Last news in Fakti

8 Декември, 2023 17:23 1 197 7

Вашингтон има специален план за управлението на Газа след войната! Бенямин Нетаняху остава твърдо против

  • газа-
  • израел-
  • западен бряг-
  • фатах-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Предпочитаният изход от конфликта би бил ислямистката групировка Хамас, която контролира ивицата Газа, да бъде част от бъдещото управление в палестинската територия, но под ръководството на Фатах

Вашингтон има специален план за управлението на Газа след войната! Бенямин Нетаняху остава твърдо против - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Палестинската автономна власт работи с представители на САЩ по план за управлението на ивицата Газа след края на войната между Израел и "Хамас", заяви палестинският министър-председател Мохамад Ибрахим Щайе, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Предпочитаният изход от конфликта би бил ислямистката групировка, която контролира ивицата Газа, да бъде част от бъдещото управление в палестинската територия, но под ръководството на Организацията за освобождение на Палестина (ООП). Това се разглежда като етап по пътя към създаването на нова независима държава, която да включва Западния бряг на река Йордан, Източен Йерусалим и ивицата Газа, обясни Щайе в интервю за "Блумбърг нюз".

"Ако от ("Хамас") са готови да постигнат споразумение и да приемат политическата платформа на ООП, тогава ще има възможност за разговори. Палестинците не бива да бъдат разделяни", каза Щайе. Той добави, че целта на Израел да разгроми напълно "Хамас" е нереалистична.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху побърза да отхвърли идеята. "Фактът, че палестинската (автономна) власт предлага това, само засилва моята политика: Палестинската власт не е решението", написа Нетаняху в социалните мрежи в коментар на изявлението на Щайе.

Израел обеща да унищожи подкрепяното от Иран палестинско движение "Хамас", след като негови бойци нападнаха редица градове и кибуци в южната част на страната, убивайки около 1200 души и вземайки приблизително 240 заложници, отбелязва Ройтерс.

По данни на министерството на здравеопазването в контролираната от "Хамас" ивица Газа, откакто Израел започна ответни военни действия в отговор на трансграничната атака, в анклава са били убити най-малко 17 170 палестинци, а 46 000 са били ранени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    10 1 Отговор
    Те са се разбрали предварително, важното е че освободиха огромна територия за алчните евреи, като избиха над 15 000 жени, деца и старци...
  • 3 Киро

    10 0 Отговор
    А малко се осъзнайте и престанете да ни занимавате с краварите !!! Тези подпалвачи на десетки войни и избити милиони невинни хора ,да се правят на " миротворци", е измама за малоумни и продажниците на посолството!!! Позор и цинизъм!!!
  • 4 Гориил

    5 0 Отговор
    Тези, които имат реални планове и астрономически ресурси, се срещат в Абу Даби, Рияд, Техеран и Москва. Тези, които са свикнали само да лъжат и ограбват, не могат да създават жизнеспособни планове.Имам силното чувство, че нито един воден от САЩ план няма да бъде приложен и одобрен от по-голямата част от арабския свят.По всички признаци на глобалните процеси тази война не може да бъде бърза и успешна.В света има сили, които няма да позволят войната да бъде спряна бързо.
  • 5 Калпазанин

    5 0 Отговор
    Фашингтон имал план, спрете с тоя цирк а този фашингтон от кого се управлява не е ли пак от ционисти
  • 6 Гертруд

    1 0 Отговор
    Нова държава! Нищо освен краварник не трябва да управляват американските скотовъдци!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.