Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Декември, 2023 19:37 4 135 123

Войната в Украйна: Ами, ако Владимир Путин победи?

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • нато-
  • володимир зеленски

Пентагонът предупреди в понеделник, че парите за нови оръжия за Украйна ще свършат на 30 декември, освен ако законодателите не приемат законодателство, необходимо за продължаване на финансирането

Войната в Украйна: Ами, ако Владимир Путин победи? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Патовата ситуация около по-нататъшната помощ от САЩ и Европа кара съюзниците на Украйна да се замислят над нещо, което не искаха да си представят от първите дни на руската инвазия: че руският президент Владимир Путин може да спечели. С тези думи започва анализ на американската агенция Bloomberg.

С повече от 110 милиарда долара помощ, затънала в политически спорове във Вашингтон и Брюксел, става все по-несигурно, колко дълго Киев може да задържи руските войски и да защити градове, електроцентрали и пристанища от атаки с ракети и дронове.

Европейските съюзници също така разглеждат рисковете, които "окуражената Русия" може да представлява за членовете на НАТО в Източна Европа, казват събеседниците на агенцията. Твърди се, че те също така се съмняват колко надеждни ще бъдат гаранциите за отбрана от страна на Вашингтон.

И всичко това дори не отчита факта, че Доналд Тръмп може да спечели президентските избори в САЩ догодина и да изпълни публичните си обещания да се оттегли от големите съюзи и да сключи сделка с Путин по отношение на Украйна, припомнят авторите на статията.

Нарастващото чувство на безпокойство проникна в публичните изявления на лидерите. Те придобиват все по-груб тон. "Ако Украйна не получи подкрепа от ЕС и САЩ, тогава Путин ще спечели", каза ирландският премиер Лео Варадкар миналата седмица на среща на върха на ЕС. Срещата на върха не успя да реши въпроса за отпускането на помощ на стойност 50 милиарда евро.

Пентагонът предупреди в понеделник, че парите за нови оръжия за Украйна ще свършат на 30 декември, освен ако законодателите не приемат законодателство, необходимо за продължаване на финансирането.

Разочароващите резултати от контранастъплението на Киев това лято, твърди Bloomberg, също повдигат въпроса доколко реалистична е заявената цел на Украйна да си върне всички окупирани от Русия територии.

Европейски служители казват, че Русия вероятно ще се стреми да завземе още повече територия и да унищожи повече инфраструктура, освен ако Украйна не получи оръжията, от които се нуждае, за да се защити.

Без способност да се защити, казват те, Украйна може да бъде принудена да приеме прекратяване на огъня при условията на Русия.

Съюзниците на Украйна - както ЕС, така и САЩ - казват, че помощта вероятно ще бъде одобрена под някаква форма в началото на следващата година. Но това едва ли ще доведе до голям пробив на бойното поле, коментират служители, пише Bloomberg. Става все по-ясно, че войната може да продължи дълги години, споделят песимизма си авторите на материала.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    107 4 Отговор
    Англосаксите започват да осъзнават реалността.

    Коментиран от #44

  • 2 Не е ако

    83 2 Отговор
    А когато:D
  • 3 Сатана Z

    84 4 Отговор
    Сащисаните знаят,че те ще са следващите!
    Удари,Вива,бийй кравата между рогите!

    Коментиран от #79

  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    85 7 Отговор
    Той вече победи. Русия победи зелия неолиберален капиталистически колективен Запад и разруши дивашкия англосаксонски капитализъм!
  • 5 Боклуо

    81 1 Отговор
    Като свършат украинските смъртници,ние сме на пангара.

    Коментиран от #18

  • 6 КОТарАК

    11 80 Отговор
    как да победи? той вече изгуби!! / ще вдигне стандарта на Украина ли? ако дори и я превземе..или на Аляска , ако си я върне....120млн. ватници ще дават наклон на 700млн. ЕС и 300млн САЩ..

    Коментиран от #40

  • 7 обективен

    90 4 Отговор
    Ама някой наистина ли вярва ,че Украйна ще спечели войната !!

    Коментиран от #24

  • 8 Тото

    90 4 Отговор
    Русия не може да бъде победена по военен път!!!! Особено от Украйна !!!!!! Това е факт който не може да бъде променен нито от НАТО нито от ЕС !!!!
  • 9 Проверка на фактите

    57 2 Отговор
    Пари нема - действайте!
  • 10 ЗЛО

    83 4 Отговор
    Въпросът е защо окраинците трябва дават жертвоприношение още 400000-500000 души в чест на злото божество Бай Дън??? В това е човешкият въпрос!
  • 11 зелен джугач..

    53 3 Отговор
    Пращам зелената,да преговаря със вова..тя има опит..от джапанките успя да изпроси по своя начин един млн.$ ..джобни.
  • 12 ЕВРОНЮЗ

    57 3 Отговор
    ДЖУЛИАН АСАНЖ..... Една война започва с лъжи и бива спечелена от истината......... СВОБОДА ЗА ДЖУЛИАН АСАНЖ ❤️
  • 13 Явор Божанов

    6 81 Отговор
    РУСИЯ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ТАЗИ ВОЙНА, УКРАЙНА ЩЕ ПОБЕДИ
  • 14 Последния софиянец

    8 53 Отговор
    Зли времена вещае Небето за Русия, люде" - предрича Преподобна Стойна още през 30-те години на XX век. - Няма да мине и век - помнете ми думата - и она, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша... Тогаз отново ке й потребе душа и она пак ке прегърне България... Внуците ви ке го доживеят.

    Коментиран от #63, #119

  • 15 Каква победа

    5 58 Отговор
    Днес много руски летища горят! В Москва има сирени за въздушна тревога! А Шойгу отвлича вниманието с фалшиви украински жертви -
    Данните на Шойгу бяха оповестени в момент, в който украински дронове атакуваха Москва и накараха местните власти да затворят няколко летища в столицата.

    Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна атакува с безпилотни летателни апарати военни съоръжения в Руската федерация, включително летища в град Москва. За това информира кореспондент на УНИАН от информирани източници в правоприлагащите органи. „Продължава операцията на Главно разузнавателно управление на Министерството на отбраната срещу военните обекти на държавата-агресор“, отбеляза източникът.

    Коментиран от #47

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Той

    37 1 Отговор
    Вече победи
  • 18 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    49 1 Отговор

    До коментар #5 от "Боклуо":

    И в момента има (имаше) много евро атлантици наемници. Въпросът е, дали ще набират и пращат на фронта останалите и скрили се тука евроатлантици, марионетки и подлоги, олигарси и техните деца и внуци?!
  • 19 С.П.

    57 4 Отговор
    Такъв въпрос не стои, защото още от самото начало се знае, че ще победи. Въпросът е защо трябваше американският и европейският данъкоплатец да бъде ощетен за сметка на един крадлив режим от аматьори. За Германия е ясно - чист реваншизъм, но сметките пак няма да им излязат. За Франция пак ясно - чист реваншизъм, но да питат Наполеон за руската зима. Само Ердоган си е научил уроците от историята и отказа пак да яде сопата от Русия. Както каза Путин: историята не е учител, а съдник, който наказва тези, които не са научили нейните уроци.
  • 20 От самото начало

    44 3 Отговор
    на конфликта усрайна е история
  • 21 Явор Божанов

    4 44 Отговор
    РУСИЯ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ТАЗИ ВОЙНА, УКРАЙНА ЩЕ ПОБЕД,ФАКТИ БГ ПИШАТ ВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ ЧЕ РУСИЯ ФАЛИРА ПУТИН УМИРА РУБЛАТА СЕ СРИНА РУСИЯ НЯМА ИКОНОМИКА АЛООО 2023 Е ПИШЕТЕ ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ИЗГУБИ ТАЗИ ВОЙНА

    Коментиран от #118

  • 22 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    5 37 Отговор
    Пресконференция на Путин преди няколко дни! Въпрос -" Г-н президент ,ще има ли нова мобилизация в Русия"..Путин -" До месец март 2024 година нова мобилизация няма да има. На ден се записват по 1500 нови доброволци за фронта ,които засега покриват ежедневните ни загуби"....
    Равносметката - Рашистите дават на ден по около 1500 човека убити в Украйна. Влязоха с 520 хиляден военен контингент в началото на операцията! След 7 месеца организираха насилствена мобилизация в Рашистан. Набираха доброволци от затворите. От 1 милион и 300 хиляди затворници в Рашистан вече 600 хиляди дадоха фира. Имаше статия тук -" Русия вече набира хора за фронта в психиатриите" ...Скоро свършват затворници и психично болни и трябва да мобилизират етнически руснаци от МаЦква и Петербург и тогава започва разпада!
    Извода - 22 месеца война по около 1500 денацифицирани дневно - 45-50 хиляди месечно ,над милион досега! Честито

    Коментиран от #36

  • 23 Фрг

    41 0 Отговор
    Не ако или ами ,той или Русия побеждава и това се вижда, всеки ден се отказва помощ за Украйна, всеки ден по голямата част от света е срещу Запада, всеки ден се вижда слабостта на Запада трябва да си сляп да не виждаш че Русия печели а също и Изтока срещу Запада винаги и винаги ще пели, от ерата на Рим ,Запада и до днес губи
  • 24 КОТарАК

    2 29 Отговор

    До коментар #7 от "обективен":

    ква война? заСВО говорим ..ако те чуе джуджа-в панделата
  • 25 Мими Кучева

    21 10 Отговор
    Споко,Зеля ша спичели!😁😁😁😁😁😁😁😁
  • 26 Тити

    3 45 Отговор
    Европейците са тъпи ще оставят един диктатор да ги разиграва само Франция и Германия имат 3-4 пъти повече оръжия от Путлер а се стискат.

    Коментиран от #64

  • 27 10 години пред село Авдеевка

    3 37 Отговор
    Да дадем възмижност на нащте копейки да им се даде възможност да отидат на фронта, те могат да превземат Авдеевка за три дни. Това означава, че всички боеспособни русофили - около 50 000 души да се хвърлят в атака "на нож".
    Така хем ще помогнат на братушките си, хем ще решат вътрешния ни проблем с путинистите-предатели!

    Коментиран от #30, #39

  • 28 няма две мнения

    49 6 Отговор
    Русия изгражда от кота нула освободените територии. За справка – вижте каква мащабна строителна дейност кипи в 500-хилядния Мариупол. Строят се цели квартали с апартаменти за хората. Враг беше Хитлер, драги ми Буданов. Представи си Хитлер да беше започнал да строи жилища в опустошената от него Украйна. В южна и източна Украйна руснаците освобождават и идват при своите. Затова и нямате вече мобилизационен резерв. Бандеровците от Западна Украйна свършиха, а новите не желаят да воюват с етническите си събратя.
  • 29 Украинците сами са си виновни !!!

    2 31 Отговор
    Като знаят какви съседи имат, защо 35 години не са се въоръжавали?
    България допуска същата грешка!!!
  • 30 Гаринча

    33 3 Отговор

    До коментар #27 от "10 години пред село Авдеевка":

    Шокиращи, казваш, а за кого? Правилно, за Идиотите, разпалили тази война – фащ и ес! То за ес е ясно – оттече се у киреча, благодарение на „приятелите“ от фащ и „малкобритания“, дето напук на всичко трупат „пачки“! Ама иначе сме вро-нещо си, макар и с голи задн.ци! Пфу! Евроджендърия, та дрънка! Но! Скоро, много скоро ще дойде „Видов ден“! А тогава? Че то и колесници самолетни не останаха …! Анадънму?

    Коментиран от #97

  • 31 Дъглас

    36 2 Отговор
    Всички от управляващите в Украйна са наркомани без капка мозък защото ако имаха нямаха да си унищожат собствения си народ
  • 32 Механик

    3 31 Отговор
    Световния лидер пред конгреса на САЩ - В допълнение Зеленски се спря и на това, че Русия не е завладяла нито едно украинско населено място в процеса на последната широкомащабна офанзива. Точно обратното – Украйна е освободила 50% от завладените територии спрямо 2014 година , каза президентът.

    „Това е много добре и ще продължаваме по този начин“, подчерта президентът на Украйна.
  • 33 Павел Николаев

    27 3 Отговор
    Лека поправка в заглавието, надолу не четох: Владимир Путин и по-точно Русия ще победят. Поради простата причина, че всичко основано на лъжа губи.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ще мобилизират бабите с дървените пушки

    37 2 Отговор
    Кирил Буданов с шокиращи признания: Украйна изчерпа мобилизационния си резерв. Наемниците свършиха, а новите мобилизирани дезертират или се предават в плен! Това признание направи сензационно днес в интервю шефът на украинското контраразузнаване Кирил Буданов.
  • 36 россиян..

    33 4 Отговор

    До коментар #22 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Грешката на вова е че щади бандерите,ако действаше като краваро-еврейското нашествие срещу хамас-всичко леш..укрофашагите днес щеха да минат под защитата на юнеско.

    Коментиран от #56

  • 37 Гориил

    4 32 Отговор
    Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Кaлчев-Глииги в студиото на Нюз.бг- " Жертвите на Руските агресори са три пъти повече от обявените. Мecомелачката около Бахмут ги cмля.Това градче вече не съществува. Останаха само бaири и полета. В Харков в уличните боеве къща за къща бяха ликвидирани всички агресори. От 24 февруари 2022 г. Русия не присъедини нови територии спрямо 2014. Дори освободихме Херсон, единствената регионална столица която бе под контрола на нашествениците"
  • 38 да са мислили укрите

    33 2 Отговор
    Путин: Готови сме да говорим за Украйна, но няма да дадем това, което е наше. Ако спазваха "Минск", щяхме да им възстановим дори Донбас
  • 39 Изумен

    3 28 Отговор

    До коментар #27 от "10 години пред село Авдеевка":

    Не би трябвало втората армия в света да превзема едно село на една година и то на десетина километра от границата си в равното поле, и забележете, селото бе превзето след като беше напълно разрушено и няма смисъл да се защитава вече, и това е така наречената втора армия в света моля ви се, сега ще кажат затворници били...нали така тавариши?
  • 40 ВЕТЕРИНАР

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Котарак, който не лови мишки е ненужен.

    Коментиран от #48, #120, #122

  • 41 Жалко за избитите невинни

    27 1 Отговор
    Урсуса и всякаква паплач на Запад и зад океана са като стръвници, колкото повече кръв, толкова повече искат. Може и така да е било исторически, винаги кръв и раздори. Знам ли. Но определено човечеството изостава от себе си, то може да е друго. Някой не желае това. ...
  • 42 Истината

    4 32 Отговор
    САЩ и запада не искат бърза победа на Украйна! Те желаят да бъде изтрепана цялата блатна пияна руска вата там ! Затова дават на траншове помоща! Няма и 2 години и са изтребени и осакатени близо милион орки! Затворите в Рашисран се изпразниха! Почнаха да мобилизират емигранти които избягаха във Финландия от мобилизациите и бяха върнати обратно ! Който откаже ЗКПЧ -та го разстрелват отзад пред строя! Имаше статия и тук във факти и други медии-" Кадировци изнасилиха руски войници християни в Украйна ,един от тях се обеси"..В писмо до жена си е обяснил причината! Путя си трае защото козоeba е по важен за него от етническите руснаци! Путяроби гладни клошарски- не ви ли е жал за избитите и осакатени стотици хиляди руски хора?
  • 43 Правилно Владимире

    29 1 Отговор
    Нали Русия пое задълженията на СССР след разпада му. Дайте на поляците сега Лвов и Ивано-Франковск и си приберете Киев и цяла Украйна в Малороссия. Поляците са НАТО, но при такъв подарък ще ви целуват ръка и ще си траят. А западните змии ще бъдат парализирани и безпомощни от този акт.
  • 44 Толумбичка

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Има два варианта за мир нужно да изчезне един за доминото ,а другото е да изчезнат всички украинци цял народ,!
  • 45 Мехди

    26 2 Отговор
    Няма "ами..." Владимир Владимирович вече победи!
  • 46 тъмни сенки от нощната мъгла

    21 1 Отговор
    .. няма как другояче обаче... асиметрията спрямо по Бога очовечения ум на Русия и жалките грабителски нищожества на западния цивилизован бандитизъм е прекалено огромна в полза на бандитите-кръстоносци. Светът върви към голяма война и нищо не може да го спре. В голямата политика моралността и разбирателството се тълкува като слабост. И обикновено до определен момент по-очовеченият поема пасивите. така е и сега. С хищни животни хуманитарен дебат не се води, трябват си звероукротителски тактики.
  • 47 РУСКА 👊🐻👊®

    3 29 Отговор

    До коментар #15 от "Каква победа":

    1530 руски нашественици са дали фира за ден,за седмица да речем 8200,за месец,48-59 хиляди,за година 540-650 хиляди.Малко са.Ако продължат с това темпо,ще са им нужни поне още пет години на украинците,да избият цялата руска армия.А дали тя ще бъде дислоцирана изцяло в Украйна....съмнявам се.Руснаците няма да оголят други флангове,особено тези,които са в далечния изток и границата с Китай....Японците си искатСахалин,китайците претендират за Сибир,а САЩ,ами те те са заплюли цялата необятната,непобедима или каквото там е останало от нея.

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Поп Вечерко

    24 2 Отговор
    Никакви отстъпки за модерния е в ро н а т о в с к и фашизъм - бой по продажните б о к л у ц и докрай. Пишем договори, ма нещем да ги спазваме. Мор, докато изчезнат от картата. А следващите ще им се наложи да мислят, дори и да не могат, ако искат да не изчезват.
  • 50 Деменцията съм отвъд океана !!!

    19 2 Отговор
    Войната във ООкрайна не е ли свършила , нацистите сигурно победиха Руснаците ! Незабавно изпращам помощ и оръжия на Иран за да победи във тая война !!!!
  • 51 Така е

    2 24 Отговор

    До коментар #47 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Затворите в Рашисран се изпразниха! От 60 хилядите наемници на ликвидирания готвач на Путя Пригожин след месомелачката около Бахмут останаха 18 хиляди! С тях тръгна към МаЦква и по пътя свали 8 военни хеликоптера и 2 самальота! Загинаха 15 от най добрите пилоти на Рашисран! После жужака го изпрати при Кобзон! Затворниците свършиха, вече набира индуси и шерпи от Непал! И те свършват и трябва вече да мобилизира Московци и тогава почва разпада на Рушнята!
  • 52 Аз съм z

    24 5 Отговор
    Зеленски унищожи един народ ! Така правят евреите .
  • 53 Зловещо е

    2 22 Отговор
    "Изображения, публикувани от Maxar Technologies и Planet Lab, показват последиците от руското нападение около Авдиевка, което продължава въпреки големите загуби сред атакуващите части. Русия е загубила повече от 36000 войници за месец на битка около града, както и повече от 1400 бронирани машини и танкове.“
  • 54 Императора

    18 0 Отговор
    "Западът не се отказва от стратегията си за сдържане на Русия и от агресивните си цели в Украйна. Но и ние няма да се откажем от целите на специалната военна операция".
  • 55 Мишел

    5 18 Отговор
    РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ
    През XV-XIX век, след кървави войни, са завладени Казанското ханство в Поволжието (т.нар. булгарский вилаят), Прибалтика, Кримското ханство. Марийският народ, който днес населява съставните на Руската федерация републики Марий-Ел и Башкортостан води тежка война за запазване на своята свобода, но в крайна сметка е покорен. Вдига въстания срещу в продължение на десетилетия, но те са брутално потушавани.

    Същата е съдбата на чувашкия и удмуртския народ – днес Удмуртска република и Република Чувашия в състава на РФ. На юг е завладяно и насилствено присъединено Астраханското ханство при Каспийско море. Покорени са кавказките народи. С особена жестокост през първата половина на XVIII век са потушени башкирските и ногайските въстания за освобождение от руско владичество.

    В навечерието на Руско-турската война, Руската империя завладява Хиванското ханство, Кокандското ханство и Бухарския емират в Средна Азия (на територията на днешните Казахстан, Узбекистан, Киргистан и Таджикистан), избива хиляди от коренните народи и голяма част от техните управляващи прослойки, за да подчини така обезглавените народи на властта на руския император.

    През 1916-1917 г. тези народи се вдигат в т.нар. Средноазиатско въстание срещу колониалната власт на Русия и заселваните от нея етнически руснаци. То е потушено отново с още по-голяма бруталност – според различните оценки са избити между 300 и 500 хиляди от коренното население

    Коментиран от #110, #111

  • 56 Болен

    2 11 Отговор

    До коментар #36 от "россиян..":

    Много си зле ,къде гледаш😄😄😄 те бяха застрашени от авганистанците и ги нападнаха,и руснаците победиха ,смях сега същото само че много по зле!
  • 57 МАРО .....марооооо

    19 3 Отговор
    Къде си за да подкрепиш със една УБЕДИТЕЛНА статия победите на фашистите !!!!!!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Последния Софиянец

    4 20 Отговор
    Не се бойтe дрогари и дрогарки ! Нашия велик вожд дрoгаря Пoтkин ще им покаже на ЕС ,ФАЩ и Англия че не сме безсилни и ще им наложи реципрочни, безаналогови контра-санкции !
    Ще спре износа към ЕС , ФАЩ и Англия на балалайки , матрьошки , рузка салата и пpocтитутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави гeйpoпейците ,хамериканците и инглезите на колене и ще сасипе опадачния гнил Долър , Евро и Паунт!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Факт

    5 15 Отговор

    До коментар #58 от "УжАсен":

    Досега въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ликвидираха над милион руски наши бойци! Вчера по ОРТ( Обществената руска телевизия) имаше анкета поръчана от Кремъл с въпрос -" Кой от двата варианта предпочитате- Да направим пета и шеста мобилизация и да дадем жертви колкото половин Русия или да се изтеглим от Украйна и да се разпадне страната" ...76 процента са отговорили първото и че ще се бият за Путин до летален изход и ще отидат в рая! Велики са руските хора
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гордостта на Тара

    18 2 Отговор

    До коментар #26 от "Тити":

    Защото разбраха стратегия на Путин.. Русия не си дава зор .. Украйна да спечели тази война НАТО трябва да изхаби и последните оръжие
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тъжна дрипaва копейка

    4 22 Отговор
    Част от висшите военни генерали , които официално няма да участват повече в СВО на РФ в Украйна и пригласят на концерта на Кобзон:
    – ...
    – генерал-майор Андрей Суховецки;
    – генерал-майор Виталий Герасимов;
    – генерал-майор Андрей Колесников;
    – генерал-майор Олег Митяев;
    – генерал-лейтенант Андрей Мордвичев;
    – генерал-майор Андрей Симонов
    – капитан 1 ранг Андрей Палий;
    – генерал-лейтенант Яков Резанцев;
    – капитан 1 ранг Антон Куприн;
    – генерал-майор Владимир Фролов;
    – генерал-майор Канамат Боташев;
    – генерал-майор Роман Кутузов;
    – генерал-лейтенант Олег Цоков;
    – генерал-майор Владимир Завадски

    Коментиран от #72, #92

  • 67 Хи хи хи

    13 2 Отговор
    Помак как си тази вечер .....яде ли КЕКС .....КЕКС .....КЕКС във тъмното от твоите другари бежанци от уОкрайна ?????
  • 68 Шаг Вперед

    28 4 Отговор
    Путин е несравним лидер и водач, на който се възхищава целия свят, но не Путин, а руският народ ще победи ! Няма значение колко герои ще паднат в жертва в тази свещена война срещу възраждащият се и насаждан от евроатлантиците нацизъм и фашизъм, важното е това зло да бъде заличено веднъж завинаги докрай и няма никакво съмнение, че това ще се случи благодарение най-вече на саможертвата на братята руси !
  • 69 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 16 Отговор
    До крак ватата и копейката трябва да е в чувалите, Залужни се справя отлично, малко остана!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Механик

    3 20 Отговор
    Представяте ли си, "Русия се сражавала", а американците даже не са дошли в Европа. С кого точно се сражават "асвабадителите" ? Със съседите им украинци, които ту наричат "братски народ", в следващият момент "фашисти", след което отричат въобще да има украинци, а това всъщност били "руснаци". Шизофренията в Кремъл е пълна. "Освободителната война" се очертава да е дълга, докато Русия не бъде освободена по един или друг начин от Путин и неговият режим.

    Коментиран от #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Миче де си ма ?????

    13 0 Отговор
    Да та люшна за последната УФАНЗИВА !!!!
  • 74 Адам Хилтън

    1 9 Отговор

    До коментар #71 от "Механик":

    Факт.
  • 75 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 17 Отговор
    Векове наред руснаците компенсират икономическата си немощ с военна сила. А когато се разбере, че и военна сила нямат – компенсират нейната липса с лъжа и заплахи

    Коментиран от #86, #90

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 всички вярваме в пълната и

    17 2 Отговор
    убедителна победа на русия и нормалната част на човечеството нат евроатлантическата фашистка сган

    Коментиран от #83

  • 78 Въпросът е

    10 0 Отговор
    Не ако, а кога!
  • 79 ХА ХА

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Т@п зетажия, най здравото място на кравата е между рогите, истинатае на първия прешлен след черепа.
  • 80 Логика

    7 0 Отговор
    Ако всичко се върти около един човек, очевидно той е най-влиятелният. Журналята с класациите да си го запишат!

    Коментиран от #85

  • 81 Ами ДА...!

    12 3 Отговор
    Путин вече победи!
  • 82 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 11 Отговор
    ...ако Украйна падне, следващите сме ние, дори знам КОЙ ще е премиер, президентът е вече налице........... Спасението за България в този случай е полека-лека да демонтираме "ТРОЯНСКИЯ КОН", като започнем с МОЧА......

    Коментиран от #99, #113

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Артилерист

    16 2 Отговор
    Компилация на някой, някога си, казал нещо. Нещата не са чак толкова сложни. Американците помогнаха да се разширят и изострят нацистките бандеровски настроения, организираха преврат, сложиха свои марионетки и започнаха продължителен процес на настройване на украинците срещу всичко руско. Хората от Донбас, които са рускоговорящи, не се съгласиха да се откажат от езика и традициите си и да приемат бандееровщината, и марионетките от Киев започнаха война срещу тях. Приеха се няколко международни споразумения за прекратяване убийството на хората, но те не се спазиха от хунтата, като същевременно американците заринаха укроармията с оръжия и инструктори да я готвят за война. Най-върл привърженик на войната се оказва Байдън. Впрочем Байдън, още като депутат, е бил най-горещия подстрекател и за войната в Ирак. Русия предупреждава, че това не може да продължава, тя няма да приеме на границата си натовска Украйна, никой не я чу и тя влезе да реши проблема с военни средства. Русия защитава рускоезичните хора в Донбас и собствената си сигурност, а американците какво правят там, тях кой ги заплашва...

    Коментиран от #93

  • 85 лечение

    3 8 Отговор

    До коментар #80 от "Логика":

    ....много наивно, след масовите чистки НА МИЛИОНИ РУСНАЦИ по времето на Сталин, е утопия, че ако го няма Путин, Русия може да се развие към добро. Генетичният код на стотици милиони мужици вече е сменен. Путин е ЕМАНАЦИЯ на съвременното руско общество...А дали това е действително Вова не се знае, защото жена му Людмила, с която са разведени, казва, че не разпознава "Путин" в този, който ни го представят за него?

    Коментиран от #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 разбира се

    6 0 Отговор

    До коментар #87 от "мдаааа":

    ама потника още по къс . ха ха ха
  • 89 А бре

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "лечение":

    А на та теб къффф ти е генетичния код кирр ливв татарино?
  • 90 жендърски мечти

    12 3 Отговор

    До коментар #75 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    С какви икономически средства ще я възпирате ?

    Държавният дълг на Великобритания надхвърли 100% от БВП за първи път от 1961 г.
    А за Фpaнция външният дълг пpeз 2022 г. e дocтигнaл 249% oт БBΠ . ????

    А Външният дълг на Русия падна за първи път под 15% от БВП !!!!

    Коментиран от #116

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ако погледнем от високо

    14 4 Отговор

    До коментар #66 от "Тъжна дрипaва копейка":

    То само в един бункер 200 натювеца висши офицери и бандери отидоха при бай бандера .
  • 93 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 13 Отговор

    До коментар #84 от "Артилерист":

    Ако си мислиш, че руснаците са се примирили със загубата на „Студената война“, много се лъжеш. Русия иска РЕВАНШ и това е параноята на Путин, Медведев и компания. Заради реваншизмът им са и всичките приказки, че водят войната в Украйна против САЩ и ЕС... Между впрочем, „РЕВАНШИЗМЪТ“ е една от причините ХИТЛЕР да започне ВСВ.
  • 94 Дън Бай

    6 1 Отговор
    Ами чакайте на Орлов мост с цветя. Добрите Сили ще сложат арка от Алиекспрес.
  • 95 Императора

    12 1 Отговор
    "Русия, когато създаде Съветския съюз, предаде даром заедно с населението огромни исторически руски територии, огромен потенциал и инвестира колосални ресурси във всички тези територии".

    Украйна получи западните си региони след Втората световна война, когато получи част от полските земи, добави президентът. Той подчерта, че през 2014 г. Москва е била готова да преговаря по условията, разписани в Минските споразумения, но Украйна и нейните западни господари са ги отказали.
  • 96 Парите...

    12 4 Отговор
    ....на грингосите НЕ СА свършили, просто Китай не им продава суровини и нямат руски производствени мощности + са деиндустриализирани и няма кой и къде да произвежда високо - технологични машини. Щатине не са готови за войната, която палят и този път може се обърнат всички срещу нея. Доста опасна игра играе. А може и трайни последствия да има ако Китай, Индия и Русия откажат кавото и да е сътрудничество с усата. Във всеки случай опциите на САЩ са доста лимитирани и на 99% от случаите може и да си докарат война на собствена територия, я Мехико, я Куба...я коя да е държава или всички заедно от Южна Америка, ако са добре въоръжени!
  • 97 ПРИПОМНЯНЕ

    3 14 Отговор

    До коментар #30 от "Гаринча":

    1. Янукович дойде на власт 2010 г., защото в ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПРОГРАМА ОБЕЩА НА УКРАИНЦИТЕ ПРОЗАПАДЕН КУРС НА УПРАВЛЕНИЕ.
    2. Путин привика Янукович в Москва и след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са ИЗЛЪГАНИ И ПРОДАДЕНИ.
    5. Прогониха кремълския лакей с МАЙДАНА.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че с меморандума от Будапеща, Русия заедно с Англия и САЩ, е ГАРАНТ ЗА суверинитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крым-наш" - при положение, че повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима, след разпадането на СССР, никой не поставяше въпроса за отделянето на Крим, а пък след това Путин се нахвърли и на останалата част от Украйна......
    8. Този гаров жулик Янукович се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе, като нашите „путинофили“ му пригласяте.
  • 98 Мишел

    9 2 Отговор
    Днес украинските генерали Сирски и Тарнавскии съобщиха, че на фронта украинската армия е свършила снарядите и се бие без артилерийска подкрепа. Това предполага близък разгром на ВСУ.
  • 99 Ффф

    6 2 Отговор

    До коментар #82 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ако Украйна падне следващите сме ние. Дай боже че ми писна от гейове,джендари и европейски ценности
  • 100 Антон

    13 2 Отговор
    Евротолерастите и колективния запад започват да подготвят общественото мнение за предстоящата загуба на украйна. Когато Путин ом предлагаше мир, същите, водени от собствената си глупост, решиха, че могат да си правят гаргара с ВЕЛИКА РУСИЯ! Оказа се обаче че Русия си направи гаргсра с цялото нато и ес. Ако онези пишман лидери от запада, дори за момент са допускали, че могат да излезат победители от СВО на Русия, то на тезо хора не трябва да се дава каквато и да било работа в държавния сектор, едонствено посйодящи да дялкат камъни в далечен Сибир. Украйнае загуби всякакъв излаз на море, и вероятно до 60-70% от територията си, и то не цвлата защото района на лвов не му трябва на Путин. До момента е загубила около 20%. Тази загуба на територия е на стойност 110 млрд евро помощ. Или да сльа върнат колективния запад ще се наложи да налее почти двойно, а вече пари няма, хора няма! Рецесията в ес е на 12 меееца и идва с постоянно ускорение.
    Z
  • 101 Хахаха

    15 1 Отговор
    Не ако, когато...
    Хахахаха
  • 102 ПАРТЙНА КОФА

    2 1 Отговор
    – ТАЗИ " война " ЩЕ КЛАСИРА УКРАИНСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ФУТБОЛ ЗА 2024 ГОД...!!!!!!!
  • 103 просто

    4 0 Отговор
    Гащи-долу!Крос -чепляк....И минвават!А да зеленото скато-по тънко....
  • 104 ???

    7 0 Отговор
    –– ЗАЩО СЕ ПЛАШИТЕ БЕ ..НАЛИ С ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ СИ КУПИХТЕ ЗЕМИ И КЪЩИ ИЗ ЕВРОПАТА ....ИМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАТЕ...
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 9689

    6 1 Отговор
    Няма ами,няма и ако.Само болен мозък може да мисли,че ще победи най голямата ядрена държава.
  • 107 пак този

    5 2 Отговор
    Само идиоти могат да мислят, че Русия няма да победи. Тя вече си взе това, което и трябва. Защо си мислите, че спря до тук?
  • 108 Не ако,

    5 1 Отговор
    той ще спечели, той за това се бие за да спечели. Украина няма да влезе в НАТО и в ЕС и ще запази неутралитет. А вие тъпи кравари защо нададохте вой за оръжия в задния ви двор в Куба. И Путин не иска до границата му и в Азовско море натовски т.е. американски войски и кораби. Не се правете на по тъпи от колкото сте.
  • 109 Юлиян

    3 1 Отговор
    ,,Ако,,-то може спокойно да го изхвърлите.В нито един момент.Нито преди,когато е планиран целия конфликт,нито в началото,нито сега, ,,архитектите отвъд океана не са вярвали във някакъв възможен успех на Украйна в противостоянието с Русия.Наивници сред тях няма.Наивниците/шараните/ са украинците.При това клъвнаха на ,,гола кука.Само на върха на кукичката имаше едно обещание-членство в НАТО и ЕС.Глупаците я налапаха и сега няма ,,откачане,,.Пътят оттук нататък е един-в ,,живарника,, на Русия.Днес съобщиха за проведено допитване във ,,Фейсбук,, от ,,острието,, на Зеленски-депутатката Мариана Безуглая.Въпросът;какво мислят украинците за войната.74 процента от гласувалите мъже са готови да се откажат от украинското си гражданство,само и само да не ги мобилизират.,,Ето ви паспорта,не искаме да воюваме.Не виждаме за какво трябва да воюваме и умираме.,,Ясно е защо ,,мобилизацията,, в Украйна в момента е пълна катастрофа.Всеки месец загубите на фронта-числото на убитите и ранените превишават дотолкова броя на новомобилизираните,че практически на месец армията на Украйна губи по една цяла бригада от постоянния брой на личния състав.По една бригада за месец изчезва.И това е само началото,макар че мобилизират старци,инвалиди,жени и даже непълнолетни.Перспективата е повече от ясна.Както е написал колегата в коментар 101,,Не ако,а когато...,,
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Мишел":

    Защо не провериш в източниците като как е завоювала територията от Урал до Тихия океан? Какво се е случило и се случва със стотината Сибирски племена и народи?
    Тайгата не може да плаща данъци в натура за хазната на руския император...данъците се плащат от поданици, а не от дърветата и мечките.

    Коментиран от #112

  • 112 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #111 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ...............
    Земите са разигравани на ТЪРГ и който главорез го спечели, на него матушка Екатерина е разрешавала да ги покори или пък прочисти от коренното население......... Руската наглост и Космосът са безкрайни, за второто не съм сигурен.

    Коментиран от #115

  • 113 Юлиян

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    До ,,империалиста,,Ами,стягай се тогава.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 сори брат

    1 2 Отговор

    До коментар #112 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти я кажи за избитите 100 милиона местно население в америката .
  • 116 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "жендърски мечти":

    Този освен, че е джендър, краде моя ник! И със сигурност не само моя! Вероятно идва и на твоя.
  • 117 Олеле мале!

    1 1 Отговор
    Беж лиске да бягаме! Дано са повече колесниците. На Пасито му е лесно ,ще си вземе трабанта от музея.
    .
  • 118 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Явор Божанов":

    Марш да закусваш!Не си си дозакусвал още.Чакат те.
  • 119 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния софиянец":

    Тълкуването е много важно .
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: