Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Февруари, 2024 19:19 4 783 149

Кремъл сменя бойната тактика в Украйна! Владимир Путин удвои териториалните цели на руската офанзива

  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • крим-
  • донбас

По време на среща със своите доверени лица Путин заяви, че напредването на сегашната фронтова линия дълбоко в Украйна е най-важната цел на руските войски в цялата зона на бойните действия

Кремъл сменя бойната тактика в Украйна! Владимир Путин удвои териториалните цели на руската офанзива - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Институтът за изследване на войната (ISW) анализира изявленията на руския президент Владимир Путин относно идеята за "демилитаризирана зона", която според него ще изведе руска територия извън обсега на Украйна. Това се казва в последния доклад на базирания във Вашингтон мозъчен тръст, цитиран от "Украинская правда“.

Според ISW, Путин е удвоил своите максималистични и умишлено неясни териториални цели в Украйна на 31 януари.

По време на среща със своите "доверени лица“ той заяви, че напредването на сегашната фронтова линия дълбоко в Украйна е най-важната цел на руските войски в цялата зона на бойните действия.

Путин отбеляза идеята за "демилитаризирана" или "санитарна" зона в Украйна, която според него ще изведе руската територия, включително окупираната част на Украйна, извън обсега както на фронтовите артилерийски системи, така и на системите за голям обсег, предоставени от Запада.

Анализаторите отбелязват, че обявената от Путин цел за напредване на фронтовата линия, така че обявените и реални територии на Русия да са извън обсега на украинската огнева мощ, е неясна и практически непостижима, докато има независима Украйна, способна да се бие.

Путин вероятно ще анексира всички украински територии, които Русия успее да завземе в преследване на тази цел (по-специално четирите региона, които Русия вече обяви, че анексира, но които контролира само частично), като по този начин постави нови руски територии в обсега на украинските системи.

Според ISW, руският президент също така включи град Харков, който преди това нарече "руски“, в тази хипотетична "демилитаризирана зона“, вероятно за да се възползва от дискусиите около възможността за руска настъпателна операция по северната граница на Харковска област с Белгородска област.

Путин може да възнамерява да засили тези дискусии, за да отклони вниманието на Украйна от продължаващата руска офанзива по линията Харков-Луганск, но ISW продължава да оценява, че руските сили в района на Белгород могат да извършват само тактически действия, които ще служат като действия за отклоняване и консолидиране Украински сили по границата.

Путин също така вероятно се опитва да привлече нови призиви на руски ултранационалисти за създаване на "буферна зона“ между регионите Харков и Белгород, за да изтласка украинските РСЗО и артилерия далеч от границата с Белгород, пишат от мозъчния тръст.

В доклада се припомня, че Путин по-рано заяви, че ще обмисли създаването на такава "буферна зона“ по време на масовото недоволство заради трансгранични нападения на проукраински сили в Белгородска област през лятото на 2023 г., но руската армия все още не е предприела никакви действия, което би означавало, че той сериозно обмисля тези изказвания.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спрях да чета руски сайтове.

    17 55 Отговор
    Тук информацията е по-пълна и своевременна!

    Коментиран от #17

  • 2 Айнщайн

    58 8 Отговор
    Не знам с какви оръжия ще се води Третата световна война, обаче Четвъртата световна война ще се води с пръчки и камъни.

    Коментиран от #73

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 смачкай цела украйна

    71 48 Отговор
    Само напред и победа.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гробар

    69 29 Отговор
    Линията трябва да минава през Лвов.

    Коментиран от #18, #24

  • 7 Пръц

    72 32 Отговор
    Санкции с нови територии.Първото предложение на руснаците е винаги най- добро.Не съм го казал аз
  • 8 Идеален си

    32 34 Отговор
    Много е добре да те управлява такъв..една грешка почва да води до следващата и няма да има край..тия ще висят в Украйна тоя докато не излети през някой прозорец
  • 9 ШЕФЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ

    55 29 Отговор
    ДО ВАРШАВА.

    Коментиран от #28, #99

  • 10 Прокопи Катъра

    32 7 Отговор

    До коментар #5 от "Анализатор":

    Анализатор абревиатура от А.н а.лен Лизатор?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бункерен плъх от кремъл

    34 57 Отговор
    Това комплексирано бункерно джудже ще запали света..Русия ще ни докара до трета световна
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян

    19 28 Отговор
    Чикиста град Херсон включил ли го е или е забравил
  • 15 Тия ватенки

    27 49 Отговор
    не разбраха ли, че така или иначе ще имат граница с НАТО. Дали ще е на старата граница на Украйна от 1991г., дали ще е по сегашната фронтова линия или ще е чак на украинско-полската граница е все едно. Ако една държава не е в НАТО, то тя се анексира и пак стигаме до НАТО-то при такава политика. По мои сметки границата ще е около 4000км. - от Северния океан през Финландия, Прибалтиките, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България, Турция и Грузия (ако влезе в НАТО). Колко пари ще им струва на РФ охраната на тази граница, направо ще пукнат от глад.

    Коментиран от #103, #148

  • 16 Гробар

    21 29 Отговор
    Но трябва да се радвам, че ще падне яко копане на блатници!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Панчо

    35 18 Отговор

    До коментар #6 от "Гробар":

    Линията трябва да минава през Варшава

    Коментиран от #26

  • 19 Хи Хи Хи

    19 27 Отговор
    Пхахахаа кви демилитаризирани линии ве.. ти са така се уринали в ...айната, че се молят три пъти дневно да стане Тръмп президент, че да ги извади от фекалиите в Укрйна.. Да, ама не..пак има да опъват сополите навътре..
  • 20 Механик

    25 34 Отговор
    1 200 000 красная армеа, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса и церозния дима каза преди 3 месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, Залужни прибра всичко в чували, Браво на Генерала! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само каабев на дворците и яхтите да са ок, а копейките нека си лежат у тинята и чакат денги от оная пияната
  • 21 Рузки глупаци

    29 28 Отговор
    Дреме му на старото джудже на малките шишарки нали си е топло в бункера а не е на фронта.
  • 22 Последния Софиянец

    16 23 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния ватник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях, но всеки си избира пътя, те хванаха тоя за Суходол и Гара Яна, а аз съм си Софиянец все пак, дори и мияч!

    Коментиран от #70, #100

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    17 19 Отговор

    До коментар #6 от "Гробар":

    А границата между Рассия и Китай ще минава през Мурманск!
  • 25 Факт

    36 16 Отговор
    Още миналата година президента на Хърватия го каза директно- Тази война е между Русия и САЩ! Така, че тази война ще бъде до края на мандата на Байдън. След това ако е рекъл Господ, войната ще приключи скоростно. Стига обаче тайните служби и еврейски вождове на света да позволят Тръмп да се кандидатира...Те ще направят всичко възможно, войната да продължи много дълго, да се избиват два братски народа, а те само да наливат масло в огъня и да печелят милиарди....

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Делю Хайдутин

    15 28 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.
  • 28 Говорит Москва

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "ШЕФЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ":

    За колко дни
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пръц

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Разбира се .На оня свят тези неща няма да ви трябват
  • 32 Стинката

    6 1 Отговор
    ЛОШ чОВЕК
  • 33 ТаУмВзе

    16 28 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война.

    Коментиран от #54

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хомосапиенс

    10 17 Отговор
    Не взеха поука от неуспешната офанзива на Украйна сега са тръгнали те да си чупят главата. Ама нищо колкото по малко рузкоговорящи на тоя свят толкова по добре.

    Коментиран от #146

  • 37 Отец Дионисий

    10 19 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #47

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 14 Отговор

    До коментар #35 от "ХА ХА":

    Ватата е изкупува всички билети.

    Коментиран от #82

  • 40 Бамбука

    14 17 Отговор
    Явно бълнува човека. Ако днес се страхува от ракети с радиус на действие от 150 км, утре ще станат 250 км. Започнал една братоубийствена война, това което се опитваш, утре ще ти се върне с пълна сила обратно. Украинците са корав народ, с най-силното и голямо партизанско движение през ВСВ. Слепи и глухи ли сте ? Искат свобода за народа и ще я получат.
  • 41 КовидманЯк

    12 18 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 42 Генерал Лебедъ

    8 8 Отговор
    Дайте мне набрать роту из детей элиты, и война через день закончится»?
  • 43 Пръц

    13 21 Отговор
    Но що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е пуся.

    Коментиран от #50

  • 44 Швейк

    11 17 Отговор
    Аз исках да превзема по голямата част от двора на комшията, ама той ме нашамари и аз си подвих опашката.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Прокопи Катъра

    8 20 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 КовидманЯк

    8 15 Отговор
    А герасимов къде е, забравям да питам!?

    Коментиран от #52

  • 49 Овчаров

    15 7 Отговор
    След войната Украйна ще има най- много желязо...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Аз съм веган

    9 19 Отговор
    Авдеевка влиза ли в плановете на великия геостратег с ботокса и високи токчета
  • 54 Пръц

    12 2 Отговор

    До коментар #33 от "ТаУмВзе":

    Не разбрах.Русия ли е в Украйна или Украйна е в Русия?

    Коментиран от #65

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гощо

    14 14 Отговор
    Видяхме "МОЩТА" на вторая в мире - за две години три села! Хихихи...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Мирослав

    12 10 Отговор
    Гледайте какво се случва в бивша Украйна и се сещайте какво ще се случи скоро и у нас, подготовката върви с много бързи темпове! После ще се обвинявате , но ще бъде късно!

    Коментиран от #64, #96

  • 61 Ето го човека

    6 10 Отговор
    Драмата сега е че понеже явно украинците не искат да се предават пред "моща" на армията на джуджето театрото
    трябва да се извърти така че уж са там по собствено руско желание
    Не че примерно командването и армията са слаби и като цяло не могат да принудят врага да се предаде
  • 62 Делю Хайдутин

    11 16 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 63 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    11 14 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...
  • 64 Петко страшника

    3 8 Отговор

    До коментар #60 от "Мирослав":

    Какво ще се случи бе другарче 20 човека с бастуни едвам събирате проблема е че няма да може да избягат бързо само
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Най-сигурния

    13 3 Отговор
    начин ,Украйна да спечели войната е ,ако може някой,да накара Путин да чете ISW !
  • 68 Демократ

    11 14 Отговор
    Путлер накрая ще си признае,че целта му е да завземе цяла Украйна, независимо на каква цена, с колко жертви и изпепелена земя, важното е да я няма и тогава ще бъде руска територия макар да е обезлюдена, обезглавена и обезобразена Русия с доста пожертвано безсмислено население. Това е мечтата на миролюбеца император на руский мир, любимец на нашите озверели като него роби.Да заминават при него на свобода.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Хи хи

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Вместо да миеш чинии пиши и ти критикувай
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 М да

    8 13 Отговор
    Доживях да видя как "великият завоевател" чийто орки от уж "вторая армия мира" който щяха да превземат Киев за три дни на среща с подопчечните му крепостни да се отчита че са превзели 19 /Деветнайсет/.....деветнайсет бе......... Д Е В Е Т Н А Й С Е Т дома в Авдеевка. Ццццццццццццццццццццц
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Пръц

    16 6 Отговор

    До коментар #65 от "КовидманЯк":

    Не знам какво да ти отговоря.Ще опитам.След почти 200млр долара и цялата помощ от натю ми е интересно защо Руснаците са в Украйна,

    Коментиран от #89

  • 77 РЕАЛИСТ

    9 4 Отговор
    Границата ще се премести 150 км на запад.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 РЕАЛИСТ

    5 17 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.

    Коментиран от #88

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 И е ясна и е достижима

    16 5 Отговор
    "територии на Русия да са извън обсега на украинската огнева мощ, е неясна и практически непостижима,"

    Давате оръжия с 40км обсег, за да бомбят бандеровците руска територия,- и Русия създава 40км буферна зона в остатъчна Украйна!
    Давате оръжия с 80 км обсег, за да бомбят бандеровците руска територия,- и Русия създава 80 км буферна зона в остатъчна Украйна!
    Давате оръжия с 150 км обсег, за да бомбят бандеровците руска територия,- и Русия създава 150 км буферна зона в остатъчна Украйна!
    И така, ако се наложи до полската граница!

    Какво "неясно" и "недостижимо" има в това???

    Или пък си прибирате магическите джелеза и Украйна си ползва мирно цялата и останала територия
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Педя Човек Лакът Ракета

    5 11 Отговор
    Ще се найграе на завоевател и скоро ще рита с късите крачета. Най хубавото от всичко е че съсипа кухата руснашка империя на злото.
  • 87 Трият се сериозни постове

    9 4 Отговор
    Но такива от типа : ===Путлер накрая ще си признае====не се трият ...Браво ...

    Коментиран от #93, #102

  • 88 И е ясна и е достижима

    6 3 Отговор

    До коментар #79 от "РЕАЛИСТ":

    Написал съм ти вече, кога и колко ще има от Украйна- и кога няма да я има!

    Коментиран от #136

  • 89 О...

    3 8 Отговор

    До коментар #76 от "Пръц":

    Няма никакви 200 миляда към 31.12.2023 американската военна помощ за Украина беше в размер 20.8 милярда долара, европейската малко по-малко, но почти толкова, отделно американците бяха дали около 25.4 милярда финансова помощ, за Европа не мога да кажа вероятно е малко повече но едвали е драстично по различна от дадената от американците.

    Коментиран от #94, #98

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Панчаревската кметица

    13 7 Отговор
    Руснаците предупредиха преди година, започнат ли да обстрелват техни градове
    линията на фронта ще бъде изтласквана на позиция от която руските градове няма да бъдат достигани
    какъв институт за изследване на войната какво кравешко мучане
    сащ и ес знаят това и умишлено дават далекобойни ракети за да може Русия по бърза на приключи украина и да им падне това бреме украина от раменете
    кой разбрал разбрал

    Коментиран от #95

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Пръц

    6 1 Отговор

    До коментар #89 от "О...":

    Ами нали сега гласуваха още 50 млр от ЕС.И никой не ми отговаря за колко години.Вече питам поне за 5ти път
  • 95 Селянинът с колелото

    6 9 Отговор

    До коментар #92 от "Панчаревската кметица":

    Руснаците могат да предупреждават само башкирите.
    На друго място ги бият през зъбките.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 А АЗОВЦИ КЪДЕ СА ???

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пригожин":

    В Сибире?
  • 98 Да си неосведомен е простимо

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "О...":

    Но. ако просто си тук за да лъжеш балами е позорно
  • 99 ТиКво

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "ШЕФЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ":

    Ква Варшава бе, нали до Ламанша щяха да стигнат!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 кравата математик

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Тия ватенки":

    7000 ядрени бойни глави
    раздели на 70 недружелюбни страни
    с 1 изчезва примерно територията на нашата страна или повече
    прочети финансовите отчети на русия от например на Financial Times за Русия и за краварника и ес-лгбт и тогава се притеснявай за скъпата охрана на границите на руснаците
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Блясък

    1 2 Отговор
    Напредването на фронтовата линия :-)

    Беше време всяко лято публикуваха кандидат-студентски бисери. Сега ни доставят това удоволствие всеки ден.
  • 106 ЕЛИ

    6 2 Отговор
    ДО 25 ФАКТ
    ТОЧНО СИ СЕ ИЗРАЗИЛ ,АДМИРАЦИИ

    НО БЕЗ БОЙ ТЕЗИ ПЛАТЕНИ УКРАИНСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДАТ

    НО ЧРЕЗ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ УМИРАТ НЕВИННИ ХОРА-ТОВА Е ЖЕСТОКОТО И КОВАРНОТО,ЗЕЛЕНСКИ И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕГО МОЖЕ И ДА НЕ ЗАГИНАТ ,СИГУРНО С ЗАГРАБЕНИТЕ ПАРИ ЩЕ ПОТЪНАТ НЯКЪДЕ ИЗ СВЕТА
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Край

    14 3 Отговор
    Човека отдавна каза - колкото повече ги въоръжавате толкова по-далече от нас трябва да ги изтикаме. Всяка област с рускоговорящи ще стане руска. Няма как да оставят руснаци под бандерско иго. Прасто и логично е ако се замисли човек.

    Коментиран от #139

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Дааааааа, за тва иде реч!

    2 0 Отговор

    До коментар #109 от "ХА ХА":

    подписвал съм "нещо" че тряба да мълча но срока мина на 29 декември !
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 ОМРЕАХМЕ ОТ СТУТ БЕЗ РУЦКИ ГАЗ БЕ ,,

    1 4 Отговор

    До коментар #113 от "Бесен-_ Язовец":

    ПУМЯР СУРУСОИДЕ!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Смърфиета

    0 2 Отговор
    Пише се и се казва "оценя". Институтът оценя.
  • 119 тез пък

    3 1 Отговор
    А този "мозъчен тръст", каквото и да значи в краволандия, знае ли колко държави са окупирали с базите си?
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Рашън ЛейдиБой

    0 3 Отговор
    Генерал - Лейтенант

    Александр Юрьевич Татаренко

    И този Паркетен Генерал е отишъл
    май при Кобзон

    При ударите на Сторм Шадоу по Летище Белбек .

    Освен двата Су27 и един Су30.

    Сред 10 те убити Ушанки е бил и

    Александр Юрьевич Татаренко .

    Честито.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Така ли бе

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "Путин ясно го каза бре хора !":

    На кого му пука какво е казал обявеният за международно издирване военно-престъпник?Какъв човек е този агресор и терорист? Защо смяташ ,че тези буферни зони ,които той иска ще му бъдат дадени ей така!Разполагането на ЯО в Беларус е директна заплаха към България,Румъния! А 1300 километрова сухопътна граница на север?Къде ще я дири тази буферна зона? Иска реставрация на сесесерето,НО НЕ Е ПОЗНАЛ!!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Така ли бе

    0 1 Отговор

    До коментар #88 от "И е ясна и е достижима":

    Кой си ти ?Какъв си? За кого работиш?Кой ти плаща?Що за фактор си?
  • 137 То това е най малкото

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Абе изруууудддд":

    Ако го четеш внимателно
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Хихихихихи

    0 3 Отговор

    До коментар #108 от "Край":

    Блатната кочина дали ще я бъде?Армията им се командва от еленовъд и милиционер от КГБ?
  • 140 Абе хмммм....

    1 0 Отговор

    До коментар #128 от "ХА ХА":

    ======Мислиш ли че не ми обърнаха, всичко е наред.====== Дали е наред аз лично се съмнявам ама както и да е
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Пешо

    0 2 Отговор
    В резултат е потънал още един ракетен кораб на Мордор
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 тцъ

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хомосапиенс":

    е не си "сапиенс", само си хомо.

    Коментиран от #147

  • 147 Хомосапиенс

    0 0 Отговор

    До коментар #146 от "тцъ":

    Като бащати нали.
  • 148 Тия краварски лъжливи кретени

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тия ватенки":

    не разбраха ли, че така или иначе ще имат граница с Русия.
    Дали ще е на старата граница на уКРАЙна от 1991г., (което няма да го Бъди) или дали ще е по сегашната фронтова линия, или ще е чак до Лисабон както му обясни Владимир В. Путин на ония запизаният Барозо преди време е Все едно. Ако една държава не е в нато то тя се продава от без родните политици като онова опуленото трабанче паси и пак стигаме до нато-то при такава политика. По мои сметките границата ще е около 7000км. - от Северния океан през Финландия, Прибалтиките, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България, Турция и Грузия (ако влезе в НАТО). Колко пари ще им струва на фалиралия Ф.А.Щ. къде дължи 40 трилиона на света направо не ми се мисли.
    Охраната на тази граница ще е началото на, Края!
    Газ пикаят у кравария от яд, че Русия ги дъни Здраво
  • 149 Шопендар

    2 1 Отговор
    Уникални писачи има тук.знаят какво Мисли путин,знаят какво Вероятно смята да направи
Новини по държави: