Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Февруари, 2024 10:05 2 625 131

ISW: Нищо ново! Владимир Путин използва Тъкър Карлсън, за да предизвика истерия на Запад

  • тъкър карлсън-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • владимир путин

Източниците от Кремъл се фокусираха върху представянето на интервюто като изключително успешно и популярно руско усилие за формиране на информационната среда на Запад и твърдяха, че интервюто показва, че Путин е влиятелен световен лидер

ISW: Нищо ново! Владимир Путин използва Тъкър Карлсън, за да предизвика истерия на Запад - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската онлайн общност отбеляза, че руският президент Владимир Путин не е предложил никаква нова информация в интервюто си с американската медийна личност Тъкър Карлсън, а просто е повторил отдавнашните тези на Кремъл за пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна за американската аудитория.

Това се посочва в дневния анализ на "Института за изследване на войната" (ISW).

Още новини от Украйна

Известни руски военни блогъри твърдят, че Путин не е казал нищо ново и определят интервюто като руски опит за проникване в западните медии, а не за излагане на принципно нови аргументи или обръщане към руската аудитория.

Един от военните блогъри твърди, че интервюто на Путин е имало за цел да популяризира руската външна политика сред американците, които са активно ангажирани в социалните медии, и обяснява повторението от страна на Путин на изтъркани кремълски тези като обобщение на оправданията на Русия за нахлуването ѝ в Украйна за американските избиратели.

Източници, близки до руската президентска администрация, заявиха по подобен начин пред руското опозиционно издание "Медуза", че интервюто на Путин не е било предназначено за руската аудитория и че Кремъл е имал за цел да предизвика информационен ефект и истерия на Запад.

Един от събеседниците на Медуза добави, че вторичната цел на интервюто е била да покаже на руската вътрешна аудитория, че Путин все още може да формира глобалния дискурс въз основа на популярността на интервюто, но не предложи оценка на успеха на Путин в това отношение.

Източниците от Кремъл се фокусираха върху представянето на интервюто като изключително успешно и популярно руско усилие за формиране на информационната среда на Запад и твърдяха, че интервюто показва, че Путин е влиятелен световен лидер.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че американският интерес към интервюто на Путин е "неоспорим" и че Кремъл се интересува от реакцията на интервюто в чужбина, тъй като продължава да дава приоритет на наблюдението на вътрешната реакция на интервюто.

Други руски официални представители отбелязаха твърдението, че интервюто е надхвърлило 60 милиона гледания, и заявиха, че светът все повече се интересува от мнението на Путин и неговите "истини".

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отбеляза, че Путин е разказал на западния свят по най-задълбочения и подробен начин защо Украйна не е съществувала, не съществува и няма да съществува.

Описанието на интервюто на Путин от страна на Медведев показва още веднъж, че Русия не се е отказала от максималистичните си цели за изкореняване на украинската държавност и че Путин не възнамерява да преговаря с Украйна при каквито и да било условия, които не отговарят на тези цели.

Забавянето на западната помощ изглежда изостря сегашния недостиг на артилерия в Украйна и може да повлияе на военните усилия на страната в дългосрочен план. На 9 февруари Financial Times (FT) съобщи, че Украйна се бори с недостиг на артилерия на фона на забавената помощ от САЩ и очакваното неспазване от страна на Европа на крайния срок от март 2024 г. за предоставяне на един милион артилерийски снаряда на Украйна.

Неназован високопоставен американски военен служител заяви пред FT, че забавената американска помощ рискува да създаде "въздушен балон" или "пробойна в маркуча" на западната помощ за Украйна и да остави Украйна без западна помощ за неопределен период от време.

Служителят заяви, че Пентагонът е особено загрижен за способността на Украйна да поддържа своите системи за противовъздушна отбрана и доставките на боеприпаси, а високопоставен европейски дипломат предупреди, че за Украйна ще бъде трудно дори да поддържа сегашните си позиции без западни материали.

ISW продължава да оценява, че сривът на западната помощ за Украйна вероятно ще доведе до окончателен срив на способността на Украйна да се защитава и да удържа руската армия и може да позволи на руските сили да навлязат чак до Западна Украйна, по-близо до границите на държавите - членки на НАТО.

Друг европейски служител изрази загриженост относно способността на Европа да замени обема на помощта, която САЩ предоставяха преди на Украйна.

На 8 февруари украинският посланик в САЩ Оксана Маркарова заяви пред "Блумбърг", че Украйна изпитва "критичен недостиг" на военно оборудване, особено на ракети и прехващачи.

Украински военни служители наскоро предупредиха, че Украйна нормира оборудването и боеприпасите за противовъздушна отбрана, докато се опитва да се адаптира и да отговори на мащабните набези от руски безпилотни самолети и ракетни удари.

Новоназначеният украински върховен главнокомандващ генерал-полковник Олександър Сирски определи няколко от целите си като командир на украинските въоръжени сили. Сирски заяви, че основната му програма е да определи ясни и подробни планове за украинското командване, както и да улесни бързото разпределение и доставка на необходимите материални средства за бойните части, разположени на целия театър.

Сирски заяви, че възнамерява да балансира между това украинските сили да изпълняват бойни задачи и изграждането на бойната мощ на Украйна чрез възстановяване и обучение на украинските части.

Сирски добави, че въвеждането на нови технически решения и прилагането на поуките, извлечени от успешния съвременен боен опит, по-конкретно с безпилотни летателни апарати и системи за електронна война (EW), е пътят към украинската победа, като повтори темите от неотдавнашното фокусиране на бившия украински главнокомандващ генерал Валери Залужний върху използването на технологични иновации и адаптация за компенсиране на числените предимства на руските сили.

Сирски обсъди допълнително тези цели на среща с украинския министър на отбраната Рустем Умеров на 9 февруари, на която двамата обсъдиха плановете за подобряване на логистиката и качеството на обучението на украинските сили през 2024 г.

Съобщава се, че на 9 февруари украински военни са нанесли успешен удар с дрон по две петролни рафинерии в Краснодарския край.

Украинското издание Suspilne, позовавайки се на свои вътрешни източници в Службата за сигурност на Украйна (СБУ), съобщи, че на 9 февруари дронове на СБУ са нанесли удар по петролните рафинерии "Илски" и "Афипски" в Краснодарския край.

Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че Украйна е изстреляла два дрона към Краснодарския край, но твърди, че руската противовъздушна отбрана е прехванала дроновете, въпреки че на видеозаписите се вижда пожар в петролната рафинерия "Илски" след очевидните удари на дроновете.

Източници от СБУ съобщиха допълнително, че на 3 февруари СБУ е нанесла удар с дрон по рафинерията "Лукойл" във Волгоградска област.

На 6 февруари руският вестник "Комерсант" съобщи, че руските рафинерии е трябвало да намалят незначително производството си поради щети, причинени от ударите на украинските дронове, а разследването на "Комерсант" установи, че производството на руските рафинерии е намаляло с 4% през януари 2024 г. в сравнение с януари 2023 г. и с 1,4% през януари 2024 г. в сравнение с декември 2023 г.

Макар че процентът на намаление на рафинериите не е голям, заслужава да се отбележи, че Украйна е в състояние да постигне такива асиметрични ефекти срещу инфраструктурата, която поддържа руските военни усилия, като използва няколко дрона за удар по такива високостойностни цели.

Украински военни служители съобщиха, че руските сили използват все повече незаконни химически оръжия в Украйна, което е очевидно нарушение на Конвенцията за забрана на химическите оръжия (КЗХО), която Русия е подписала.

Украинският генерален щаб съобщи, че от началото на пълномащабната инвазия украинските военни са регистрирали 815 руски атаки с боеприпаси, снабдени с токсични химикали, като 229 от тях са извършени само през януари 2024 г.

Командирът на украинската Таврийска група бригаден генерал Олександър Тарнавски отбеляза, че руските сили все по-често провеждат химически атаки в оперативното направление Таврийск (от Авдеевка през Западна Запорожка област).

Украински военни заявиха, че руските сили най-често използват гранати К-51, 60-милиметрови дразнещи ръчни гранати и отбранителни осколочни ръчни гранати RGO от съветската епоха, които вероятно са пълни с газ хлорбензилиденмалононитрил или хлорпикрин.

Както газът хлорбензилиденмалононитрил, така и хлорпикрин се считат за средства за борба с безредиците или дразнещи химически съединения, които не са непременно смъртоносни, но имат изключително дразнещо и вредно въздействие, особено при вдишване.

Конвенцията за забрана на химическите оръжия- която Русия ратифицира през 1997 г. - забранява използването на средства за борба с безредиците във военни действия.

Руската 810-а пехотна бригада наскоро призна във вече изтрита публикация, че елементи на бригадата умишлено са използвали гранати К-51 с газ хлорбензилиденмалононитри по украинските позиции край Кринки в източния (левия) бряг на Херсонска област.

На 9 февруари агенция "Блумбърг" съобщи, че Украйна обмисля икономически реформи, за да си осигури финансиране от Международния валутен фонд (МВФ), в случай че Конгресът на САЩ продължи да блокира отпускането на ключова помощ.

"Блумбърг" съобщи, че украински официални лица ще предложат на представителите на МВФ в Киев следващата седмица план за разширяване на продажбите на вътрешни облигации на Украйна, повишаване на данъците и намаляване на федералните разходи.

Украинските официални лица се надяват да уверят МВФ, че Украйна може да изплати заема си от 15,6 млрд. долара без допълнителна западна помощ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лалето

    53 3 Отговор
    Ха, само на запад?! Ето и тук!!!

    Коментиран от #122

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Никаква истерия не е предизвикал

    64 84 Отговор
    двойника с наизустени въпроси и отговори и малка слушалка за да му подсказват като запецне.
    Придизвика погнуса и отвращение.
    Предизвика желание още повече да се засили подкрепата за Украйна.
    Предизвика омраза към всичко руско.

    Коментиран от #48, #88, #112

  • 5 сирене

    85 11 Отговор
    голямо хленчене на Запад е... мн страхливи тия фашисти излязоха
  • 6 СТЪРШЕЛ

    88 7 Отговор
    ГОЛЕМ РЕВ СЕ РАЗДАВА ОТ "ОБЕДнЕНИЯ ЗАПАД"...........
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пич

    92 6 Отговор
    Я гле...... веднъж и тези да кажат истината !? Путин така ги попиля , че цялото НАТО истериаса , защото чуха само истината от президента на Русия !!! А истината никога не изнася на "запада " !!!

    Коментиран от #26

  • 9 айде вече

    71 4 Отговор
    кога ще закрият Американските медии в Европа? Очевидно няма нужда от тях
  • 10 разсипа

    54 3 Отговор
    ги Дядя Вова... голя Играч, МВП!
  • 11 ПУТИН КАЗА ЕДНО

    66 4 Отговор
    ВАЖНО НЕЩО
    КОЛКОТО И ДА ВРЕЩИТЕ НА РУСИЯ И Е СЕ ТАЯ
    ЩЕ ПРЕСЛЕДВА ЦЕЛИТЕ СИ НА ВСЯКА ЦЕНА
    ТА БЪДЕТЕ ГОТОВИ С ПРЕВОДА
    СВЕТА НЕ Е СУПЕРМАРКЕТ И НЯМА ОТСТЪПКИ
    БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА
    И КВО МИСЛИТЕ ВИЕ НЕ Е ВАЖНО
    ВАЖНОТО Е КОЛКО ВИ СТИСКА
  • 12 Хи Хи Хи

    5 75 Отговор
    Не разбирам, как може да е връзват хора на лъжите на Жужака.. бил говорил със Зеленски за баща му, че воювал във ВСВ.. е как да стане това, като е роден 1947 година.. Оказа се патологичен лъжец негодника му с негодник.. бил предизвикиал истерия.. хахаха. Май в Кремъл силно са си повервали...

    Коментиран от #33, #38

  • 13 Америка в шок

    62 5 Отговор
    Те да изслушат интервюто, а вие си разказвайте какво бил казал и какво не. Особено сравнението с Байдън, който се е опитал да даде пресконференция, е фрапиращо. Разликата е от Еверест до Марианската падина.
  • 14 Хахаха

    51 3 Отговор
    "Това се посочва в дневния анализ на "Института за изследване на войната (ISW)"-Или по точно това е мнението на Виктория Нюланд (корабийката).
  • 15 СВОБОДНА ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ...........?

    60 6 Отговор
    СВОБОДЕН ЖУРНАЛИСТ Е ТАКЪР ..............."НАЩЕ" СТЕ ПУДЕЛИ НА КАИШКА.....!

    Коментиран от #55

  • 16 Уса

    52 3 Отговор
    В сащ истината се разбра отдавна имаме си неограничен брой американски украинци,които мразят Зеленски
  • 17 Гледахме и слушахме

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от "Костя дъ Простя":

    Не ни обяснявай. Кажи как направи човека връзката с Чехия, не вади думи от контекста, проЗззз. Като си скаран с историята другите не са т.пи като теб. При това видео , което цял свят видя нямаме нужда твоята тенджера да ни го разяснява и да ни манипулира
  • 18 Хасковски каунь

    36 5 Отговор
    Жалонът на КОЗЯК Е забоден:
    1.Никакво отношение за двубоя ТРЪМП и БАЙДЪН. Непрекъснато плюене по ПУТИН.
    2. Може и да ни е вътре домакарите, но ще викане , че не е вярно
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Китайците от две години нищо не купуват

    7 49 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    от РФ. От две години РФ им подарява всичко което поискат, за да стоят неутрални. Същото правят и за Индия. Китай инвестира почти 2 трилиона в тройно подсигуреният "Един пояс, един път-новият път на коприната", а с тази си простотия(войната в Украйна) Путин унищожи проекта, който бе почти финализиран. Сега си плаща глобите, с ресурси(обричайки руснаците на бедност), за да покрива загубите на инвеститорите.

    Коментиран от #22, #44, #98

  • 21 Кремълският, прост диктатор

    58 52 Отговор

    До коментар #1 от "Костя дъ Простя":

    се изложи много яко с това "интервю" изпълнено
    с нелепи лъжи и демагогия.

    Коментиран от #25, #46, #56

  • 22 Много ясно.

    4 29 Отговор

    До коментар #20 от "Китайците от две години нищо не купуват":

    Иначе лошо!
    Китай отдавна гони ким на русия за Си Бир и Са Ха Лин.
  • 23 Абе

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Костя дъ Простя":

    Че си Костя дъ Простя е факт за който не може да се спори.
  • 24 Пропагандата не е "другата гледна точка"

    52 43 Отговор
    Крайно нескопосан ПиАр, представян за журналистика
    ХЛЕНЧЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
    И гнусни нацистки лъжи – например Полша предизвикала Хитлер да я нападне!
    .
    Историческото интервю на Путин се оказа исторически автогол.
    📌В профила на Тъкър Карлсон в Туитър гледанията са 132,7 милиона!
    ✔Харесванията обаче са 0,006088 от тези гледания – 808 хиляди.
    ✔Препостванията са над 3 пъти по-малко спрямо харесванията.
    ✔Коментарите са само 58 000 бр. –съвсем мизерна величина спрямо гледанията. До тях обаче няма достъп освен за абонати на профила и както разбрах от моя опит, не се публикуват директно, а се пращат някъде – вероятно за преглед.
    📌В профила на Тъкър Карлсон в Ютуб гледанията са 6,8 млн., ✔Одобренията са 0,0787825 от тях - 541 000 бр., а ✔коментарите са 145 000.
    ====================
    Т.е. сумарно значително под 1 % от зрителите са изразили одобрение. При това от данните не знаем каква част от тях са ботове и тролове. Не знаем и каква част от тях са дело на омаяното от пропагандата руско население.

    Коментиран от #118

  • 25 И пак стана както с "Великият му план"

    9 30 Отговор

    До коментар #21 от "Кремълският, прост диктатор":

    за изнудване на ЕС и света и войната в Украйна, тоест, "Каква я мислих аз, а каква стана тя...". Ако бях на негово място, щях да си разстрелям съветниците.
  • 26 Крио

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Еле па и на дже.нд.ърите у ком ен .тарите. Омазааа се.
  • 27 Баце

    33 3 Отговор
    Напротив, онези са в истерия когато си мълчи, сега направо ще психясат.

    Коментиран от #59

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Рашън ЛейдиБой

    6 29 Отговор
    Много добре се получи .

    Поредната Обосрация на Издухания Ботокс .

    Поредното доказателство че е Обикновен
    Некадърен КГБ Редник
    Помислил се за Петър 1

    Хахахаха
  • 31 Хахаха

    30 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хи Хи Хи":

    Абе то за теб може и да няма яйца, ама в Русия яйца колкото искаш. И на цена много по ниска от колкото в България. Вече ставате смешни с тия яйца. КЛОУНИ
  • 32 Реалност

    7 34 Отговор
    Путлер оправда Хитлер за нападението над Полша и прати на фронта срещу германците със задна дата родения след Втората световна баща на Зеленски ?!
    Глупост номер едно, лесна за оборване от всекиго: бил си говорил с бащата на Зеленски и припомнил на сина му Володя, че баща му бил на фронта през войната . Колко трябва да си тъп, за пратиш със задна дата и задна мисъл на война (през 1939 -1945 г.) човек, роден през 1947 година, а и да твърдиш, че знаеш това лично от него!
    Глупост номер две от страна на самоназначилия се руzки самодържец за най-голям борец срещу нацизма в света, е буквалното повтаряне от негова страна на твърденията на Хитлер, че е нападнал Полша от немай къде.
    Глупост номер три, която изрича не за пръв път: в Киев управлявали обожатели на Хитлер. Това го казва по адрес на държавата, в чийто парламент не проби нито една крайно дясна партия, управлява се от евреин, който току-що назначи чист етнически руснак за Главнокомандващ въоръжените сили, родения в Русия генерал Сирски.
    Лъсна заника и се видя падението на пропагандоните му по света и у нас!
  • 33 Атина Палада

    39 5 Отговор

    До коментар #12 от "Хи Хи Хи":

    Путин каза за дядо му, а не за баща му! И наистина дядо му е воювал! Това, че не разбираш руски език, проблема е твой!

    Коментиран от #49

  • 34 Рено фен

    4 25 Отговор
    Журналист от Фокс, Тръмп с коя телевизия работи с Фокс.Тръмп ще подкрепя ли путин ще го подкрепя.Президент на Сащ приятел с руската гмеш.Срам и позор

    Коментиран от #92

  • 35 Гост

    36 5 Отговор
    Тия наще години наред плюят Путин по цял ден, от сутрин до вечер и вече никой не им обръща и внимание даже, а Вовата едно интервю даде и настъпи такъв вой и квичане, че лично аз съм притеснен. Хубаво поне, че каза човека, че няма да ни напада, щото като гледам какво става без да ни е нападнал.....

    Коментиран от #42

  • 36 Историк

    5 33 Отговор
    Жужето наговори една камара лъжи, най-голямата от която е ,че Русия била създадена 862 година.. да, ама не.. за Русия като за държавно и политическо формирование може да се говори едва след Иван Грозни, а всъщност с теорията за Рюрийкови, се оказа че баш руснака няма нищо общо със слсвяните. Оставям настрана, че от Екатерина та чако до Ленин, Русия е управлявана само от германци..

    Коментиран от #39, #115

  • 37 Факт е,

    35 3 Отговор
    Има десетки обращения на чужди медии , желаещи да вземат интервю от Путин.
    НО...
    Едно от важните условия за да се осъществи подобно интервю е НЕ да бъде преразказано от журналисти или изрязани неудобните моменти , а да се пусне ЦЯЛОТО съдържание, така както е уговорено предварително.
    Малцина си държат на думата , та затова малцина и получават тази възможност
  • 38 верно

    23 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хи Хи Хи":

    не разбираш... Ще ти обясня, УЧЕТЕ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ, БЪЛГАРИНО!

    Коментиран от #54

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Костя дъ Простя

    3 26 Отговор
    Но Путлер удобно пропусна

    Че Полша беше нападната и от Сталин

    Поляците пречеха и на Хитлер и на Сталин ли.

    Ей много лошо тия Поляци.

    Пречат на Плановете за окупация

    Хаха

    Коментиран от #89

  • 42 Хи Хи Хи

    1 23 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Хахахахаха... нямало да ни напада.. то и това оставаше, след като така се е отинил до гуша в ...айната в Украйна, че с нетърпение чака Тръмп да го вади от там.. ама май ше пие една студена вода..
  • 43 Истина е, нищо ново

    27 4 Отговор
    Забележително е, че за времето на "разговора" Путин не каза нищо ново. Защо истерия на запад? Защото не каза нищо ново, но до дървените им глави на западняците управници, неспособни да приемат казано им много отдавна "пообеда будет за нами" ще се изясникогато се случи. Случвло се е с хуни, авари, татари, шведи, поляци, турци, румънци, унгарци, французи,германци. Не ссе е случвало.с нас, защото Господ е БЪЛГАРИН!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Атина Палада

    29 5 Отговор

    До коментар #21 от "Кремълският, прост диктатор":

    Като се е изложил и е пълно с лъжи, защо евроатлантиците изпаднахте в истерия? И не спират да бълват змии и гущери? М?

    Коментиран от #50, #53, #61

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Да ти кажа..

    8 10 Отговор

    До коментар #33 от "Атина Палада":

    ...тия ги разправяй на шапката ми.. знам руски писмено и говоримо (1000% сигурен че го знам по-добре от тебе)и чета руска литература в оригинал..

    Коментиран от #111

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Атина Палада

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Костя дъ Простя":

    Ами Полша е виновна за ВСВ! Какво е излъгал Путин? Кажи ти кое е лъжа?

    Коментиран от #57

  • 53 Историк

    9 23 Отговор

    До коментар #46 от "Атина Палада":

    Разпарчатосването на руския диктатор едва ли е точно "истерия".

    По-скоро удивление, че е толкова некадърен и елементарен, че сам да си признае, че е фашист.
  • 54 Хи Хи Хи

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "верно":

    ТИЯ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА НЯКОЙ ДРУГ, КАИШ ТАКЪВ...
  • 55 Тъкър е свободен ли

    8 20 Отговор

    До коментар #15 от "СВОБОДНА ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ...........?":

    Колко да е свободен след като са му платили.
    От Кремъл

    Хахахаха

    На това му се вика платен Репортаж .

    Коментиран от #64

  • 56 Хххаха, прозззздия,

    11 11 Отговор

    До коментар #21 от "Кремълският, прост диктатор":

    Що не си сложиш още 50 плюса и тогава ще те призная за най-прозззздия.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ха-ха-ха

    14 1 Отговор
    Ами да, успя да предизвика истерия.
  • 63 Тъй де

    22 7 Отговор

    До коментар #51 от "В Кремъл са фашистка ОПГ":

    Ами Полша е виновна за ВСВ! Какво е излъгал Путин? Кажи ти кое е лъжа?

    Коментиран от #66, #70, #73

  • 64 Що му се сърдиш?

    6 15 Отговор

    До коментар #55 от "Тъкър е свободен ли":

    Как да живее изгонен от Фокс и с фалирал платен канал в "Х"
  • 65 Лазар

    16 6 Отговор
    Какво нещо прави един банан, западен автомобил, да си купиш диплома и да ходиш на високи токчета , а не с мъжки обувки!!!! По коментарите ще ги познаете.Забравили бг историята и подложени на задокеанците.

    Коментиран от #76

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Атина Палада

    14 2 Отговор

    До коментар #57 от "Хахаха":

    Значи не знаеш историята за ВСВ!
  • 68 Чан Гъм

    11 3 Отговор

    До коментар #60 от "Фърст чек!":

    Няма нужда някой да ми казва да чета родните си новини Аз ги чета повече от теб. Ти който четеш само това, което ситото позволява не ми давай наклон.
  • 69 Рашън ЛейдиБой

    6 16 Отговор
    Тази снимка горе сама говори за какво става дума

    Карлсон който живее на Тавана .

    Гледа Дребосъчето от Бункера

    Седи и се пули Направо е изумен,

    Какъв е тоя Идиот и какви Простотии говори .

    Добре поне че ми платиха
    Подобаващо .
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Наистина ни управлява европейска хунта

    23 4 Отговор
    Човекът искаше да даде дума и на другата страна, която ръководството на Урсула Фон де Хитлер по всякакъв намин се стремеше да заглушава.
    Кой крив, кой прав само времето ще покаже, но ние живеем в тотална евро атлантическа диктатура.
    Аз казах: Черното ще е бяло и толкоз!
    И Хитлер не е бил толкова краен, само дето е пуснал крана в камерите(, но кой ги е спрял?
    Имате глави на раменете, а не тикви! Помислете!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Преди Пoлшa беше Чexuя!

    8 8 Отговор

    До коментар #63 от "Тъй де":

    малко се aбpaзовай.
    И не забравяй да попрочетеш за Рu6eнтpon - Moлoтoв!
    O6язателно!

    Коментиран от #102

  • 74 Зелен Демократ

    12 4 Отговор
    Принципно хомосексуалистите лесно изпадаме в истерия, така че заглавието е вярно
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ти под мъжки обувки

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Лазар":

    какво разбираш?
    Или цървули, или кубинки?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Асен

    19 5 Отговор
    Голям шамар за англосаксонците ,НАТО ,ЕС и сглобката !!! Изпаднаха в истерия всички западни и задокеански недоразумения!!! Килари Клинтън ,тази зла баба обиждаше Карлсън ,помним как се радваше за убийството на Кадафи !! Тези жадни за кръв нямат граници ,фашистките отрепки украински ,вижте Газа ,Израел се готви да избие всички палестинци ,но Блинкин ,ООН били "разтревожени",каква наглост! Шолц на посещение при малоумната деменция но обещава седемдесет милиарда евро от нашите пари на европейците ,за забележете за Украина ,Тайван и Израел ,този наследник на фашист ,незабавно да бъде пометен с Урсула , Барбок в досиетата на тези недоразумения пише ,че са наследници на фашисти!!!

    Коментиран от #99

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 !!!?

    6 12 Отговор
    Единствената истина която каза диктатора Путин е че ще се бие докрай,...защото няма друг изход ! Но такъв е края на всички диктатори, защото за затънали до шия в кръв...и чужда и на свои !!!?

    Коментиран от #83

  • 81 А "Вие", специалистите от

    9 0 Отговор

    До коментар #75 от "Ооо ясно!":

    кварталното барче(преправен гараж), как ще обясните голямата картина?
    Много ми е интересна гледната "Ви" точка. Моля обосноветя малко по-подробно и в детайли.
    Ако не сте снощен.......

    Коментиран от #101

  • 82 Очаквам

    13 4 Отговор
    Евроатлантиците да оборят точка по точка казаното от Путин а не общи приказки.напеимержвярно ли е че Украйна се е обявила за независима след отделянето от СССР,че НАТО е обещало да не се разширява ,че е отказано приемането на русия в НАТО и т.н
  • 83 "До край" да се разбира

    2 10 Отговор

    До коментар #80 от "!!!?":

    до края на РФ
  • 84 Ком

    13 5 Отговор
    Путин не каза нищо ново. Правилно. Но разликата е, че този път го чуха милиони хора. Няма я оградата на цензурата. А за Запада е катастрофа да се чуе мнението на Путин, Русия, БРИКС, Китай, Мюсюлманския свят, Африка,.....

    Коментиран от #91

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Българин

    15 5 Отговор
    Путин е велик!!!!
  • 87 Копейкин

    6 6 Отговор
    Ако имаш и малко сиво вещество това интервю няма как да ти повлияе.

    Коментиран от #93

  • 88 Анализатор

    6 17 Отговор

    До коментар #4 от "Никаква истерия не е предизвикал":

    Абсолютно прав сте, това беше слагаческо интервю, в което джуджето, което управлава една варварска държава, в диктаторски стил тип монолог изкара на яве психическите си отклонения...
    Един ден рушляците ще изпитват срам от това джудже, а фашистка Русия ще бъде най-мразената държава!
  • 89 Костя

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "Костя дъ Простя":

    Да ти го напростя в ошите
  • 90 Мухаа ха!

    15 3 Отговор
    Стара истина, колкото е стар света- Винаги, всички се страхуват от силния! Побъркаха се от притеснение,че се получи огромен пробив в западните " еднолинейни" медии,и плътната информационна мъгла,налагана от тях.Побесняха,че само в рамките на по- малко от денонощие интервюто е гледано от почти 100 милиона ( а телевизора е семейна медия- тоест много повече зрители) , включително и в самите щати.В тази калкулация,не са включени алтернативните сайтове,който също са придобили интервюто с превод на английски.Плаши ги до припадък,огромният брой положителни репостове,във всички държави в Европа ,и извън нея.

    Коментиран от #95

  • 91 Глупаци

    4 6 Отговор

    До коментар #84 от "Ком":

    Каква цензура всеки ден има поне по 5 стати тук за путинка.
  • 92 А така Стефане,

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "Рено фен":

    храни копейките, докато се задавят.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Копейкин

    4 9 Отговор
    Нова не беше интервю а монолог на вагината
  • 95 "Силния" седи oaкaн в бункера си

    3 11 Отговор

    До коментар #90 от "Мухаа ха!":

    "пак няма прозорци в стаята с интервюто" и гризе нокти.
    И отвреме навреме за успокоение cyчe чypuтe на малолетни момченца, които му водят.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Няма нужда

    14 2 Отговор
    Англосаксонците да ни манипулират. Който е гледал интервюто, знае какво е казано. Този път САЩисаната пропаганда не може да скрие истината.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Никакъв Асен не си,

    4 7 Отговор

    До коментар #78 от "Асен":

    ами си Асан. Питай на Костя какви са били имената на родителите му преди Тодор Живков да ги "помоли" да ги сменят.8628
  • 100 Рузки глупаци

    4 10 Отговор
    Кой нормален човек ще изтърпи 2 часов монолог на който и да е диктатор. Само копейкините по задължение😄😄😄
  • 101 Ооо ясно!

    2 4 Отговор

    До коментар #81 от "А "Вие", специалистите от":

    Дори в кварталното барче има чиста мисъл, за разлика от надъханите и купени гъ..та, в твоята гилдия. Изкривяването е безвъзвратно!

    Коментиран от #105

  • 102 Тъй де

    14 3 Отговор

    До коментар #73 от "Преди Пoлшa беше Чexuя!":

    Нали Путин направи връзката с Чехия бе. Не вадете думи от контекста. Гледахме и слушахме. Каза истината. Казах го и по горе. УЧИ руски.
  • 103 Аз съм никой

    4 2 Отговор

    До коментар #98 от "Авалон":

    една мравка от почти 8 милиарда други. Въпросът е в какво вярват повечето от 8- те милиарда мравки.
    В случая въпросът е колко губят 3.6 милиарда мравки(китайци и индийци) от войната в Украйна и блокираният суец. Мен не ме гледай аз съм лесен. Вземам куп пари, имам млада хубава булка, умно дете и си въртя синджира.
  • 104 Пха ха ха ха

    10 3 Отговор
    Големо виене на козяшките глашатаи 🤣 Путин ви изтреска свиквайте
  • 105 Чиста, чиста, колко да е чиста,

    2 2 Отговор

    До коментар #101 от "Ооо ясно!":

    като кръчмаря ви налива от тубите с ментетата.

    Коментиран от #109

  • 106 МАРА

    2 1 Отговор
    А УСПЯ ЛИ ? ДА УСПЯ
  • 107 Артилерист

    14 2 Отговор
    Разбираемо е, че западната пропаганда ще се мобилизира всячески за да омаловажи и тушира ефекта от това интервю. Един от основните въпроси е защо Путин се е съгласил точно Тъкър да го интервюира? Обяснението е, че Тъкър е прочут със своята обективност, че няма да има прекъсвания, агресивни въпроси, съкращения, добавки и лични интерпретации на казаното от интервюирания. Истината е, че благодарение на този изключително популярен журналист, милиони хора в САЩ и света, ще могат да чуят и прочетат версията на руския президент Путин по поставените въпроси. Това досега в тези уж прочути демокрации в САЩ и Запада официално е забранено и хората слушат само западна пропаганда или научават по нещо за мнението на другата страна по неофициални канали. Затова Запада, в характерния си стил, ще натовари хилядни ругатни, лъжи и извращения, за да го опошляви...

    Коментиран от #119

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Ооо ясно!

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "Чиста, чиста, колко да е чиста,":

    Филмът, който си гледал е бил комедия, но трябва "тука да има малко", та да го разбереш!

    Коментиран от #114

  • 110 Реалист

    11 1 Отговор
    Колкото и контролираните медии като тази , да се опитват да неглижират интервюто , само за 24 часа то е гледано от близо 200млн души . Всеки сам може да синтезира истината , колкото и да му вменяват друго мнение .
  • 111 Абе

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Да ти кажа..":

    Явно го знаеш на ниво трънками и глогинками. Хахаха
  • 112 Джуджето просто и дърто

    11 11 Отговор

    До коментар #4 от "Никаква истерия не е предизвикал":

    се изложи брутално за пореден път пред целия свят. 😂😂😂
  • 113 Баце

    5 9 Отговор
    Добре де. Дал интервю и запада се подплашил. Що му се получава с едно интервю?
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Брутално прости

    3 10 Отговор

    До коментар #114 от "Комедията от две години е пълна.":

    е слабо казано за русофилите.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Денис

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пропагандата не е "другата гледна точка"":

    Право в десятката-браво!!!
  • 119 Бивш канадец

    8 0 Отговор

    До коментар #107 от "Артилерист":

    Направих си труда да прочета част от коментарите под видеото в "Х". Заслужава си и вие да ги прочетете - убийствени са, и преливат от ""благопожелания" към техните политици !
  • 120 Факт

    11 3 Отговор
    Тези украинци не са хора, а жестока, некултурна и подла орда от убийци и злодеи." Михаил Булгаков "Най-важното качество за успеха на украинския народ е садистичната жестокост и отричането на всичко руско в себе си, робството и лицемерието. - Максим Горки "Руснакът - ще даде живота си без да мисли в името на светеца, а украинецът е подъл и хитър, той ще ви забие нож в гърба "" - Иван Тургенев "" Хората, които са били роби на поляците, наричат ​​себе си Украинците и някои скитници от Европа разрушават и унижават нещо в името на забавлението. “ – Фьодор Достоевски „Руският народ е народ, който в името на народа, в името на своя ближен, без колебание отдава живота си, воден само от вътрешна свобода, не признава робството, обича родината си до дъното на душата си и обича техните обичаи, има чувство за красота, той е по природа светлокос и синеок, физически и морално негъвкав, народ, който е живял от векове във вяра и страх от Бога, свято почита своята вяра, не толерира подлост и предателство, но са готови да подкрепят унижените и обидените в света. А украинците не са народ, а историческо проклятие за човечеството.“ – Иван Шмелов
  • 121 !!!?

    4 8 Отговор
    Нищо ново от фризера !!!?

  • 122 куку

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лалето":

    "руските сили все по-често провеждат химически атаки"...и в Ирак имаше химическото оръжие...все още го търсят..НО пък затриха цяла държава , милиони убити и ранени..сащ се изнесоха след като установиха тяхната демокрация..за пореден път..
  • 123 Про3д

    7 2 Отговор
    От едно интервю, което не е задължително да бъде гледано, наскачаха всички да говорят да не го гледаме, защото е пълно с лъжи....Джулиан Асандж говореше истини и още е в затвора....
  • 124 Урюрвкос

    3 0 Отговор
    обикновените американци какво говорят
  • 125 Надежда Нейнски

    4 0 Отговор
    Вместо да си прахосате времето за ненужни дискусии,гледайте интервюто.Засега 160млн го гледаха на туитър,аз също.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Всеки си говори

    1 0 Отговор
    истината е , че Русия има патината на отминалите времена, а САЩ не знаят какво е това патина. Всичко останало ще го видиме до 2 години.

    Коментиран от #129, #131

  • 129 хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Всеки си говори":

    Имам една жигула на вилата от години, цялата в патина ела да ти я продам.
  • 130 Владимир Владимирович....

    0 0 Отговор
    Аааахххъъъъ... Тъкър президент!!!!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания