Last news in Fakti

17 Декември, 2013 21:04 3 250 13

Русия дава на Украйна евтин газ и $15 млрд. финансова помощ

  • украйна-
  • русия-
  • газ-
  • пари

Президентите на двете страни се срещнаха в Москва

Русия дава на Украйна евтин газ и $15 млрд. финансова помощ - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Русия предостави на Украйна финансова помощ в размер на 15 милиарда долара и намали цената на природния газ с 34 %. Това са основните резултати от срещата в Москва на президентите Владимир Путин и Виктор Янукович по време на междудържавната комисия за сътрудничество, предаде БНР от руската столица.

В края на преговорите, които Владимир Путин определи като делови и конструктивни, той направи и оценка на отношенията с Украйна:

Русия и Украйна са стратегически партньори, свързани с традициите на дружбата и тясното взаимноизгодно сътрудничество в най-различни области. Важното е, че и двете страни изразиха готовност за по-нататъшно разширяване на многостранните контакти, преди всичко в икономиката.

Той обяви, че с промяна в газовия договор от 200-а година година цената за Украйна се намалява от сегашните 400 долара на 268 долара да хиляда куб. метра. Освен това руското правителство е решило в подкрепа на украинския бюджет да инвестира в украински ценни книжа част от своя резерв от Фонда за национално благосъстояние в размер на 15 милиарда долара. Владимир Путин изрично подчерта, че днес не са водени разговори за присъединяването на Украйна към Митническия съюз. Своята оценка за водени преговори даде и Виктор Янукович:

Днешната среща потвърди, че взаимодействието между Украйна и Русия има мощна база и добри перспективи за развитие.

Подписаните днес споразумения са насочени към възстановяване на стокообмена между двете страни и коопериране в областта на корабостроенето, авиационната и космическата индустрия, машиностроенето, енергетиката и транспорта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    1 0 Отговор
    Те за това и беше цялата патардия ! Целта е постигната , евтина газ и сладко кредитче . То народа е казал : " Когато се родил украинеца , евреина заплакал" .
  • 2 nakata88bg .

    1 0 Отговор
    само Янукович да не се надува, Русия отстъпва на Украйна не заради преговори с Янукович и дори не заради евентуално присъединяване към Митническия съюз, а заради това че националност "украинец" няма - те всички са руснаци от украински происход. А своите хора трябва да се пазят и да се поддържат
  • 3 Владислав Димитров

    1 0 Отговор
    Ония от западна Украйна и те ли са руснаци ?

    Коментиран от #4

  • 4 nakata88bg .

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Владислав Димитров":

    а с какво са по-различни?

    Коментиран от #5

  • 5 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "nakata88bg .":

    А ми чисто външно : http://mediasubs.ru/group/uploads/mi/mir-iskusstva-tvorchestva-i-krasotyi/image2/jYtN2YzZW.jpg за други различия като религия , език, манталитет и т.н. не ми се говори , че има много за писане .

    Коментиран от #6

  • 6 nakata88bg .

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Владислав Димитров":

    и според теб, в западна украйна така изглеждат?! ти да не се обличаш и ти всеки ден с народни дрехи? нито външо, нито религия, нито манталитет НЕ СЕ различават от руския. Имат свой диалект - само това е разликата, но (ако не знаеш) в Русия има малко над 140 народности със свои езици и култура - това не ги прави НЕ руснаци

    Коментиран от #7

  • 7 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "nakata88bg .":

    За 140-те народности си прав , но самите тези хора едва ли се чувстват и наричат себе си руснаци , като например това момче от Якутия : http:http://im6-tub-ru.yandex.net/i?id=383922044-32-72&n=21 , чист руснак е нали ?! Да не говорим пък за разните там тувинци , хакаси , калмики , чукчи , буряти те са още по истински руснаци ! Е някой от тях имат малки проблеми (моя твоя не понемает) с знанието на язика , но това са нюанси . А за "лицата кавказкой национальности" : http://s4.afisha.net/MediaStorage/be/84/be845221df9341f29a3ed886bb7c.jpg , нямам думи тия са направо натурални славяни )) Само че знай , ако отидеш в дагестански ,ингушски или който и да е кавказки аул и кажеш на някой местен жител (абрек) , че той е руский , после ти сам се сети какво може да ти се случи .

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Владислав Димитров":

    Първият ми линк не се отаря нещо : http://dlyakota.ru/uploads/posts/2013-01/thumbs/dlyakota.ru_fakty_yakutskiy-klass-v-shkolu-v-50-zaprosto-60-foto_58.jpeg
  • 9 alex xela

    1 0 Отговор
    Ако Русия направи такъв подарак на България, подяволите Евро съюза, който само ни ограбва и ограничава. Всички големи банки, магазини и фирми, само точат пари и ресурси от бълтарина и го изнасят към своите си държави, той ако не е колонизъм...Ако питаш В Испахия един барселонец или канарец какъв е, познай какво ще ти каже, всичко друго но не и , че е испанец. Така че.....
  • 10 nakata88bg .

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Владислав Димитров":

    не че нещо, ама аз съм живял на северен кавказ по време на двете чеченски войни. и тези простотии за кавказците - ги разправяй на някой друг. във всяка народност има националисти (българия не е изключение), има ги и в западна украйна и на кавказ. Но това, как НАРИЧАТ себе си (те могат да се нарекат и Хобити, това ще ги направи ли такива?), не променя фактите - от векове тези народности живяет в една държава. Украйна се отдели преди 20 години, а е живяла като едно с Русия - векове наред.

    Коментиран от #11

  • 11 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "nakata88bg .":

    Е и кво от това , че си живял на северен Кавказ ? Това не прави всички хората живеещи там руснаци ! Народите които живея там , като : осетинци , кабардинци , чекркеси , адиги и още много други , като всеки един уважаващ себе си народ , имат свое национално самосъзнание , свой бит и култура и даже си имат собствен език и писменност . Ако , речеш да се запознаеш с представител на някой от тези народи и го попиташ случайно от каква национапност е този човек , гордо же се нарече примерно така : чечен ,бълкар ,кабардин , осетин и т.н. Но в никаъв случай няма да ти отговори ,я руский и още по-вече я хобит . Аз имам много приятели сред украинските и молдовските българи и смея да те уверя , че нито един от тях няма и да помисли да се нарече украинец , молдованин или пък руснак . Същото важи и за гагаузите и другите малцинства , а ти тук си седнал да ми разправяш , че всички тези народи били руснаци и да знаеш , България и Кавказ се пише с главна буквичка . Аре бегай да си правиш уроците !

    Коментиран от #12

  • 12 nakata88bg .

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Владислав Димитров":

    ако си на кавказ и питаш някой какъв е, ще ти отговори - чеченец, дагестанец, осетин и т.н. ако питаш същия човек ИЗВЪН Русия - ще ти отговори - руснак съм. Украинци са отделна държава от 20 години и половината от тях се представя за украинци, а другата половина - руснаци, защото са си руснаци, просто при разпадане на СССР са живели в Украинска ССР. Както вече казах, в Русия има представители на 140 бивши племена (народности - ако за теб е по-разбираемо), всички си имат различни традиции, култура и бит. някои дори си имат свой език и не са от славянска раса. И от създаване на Русия тези народи си живеят в една държава и се подкрепят, и се уважават. Всички 140 народности ЗАЕДНО се наричат - РУ-СНА-ЦИ! Славянско племе "руснаци" няма! Имаше 3 най-големи племена, които се обединиха навремето и решиха да се нарицат така. Всеки един руснак, ако тръгнеш да се ровиш, можеш да го наречеш с название на едно или друго древно славянско племе. Така че не ме занимавай с глупости, по-добре иди да почетеш нещо. Или аре бегай да гледаш БТВ и да четеш Дневник.бг

    Коментиран от #13

  • 13 Владислав Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "nakata88bg .":

    Пълни глупости ! Трябва да знаеш , че тоя условен Чеченец и на Марс да го срещнеш и попиташ и на Луната и даже на сред червения площад в Москва , отговорът винаги ще бъде един и същ : Чечен ! Да разбира се , добре знам как народите се "подкрепят"на бившото постсъветско пространство ! Така без да се напрягам много си спомням и за Чечено-Ингушския конфликт и за войната между Северна и Южна Осетия и Кабардино-Бълкария - С. Осетия. А чувал ли си как са се "подкрепяли" Приднестровие с Молдова и Грузия с Абхазия ? Още да изброявам ли ? Добре , спомних си и за Азербъйджан - Армения , спомних си и как на времето Сталин "подкрепи" половината от кавказките народи и голяма част от западно-украинските и прибалтийските и ги изпрати да умират от студ и глад в Сибир и в казахските степи . А знаеш ли как един друг са се "подкрепяли" източно-западните украинци и разните им там петлюровци , бандеровци и всякакви черно-кафяви ескадрони и полицаи които са се сражавали за германците по време на войната ? А как по времената на "Червения терор" се е унищожавало казачеството и за военните конфликти в Средна Азия не ми се споменава даже ! Те за тоя всичкия бардак ти правиш едно странно изказване : живеят заедно , подкрепят се и се наричат руснаци . От тези твои така да се каже мисли , едно ми става ясно , че или си много заблуден или доста така ти е промит мозъка , а може би и двете ! Аре баряй по задачите !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания