Last news in Fakti

30 Януари, 2024 11:33 1 166 5

Около 1000 италиански мафиоти са активни в Германия

  • германия-
  • мафия-
  • ндрангета-
  • коза ностра

Необходими са по-решителни действия срещу прането на пари, организираната престъпност и престъпните финансови мрежи

Около 1000 италиански мафиоти са активни в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Над 1000 активни членове на италианската мафия живеят в Германия. По данни на вътрешното министерство те извършват престъпления, свързани най-вече с пране на пари, данъчни измами и трафик на наркотици.

Германското министерство на вътрешните работи определя броя на членовете на италианската мафия, действащи на територията на Германия, на около 1000 души. Това сочат данните на Федералната криминална служба (криминалната полиция) и на съответните служби на отделните провинции. Те са успели да идентифицират общо 1003 заподозрени членове на италианската организирана престъпност, живеещи постоянно в Германия, цитира изданието RND (Редакционна мрежа Германия) отговора на Министерството на вътрешните работи на въпрос на Зелената партия.

От тях 519 принадлежат към Ндрангета, 134 - към Коза Ностра, а 118 - към Камора. Според данните броят им се е увеличил с 87 в сравнение с предходната година, като мафиотите са работили предимно в сферата на ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост и в бизнеса с автомобили.

Какви са печалбите на мафията?

Извършени са престъпления с незаконни упойващи вещества, както и пране на пари и данъчни измами, се казва още в информацията. Установени са приходи от престъпна дейност на обща стойност около 2,3 млн. евро, от които обаче са били конфискувани едва 683 000 евро. Не се посочват броят на наказателните производства срещу мафията и размерът на действителните печалби, уточнява по темата ZDF.

Зеленият депутат от Комисията по вътрешните работи в Бундестага Марсел Емерих казва, че днес мафията плете своята мрежа в Германия, както и в самата Италия. Според него мафиотите "все по-често успяват да установят отношения с политици и фирми под прикритието на уж уважавани бизнесмени".

Необходими са повече средства за борба с мафията

Германия е "пералнята на Европа" за престъпници, казва Емерих. Според оценките всяка година се изпират над 100 милиарда евро. А това, че имоти вече не могат да се купуват с пари в брой депутатът смята за първа, макар и малка, стъпка в правилната посока.

Необходими са обаче и по-решителни действие срещу прането на пари, организираната престъпност и престъпните финансови мрежи. По думите му правоприлагащите органи трябва да са в състояние да провеждат сложни разследвания и да бъдат обезпечени с необходимите ресурси за това. Необходимо е също така да се подобри сътрудничеството между федералното правителство и правителствата на отделните провинции, гласи друга препоръка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 те са опасни и убиват наред . Аналена

    3 0 Отговор
    да каже на италия че са застрашили на хитлера парите , и въртят схеми с българите и турците . едно семейство - италянските са по 10-12 души , с 4-5 братоци с патлаци . Цял италянски квартал . Спонсори на кметства или читалища , счетоводители , фиктивни фирми , офшорни сметки , а Калабрезе си е в панделата . На него По големия брат е в Италия сега - Марко Томазино . Да са живи и здрави . Кмета на Лайпциг е избран с неговата благословия и на папата , да живее в мир градоначалника .
  • 2 Адолф Хитлер

    2 0 Отговор
    Да го обясни на тия сектантчета с белите ризки дето намазват гумите на рейсовете понякога!!!!
  • 3 Знаем ги!

    2 0 Отговор
    Денем продават пици, а нощем се стрелят!
  • 4 Пред

    6 0 Отговор
    руската мафия , ряпа да ядат !
  • 5 Я го знам !

    1 0 Отговор
    Най-голямата мафия в Германия са руснаците.Същата работа е и в Испания.Направо те приключват.
Новини по държави: