Отговор

    До коментар #42 от "А ти":

    Напротив, използвам точно КГБ, защото отдавна стана ясно, че КГБ никога не се е променяло, а само си е сменило името.

    А за това, което твърдиш, доказателствата срещу него са съкрушителни: никой не иска да ходи в Русия да живее, дори и за туризъм не иска да ходи, не иска нищо произведено в таи държава и т.н.

    Неслучайно всичките руски матрьошки в българската политика ОТРИЧАТ, че са кремълски, защото ако го заявят отркито ги чака съдбата на Атака.

    Коментиран от #76

  • 45 НАРОДНЯК

    20 1 Отговор

    До коментар #41 от "я по сериозно!":

    Ако дават дават само на маргиналите и техните барони . Българите не чакаме някой да ни даде , знам как се забогатяваше, преди 30 години ,знам и как се оцеляваше през тези тлгодини .И да не съм гласувал ,защото достатъчно дълго гледах мимикрията на цървултрандафорите.

    Коментиран от #48

  • 46 Браво на Орбан

    39 5 Отговор
    Oрбан начело на ЕС вместо т@пата Акушерка!
    Браво на Орбан!!!
  • 47 Някой си...

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Кво бе, нали се кефехте на Орбан? Май сега нещо не ви изнася..Ми като ще е като при Орбан, като при него да е..ко кудкудякаш..Руснаци, украин ци.. по 2 години без право да влачат семейства и комшии и да видиш колко бързо ще се изнесат
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Баба Кина

    18 1 Отговор
    Звучи малко като като "Дойчланд, юбер алес" но явно е дошло време пак да се самоопределим и разграничим от православните афганци, кариоки и конгоанци....!
  • 51 Българин

    0 16 Отговор

    До коментар #49 от "НАРОДНЯК":

    Освен с комунистически лъжи и опорки някога мирогледа ти бил ли е оформян от реалността?

    Личи си, че с нея си имал малко досег, щом успяваш ЕДНОВРЕМЕННО да бъдаш лъжи за комунизма И за "прехода".
  • 52 Факт

    18 4 Отговор
    Браво ! Само крайно-десните партии ще спасят Европа от сигурна гибел !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 А за

    0 9 Отговор

    До коментар #27 от "Моряка":

    Костя кво ще кажеш ,или за него може той за блатото

    Коментиран от #57

  • 57 Моряка

    16 0 Отговор

    До коментар #56 от "А за":

    От Костя може да излезе Орбан,ако с годините стане по въздържан и не се самозабрави.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 🇺🇦🇧🇬

    1 22 Отговор

    До коментар #31 от "НАРОДНЯК":

    Ако мизерстваха,щяха да се приберат моите приятели. В западна Европа,за разлика от рашия,ако ти се работи рано или късно си намираш хубава рябота и живееш като бял човек,а не като креппстен сел.янин като в рашия...Аз не съм останал никъде,защото не ми се е налагало. Обичам си България и няма да избягам заради 10% кре.тени,които се опитват да ни потопят в бл@тото пак.

    Коментиран от #61

  • 60 НАРОДНЯК

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "я по сериозно!":

    Нито съм мрънкалник ,нито употребавам клишета ,защото това е действителността.
  • 61 НАРОДНЯК

    19 3 Отговор

    До коментар #59 от "🇺🇦🇧🇬":

    Еее хайде холан и други да имат познати в пустия запад ,а дали сме 10 % ще се види ,когато от козяк се разкарат от България и има действителни избори ,а не платени.
  • 62 я по сериозно!

    6 8 Отговор

    До коментар #58 от "НАРОДНЯК":

    ... за качествената храна да поговорим, или ти не си бил роден... "
    Не знам 72 години малко ли са или много за теб, но бъди щастлив в заблудите си!
  • 63 Костя капейкин

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Кирил петков":

    БЪЛГАРИЯ НА РУСНАЦИТЕ!
  • 64 простотоКостя

    3 10 Отговор
    Искам България да стане руска губерния и Путин да ме назначи за губернатор на Задунайская!
  • 65 Пламен

    17 1 Отговор
    Голям политик
    В сравнение с него нашите са мишки..

    Коментиран от #83

  • 66 Диьмо

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Те Руснаците не са емигранти май не си наясно с нищо. По добре не пиши че заема място тук ако можеш чети ако не гледай телевизия да се образоваш поне малко
  • 67 По принцип

    2 18 Отговор
    русофилите не са българи!
  • 68 граф Монте Кристо

    10 1 Отговор
    И все пак глобалистите не искат да оставят Унгария така лесно да се измъкне,Орбан още не се е сетил да натири хелзинкския комитет и да не допуска пазарлъци за вкарване на мигранти за временно ползване,нито да им се натяква на унгарците ,че напускат страната си и затова трябва да бъдат заместени от чужаки.

    Коментиран от #75

  • 69 орбан

    1 16 Отговор
    поредната кремълска марионетка

    Коментиран от #77

  • 70 Наври си я отзад!

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Борба в кал":

    Ти явно си на антидепресанти! А може и татко ти да те е родил!
  • 71 Наври си я отзад!

    4 0 Отговор
    Ти явно си на антидепресанти! А може и татко ти да те е родил!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Обран

    9 0 Отговор
    Добре правят унгарците, дано успеят да защитят държавата си. И в България е така, само дето българите са като мигранти и гледат да намерят истинската си родина, която да се грижи за тях някъде в чужбина.
  • 74 Стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Рано си се надрусал бепедалскапансофииски
  • 75 0808

    11 1 Отговор

    До коментар #68 от "граф Монте Кристо":

    ... браво на Орбан! А не като нашите дупеда в ци които плащат на украински мошеници по 1200 лв на месец и безплатно спане.. познавам българска докторка с 50 г. стаж, спасила десетки животи с 620 лв пенсия!! Това не е ли геноцид към народа??
  • 76 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Историк":

    Не се напъвай толкова за да не се испуснаш в памперса си бе . Нямаш умствен капацитет за да нищоиш политиката
  • 77 Имре

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "орбан":

    Когато Орбан се е опълчил срещу Кремъл(факт!), твоите близки, а може би и ти, вероятно още сте драпали да ставате членове на БКП! Така ли е или да?
  • 78 Смешно!

    6 0 Отговор
    Защо да е русофил Орбан? Защото защитава унгарците ли? А те не са ли от първите, които се вдигнаха масово и се бориха с голи ръце срещу руските танкове в столицата си? Не се криеха под юрганите си като някои други, които сега са големи борци.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Пак съм аз

    6 0 Отговор
    Орбан и хората от неговото правителство са абсолютно прави. УНГАРИЯ Е ЗА УНГАРЦИТЕ !!! Европа да вземе пример от тази малка държава, но с правила политика ! Европа е за християни и техните църкви ! Не стига, че храним притенциозните емигранти, ами и джамии искат да им построим ...
  • 86 БГ гражданин

    1 0 Отговор
    България на почтените българи ,а не на милиционерските микерета разбойници трафиканти на всичко.....
  • 87 УВАЖЕНИЕ

    2 0 Отговор
    ВИКТОР ОРБАН Е ВЕЛИК....И НЕ САМО НИ ОТНЕМАТ РАБОТАТА НО И АФРИКАНЦИ И АРАБИ СЕ ГРУПИРАТ КАТО МАФИЯ И СПИРАТ БЕДНИ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО.....СТОП НА МИГРАЦИЯТА ....ПИСНА НИ ИЛИ ЩЕ НАСТЪПИ ХАОС И ВОЙНА МЕЖДУ ЧЕРНИ И БЕЛИ
  • 88 ???

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Има лесно":

    ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА СА НАЙ ЛИЦЕМЕРНИТЕ НАРОДИ,А ТИ УНГАРИЯ-БРАВО НА ОРБАН.....БАЙ ГАНЬО НЕ МОЖЕ ДА МУ СТЪПИ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА ВИКТОР
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: