Last news in Fakti

16 Декември, 2013 11:04 1 154 0

Русия е готова да отпусне кредит на Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • кредит

Украйна се надява да постигне бързо споразумение с Русия за по-ниски цени на природния газ

Русия е готова да отпусне кредит на Украйна - 1
Протестиращи се забавляват да „разцъкват мачле“ на барикадите на Площад Независимост. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е готова да отпусне кредит на Украйна като единствената алтернатива за подкрепа на нейната икономика.

Това заяви пред журналисти по време на откриването на конференцията на в. „Ведомости“ помощникът на президента на Русия Андрей Белоусов.

„Ситуацията в Украйна в момента е така, че без отпускането на кредити от една или друга страна, украинците не могат да поддържат икономическа стабилност. Аз не изключвам, че ако получим молба за кредит, то тя ще бъде удовлетворена“, заяви Белоусов.

Той не пропусна да отбележи, че на Киев ще му е по-изгодно да се присъедини към Митническия съюз под егидата на Русия. Белоусов отбеляза, че на насрочената за вторник среща между Владимир Путин и Виктор Янукович може да се очаква да се вземе някакво решение по проблемите на Украйна.

Украйна се надява да постигне бързо споразумение с Русия за по-ниски цени на природния газ, предаде ДПА. Двете страни се съгласиха, че е крайно време да уредят този въпрос, заяви снощи в телевизионно предаване премиерът на Украйна Микола Азаров.

Киев, който разчита основно на енергийни доставки от Русия, плаща значително по-високи цени от западноевропейски държави.

Премиерът Николай Азаров вече отбеляза, че МВФ е готов да отпусне около $4 млрд. в подкрепа на Киев.

На 21 ноември Украйна изненадващо обяви, че спира подготовката за подписване на Споразумение за асоцииране с ЕС.

Това предизвика масови протести и сблъсъци със силите на реда в Киев.

Междувременно все повече държави изпращат свои представители, които да подкрепят протеста на Площад Независимост. От неделя палатка има Полша, а свои представители да поздравят протеста пратиха САЩ, Латвия и Азербайджан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: